Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

Benimde adetim cok gecikiyordu aylarca.. bazen 5-6 ay bile oluyordu.. bekarim beraberligimde yok.. cildiriyorum.. bunun yuzunden kiloda aliyorum.. surekli yiceklerime ozen gosteriyorum..
doktora gittim stresten dedi, tahlillerim normal cikti.. ama niye boyle oluyor..

Ama simdi artik zencefili kaynatip iciyorum.. 3-4 gun iciyorum 5 ci gun ise yariyor..
sizlerede tavsiye ederim.. tadi pek guzel degil ama mecburen

Ama simdi artik zencefili kaynatip iciyorum.. 3-4 gun iciyorum 5 ci gun ise yariyor..
sizlerede tavsiye ederim.. tadi pek guzel degil ama mecburen [/B][/COLOR][/QU

merhaba benimde ilk defa adetim gecikti hem13 gün oldu strese girdim ya,canım sen zencefili adet olmak içinmi kullanıyorsun bide nasıl yapıyorsun en kısa zamanda cevabını bekliyom çünkü temmuzdaki adetimde tüp bebek tedavime başlayacağım iptal olmasından çok korkuyorumsenağlama

meraba arkadaşlar
bende adet düzensizliğinden dertliyim mirmirmirmir
ilk adet qörmeye başladığımdan beri düzenli qidiyo sayılmas :1no2:
bu sebeple hiç doktorada qitmedim çünkü senelerdir teysemde aynı sorundan şikayetçi
o hep doktorlara baş vurdu ama bi çösüm bulamadılar ...
ben daha önce doktora qitmeyi düşündüğümde annem qeçici olduğunu zaman sonra
düselebileceğini söyledi..ayrıca hormonsal ilaçların tüy yapıcağı korkusuyla vasgeçtim mirmirmirmir
bi ara düselmiş qibiydi aydan aya bi kaç qün qecikmeli olarak qörüyodum adetimi
bu beni mutlu edyodu çünkü önceleri 4 ay 5 ay olmadığım qünler oluyodu...
son zamanlarda yine teklemeye başladı senağlama
bi düzenli bi düzensiz oluyo...
en son nisan 19 unda olmuştum ve sonrasında buqün daha yeni oldum mayısı atladı senağlama
yaaa napıcam ben böle bilmiyorum ekimde kısmetse evlenicem ((
ama ya diyorum evlendikten sonra daha büyük sorunlar çıkarsa
sizce bi doktora qitmelimiyim arkadaşlar ??

bence bir dr gitmelisin canım bak evlenckmişsin hem düzene girecek bir ilaç verri dr kullanırsın sonra çocuk istersen ondada zorlanırsın bak benim düzensizlik var çocuğum olmuyor tedavi oluyorum sende bence dr git canım

tşkler arkadaşım en yakın zamanda qitmekten başka çarem yok o zaman (
bütün hastalıklar yine neyse bi derece diyorum ama ben tam bi çocuk manyağıyım ( çok istiyorum
burda yasılanların bi kısmını qörünce açıkçası korktum...
sanada çok geçmiş olsun dilerimm rabbimdenn en yakın zamanda bi bebişin olurr
allahım hepimisin yardımcısı olsun (( AMıN ))

Evet adet olmak icin kullaniyorum.. ama nette arastirdim baska bir suru faydalari var.. Yani adet icin isine yaramasa bile vicudun icin cok faydali..
Canim benim INSALLAH seninde isine yarar.. bu ayda benim imdadima zencefil yetisti..
Bildigimiz normal taze zencefil.. Buyuk bir parcayi dilim dilim dogruyorum, sonra uzerine su ilave edip kaynatiyorum.. o su acik kahve rengi olana kadar yani biraz katı kivaminda olana kadar kaynaticaksin..yani 5-10 dk en fazla sonra bir bardaga alip ister soguk istersen sicak bir sekilde cay gibi iciceksin.. bunu bir hafta boyunca, hergun yap.. bende ise yariyor.. bir kac arkadasimda denedi onlarinda isine yaradi.. umarim seninde isini gorur.. ayrica fazla stres yapma.. ozaman daha kotu oluyor..dusunmemeye calis.. eger baska sorun olursa yardimci olmaya calisirim..yerimseniben

Son düzenleme:
bugün bunu bende deneyeceğim bugün tam 18 gün oldu adetim geçeli çıldırmak üzereyim doktora gittim bi sorun çıkmadı gebelik testide yaptım yok inşallah benimde işime yarar.

