selam canım..lavman acil bir ameliyat olursa yapılıyor bence.çünki normalda akşam belirli bir saatten sonra yemek yemiyorsun...yada normal doğumda karnın aşırı toksa yapılabılıyor.ki bu durumda yapılmalı.çünki ıkınmalar başlayınca kontrol edemeyip kakasını yapan anneler duydum..böylesi daha kötü bir durum.
sonda olayına gelıncede.bazı dr.lar.ameliyata girmeden taktırıyor.bu durum bence kötü..bazılarıda anesteziyi aldıktan sonra taktırıyor.sen istemessen takılmaz heralde.ama serum takılı oldugu için sürekli idrara çıkıyorsun.sürgü kullanmak zor oluyor.ama sondada sonrasında idrar yolu enfeksiyonu yada tahrişlere neden olabılıyor.
bende hala sonda konusunda kararsızım.. birde lavmanı sezaryan sonrası gaz çıkaramazsan rahatlatmak için yapıyorlar.bu da mutlaka yapılmalı..çünki ben utandığım için gaz çıkardım dedim.eve geldim bir hafta wc ye çıkamadım.patlıyacaktım nerdeyse sancısını da tahmın et artık.dikişler im sızlıyordu artık..gaz deyip geçmemek lazımmış...a.s
ben sezeryan olacağım için o zaman önceden belli olacak günüm aç giderim , lavmana gerek kalmaz o zaman ama inşallah sonda da olmaz ya çok geriliyorum düşününce eyvahedigeldismile
doğumlarımıza da az kaldı bu arada hepimizin günü yakın birbirine yerimseniben gelecek ay bu zamanlar bebişlerimiz sağ salim yanımızda olur inşallah alkisalkisalkis
sana daha gün vermediler değilmi??ne zaman gidiyorsun doktora??bebeğin ultrasondakı haftasıyla sat uyumlumu??
benım bebiş sata göre 2 hafta önde.merak ediyorum acaba amelıyat tarıhını hangısıne göre belirleyecekdoktor.bu hafta sonu gideceğim bunları bir sorayım diyorum..
yok ben de daha almadım günümü , 2 temmuzda haftaya cuma yani , kontrolüm var , o zaman söyleyecek sanıyorum doktorum doğum tarihini...
benımki de 10 gün kadar önden gidiyor , ben de merak ediyorum açıkçası hangisine göre gün verecek...artık belli olsun ya çok heyecanlanıyorum
sen benden önce öğreneceksin hadi bakalım
canım sen en son nezaman gittin?? beni artık 10 günde bir çağırıyor.hatta bundan sonraki kontrolde haftada gel diyebılır.bildiğim kadarıyla son haftalar daha sık gıdılıyor.en rısklı zamanlar çünki.bebeğin suyu azalabılıyor.bu da eşinin kireçlenmesıne ve çurumesıne neden oluyor.bebek beslenemeyıncede biliyosun nolucağını.ki sen 36.haftandasın.bebekte 10 gun önde diyosun.benım kızımı 37.haftada almıştı dr.senı korkutmayim ama.sen bir bahane bul git.birde sağlık ocağına hiç gittinmi.orada ebede çok güzel muayene ediyor.bebeğin pozısyonuna falan bakıyor.kalp atışlarını dinliyor.bana da dinletti hatta.artık haftada bır gidip kalp atışlarına baktırıyorum..
bana gün verıp vermeyecegıde bellı değil canım ya..ben öyle tahmın edıyorum belki şu gun alırız der..birde onlar kendi amelıyat lıstelerıne göre ayarlıyor.belkı temmuz ayı girince nöbetlerı bellı oluyordur.ayyh bır öğrenseydık valla.meraktan ölücem..
ben en son 11 haziranda gitmiştim , 20 gün sonrasına 2 temmuza çağırdı işte..walla korktum şimdi yaa sen öyle diyince..
sağlık ocağına aşılar için gitmiştim , o zaman dinletmişlerdi kalp atışını fılan ama düzenli gitmiyorum...
sen herhalde bugünlerde gideceksin doktora bize de haber ver ne dediğini , benim bilgisayar kırıldı da şimdilik geçici bi şey kullanıyorum , çok sık takip edemiyorum forumu...
