- 14 Mart 2013
- 8.026
- 4.037
- 448
- Konu Sahibi Brave Capricorn
-
- #1.861
canım sana çok önemli bir kür tavsiye etmek istiyorum. benimde yaşım 27 ve 3 yıldır aynı sorunu yaşıyorum. kürlerin hiçbir faydasının olcağına inanmıyordum ama sanki Rabbim dediki sen nasıl olurda böyle konuşursun, ben şifa verdimmi olur :) Testere dişli aslan pençesini duymuşsundur. 2 aylık bir kür. 1 su bardağı suya bir tutam aslan pençesini koyup 5 dk kaynatıyorsun. altını kapattıktan sonra bekletmeden bardağa koyuyorsun. sabah kahvaltıdan 2 saat sonra, akşam yemeğinden 2 saat sonra olmak üzere günde 2 defa içiyorsun. 1 ayını tamamladıktan sonra 1 hafta ara verip tekrar başlıyorsun ve bir ay daha yapıyorsun. ben şuan 2.ayımdayım ve inanılmaz faydasını gördüm. inşallah sende görürsün. :)slm arkadaslar ben 24 ekimden beri adet görmüyorum.doktora gittim gebelik yok.hsg 1.20.tarlusal verdi.1 hafta içinde adet görecen dedi.ama 10 gündür olmuyorum.doktor psikolojiktir dedi ama en fazla 1 hafta gecikirdi benim.adetin 3. günü gel dedi doktor ama halen olmuyorum.ne yapıcagımı bilmiyorum.böyle şeyler yasayıp bilgisi olan varmı.neyim var benim.daha 25 yasındayım...
canım yaşın kaç? ben 25 yaşlarındayken böyle sıkıntılarım olmuştu. doktora gittiğimde kan tahlili yaptırmıştım ve sonucumu doktora gösterdiğimde aldığmı cevap şu idi :" siz gençsiniz, böyle şeyler çok normal" bende çok şükür bişi yok demiştim ancak düzensizlik gittikçe artıyordu. seni korkutmak istemem kesinlikle, iyiliğin için söylüyorum. düzenli tahlil yaptırmalısın mutlaka. ilerde sorun yaşamaman içinMerhaba arkadaşlar buraya mı yazmam gerek bilemedim.ama acil cevap almam lazım.benim adetimin bitiminden 5 gün sonra tekrar kanamam oluyo geçen ay da oldu bu ayda oldu ve 1 ay lekenmem oluyo...böyle bişey gelen var mı?????lütfen cevap???
Merhaba arkadaşlar buraya mı yazmam gerek bilemedim.ama acil cevap almam lazım.benim adetimin bitiminden 5 gün sonra tekrar kanamam oluyo geçen ay da oldu bu ayda oldu ve 1 ay lekenmem oluyo...böyle bişey gelen var mı?????lütfen cevap???
Bence Dr a bir görün arkadaşım. Annemde öyle bir durum vardı. Miyom var demişti Dr.Gecmis olsun herkese.bende bir ayda iki kez adet oluyorum.dogumdan sonra oldu bende.bu aralar iyice siddetlendi.cok yogun kanamalarim oluo.benim gibi olupta doktara giden arkadaslarimiz varmi.varsa bana yardimci olursaniz cok sevinirim.ben kotu biseyle karsilasma korkusundan bi turlu gidemedim
geçmiş olsun çok canım ya seninde ultrasonla bakmışlar anlaşılmamış mı o zamanArkadaşlar merhaba
yıllardır kadınlar kulübünü takip ediyorum ve ilk defa yazmak istedim.
Rahatsızlığınızla ilgili hiçbir belirtiyi bugün geçer yarın geçer diye ertelemeyin.