ben 15 yaşındayım yaklaşık bir seneden beri adet düzensizliği yaşıyorum doktora gittim 4 ay önce yumurtalıklarımın çatlamadığını tembel olduğunu söyledi climen diye bir ilaç verdi kullandım 3 ay adet oldum sonra 4üncü ay olmam gerekiyordu yine olamadım ben pko hastası mıyım acaba çünkü 3 4 ay adet olmadığım oluyor yumurtalıklarım tembelmiş.1 sene önce de 1ayda 3 4 kere adet olurdum bu sefer hiç olamıyorum kısacası ilaç içmeden adet olamıyorum bende kistte yok ama neden böyle oluyor çözemedim adet olalı 2seneyide geçti 2sene içinde böyle şeyler olur yumurtalıkların oturmamıştır deniliyordu ama benm 3sene oldu.BU konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşşsın lütfen yada eskiden benim yaşımdayken böyle olanl ablalarım varsa yardımlarınızı bekliyorumilerde çocuğum olmayacak diye de çok korkuyorum..

Bildigim kadariyla adetin ilk 3 yilinda duzensizlikler normaldir.. bende oyleydim ilk basta
ilk sene yilda 3-4 defa adet oluyordum.. simdide sorunlarim var ama eskiye gore daha iyi..
bence cok korkma, en onemlisi stress yapma... yiceklerine ozen goster... sporda cok onemli adetin duzeni icin... sana ancak bu kadar yardimci olabiliyorum canim uzgunum...:çok üzgünüm:

ya bende çok sık adet oluyorum.5 yıldır falan bu böyle giderek düzensizlşti.4-5 gün sürüyor ve ayda üç kez böyle tekrarlıyor.doktora gittik kalitesiz yumurta ürettiğim için parça parça atıyormş yumurtaları yaklaşk 2 sene doğum kontrl hapı kullandım hapı bıraknca daha beter oldu.doktor ilerde çocuk sahibi olurken zorluk çıkar yumurtalklarını çok kasmayalm diye ilacı kesti ama benim yapcam bşy yok zamanla geçer dedi bıraktı.int den birz araştrdam progesteron azlığı yüzünden oluyo yazıyolardı.naapabilirim progesteron içeren bitkileri de bulamadım.

mrb arkadaşlar ben yeni üye oldum.yardımlarınıza ihtiyacım var 5 aydır çocuk istiyoruz.bu yaşıma kadar adetlerim hep düzenliydi 27 günde bir oluyordum taki son üç aya kadar korunmayı bıkaktığımız iki ay herşey eskisi gibi normaldi ama bu son üç aydır adetim bitiyor 10 gün sonra tekrar oluyorum ve 15 gün filan sürüyor doktora gittim 3 ay korunmam gerekiyor dedi sizce ne yapmalıyım ve neden olmuş olabilir cevap yazarsanız çok sevinirim

daha önce kullandığn doğum kontrl hapı falan var mıydı.bu hapları kullanmayı bıraktkdan sonra yumurtalklardaki bi rahatlamadn dolayı bi süre adet sıklaşıyo.ben bu ilaçları bıraktkdan sonra 1 aya yakın adetim durmadı.sonra 1 ay etkili bi alç kullndm düzene girdi.ama 3 ay fazla bi süre bence

hayır ilk evlendiğim zaman 2 ay kullanmıştım hapı, ama evleneli 2 yıl oluyo ondan olduğunu sanmıyorum doktor yumurtlama olmuyordur ondandır dedi ama bu zamana kadar hep yumurtluyordumda son 3 aydırmı yumurlamıyorum anlamadım

4 5 aydır adetim 5 gün lekenmmekle 5 gün sonrasında normal kanama şeklinde oluyo toplam 10 gün sürüyo doktora gittim ara sıra olabileceğini söyledi progetan verdi bende bebek düşündüğümüz için kullanmadıö ama maalesef hamilede kalamadım bu ay içmeyi düşünüyorum progestan içerek adeti düzene giren varmı???

benımde adetlerım ilk oldum zamandan beri hep duzensız bazen 2 ayda bır bazen 35 gunde bır ama hıc 28 gunde bır olamadım ama allahıma sukur ilk evlendıgım ay hamıle kalmıstım dusukle sonuclanmıstı sımdı bı oğlum oldu bakalım daha adet olmadım ama duzene gırer inş.

canım damla geldi dedin sonradan söküldümü benimde adetimin miktarı az içiyoorum bişeyler dogal ama çivanperçemi ii diyorlar denemedim adetime 15 kalamı iççem,canım sen yaz Allah rızası için nasıl içtini bende kullanıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…