Adanalı anne adayları

hb canım ay bu topik iyi oldu benim için ilk hamileliğim biraz tecrübe olur bana.

aylar önce açtım ben burayı kımse yoktu..şimdi hareketlendii.ben bile unutmuştum böle bir başlıkla açtıgımıkaydirigubbakcemile3..
her konuda kafana takılanı yaz canım..benim üçüncü bebişim..ama yinede insan bazı şeylerı unutuyor bılıyormusun?? araştırıyorum burada sürekli kafama takılanları..

rabbim bağışlasın tecrübelisin canım benim ilk olduğundan biraz tedirgin geçiyo hamileliğim düşük tehlikem oldu bir süre sürekli yattım ilk tecrübe olunca çok zor oluyomus.çok şükür şimdi herşey yolunda gidiyo

ya renkli ultrasyon ney oluyor salı günü renkli ultrasyona gireceğim.ama hiçbir bilgim yok

dört boyutlu ultrason canım..ayy çok heyecanlı bır an..eşin olsun yanında mutlaka..bebişi o da görmek ister...o kadar mutlu oluyosun ki onu izlerken.
umarım uygun bir pozisyonda olur bebek..canım birde tavsiyem doktora girmeden önce çikolata ye..bebeğin hareketlenmesını sağlıyor.karnında tok olsun..
normaldede çikolata yedıgınde bebişinin hareketını fark edersin..bide takıp et.

ikinci ayımda ortadoğu hastanesine gitmeye başladım.bana yakın hastane diye ama üçüncü ayımda sabahın altıbucuğunda kanamam oldu ortadoğuya gittim.doktor yok ya hastanede doktor olmazmı hemşirelerde çok kanamam yok diye ilgilenmedi saat ona kadar doktor bekledim hemde yatırmadılar dahi oturarak bekledim.ama malesef benim doktorum hanım efendi 11 geliyomus kayıt yaptıracağım kıs direk eşime doktorunuz 11 gelecek başka doktorada görünmek için ek ücret vereceksiniz dedi eşim çıldırdı orda tabi biz ne derdeyiz siz hala para derdindesiniz dedi hastaneyi indirip kaldırdı.rabbim o hastaneye kimseyi düşürmesin.adından özel hastane kimseye tavsiye etmiyorum.doğru dürüs kontrollerde dahi bişey demiyolardı bu gittiğim hastanede herseyi dört dörtlük yapıyolar

evet canım eşimde gelecek yanımda oda çok merak ediyo.hareketlerini hissediyorum artık çok güzel bir duygu.belkide ilk olduğu için heyecanlanıyorum

Slm kızlar bende Adanada yaşıyorum..
24 haftalık benim oğlum da..
Bende en son ferat erola gittim..
temmuz başında tekrar gidecem şeker yüklemesi için çağırdı..

Elfida ilkkez böyle bişi duydum..bakalım sana nasıl masraf çıkartacak...Ferhat bey
Bende marsanın temizliğine güvenmiyorum eren gibi!!!
ilgisizler ayrıca drlar.. Ama hakkım varken neden fazla ödeyeyim diyorum.
şuan doğum hk hiçbişi bilmiyorum...araştırıp karar veririm ancak!!
Ama inş normal olacak :Saruboceq:

bu gittiğim hastanede herseyi dört dörtlük yapıyolar
cmrm şuan hangi hastaneye gidiyosun

Ben 1haz. girdim renkliye
Kameran varsa mutlaka götür...ben bebeğimi ilkkez çok net gördüm ..Parmağını emiyo..Gülüyordu
neyseki videoya aldım
ilerde kendide görebilecek :Saruboceq: kaydirigubbakcemile3

hoşgeldin canım...bebişin hayırlı olsun..
ben metro da bilgi işlemle görüştüm.bnm sezaryan olucak doğumum..mesela rahmı açtıgında içerde kist miyom falan varsa onu alıyıorlar ve bunun ücretını senden ekstra alıyorlarmış.bırde kordonlarımı bağlatmayı düşünüyorum.onun ücretıde dr.a bağlı dedi.300 tl.paket ücreti dedi.işte doğum bebek bakımı ve 1 gecelık oda ücretıymış.farklı bır durum olurda fazla yatarsak fiat değişecekmiş.
marsada özel oda olunca hasta bakıcıyada birazcık para sıkıştırınca her şeyle ilgilenirler diye düşündüm.halamın kızıda en az 15 yıldır orda.bnm ilk sezaryanıma o girmişti.yine girer.doktoruda tanıyorum.bnm hamılelığım rısklıydı.bu yuzden balcalı marsa ve ferat bey arasında mekık dokudum..yanı ilk aydan beri marsada aynı doktor takıp edıyor.ve inan onun ilgisi feratdan çok çok iyi.daha uzun bakıyor bebeğe.ferata her seferınde 4 boyutluda görebılırmıyım dıyorum.bu ay görmek için uygun bır ay değil diyor.bişeler uyduruyor bakmıyor.o kadar çok hastası varkı.sorularıma hep geçiştirerek cevap verıyor.ve her muayenede mutlaka benı sedyede bırakıyor ya kapısını bır hasta çalıo yada telefonla konuşmaya gidiyor.ferat kuzenımın eşinin halasının oğlu.o bile onun çok paracı oldugunu düşünüyor.kafanı kaıştırmak istemiyorum.ama birde cmrm e emel hanımı sor bakayım..üniversaldaymış.hem orda fiatlar daha uygun.sezaryan 250 ydi..

