- Konu Sahibi Brave Capricorn
-
- #1.761
canım bende adet olmaya başladığım 17 yaşımdan bu yana hiç düzenli iki ay üst üste adet olmadım her seferinde bir kaç ay aksayarak oldum ya da hiç olmadım. doktora gittiğimde hep bana da doğum kontrol hapları verdiler ve kullandım kullandıkça da kilo aldım kilo almaya başlayınca doğum kontrol haplarını da kullanmayı bıraktım artık herşeyi akışına bırakmıştım ki karnımda bir sertlik hissettim ki bu sertlik bayağı belirgindi. doktora gittim ve 25 cm ebatında kistim olduğunu öğrendim 2 sene önce ameliyat oldum ve o zaman da yeni evliydim ameliyat sonrası dr. bir sene çocuk düşünmememizi söyledi bu süre içerisinde herhangi bir ilaçta kullanmadım ama çocuğumuzda olmadı. yine kontrollerime devam ettim tabi. ameliyatımdan 1,5 yıl sonra bende kist tekrar oluştu ve bu arada ben yine düzenli adet olmuyorum. kisttim için kontrollere giderken dr. bana polikistik over olduğumu ve ilk adet olduğum zamandan bu yana bunun nasıl fark edilmediğini bunun doğum kontrol hapları ile olacak şey olmadığını söyledi. ve benim hala bebeğim olmadı ve olacağı da şüpheli... bence canım sen hiç zaman kaybetmeden doktorunu değiştir ve bir doktorun söylediği ile hareket etme....Merhaba kızlar,adet düzensizliğim adet görmeye başladığımdan beri var. Tabi ki bir çok kadın doğum uzmanına gittim.Bazıları doğum kontrol hapı kullanmamı , bazılarıysa doğum kontrol hapını asla kullanmamamı söyledi,yumurtalıklarım da (allaha şükür) bi sorun olmadığını söylediler.Doktor tavsiyesi üzerine en fazla 3 ay düzenlı doğum kontrol hapı kullandım ama aradan 2 ay geçti ve tekrar adet düzensizliği baş gösterdi.En son gittiğim doktor doğum kontrol hapını düzenli kullanmam gerektiğini söyledi. Fakat çok kararsızım, bu gibi sorun yaşayıp doktorun tavsiyesi üzerine doğum kontrol hapını düzenli kullanan var mı ve işe yaradı mı ? Yardımlarınız için şimdiden çok çok teşekkür ederim.
canım bende adet olmaya başladığım 17 yaşımdan bu yana hiç düzenli iki ay üst üste adet olmadım her seferinde bir kaç ay aksayarak oldum ya da hiç olmadım. doktora gittiğimde hep bana da doğum kontrol hapları verdiler ve kullandım kullandıkça da kilo aldım kilo almaya başlayınca doğum kontrol haplarını da kullanmayı bıraktım artık herşeyi akışına bırakmıştım ki karnımda bir sertlik hissettim ki bu sertlik bayağı belirgindi. doktora gittim ve 25 cm ebatında kistim olduğunu öğrendim 2 sene önce ameliyat oldum ve o zaman da yeni evliydim ameliyat sonrası dr. bir sene çocuk düşünmememizi söyledi bu süre içerisinde herhangi bir ilaçta kullanmadım ama çocuğumuzda olmadı. yine kontrollerime devam ettim tabi. ameliyatımdan 1,5 yıl sonra bende kist tekrar oluştu ve bu arada ben yine düzenli adet olmuyorum. kisttim için kontrollere giderken dr. bana polikistik over olduğumu ve ilk adet olduğum zamandan bu yana bunun nasıl fark edilmediğini bunun doğum kontrol hapları ile olacak şey olmadığını söyledi. ve benim hala bebeğim olmadı ve olacağı da şüpheli... bence canım sen hiç zaman kaybetmeden doktorunu değiştir ve bir doktorun söylediği ile hareket etme....
Rica ederim canım benimCevabın için çok teşekkür ederim,inşallah bebeğin olur .Doktorumu da değiştireceğim dediğin gibi uzun zaman doğum kontrol hapları kullanmak kistlere yol açıyormuş.Umarım iyi bi doktor bulurum . Yardımın için tekrar teşekkür ederim.
