AdAm OLaCaK KıZLaR...

Evet evet yeterimi yetmezmi o tedirgin ediyor beni, hafta sonuna kadar biraz daha düşüneyim,
Cuma akşamıda temizlik yaparım.

Günaydın canım.

Önerin ve fikrin için çok teşekkür ederim.

Benim tek derdim kızım kavga, dayak, vs. bilmez, kötü sözler söylemez. Bu kolejde bile bayağı hırpalandı devlet okulunda ne olur diye düşünmeden edemiyorum, fizik olarak çok narin. Wc lerinden bile korkar düşün yani. Klozete alışkın.

Yanlış anlamanı istemem ama biraz hırpalanmasında fayda var. Samimi söylüyorum, sadece iyi eğitim yeterli değil, hayatı da öğrenmesi lazım. Her zaman pamuklar icinde büyütemezsin onu.

İyi bir devlet okulu olabilir. Atıyorum anıttepede, cankaya taraflarında falan, kolej düzeyinde cok güzel, üst düzey bürokratların cocuklarının gittiği okulda.

Bende arkadaşlara katılıyorum, poğaça güzel olur, çünkü doyurucudur.

O güzel masanında resmini istiyoruz.

Buna bende katılıyorum, işin diğer boyutuda hayat okulu, ailemiz en iyisini vermeye çalışmakla bazen hata ediyorlar. Ben kendimden biliyorum, annem de babamda herşeyden önce bizi (abim var bide) ön planda tuttular giyecek yiyecek her konuda, imkanlara neye yetiyorsa, kanının karışmadığı insanlarda sana iyi davranacak el üstünde tutacak kötülük beslemeyecek sanıyorsun, ama işin aslının öyle olmadığını anladığında uzun süren bi bocalama dönemi bizi bekliyor. Anne değilim ama evlat sahibi olursam, çocuğun biraz gözetim altında hırpalanmasından yanayım ki güçlü olsun kendini korumasını bilsin. Yetişkinken bunlarla savaşmak çok daha zor.

Aşk olsun neden yanlış anlayım, akıl akıldan üstündür, her türlü yoruma açığım çünkü konu çocuğum olunca hassas oluyorum.

Valla şöyle söyleyim bu kolejde de beden dersinde arkadaşı itmiş, kafasın sert zemine çarpmış, okul idaresi bile ya beyin kanaması geçirirse diye deliye dönmüş,

Düşmüş yüz üstü tek dişimizi kaybettik, 2 sene dişsiz gezecek,

Geçen haftalarda da arkadaşı gözüne pipet batırmış, hemel özel bir hasataneye götürmüşler, sarıp sarmaladığım hali bu dü şün yani.

Bende istiyorum biraz hırçın olsun, vursun, kırsın, yıksın ama yok, kimseye zarar vermek istemiyor, hal böyle oluncada devlette çok ezilir.

Başarısı konusunda Allaha şükür eminim devlette de başarır.

Eşimin işyeri çankayadaydı, oradaki devlet okullarıda olur evet ama eve çok uzak, git gel 5 yaşındaki çocuk mahvolur.

Bakalım Allah kızım için en hayırlı kararı almamızı nasip eder inş.

Öyle olmuyor işte gofretto, çocuğun yapısında hırçınlık yoksa olmuyor, benim kızım seninle bile sözlü olarak öyle güzel kavga eder, hakkını arar ki şaşırırsın, ama konu şiddete gelince yok, hırpalanan taraf hep kızım oluyor, çünkü görmemiş, bilmiyor, bilmediğini de uygulayamıyor. :2:

Allah korusun tabi ama bütün bu aksaklıklar devlet okulunda da cözülür, velev ki çözülmedi kendi çözmeyi öğrenir inan bana. Erkek kardeşimi de annem pamuklara sardı büyüttü, her gün dayak yiyip gelirdi okuldan :) Sonra o da kendini korumayı öğrendi.

ben zaten şiddet gibi düşünmedim ECD sözlü olarak kendi korusun o anlamda konuştum.
Şiddete her yaşta hepimiz karşıyız, bende görmedim bilmiyorum uygulamadım da.
Anne değilim dedim ya sadece düşüncelerimi paylaştım.

Sözlü olarak kendini koruyabiliyorsa gayet güçlü bence.

Valla rahatlattınız biraz beni, kolej olmasa da o kadar üzülmeyeceğim, gerçi kızım üzülürse bende üzülürüm de.

Bende sabırla kendisini korumayı öğreneceği günü bekliyorum canım.

Öyle acı ki senin kaşını kaldırmadığın çocuğunun gözüne bir başka yaramaz çocuğun pipet batırması.

Benim ablamlar da toplu taşımaya binmeyi bilmez
Bi yere gitmekte güçlük çekerler bu yüzden, eniştemin izin gününü beklerler veya taksi ararlar

Ben öyle değilim orta okuldan sonra , ben kendim giderim demeye başladım heryere
Babamlar beni servise yazdıracaktı lise de
Ben çocuk muyum yaaa dedim kabul etmedim dolmuşla gittim geldim
O dur budur da her yere kendim giderim, metrobüs dahil ( bu ayrı bi işkence çünkü ) herşeye rahatça binerim

Bi kere ablamı otobüse bindirdim akbilden bi haber para uzatacaktı adama da ben bırakmadım
Sonracıma ayakta duramıyo en ufak bi harekette düşecek gibi oluyo

Ki benim ablam 39 yaşında, ne yaşamazsan onu bilmezsin..

düşüncelerime tercüman oldun Kader,

Sözlü olarak kendisini savunur canım, açık ve nettir, çekinmez, utanmaz.

Mesela avm de birisi bana çarpmış ama ben fark etmedim bile, gitti kadının yanına anneme çarptın lütfen özür dile dedi.

Yada okulda öğretmeni söylüyor, birşeyi yapmak istemezse açıkça yapmak istemiyorum diyormuş, yada yaptığı şeyi kendisi beğenmezse ben bunu yaptım ama beğenmedim, başka kağıt vs. alabilirmiyim diyormuş, yada o anda canı bir arkadaşı ile oynamak istemiyorsa ben şuanda seninle oynamak istemiyorum diyormuş.

Ama işte herkes kızım gibi değil, bunları şiddetle yapan çok çocuk var.

Öğretmenide diyor herşey fizik değil, Ceylin her konuda hakkını savunan güçlü bir kız diyor.

Bunlara takılmıyorum inan canım, benim tek takıldığım konu inan fizik gücü, 2 senedir fizik gücünden çok çektim ben.

Güçlü bir kızım var, akıllı bir kızım var bundan eminim. Ama fizik gücü maalesef yok.

Alışverişe gideriz beğendiği bişey olursa alır, gider kasaya bekler sırasını kendisi öder, yada üstüne bakar 4 yaş yazıyorsa görevliye bunun 5 yaşı yok mu der. Maşallah bu konularda sıkıntım yok, tuttuğunu koparır.

Ama gel görki şu fizik gücü yok mu?

Neyse sizleri daha fazla bu konu ile yormayım kızlar, fikirleriniz, önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Dua edin bizim için, kızım için en hayırlı karar olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…