Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

canım yaaa üzülme şifalı otları desene faydasını görürsün belki bebğin varm peki?Allah yardımcın olsun canım dualarım seninle :teselli:
canım hayıtı bir ay kullandım sonra oruç girdi araya falan bıraktım dahada kullanmadım saol cnm ..ama bebeğim yok olmuyo malesef adet düzensizliğim zaten yumurtlamammın olmamasından kaynaklanıyor ilaçlarında pek faydasını görmedim :sinifsinif:
sogan suyu kürünü denedinmi..
onuda denedim 2 aya yakın sadece akıntım geldi bol bol ama düzenleme olmadı:sinifsinif:

Kızlar ben de pko sebebiyle diane 35 kullandım 6 ay, ilacı bıraktım adetlerim hepten düzensizleşti 3 aydır adet olamıyorum, soğan kürünü denedim o da işe yaramadımafoldumben ara ara civanperçemi de içiyorum ama bi türlü adet olamadım, bu durum beni iyice strese sokuyo, ilaç kullanmadan adet olamıycak mıyım ya bensenağlama
yarın dr a gitmeyi düşünüyorum, ama tam da karar vermedim, onun da ne yapıcağı belli, önce adet söktürücü vericek sonra da doğum kontrol hapı, acaba gitsem mi dr a, en azından durumum daha kötüye gitmez belki, ama ya bu doğum kontrol hapları hepten bozuyosa hormonların dengesini:1no2:

evlenmeden önce bende senin gibiydim güzelim dr önce söktürücü sonra düzenleyici doğum kontrol verirdi ama bir ay ilacı kullanmıyım adet görmezdim yani illaaaa kullanıcam
ama ne oldu evlendim şimdide 3 yıl bitti hala hamile kalamadım..bence sen endokrin bölümüne git orda tedavi ol sana tavsiyem ben gitseydim keşke

Biraz açarsan sevinirim, endokrin bölümünde nasıl bi tedavi uygulayabilirler sence, bende pco var:sm_confused:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de adet düzensizliği var pko yüzünden 6 ay doğum kontrol hapı kullandım bıraktım. Bıraktıktan sonra 35 gün içinde adet olmaya başladım ama her ay farklı bi günde oluyordum 32, 30, 35,29 günde geliyordu. Şu anda zayıflamak için reductil kullanıyorum ve adetim 35 günü geçti bu ay sizlerin arasında da bu ilacı kullanıp adet düzensizliği yaşayan oldu mu? Cevap verirseniz sevinirim.

merhaba bayanlar
konuyu görünce bende yazayım size hikayemi dedim

ilk adet olmaya başladığımdan beri düzensiz adet görüyordum ama gençlik halleri pek bir sıkıntı yaratmıyordu bu konu benim için 19 yaşımda stersli bir dönemde tam 4 ay adet olmadığım için doktora gittim bana 6 ay kullanmam için d.kontol hapı verdi 6 ayın sonunda herşey normale döndü taki 22 yaşıma kadar yine özel durumlar stresler felan tekrardan doktor muayneleri yine bir 6 aylık ilaç kullanım dönemi bittikten sonra tekrar düzene girdi.
23 yaşımda evlendim çocuk istemediğiiz için 2 yıl d.kontrol hapı kullandım 2008 yılının mayıs ayında bıraktım ve tekrardan düzensizlikler başladı
doktor kontrollerimin her defasında başka bir sorunla karşılaştım
bir ay prl çıktı
başka bir ay prl normale dondu yumurtalıklarda kist çıktı
başka bir ay yumurtalık düzeldi kilo problemi çıktı
başka bir ay kilo gitti hormonlar bozulmuş dendi
1,5 yıldır uğraşıyorum bende bıktım benim hormonlarda
bu ay nedense hiçbirşey yapmadım ne bir ilaç ne bir kontrol ve hiç beklemediğim bir anda adet oldum (artık hesapları kitaplarıda bırakmıştım )
stres çok onemli arkadaşlar başka hiç birşey fayda etmiyor bu nalt duruma

slm arkadaşlar ben de cuma günü doktora gitim benimde adet düzensizliyim vardı 11 ay d.konturol kullanımdım 1,5 senedir evliyim çocuk istiyoruz diye ilaçı bıraktım olur diye düşündüm ama olmadı doktorda pco dedi adetin 3 günü gel hormon tesi yapılacak sizce benim durumum kötümü

