Adaletli yaz tatili süresi

Dünya malının sizin için zerre değeri yoksa eşinizin ailesine yaptığınız 1 maaşlık masrafı niye dile getiriyorsunuz ki..
Dile getirmiyorum. İki farklı şehir maddi olarak yıpratıyor dolayısıyla öyle gidip 5 yıldızlı otellerde konaklama şansımız olmuyor.

Ev almak istemiyoruz. Birikim yapmak da. Bizim için önemli olan etrafımızda kime faydamız dokunursa onlara harcamalk.sokak hayvanları, ihtiyaç sahibi öğrenci. Benim zaten Eskişehir de bir evim var. Tek çocuğum. Gerisi bence gereksizdir

Evet var. Abisi. O işi dolayısıyla ve çok uzak olduğu için senede bir 15 gün

Evet var. Abisi. O işi dolayısıyla ve çok uzak olduğu için senede bir 15 gün
evli mi eltiniz de gider mi mesela?
valla arkadaşım o masraf öyle veya böyle olacak
çünkü yaşlı anası babası
ben olsam az giderim onları görecek kadar sonra memleketime geçerim

Dile getirmiyorum. İki farklı şehir maddi olarak yıpratıyor dolayısıyla öyle gidip 5 yıldızlı otellerde konaklama şansımız olmuyor.
İhtiyaç sahiplerine yada sokak hayvanlarına yardım etmeniz çok saygıdeğer bir davranış ama sene içinde buralardan biraz kısıp kendi tatiliniz için her ay bir miktar ayırsanız çokta güzel tatil yaparsınız bu da sizin bir ihtiyacınız sonuçta.5 yıldızlı olmazda 4 yıldızlı olur uygun fiyatlarada çok nezih yerler bulunabiliyor.. yada en güzeli eşinizin ailesinin olabildiğince yakınına tayin isteyin.. sene içinde de sıkça görsün ailesini sizde yazın uzun süre yanlarında kalmak zorunda kalmazsınız.. sizin aileniz nasılsa siz nereye gidiyorsanız ordaymış..

Ben de arkadaşlar gibi düşünüyorum adil olduğunu

Yayla evini biraz tamir ettirme şansınız yok mu peki biraz tadilat yaptırsanız guzel olabilir belki banyosuna evin tabanlarına vs.

Özetle aldığımızı sadece siz yiyorsunuz

Alışveriş yapıyoruz demeniz garip

İlk yorumumda da yazdım zaten sizden başka sıvı sabun kullanan yoktur kimin almanız normal diye bu yazdığınız ile aldığınız her şeyi sadece sizin kullandığınızı anladık

Kp arada bir yemekten yiyince bütçeniz sarsılmaz

Bizim Eskişehir deki ev normal ev diyorsunuz da Oraya gidince de peynir zeytin alınıyor zira bir yıl bunlar zaten durmaz

Hatta temizlik malzemesi bile bir yıl durmaz bozulur

Siz 15 gün sokağa hasret gideriyorsunuz eşiniz de 15 gün sokağa 15 gün anne babasına hatta orada eş dost da vardır

15 yıl olmuş siz hala memleket diye ağlarken ailenizle geçirdiğiniz aylar gözünüze gelmezken eşinizin 1 ay tatilini azaltmaya çalışmak olmaz

Bu sene evinizde oturun

Bir de böyle deneyin 1 ay uzak olsanız birşey kaybetmezsiniz

Bence ailelere cok bagımlısınız. Neredeyse hiç basbasa kalmıyorsunuz. Ailenizin sizinle olması da saçma bütün tatili memleketlerde geçirmekte sacma. Gidin 1 hafta kalın eşinizin ailesinde , bir kaç gunde sizin memleketinizde kalın gerisini tatil yapmak için kullanın. Yada 1 sene ailelere gidin diğer sene tatil yapın. İçim şişer benim böyle bir hayat yaşasam. Ben kışın her gün yazın da günde iki kez duş almazsam yaşayamıyorum. Valla kimse beni 1 ay banyosuz yere götüremez.