Canim bir çok bayanda adet sancisi oluyor ve bir çoğunun da evlendikten sonra adet sancısı geçiyor inşallah seninde evlendikten sonra geçerbu konu ve sancılı adet konuları arasında kararsız kaldım ve buraya yazayım dedim. eğer yanlış yere yazdıysam çok özür dilerim.
ablalarım ben 18 yaşındayım, son bir kaç aydır aşırı derecede adet sancısı + migren çekiyorum. bununla birlikte adetim hep düzensiz hep düzensiz, bu beni hem fiziksel görünüşüm açısından hem de ruhsal dinginliğim açısından inanılmaz etkiliyor. günün sonu benim için sürekli hastane acillerinde sonlanıyorağrı kesicilerin fayda etmediği ağrılar çekiyorum ve artık iğne olmaktan bıktım.
jinekolojik muayanemi en son 4-5 ay önce oldum ve görünürde ne bir kist ne de başka bir şey çıktı. bir süre şu an ismini hatırlayamadığım düzenleyici bir ilaç kullandım ama kendimi çok sıkıntılı hissettiğim için bıraktım, dayanamadım ilaca.
velhasılı sizlerden bu konuda öneri bekliyorum. ben bu ağrılarla ağrı kesicisiz başa çıkamayacak mıyım? ve de ilaç kullanmadan bu adet döngüsünü düzenlemenin bir yolu yok mu? çok gencim daha, hormon haplarına bu yaşta başlamak istemiyorum açıkçası.
aynen bendede o şekilde oldu cuma günü gideceğim doktora bunu da sorar sanada yazarım.aslında çevremdeki insanlar olur böyle diyorbelli bir süre bakalım artıkD deniz_zynp bende mayis ayinda kürtaj oldum. Ondan sonra adetlerim duzensizlesti. Ayni sorunu yasiyoruz
bi fijri olan arkadaslardan yardim istiyorum. 28 gubde bir adet olurken simdi 22-23 gunde bir oluyorum. Kahverengi lekelenmeyle basliyo
Canım bence ilaç yüzünden olabilir bide Diane hakkında sana bişey söyliyim 2 buçuk yıl kadın doğum doktorları yla çalıştım sekreter olarak tabi doktor degilim ama Diana kullanan hastalara önermiyorlardı ağır bi ilaçmş onun yerine yazz diye bir doğum kontrol hapı war onu öneriyorlardı bende bir dönem kullandım düzensizlik nedeniyle doktor kontrolünde danışarak tabikide ilacını değiştirebilirsin a bide bitkisel şeylere bi bak hayıt otu tohumunu araştır ilgimi çekti benim etkiliymiş bayaaMerhaba ben 22 yasindayim ve bekarim. Adet duzensizligi nedeniyle doktora gittim Diane 35 verdi ilac olarak 3 kutu kullanmami istedi ben ilk kutuyu kullandiktan sonra devam etmedim ve 3 haftadir reglim . Bir hafta boyunca suruyor 2 gun sonra tekrar lekelenme seklinde oluyor. 3 haftadir bu devam etmekte ilaci biraktigim icin mi yoksa baska bir rahatsizlik olabilir mi ? Ayni sorunu yasayan oldumu yardimci olursaniz sevinirim.tesekkur ederim simdiden
Merhaba canmm bende evlenmeden once 6 kutu Diane35 kullandm simdi ismini gorunce hemen yazaym dedm okadr illet bi ilacki biraktiktn sonra iyice duzenim bozuldu migren yapti tuylenmeyi artirdi.. sana tavsiyem hicbi dogum kontrol ilaci kullanma bi iae yaramiyolr birakinca yine bozuluyo duzen.. zaten her kadinn kendine has adet dongusu olurms bunu ilaclarla zorlamamk gerekirms ayni sorunu yasayan bi arkadasm uzman doktordan alms bu tavsiyeyi..yagmuroztrk9st: 37873506 .!.:Çok teşekkür ederim canım. Doktora gitme fırsatim olmadi henüz ama bu konu yuzunden moralim bozuldu ya hap yuzunden degilse diye .icimi rahatlattin :) ama en kisa zamanda gidecegim tekrar tesekkur ederim hayır otu tohumunuda bi arastirayim
Cok tesekkür ederim canimm. Bende iyi ki bir kutu kullanip bırakmisim o zaman ama o bi kutu bile duzenimi mahvetti . Dedigin gibi bende de bas agrisi oldu ama bu hap bittikten sonra basladi. Madem bu kadar kotu etkisi olan bir hap neden doktorlar oneriyor acaba. Bir de canim adetin ne zaman duzene girmisti ilactan sonra cunku benim 3 haftadir devam ediyor bir kac hafta daha devam eder diye korkuyorum. Hemde rahatsiz edici..Merhaba canmm bende evlenmeden once 6 kutu Diane35 kullandm simdi ismini gorunce hemen yazaym dedm okadr illet bi ilacki biraktiktn sonra iyice duzenim bozuldu migren yapti tuylenmeyi artirdi.. sana tavsiyem hicbi dogum kontrol ilaci kullanma bi iae yaramiyolr birakinca yine bozuluyo duzen.. zaten her kadinn kendine has adet dongusu olurms bunu ilaclarla zorlamamk gerekirms ayni sorunu yasayan bi arkadasm uzman doktordan alms bu tavsiyeyi..