Bende sizlerle aynı durumdayım adet düzensizliği sorunu yaşıyorum.
ilk adet olduğum zamandan 2007 yılına kadar sorunsuz 27-28-29 günde bir adet oluyordum. 2007 den sonra bir gün iki gün gecikmeye başladı birkaç yıl öyle devam etti ben normal diyorum üniversite sinir stres ondandır önemsemedim. 2011 yılına kadar birkaç gün içerisinde değişerek oldum en sonlarda bir haftayı bulan gecikmeler yaşıyordum. Yolunda gitmeyen birşey var diyip mahçup olduğum için doktora gidemiyordum. muayeneden korkuyordum utanıyordum. En son 2012 yılında çok üzücü olaylar yaşadım ve 5 ay adet olmadım o zaman mecburen doktora gittim üzüntüden olur dedi adet söktürücü verdi hormon testleri yapıldı ultrasonla muayene etti (bekar olduğum için). bi sorun görünmüyordu. ama sonrasında da adet olmadım. başka doktora gittim yine sorun yok dedi o sıralarda evlendiğim için doğum kontrol hapı kullan hem korunursun hemde adetlerini düzene sokar dedi. ben 1.5 yıl kadar doğum kontrol hapı kullandım hiç sorunsuz gününde adet oldum hatta olacağı zamanı bile biliyordum o kadar düzelmişti. bende hiç şüphelenip kontrole gitmedim nasılsa sorun yok diye. ne zaman bebek düşündüm bi kontrol amaçlı gideyim herhangi birşey var mı dedim işte sorunlar o zaman başladı. Hapı bıraktım adet oldum doktora gittim testler yapıldı prolaktin hormonum yüksek çıktı. test tekrarlandı yine yüksek. ayrıca fsh de yüksek. dr bebek istiyorsan acil düşün korunma gerekli tedavini yap dedi. ben şok herşey yolunda gidiyor sorunum yok derken bir anda aslında hiç de yolunda olmadığını öğrendim. neyse dr mr istedi. ben mr makinasına giremiyorum filan dedim ama kesin tanı için mecburen dediler zar zor onuda yaptırdım (bayılmanın kıyısından geçtim:)) evet hipofizde adenom çıktı 2 mm. mr sonucuna kadar önce progestan verdi doktor onu kullandım sonra da mr sonucuna göre dostinex verdi onu kullanıyorum. Dr adet gecikmesinin adenomdan kaynaklandığını baskıladığını söyledi. ilacın etki etmesi sonucu adetlerin düzene gireceğini söyledi ve ilacı kullanırken korunma gebelik şüphen olursa hemen test yaptır sonuca göre tedavi planlayalım dedi.
uzun yazdım arkadaşlar ama siz siz olun sakın benim gibi ihmal etmeyin. baştan üstüne düşseydim herşey daha kolay olabilirdi.
ben adetim gecikince kekik suyu yapıp içiyorum canm bir hafta içinde geliyor sıcak tutuyorum ayaklarımı belimi falanda su torbaları falan işte. resmen oturup bikaç gün onunla uğraşıyorum :)kızlar benim gibi normalde düzenli olup en ufak bi streste yumurtaları küsüp geciken var mı vallahi deli olacam, düzenli düzenli gidiyo bi ay moralim bozulsun o ay ben adet olacam diye çırpınıyorum. 9 gün geçti gebelik testi negatif, doğal çözümü nedir bu işi düzene koymanın ?
ben adetim gecikince kekik suyu yapıp içiyorum canm bir hafta içinde geliyor sıcak tutuyorum ayaklarımı belimi falanda su torbaları falan işte. resmen oturup bikaç gün onunla uğraşıyorum :)
Canm küçük bi caydanlığın içine 1 tatlı kaşığı kekik koy. Sonra başka bi yerde 1 su bardağı suyu kaynat. Kaynayinca hiç sogumadan çaydanlıktaki kekiğin üzerine dök. Çaydanlığın üstünü bi bezle örtüyorum sogumasın çok diye. Sonra 3 dk kadar öyle demlensin. Çok fazla bekletme acı oluyor canm. İşte çay süzer gibi süzüp içiyosun şeker falan isyersen koy sen bilirsin afiyet olsun :))Nasıl yapıyosun kekik suyunu canım :) hemen yapayım
E benim napmam gerekki canm ya özele mi gitsem devlette o kadar diyip yolladılar yani. Yada bırakayım evlenince giderim kontrole mi bilemedim hiç_ebru merhaba.
sana da geçmiş olsun. Tabi diğer bütün arkadaşlar sizlerede geçmiş olsun umarım en kısa sürede sıkıntılarımız geçer. _ebru herşey ultrasonda yada alttan yapılan muayenede ortaya çıkmıyor. Yapılan testler muayeneler belli hastalıkların teşhisi için çok önemli ama benim hipofiz bezine baskı yapan adenom çıktı oda baş bölgesinden çekilen mr la tespit ediliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?