Bu arada belki yazdınız arada kaynadı da özellikle sormuştum tekrar sorayım neden ahırda yıkanmıyorsunuz

Üst katta yıkanılmaz tahtalar çürür de oralarda damda yıkanılır zaten

Bir de sürekli bavul topla çamaşır yıka vs demişsiniz bunlar ne Zaman oluyor yani kış tatili ve Bayram'lar mı sizi bu kadar karalar bağlatan çamaşır yıkanası falan dert olan

15 gün kendi ailemin yanına gidiyorum demedim. Memleketime gidiyorum dedim. Yani annemler olmuyor. Onlar bizim evde kalıyorlar o sırada. Biz eşimle ikimiz gidiyoruz. Hatta bende çok eşim keyif alıyor.
2 kişi olduğunuzu okuyunca daha çok şaşırdım. nasıl bi memleket aşkı bu hiç tatile gitme hevesiniz yok. önceki yorumumdada yazdım 1 ay yaylada kalın, diğer ayın maasını tatilinize ayırın. yaylaya gitmek zorundasınız tamamda, eskişehire gitme zorunluluğu yok sizi bekleyen insanlar yok. memleketimde memleketim. 15 gün boyunca benim çocukluğumm burda geçti deyip taş toprakla, 4 duvarla özlemmi gideriyosun nedir yani. bu mantığı gerçekten anlayamadım

Aylık kabaca 7000-8000 lira maaş, çocuk yok, kredi yok, birikim derdi yok
Ama senelik 1 haftalık 5 yıldızlı tatil masrafı çıkmıyor.
5 yıldızlı her şey dahil tatiller 1 haftalık 7-8 bin yani koca 12 ayda bu kadar para ayıramamanız garip geldi.

Böyle hiç adaletli olmuyor bence.
Yani kayınaileniz gelemiyor diye survivor yaşamanız gerekmiyor.
Bugüne kadar iyi bile sabretmişsiniz.
Eşim karadenizli, elektrik su olan bir köyü var ona rağmen daralıyorum sıkılıyorum sen gideceksen git ben gitmem diyorum. Karadenizli değilsen cidden orda yaşam zor ağır ve kimse bunu aylarca çekmek zorunda değil.
Eşiniz de özlüyordur ama on gün yirmi gün hasret giderir siz de gidersiniz, bir de kış tatilinizde kendi bir hafta görür gelir yeter. İlla eşit süre olması adalet değil. Asıl bu durım size çok büyük adaletsizlil. Üstelik bu yaşlarda gezip göremedikten sonra çalışmanızın ne anlamı var? Biraz tatil biraz gezi sizin de hakkınız. Tatilsiz bir hayat olacak şey mi? Bence kesinlikle bir düzenlemeye ihtiyacınız var

Bence gayet adil siz memleketinizin havasını suyunu özlüyosunuz o onu doğuran büyüten anne babasını bence gayet adil adamcağız size istersen gelme de demiş. 15 yıldır bu düzene nasıl alışamadınız ben çoktan kabullenmiş kendime vakit geçiricek şeyler arardım.

Son düzenleme:

Dünya malına değer vermiyorsunuz ne güzel ama yaşamıyorsunuz da kusura bakmayın.
Bu kadar para giriyor eve ne bir yurtdışı gezisi, ne bir yurtiçi gezisi, ne deniz tatili. Sizin gelirinizin belki yarısını kazanan aileler pansiyon tatili de olsa yapıyorlar.
Siz on küsur yıllık evlilikte hangi şehirlere, hangi ülkelere gittiniz? Kaç kere sinemaya tiyatroya gittiniz çol merak ediyorum.
Benim eşimin de tatili uzun ama hiç öyle bir ay anam babam özledim kalayım demez. Senede iki kere birer hafta gideriz yazın ve kışın, bayramlarında birinde gideriz üç dört gün totaldr 20 gün görürüz yani gayet de yeter.
Bu kadar anacı babacı olunup da kendi hayatını yaşamamak nasıl bir şey anlamadım

Daha uyguna bile var. Biz bir hafta her şey dahil tatile erken rezarvasyonla 6 bine gideceğiz. Ki karta taksit yapıldı 900 900 ödedik tüm sene, tatile borcu bitmiş olacak.
İki maaş öğretmen olup bir hafta şuna para ayırılamaz mı insan hayret ediyor.

Ben sırf annem babam başka memleket görsün diye Antalya’da pansiyon ayarladım 4500 liraya , hem kredi ödüyorum hem de tek başıma ev geçindiriyorum , insanlar cidden garip

Ben sırf annem babam başka memleket görsün diye Antalya’da pansiyon ayarladım 4500 liraya , hem kredi ödüyorum hem de tek başıma ev geçindiriyorum , insanlar cidden garip
Gençlikte yaşayamayıp sersefil olduktan sonra çalışmanın da paranın da anlamı yok. Kendilerine yazık ediyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…