Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

ben çekindiğim için adet bitiminde gitmiştim.şu zamanda felan gel demedi sadece takip edelim dedi.ama şöyle yapabilirsin cnm.adetin bitmeden git adetli oldunu söyle ve bakarsa zaten bakar bakmazsa 10 günlük kontrol süren oluyor adetin bitiminde gidebilirsin tekrar.allah şifa versin herkese

kızlar banada yardımcı olurmusunuz? benimde adetim 10 gün gecikti ama benm kanımda trombosit düşüklüğü var ondan dolayıda gecikme oluyordu ama bu kez bütün adet agrılarını yaşamama ragmen hala hastalanmadım ve artı sürekli ateşim çıkıyo hamile olmak istemiyorum borcum çook ( test almayada korkuyorum sizce hamile olabilirmiyim?
yada ne yapmalıyım test almalımıyım

Arkadaşlar merhaba, öncelikle çok sık rastladığımız adet düzensizliğinden başlayacağım. Adet günlerim bu yıl hep geri atmaya başladı yani ya 5 gün öncesi ya da 6 gün öncesi başladı. Bir de düzensizlikten hamile kalmaktan korktum açıkçası. Öncelikle 18 Mayıs'ta ilk hafif kanamam başladı yine 4 gün önceden gelen erken bir adet söz konusuydu. Bu nerdeyse 25 Mayıs'a kadar sürdü. Bense 29 Mayıs tarihinde ilişkiye girdim. Korunduk prezervatifte bi delik yoktu. Ama afedersiniz ikinci ilişkimizde eşim her ne kadar bir şey yok dese de spermlerin dağıldığını gördüm prezervatifte ama delik yoktu. İşin aslına gelmek gerekirse. Ben yine erken bir adet dönemi yaşadım. Bu sefer de 13 Haziran'da adet gördüm. Bu süre zarfında hamile kalma riskim var mı derken adet oldum. Yalnız okuduğum birçok forumda adet olmasına rağmen hamile kalanlar olmuş. Benim korkum bu. Biri yazmış tam adet oluyordum adetim normal sürüyorken hamile olduğumu fark ettim demiş. Biri de yazmış 2.5 aylıkken fark etmişler oysa normal adetini görüyormuş. Yani arkadaşlar size danışmak istediğim bu düzensiz adet dönemimden dolayı hamile kalma riskim ne kadardır ve ayrıca ben o prezervatifteki yayılan spermlerden korktum. Her ne kadar prezervatif kullansa da geri çekme yöntemini kullanıyor. Ama işte ben istemiyorum çocuk korkum bu. Ayrıca şu an bakacak durumumuz da yok aşırı meşgulüz.. Yardımcı olursanız sevinirim..

Mrb.cok acil yardım ederseniz 4 haziranda regl oldum 8 haziranda erkek arkadsımla iliskiye girdik korunmasıZ 9 hazirandada ertesi gün hapı kullandım bugun 10 temmuz ve ben hala regl olmadım hamile olabilirmiyim nzmn test yapmalıyım ltf yardımcı olun

merhaba 6 ay önce aşırı stresli bi dönem geçirdim ve adetim zamanında ama az oldu 1,5 gün kadar sonrasında bunu kafama takıp her ay bn nie az oluyorum die daha cok strese girdim ve 6 aydır normal düzenine girmedi stresli durumum geçmesine rağmen.. sonunda dedim vücudumda biyerleri bozum galiba bide tüylenme sorunum var onu içinde doktora gittim bekar olduğum için sadece ultrasonda baktı ve kan tahlili istedi devlet hastanesinde gitmiştm ve hastaları 5 er 5 er alıodu doktora aceleyle sorunumu söyleyip ilacımı verdi cyclo progynova iisimli ilaç durumum hakkında herhangi bişey söylemedi kan değerlerim tsh:3,02 fsh:5,52 lh:9,61 e2:29,23 prolaktin:21,21 şimdi benim neyim var doktor önemli bişey olsaydı söylerdi heralde dimi

kızlar aslında bu çok genel bu sorun her 5 kızdan 1i yaşıyordur. Bende yaşıyorum, annem herkesin bünyesi bir değil korkma bende öyleydim dese de, 2 nesildir aile kadınlarında ciddi düşük problemi olmuş, anneannem 9 çocuktan sadece annemi dünyaya getirebilmiş, annemse 5 çocuktan sadece 2sini. Irsi bir şeydir diye korkup bir jinekologdan randevu alıyorum. öğrendiklerimi paylaşırım... Hepinize sağlık diliyorum

edit: ama da şöyle birşey var ilk adetim, 13 şubatta başlamıştı her sene dikkat ederim 13 şubatta olur, tuhaf

