AdAm OLaCaK KıZLaR...

Güzel sohbetti. Bir de kahve söyleyeyim öyle okuyayım yazdıklarınızı.

benim bi erkek arkadaşım vardı eskiden kafası upuzundur soramamıştım neden diye onu da mı vakumla çektiler acaba çok iyi insandı ama kafası uzun diye ayrılmıştım

Aynen arkadaşım yeri göğü inletti sancıdan sonra sezaryana aldılar
normal doğumda yapsanız epidural yaptırın mutlaka

Bu benim düşüncem tabi ben epidural oldum. Kısaca bahsedeyim..normal muayene gibi gittim hastaneye girişimi yaptım…lavman verdiler orada başlıyor zaten sıkıntı ilk kez gördüm öyle bir şey.. neyse buraları geçelim. Alttan idrar torbası bağlıyorlar. Yatıyorsun…
Kıyafetini değiştiriyorlar. Ve sedyede ameliyathaneye taşınıyorsun…o nee masanın üstünde bir sürü iğne.. kalçadan yemeye başlıyorsun ama 3.iğneden sonra hiçbir şey hissetmiyorsun. Felç gibisin. Bir sürü insan yatırıyor seni. Kollarını yandan bağlıyorlar panik yapma diye. Müzik çalıyor bir yandan.. doktorlar şaka yapıyor. Başlamış bile ameliyat…sonra minik bir ağlama sesi…üstünde bir şey hissediyorsun göbeği kesiliyormuş yani.. hemen soruyorsun nasıl diye… bilincin açık her şeyi görüyorsun ama kendi karnını değil tabi. Orada bir perde var… yeşil çarşaflar içinde kanlı kanlı bebeğin geliyor ve ilk teması yaptırıyorsun… göz yaşları selll..

kaç dakkasürüyo msaya ilk yattığından itibaren

Doğru valla, dayanılmayacak bir acı olsa kimse 2. çocuğu yapmazdı heralde.

Ne kesildiğini hissediyorsun, ne de dikildiğini. Sadece sancı çekmek zor.

Doğumdan sonrada gerçek anlamda çektiğin o acılardan eser kalmıyor.

Ben normal doğum yaptım 3 tane dikişim vardı, öyle bozulan yerlerim olmadı. :26:

benim bi erkek arkadaşım vardı eskiden kafası upuzundur soramamıştım neden diye onu da mı vakumla çektiler acaba çok iyi insandı ama kafası uzun diye ayrılmıştım

Çok zararlı işte vakum falan. Yani normal doğum deyip geçmemek lazım.. çok daha riskli bence sezeryandan.. çekiyorlar çocuğu resmen… işin ehli değilse Allah korusun bir yeri kopar. Geçen gazete yazmıştı doktor göbek bağını keserken bebeğin serçe parmağını da kesmiş. Nasıl doktor hayret valla..
Bir de tam bayılma için ben epiduraldan korktum bilmediğimden tam bayılt beni dedim. Doktor da boş ver onu hem sana hem bebeğe zararlı dedi öylece epidural oldum.

Türkiyede normal doğumlarda illaki kesi atıyolar yaa yurtdışında çok zorunlu olmadıkça yapmazlar o işlemi, ama Türkiyede heleki performansa sistemi geldi geleli doktorlar muayene süresinden kısıp daha fazla hasta kapma peşinde, normal seyrinde bi doğum 2-3 saat olacaksa yarım saat kazanıyım diye kesiyolar kadını, dünyaya can getirmek tabiki önemli ama o kadın hayatının bilmem kaç yılı daha cinsellik yaşayacak bedenine saygı duyulmalı

İpek benimki farklıydı hiç iğne falan yapmadılar.
Belime bir katater taktilar, doktor oradan verdi ilacı.
Sonra doz ayarlayan makinaya bağladılar doğumdan çıkınca iki gün kaldı.
Hiç ağrım sancım olmadı
en iğrenç kısmı lavman
ama bebeği görünce çok garip oluyorsun.
anlatılmaz gerçekten.

bebeği kucağına aldığın an herşeye değiyor işte insan düşününce bile bir hoş oluyor

Allah isteyen herkese versin İnşallah

lavman mı
sezeryanda da mı yapıyolar onu :18:

Bunu ilk kez duydum… nerede oldun sen ameliyatı?

bebeği kucağına aldığın an herşeye değiyor işte insan düşününce bile bir hoş oluyor

Allah isteyen herkese versin İnşallah

yavaş yavaş sen de kıvama geliyo gibisin

Bişey anlıyosam arap olim
Lavmanlar epidurallar havada uçuşuyo

Lavman en iğrenç kısmı ama doğum başlamadan öyle olduğunu sanıyorsun belki de yani ilk yüzleştiğin aşama. Kısaca şöyle bir sıvı ve arkadan içine boşaltıyorsun. Max 10 dk içinde wc de bağırsakların temizleniyor…kötü bir duygu ama.

yavaş yavaş sen de kıvama geliyo gibisin

oooo ben zaten kıvamdayım , hatta küçük bir kazaya kurban gitmiş bile olabilirim 2-3 haftaya belli olur zaten , hani şu yumurtlama dönemi vs durumları varya bi hesap yaptım bugün katakulliye gitmiş olabilirim bakalım görcezzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…