GEÇMİŞ OLSUN CNM ÜZÜLME PKONUNDA VAR ÇARESİ KAFAYI BUNA TAKMA TEDAVİNİ AKSATMAZSAN HERŞEY YOLUNA GİRERa.s

selam arkadaslar benm adetim aslında düzenlidir ama hiç 28 günde 1 olmam genelde 31-32 günde bi regl oluorum senede 1-2 kerede 1 hafta falan sarktığı oluo.en son reglimi 2 eylülde olmştum ve bugüne kadar ne bi belrti ne bişi vardı cok endişe etmeye başlamştım gebelik testi kullandım tabiki de negatifti(bakire değilim) dün doktora gittim ultrasonla bakıldı ve cok şükür bi problem olmadığı gecikmenin tamamen psikolojk ya da mevsimsel olablceği söylendi 25-35 günde 1 olmak normalmiş doktordan cıkınca nasıl içim rahatladı anlatamam çünkü bi hastalık cıkacak die cok endişe edioduk erkek arkadasımla.neyse kafam rahatlayınca tabi bugün hasta oldum cok şükr doktorun verdgi regl söktürücüyü kullanmama bile gerek kalmadı bundan snra kendimi cok kasmamaya ve düşünmemeye karar verdim çünkü cok evham yapıodum ya pko varsa ya kist cıkarsa falan die kendimi yiodum allhıma bin kez şükür sizlerle paylaşmak istedim malesef bu durumlarda psikolojk faktörler cok önemliymiş yaşayıp görmüş olduk:)

ya bende adet olamıyorum kistim var ama bana d.kontrol hapı verio adet söktürücü vermio belki adet söktürücü verse adetle beraber atarım kistimi. oofff sanki doktordan iyi bilcem ama denemediğim şey kalmadı ki diane35, yasmin şimdi de cyclo hayıt tohumuyla beraber içiyorum. bakalım nolcak bu ay bende. CADIARZU

Mesajları okuyunca korktum biraz. ılk adetimden beri bende de düzensizlik var. Lise döneminde ve üniversitenin başında düzenli doktora gittim. Hormonlara bakıldı bir sorun yoktu. Doğum kontrol hapı kullanınca düzenli bir şekilde oluyordum falat hapı bırakınca bitiyordu. 5 6 ay hiç regl görmediğimi çok net hatırlıyorum. Sonunda doktor düzenli bir erkek arkadaşın olunca geçer dedi. Biz tabi lise döneminde çok anlam veremedik böyle aptal bir yoruma. Sonradan anladık ki kadın düzenli bir cinsel hayatı kastediyormuş. Aralık'ta evleniyorum. Umarım herhangi bir sorun çıkmaz. Aslında son 1 2 yıldır düzene girdi gibi. 28 günde olmasa da 35-38 günde bir regl görüyorum. Ama şimdi düğün stresi nedeniyle gene bozuldu düzen.

arkadaşım inşallah bi problem yoktur ama evlenince düzene giren adeti hiç duymadım ki bende bekarken ilaç kullanmadan olmuyordum evlendim 4 ay geçti hala aynı

evlendikten bir ay sonra doktora gitmiştim pko dedi bebek istiyoruz inşallah olacak. inşallah sende bizimki gibi bi problem çıkmaz. ama evlendikten sonra muhakkak bi doktora görün derim.

Ben de okulda çok endişe ediyordum. Arkadaşımın kuzeni aynı şekildeydi. Evlenince çocuğum olmaz diye çok endişe ediyordu. Evlendikten 5 ay sonra hamile kaldı. Şimdi ikizlerini mıncıklamakla meşgul. İnşallah bende de sorun çıkmaz.

adet düzensizliyi ne kadar kötü bir şeymiş bende sadece bende var zannetmiştim buraya kayolmadan ya herkez aynıymış ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN ARKADAŞLAR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…