merhaba kızlar... topıgı gorunce yazmadan edemedım ben dogumumu antalyada yapıcam sonra adanaya gelıcem eşim ogretmen eylulde ordayız ıns... belkıde gorusuruz adanada kım bılır:)

merhaba kızlar... topıgı gorunce yazmadan edemedım ben dogumumu antalyada yapıcam sonra adanaya gelıcem eşim ogretmen eylulde ordayız ıns... belkıde gorusuruz adanada kım bılır:)

selam canım..hayırlısıyla gelirsiniz inşallah.bebişinde sıcakları atlatmış olur.antalyada sıcaktır ama adana kadar nemli değildir.biz cayır cayır yanmaya başladık...

selam canım..hayırlısıyla gelirsiniz inşallah.bebişinde sıcakları atlatmış olur.antalyada sıcaktır ama adana kadar nemli değildir.biz cayır cayır yanmaya başladık...

canım ınan 2 gun oncesıne kadar serın gıdıyodu havalar... 2 gundur yanıyoruz... adanayı dusunemıyorum bıle

Saolasın a.s.
Sizlerinde bebekleri hayırlı olsun... alkisalkisalkis
Bizim ilk bebeğimiz...

Marsada hangi dr gidiyorsun...bende ahmet özkana devam etmek istedim
3kere gittim her seferinde izinli...bende ferata gitmeye karar verdim sırf bu yüzden

Ferhata 1 haziranda gittim 23+2 idi bebeğim..çift monitor vardı... dr kendininkinden bakıyo...bende uzandığım yerden ayak ucumda yüksekte monitore bakıyordum...üstelik kameraya çekim yapabildim hihoyyyt
Ne sorsam bana :
<<sorduklarınız önemli değil kanama dışında vsvsvsvsvs>> diyip geçiştirdi.
bide kağıt verdi burda cvplar yazıyo okuyabilirsin dedi klava:

işte bak söylemek istediğim buydu..biraz fazla ukala.aynen banada ne sorsam önemlı değil olur;normal diyor.ilk gittiğimde 4 boyutluyla baktı sadece.sonrasında hep bir bahane buldu.
marsada çift monitör şansı yok.ama rica edince kendı monıtorunu çeviriyor.birlıkte seyredıyoruz.şu şurası bu burası diye anlatıyor.ben dikkat ettım dr.sadece benlemi böyle ilgilenıyor diye.benden önce giren hastayı beklerken konuşmalarını dınlıyorum inan.kürt dili dönmeyene bile defalarca izah ediyordu.dr. adı H.DOĞAN TÜRE.hastaneyi arayıp poliklnik gününü öğreniyorum ona göre gidiyorum.çok yoğunda olmuyor.en fazla iki hasta beklıyorum.sakin oldugu için çok zaman ayırabılıyor.biliyorum özel hastane mutlaka farklı ama bir dene istersen.hastanede tadilat olmuş.cumartesi acildeydim.öyle pis değildi.hemşireler falan da gayet ilgiliydi.doğumhaneye girdim.orada sancı çeken biri vardı.baktımda ne güzel davranıyorlar.ilgileri güzel yani.ben sanırım kesin kararımı verdim.bir gece için o kadar masrafa girmiyeceğim.o parayı prensesime harcarım.

selam kıslar adanalı hamileler nerdesiniz ay havada çok sıcak zaten nasıl geçecek bu sıcakta hamilelik bilmiyorum.