mrb arkadaşlar ,
az önce doktordan geldim..kontrolüm vardı..15 temmuz perşembe günü olarak belirledik doğum tarihini...13 gün kaldı yani a.s
görümcemle aynı gün olacak doğumumuz , bakalım napacaklar bizimkiler kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
doğum perşembe olacak ama çarşamba günü yatışını yaparız , perşembe bebeği alırız dedi..walla ben 15'inden önce bir zamana o kadar alıştırmıştım ki kendimi şimdi kara kara düşünüyorum zaman nasıl gececek diye eyvahedigeldismile
ayy canım gözün aydın..demek belli oldu günün..bende pazartesi gidicem.hemen hemen aynı günlerde beklıyorum bende..dr.geçen hafta gittiğimde 2 hafta sonra demişti..şimdi 1 haftam kaldı..bende 15 ine kadar kalsın diyordum.hafta sonuna kadar dr.da uygunsa beklemeyi düşünüyorum..hadi bakalım hayırlısı.sen başkenttemi olucaksın..görümcenle aynı hastanede olsaydı barii.aileler zorlanmazdı..15. de sizde büyük bir koşturmaca olucak..kolay gelsin şimdiden:1hug:
selam kıslar bende varııımmm.özel adana hastanesine gidiyorum doktorum emel akman.tavsiye edebilirim çok iyi doktorum
ikinci ayımda ortadoğu hastanesine gitmeye başladım.bana yakın hastane diye ama üçüncü ayımda sabahın altıbucuğunda kanamam oldu ortadoğuya gittim.doktor yok ya hastanede doktor olmazmı hemşirelerde çok kanamam yok diye ilgilenmedi saat ona kadar doktor bekledim hemde yatırmadılar dahi oturarak bekledim.ama malesef benim doktorum hanım efendi 11 geliyomus kayıt yaptıracağım kıs direk eşime doktorunuz 11 gelecek başka doktorada görünmek için ek ücret vereceksiniz dedi eşim çıldırdı orda tabi biz ne derdeyiz siz hala para derdindesiniz dedi hastaneyi indirip kaldırdı.rabbim o hastaneye kimseyi düşürmesin.adından özel hastane kimseye tavsiye etmiyorum.doğru dürüs kontrollerde dahi bişey demiyolardı bu gittiğim hastanede herseyi dört dörtlük yapıyolar
Benimde bu bebeğim 3ncü olacak 2 kızımm varrr canımmmrb arkadaşlar...
hepimiz farklı hastanelerde doğum yapacağız anlaşılan ama benım kafama takılan şu sonda ve lavman meselesi...
mesela benım görümcem de hamile hatta aramızda 1 gün var , o ferhat beyin hastası , sezeryan olacak , ona lavman ve sonda yapılmayacakmş..15 temmuz!a gününü aldı bile o...
ben başkentte ebru tarım'da yapacağım doğumu , ben de sezeryan istiyorum ama günüm fialn belli değil daha..son gittiğimde de bu meseleyi sormayı unutmuşum ,.
sizler nasıl yapacaksınız ? daha önce doğum yapanlar var aramızda lavman da sonda da çok rahatsızlık veriyormuş doğru mu?
Arkadaşlarr burayıı bulduğumm çokk iyii olduu amaa sankii konuu yanlış yerdee adanalı arkadaşlarınn bunuu bulmasıı çokk zorr
benn tesadüf eseri buldumm yanii
gebelikk bölmünde olsaa
yadaa doktor önerilerii bölmündede olabilir canlarımmm
Bende 3 ncüyüü doğuruyorumm 2 kızımm varr buda erkekkmişş
Doktor ve hastanee için bende karar veremeyenlerdenimm amaa merta ve başkente gidiyorumm 2 doktoro kontrol oluyorum bennn
metroda gül hanımm tek bayan doktorr benn çok memnunumm benle güzel ilgileniyoo
satenn ordaa en çokk onunn hastasıı varrr,
başkenttede ayşe parlak hanıma gidiyorumm
başkennt biraz geçç çağırdığı için metroyada devam ediyoprumm orasıı 2 haftada çağırıyooo
bebişimide özlediğimm içinn iyii oluyooo
bende mavi bulvarda gizerler kavşağında oturyorummm
hoşgeldin canım...ilk önce bebişin hayırlı olsun..bende tek üçünüyü doğuran bnm sanıyordum:kedi:heralde normalde insanlar üçüncü olunca fazla ilgilenmiyor..ama ben ilk bebeğimdeki gibi heyecan duyuyorum..sende bendensin zemuszemus.konuyu yanlış yerde açtığımı bende sonradan fark ettim..bu şekılde sadce temmuzda doğum yapacakların ilgisini çekmesi normal..ondada sayı çok düşük..yerını değiştirebiliyormuyum bilmem.???