Son düzenleme:
Kızlar ben de en başından beri adet düzensizliği yaşıyordum. Yasmin, farlutal gibi ilaçlar kullandım ama işe yaramadı. Ben de 4-5 yıl aradan sonra yine canıma tak edip 3 ay önce tekrardan gittim doktora. Ultrason, tahliller falan derken doktor bu sefer Yazz 24+4 doğum kontrol hapını verdi. İlk kutudan sonra adetim diğer adetime kadar lekelenmeler şeklinde devam etti ama 2. kutudan sonra düzeldi. Hatta ben normalde 8-9 gün adet görüyordum bu sefer 6 gün sürdü. Bence mutlaka bir doktora görünün, bitkisel tedavi çözüm değil.

kızlar bende de aynı sıkıntı vardı.doktora gittim,muayene,tahlil,ultrason sonrasında bir şeye rastlanmadı.doktorumun dediği kadınlarda bu tür sıkıntıların sık olarak görüldüğü,stres,uyku düzeni vs gibi bir çok faktörün bu durumları tetikleyebileceğini söyledi.öncelikle iyi bir kadın doğum doktoruna görünmeli,bitkisel ürünlerden kesinlikle uzak durmalısınız.bir arkadaşım bitkisel ürün kullandı ve 1 hafta hastanede yatmak zorunda kaldı.

kızlar bana da yardımcı olun lütfen. bende ilk günden adet düzensizliği yaşıyorum. 1,5-2 ay gecikmelerim oluyor. 2 kez doktora gittim hiç bir sorun olmadı. hormonlarım normal çıktı, kist, miyom, hiç bir şey yok. doktorum dedi geç yumurtlama var o da stresten ola bilir. ama ben kaç senedir düzensiz adet oluyorum. böyle bir sorun yaşayan var mı? 5 aylık evliyim bebek istiyoruz(( daha bir şey yok, çok üzülüyorum((

bana kalırsa heray yaşadığın düzensizlikler stresten olamaz.tamam stresli bir dönemde adetin uzar,kısalır gecikir de her ay olmamalı bence.geçen aylarda bana da oldu; neredeyse 20 gün adet gördüm,sonraki ay olmadım falan.ama stresli bir dönemdi ve geçti.şimdi düzenli çok şükür.bence başka bir dr a daha görün çünkü kuzenim dediğin gibi bir durum yaşıyordu,kist çıktı onda.ultrason yaptırıp kan tetkikide yaptırman gerekiyor bence.bir üniversite hastanesini öneririm.üzülme ya...

cevabın için teşekkür ederim canım. bu yüzden 2 doktor değiştim zaten. gittiklerim ikisi de devlet hastanesiydi. eşimle karar verdik başka bir doktora gitmeyi. bakalım o ne diyecek((

benimde adet düzenimde tuhaflıklar olmaya başladı.son üç ayın günleri şöyle 13 nisan-11 mayıs-14 haziran ve temmuz ayındayız adet görmedim evliyim hamilelik şüphemde yok ama hazrian ayında 5 gün kadar bi geçikmem olmuştu hem az hemde koyu renkte ve kıvamda azar azar 1 hafta kadar sürmüştü sonra bitti sandım 1 hafta sonra tekrar aynı şekilde devam etti doktora gittiğimde hormonlarıma baktı herşeyin normal demişti ultrasondada üstten baktı yumurtalıklarında bişey yok demiştii..şimdi tekrar randevu aldım bakalım ne dicek..sizce ne olabilir..ben kistten felan şüphelenmiştim..

25 yaşındayım. Ergenliğimden beri adet düzenliğim var. Jinekologlardan nefret ettiğim için muayenelerim hep yarim kaldı ama son zamanlarda asiri agrili ve kanamali oldugu icin doktora gittim rahim içi duvarı kalınlaşması varmış. Hepsi bu yüzden oluyormuş. Ne demek olduğunu , ne yapmam gerektiğini söylemedi bile! Bilginiz olsun diye paylaşmak istedim.

aynı sorun bende de var yaa 23 haziranda adet oldum bittikten 1 hafta sonra kahve rengi akıntım başladı 5-6 gün sürdü ve bügün ayın 27 si ve ben hala adet olmadım acaba adet tarihim akıntıdan dolayı değiştimi ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…