Elfida c.tesi günü sosyete pazarına gittim...
sonra biraz özalda yürüdüm... Dermancanı görüp girdim...orda 4D ultrrason varmış... kaydirigubbakcemile5
Eşim daha bebeğimizi fasulye kadarken gördü...Pek baba olacağını hissetmiyor... :gitme: Görsünde hissetsin istiyorum..
Perşembe günü gelecek yenizelandadan...randevu alacam

Bebişlerinizi görmek isterseniz ...SSK 20tl imiş..4D
Gerçi sizin doğumlar yakın..Yakında canlısını göreceksiniz inş :Saruboceq:...Gidersem görüşlerimi yazarım olumunekankayizsmile

ayy eşin yanında değilmiydi..bak bu üzücü bir durum..geri dönmeyecektir umarım..
Bebişini görmek içinde çok ideal haftalardasın.öyle tatlı oluyorlarkii.biraz daha büyüdüğünde ultrasound ekranına sığmadıkları için parça parça görüyorsun....
Küçükken her yerını birden görüyorsun ne yaptıgını falan..çok heyecanlı.
Ne kadar az da kalsa her seferinde kızımı görmek heyecan verıyor.bazen evde de karnım kıpırdadığında ne yapıor acaba diye meraklanıyorum..

Elfidacım eşim 15 günlüğüne çıktı yurt dışına.. ama düğünden beri ilk ayrılığımız bukadar uzun... :gitme:
Ben cuma ö.önceye randevu aldım..eşimi de kandırdım.. :sm_cool: gidip bebeğimizi göreceğiz+ hayırlı haberler alacağız :Saruboceq: inş
Sİze hastane hk bilgi veririm inş cuma günü...

Bende bunu merak ediyodum.. büyüyünce görüntü nasııl olacak diye... merakımı gidermiş oldun :1hug:

mrb arkadaşlar...

hepimiz farklı hastanelerde doğum yapacağız anlaşılan ama benım kafama takılan şu sonda ve lavman meselesi...

mesela benım görümcem de hamile hatta aramızda 1 gün var , o ferhat beyin hastası , sezeryan olacak , ona lavman ve sonda yapılmayacakmş..15 temmuz!a gününü aldı bile o...

ben başkentte ebru tarım'da yapacağım doğumu , ben de sezeryan istiyorum ama günüm fialn belli değil daha..son gittiğimde de bu meseleyi sormayı unutmuşum ,.

sizler nasıl yapacaksınız ? daha önce doğum yapanlar var aramızda lavman da sonda da çok rahatsızlık veriyormuş doğru mu?

selam canım..lavman acil bir ameliyat olursa yapılıyor bence.çünki normalda akşam belirli bir saatten sonra yemek yemiyorsun...yada normal doğumda karnın aşırı toksa yapılabılıyor.ki bu durumda yapılmalı.çünki ıkınmalar başlayınca kontrol edemeyip kakasını yapan anneler duydum..böylesi daha kötü bir durum.
sonda olayına gelıncede.bazı dr.lar.ameliyata girmeden taktırıyor.bu durum bence kötü..bazılarıda anesteziyi aldıktan sonra taktırıyor.sen istemessen takılmaz heralde.ama serum takılı oldugu için sürekli idrara çıkıyorsun.sürgü kullanmak zor oluyor.ama sondada sonrasında idrar yolu enfeksiyonu yada tahrişlere neden olabılıyor.
bende hala sonda konusunda kararsızım.. birde lavmanı sezaryan sonrası gaz çıkaramazsan rahatlatmak için yapıyorlar.bu da mutlaka yapılmalı..çünki ben utandığım için gaz çıkardım dedim.eve geldim bir hafta wc ye çıkamadım.patlıyacaktım nerdeyse sancısını da tahmın et artık.dikişler im sızlıyordu artık..gaz deyip geçmemek lazımmış...a.s

birde sezaryanı 38.haftadan önce acil bir durum olmadıkça yapmıyorlar.hatta 39+0 da falan yapıyorlar.artık kontrollerınde sıklaşmıştır heralde.beni bu hafta gittiğimde 10 gün sonra çağırdı.sonra gittiğimdede 1 hafta sonra çağırır diye tahmin ediyorum.son kontrollerde bebişin gelişimine göre gün verecektir.
ama ferat bey daha altıncı ayda hmn dğm tarıhını söyledi.beklenen doğum tarıhınden 15 gun öncesini söylemişti.yani tahmını bır gun söyledı bence.zaten o da 38.haftaya denk gelıyordu.ama plasentanın ve bebeğin durumuna göre değerlendirmek daha mantıklı.
birde o bana bebeğin ters ve eşin önde demişti.ama öyle değilmiş.bebek doğum kanalındaydı ve plasenta doğum kanalını kapamamıştı.dr.ultrasonda detaylı bir şekılde gösterdi bana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…