bende bir dönemmetro ya devam ettim..ferat beye..sonra adama gıcık oldum..marsada daha yoğum ilgiyle karşılaşınca doğuma para harcamadan orada yapmaya karar verdim..doktorumun polıklnik günü olmasa bile bakıyor.ilk baştan beri gidiyordum gerçi aynı doktora..birde yenidoğan bakım ünitesi çok önemli..doğumdan sonra herşey olabilir.marsanın yeni doğan ünitesi çok iyi dediler.doktorları beğeniyorlar.
doğum servısı de değişmiş..en son gittiğimde gezmiştim..odalar falan süper.üç kişilk odalar var birde tek kişilik özeller var.hepsının içinde banyo ve wc var.temizlik süper..valla metroya vereceğim paraya gittim kendime bir dijital fotoğraf makınası aldım..bebişimin doğum anını videoya çektirecegim..bol bol daresım çekerim..sempatiksalakcinni
Bunları duyduğum çok iyii olduu bende hastane hakkında çok kararsızımm banda orayıı önerdiler amaa benn gitmemiştimmmm
hoşgeldin canım...ilk önce bebişin hayırlı olsun..bende tek üçünüyü doğuran bnm sanıyordum:kedi:heralde normalde insanlar üçüncü olunca fazla ilgilenmiyor..ama ben ilk bebeğimdeki gibi heyecan duyuyorum..sende bendensin zemuszemus.konuyu yanlış yerde açtığımı bende sonradan fark ettim..bu şekılde sadce temmuzda doğum yapacakların ilgisini çekmesi normal..ondada sayı çok düşük..yerını değiştirebiliyormuyum bilmem.???
bende bir dönemmetro ya devam ettim..ferat beye..sonra adama gıcık oldum..marsada daha yoğum ilgiyle karşılaşınca doğuma para harcamadan orada yapmaya karar verdim..doktorumun polıklnik günü olmasa bile bakıyor.ilk baştan beri gidiyordum gerçi aynı doktora..birde yenidoğan bakım ünitesi çok önemli..doğumdan sonra herşey olabilir.marsanın yeni doğan ünitesi çok iyi dediler.doktorları beğeniyorlar.
doğum servısı de değişmiş..en son gittiğimde gezmiştim..odalar falan süper.üç kişilk odalar var birde tek kişilik özeller var.hepsının içinde banyo ve wc var.temizlik süper..valla metroya vereceğim paraya gittim kendime bir dijital fotoğraf makınası aldım..bebişimin doğum anını videoya çektirecegim..bol bol daresım çekerim..sempatiksalakcinni
naptın cnm bgn kontrolün vardı galiba , ne dedi doktor ? tarih verdi mi?
doğuma ayırdığın parayı da hayırlı bir iş için harcamışsın , ben de bol bol fotograf cekmek istiyorum a.s
ben de cuma günü bebeğin kalp atışlarını dinlemek için tekrar gideceğim doktora , nts'ye alacak galiba...bunun için de muayene ücreti mi ödeyeceğiz acaba ? çünkü benim doktor doçent olduğu için ücreti çok yüksek, 118 TL ödüyoruz..gerci bi gittiğimizde alıyor bi gittiğimizde almıyorlar...cuma gittiğimde almamışlardı , bu cuma da muayene olmayacaz sadece kalp atışına bakılacak..inşallah para almazlar da ben de o parayla son son bebiş doğmadan alışveriş yaparım opuyorumnanaktan
kıslar metro hastanesine gidecek olan olursa selçuk aslanı önerebilirim.süper bir doktor ama genelde hastası çok olduğu için o doktora randevu almak biraz zor oluyor.ben selçuk aslana gitmeyi düşünüyodum eşim bayan doktor olsun diyince vazgeçtim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?