Aynen Iyiki birakmssn canm. Bendede sonradn cikti zatn migren ama bu ilaci kullananlrn hepsnde duydm migren yaptni.. doktorlrn isine geliyo bi ilac yazip gondermk.. iki sene once kullnmstm simdi 4 aylik evliym ama hala bi duzenm yok hep gecikiyo bazi aylr hic olmyrm bemde polikistikovver var onn icin yazmsti o ilaci sendedemi var? Bide kafana cok takma surekli dusundukce dvm eded hastalik adet zaten yuzde 50 paikolojoye bagli oluyo[/QUOTE][QUOTE"yagmuroztrk9292, post: 37882863, member: 638889"]Cok tesekkür ederim canimm. Bende iyi ki bir kutu kullanip bırakmisim o zaman ama o bi kutu bile duzenimi mahvetti . Dedigin gibi bende de bas agrisi oldu ama bu hap bittikten sonra basladi. Madem bu kadar kotu etkisi olan bir hap neden doktorlar oneriyor acaba. Bir de canim adetin ne zaman duzene girmisti ilactan sonra cunku benim 3 haftadir devam ediyor bir kac hafta daha devam eder diye korkuyorum. Hemde rahatsiz edici..
Gecmis olsun canim. Insallah seninde en kisa zamanda duzelir. Bende ultrason cektirdim ama kist yok dedi duzensizlik icin gitmistim zaten duzensizlik var diyip direk bu ilaci verdi dedigin gibi ilaci yazip gonderdi. Tekrar tesekkur ederim canim yardimci oldugun icin . Evliliginde de bir omur mutluluklar dilerim :)Aynen Iyiki birakmssn canm. Bendede sonradn cikti zatn migren ama bu ilaci kullananlrn hepsnde duydm migren yaptni.. doktorlrn isine geliyo bi ilac yazip gondermk.. iki sene once kullnmstm simdi 4 aylik evliym ama hala bi duzenm yok hep gecikiyo bazi aylr hic olmyrm bemde polikistikovver var onn icin yazmsti o ilaci sendedemi var? Bide kafana cok takma surekli dusundukce dvm eded hastalik adet zaten yuzde 50 paikolojoye bagli oluyo
Amin xanim
Gecmis olsun canim. Insallah seninde en kisa zamanda duzelir. Bende ultrason cektirdim ama kist yok dedi duzensizlik icin gitmistim zaten duzensizlik var diyip direk bu ilaci verdi dedigin gibi ilaci yazip gonderdi. Tekrar tesekkur ederim canim yardimci oldugun icin . Evliliginde de bir omur mutluluklar dilerim :)
Amin canim sanada gecms olsun.. insallah derdimize bi care buluruz.. guzel dileklerin icindd tesekkur ederm darisi basina insallah..
Canım şunu söyliyim sana bazı doktorlar bazı firmaların ilaçlarını yazmayı tercih ediyo çünkü reprezant lar ilaçları doktorlara çalışırlar doktor o muadilleri varken yine o ilacı yazar çünkü firma doktorlara başka olanaklar sunar hepsi ıçın geçerli değil ama bu olan şeyler.dogum kontrol hatlarıyla ilgili birde şunu iletiyim kuzenim Yasmin 1 yıl kullandı doktor tetkik yaparak kullanman da sakınca yok dedi 1 yıl sonra Yasmin e bağlı kısmı felç geçirdi çok nadir gerçekleşen bi durum ama başına geldikten sonra hiç fark etmez sigara kullanımı olmamalı bu ilaçları kullananlar da ama zararlı gerçekten ya baş ağrısı yaptığı anda da bırakılmalı allah muhafaza sonra daha kötü şeylere yol açabilirCok tesekkür ederim canimm. Bende iyi ki bir kutu kullanip bırakmisim o zaman ama o bi kutu bile duzenimi mahvetti . Dedigin gibi bende de bas agrisi oldu ama bu hap bittikten sonra basladi. Madem bu kadar kotu etkisi olan bir hap neden doktorlar oneriyor acaba. Bir de canim adetin ne zaman duzene girmisti ilactan sonra cunku benim 3 haftadir devam ediyor bir kac hafta daha devam eder diye korkuyorum. Hemde rahatsiz edici..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?