Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

merabaa siteye yeni üye oldum. benimde adetlerim çok düzensizdi bir çok doktora gittim bunun için bu arada 20 yaşındayım bekarım.hiçbi doktor da bişey olmadığını bu yaşlarda normal olcağını söyleyip ilaç verdiler ilk önce yasmin sonra diane 35 kullandım 6 ay en son düzene girmişti 8 ay boyunca gününde oldu sonra burun ameliyatı geçirdim ve tekrar düzensizleşti.Ünv. hastanesine gittim o da cyclo progynova verdi ve pko lu olduğumu söyledi şimdi bu ilacın 2. ayındayım ve ara kanamam oldu ne yapmam gerekiyor sizce ve daha önceki doktorlar nasıl bunun pko olduğunu anlamadılar hormon testlerinde sadece progesteron çok az düşük çıkmış ileride bebek için problem yaratır mı fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim şimdiden..

İlk öncelikle pkolu hanimlarin paylasim alanlarina bi göz atabilirsin, ayriyetten bu hastaliklar doğustan geliyo , bende polistik overim ve 3 senelik evliyim bekarligimdan beri adet düzensizliğim var dı, ama hiç bir dr bekarken bana bunu soylemedi. ben evlendigim zaman ögrendim, ve cocuk dusunuyorum, 4 aydan beri tedavi goruyorum, kisacasi; bekarken dogum kontrol haplarini kullanmanda sakinca yok , fakat evlendiginde ve cocuk istediginde cok bekleme , cunku tedavi sureci oluyo tatlim,

slm kizlar benim adetim de hep gecikir ama bu ararl 45 40 günde bir gelmeye basladi doktora gittim hersey yolunda dedi hat yumurtaliklarim rahim ici falan cok saglikli dedi kan testi bile yapti sadece biraz demirim düsükmüs ondada birsey yok yani düzeltmek istiyorum ama böyle 45 günde felan canim sklyo önerebileceginiz bitki ile tedavi yöntemi varmi acba

Canim baska bir doktora daha görün derim, cunkü normalde38 gunde bir olunur adet, 45 gunde bir olursa hormonlarin duzgun olda bile yumurtlama gec oluyo demektir, ben 30 gunde bir oluyorum, dr gittim banada yumurtlama geç oluyo, dedi, bende testere dişli aslan pençesi çayı içtim, adetin 3 gunu başliyosun 15 gun yemeklerden 15 dk once şimdide 28 gune duştü😊😊ben denediğim için tavsiye ederim canim,

28 gunde bir dicektim canim

ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HERKEZE MERHABA...
Ben yeni üyelerdenim ve benim sorunum 2 yıldır evliyim hiç korunmadık ama çocuğumuz olmuyor.Doktor doktor gezdik eşimde varikosel çıktı tek taraflı ameliyatını 2 ay önce oldu.Şuan düzeldimi düzelmedimi bilmiyoruz.Bende ise adet düzensizliği var ve yumurtamda çatlamıyor.Doktor adetin 2.günü yapılması gereken hormon testleri yaptı ve hiçbir sorunum yok sadece bir yumurtalığım diğerine göre daha az çalışıyor ve buda normal dedi.Adet düzensizliği için ise doğum kontrol hapı öneriyor biz eşimle bebeğimiz olsun diye bu kadar çabalarken nasıl olurda doğm kontrol hapı kullanırım lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım...

Sakın doğum kontrol ilacı kullanma , çocuk tedavisinde zaten önermiyolar, bitkisel desteklerle bi dene adetini düzenle derim ,

cnm tarçın bal çörekotu diye bişey duydum fakat kestane balı bulamıyorum diğer ballarla oluyrmu bilmiyorum?

Normal bal ile de olur canım, çörek otu bal ve tarçın karışı adetin 3 günü başlıyosun 15 gün boyunca kahvalti ve akşam yemeğinden 15 dk önce bir tatlı kaşığı alıyosun,

selam kızlar.tecrübenizden dolayı yardımınızı istiyorum.3 aydır korunmuyorum ben normal yolla korunuyorduk.3 aydır bebek istiyoruz.ve ilk ayımda çok kısa aralıklarla ayda 3 kez adet oldum o ayı sürekli kanamalı geçirdim sonra ki ay normal bu ay yine 10 gün temiz kaldıktan sonra tekrar adet oldum.bu durumu yaşayan var mı aranızda.bu kadar sık kanama olabilirmi korunmadığım için? cvp verirseniz memnun kalırım...

Korunmamayla alakalı bi durum yok.Adet düzensizliği yaşıyosunuz.
Bi doktora görünün.

Kızlar ben de düzensizlik için doktora görünmek istiyorum.Doktora gitmem gereken belli bi zaman var mı?Adet öncesi,sırası ya da sonrasında?Yoksa herhangi bi gün gidebilir miyim?

Son düzenleme:

ilk olduğumda doktora gittim cnm alttan üstten muaene etti tahlillerde normal cıktı herhangi birşey yok dedi.ve tekrar oldu.

ilk olduğumda doktora gittim cnm alttan üstten muaene etti tahlillerde normal cıktı herhangi birşey yok dedi.ve tekrar oldu.

Reglin 3. günü yapıyolarmış hormon testini,buldum sonunda.

Sizinkinin korunmamakla alakası olmadığını söyleyebilirim sadece.Belki başka bi doktora da görünseniz nedeni hakkında kesin bişey söyleyebilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…