Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

_ ebru ben bu durumu devlet hastanesinde öğrendim. inanamayıp özele gittim her ikiside aynı şeyi söyledi. hatta mr ı devlette çektirdim sonucu özele götürdüm. ben çift dikiş yapıyorum :) söz konusu bebiş olunca gözüm hiçbirşey görmüyor.
sadece devlette yeterli süre ayrılamıyor doktor acaba beni anladı mı dinlemeye fırsatı oldu mu diye endişeleniyorum çünkü ben içeride muayene olurken bir sürü kişi geliyor sonuç göstereceğim birşey soracağım. içim rahat etmemişti.
profiline bakınca maşallah çok gençsin sakın ihmal etme maddi sıkıntın yoksa mutlaka içine sinen bir doktora git tüm şikayetlerini anlat, araştır. Adet görememenin çok çeşitli nedenleri varmış bende araştırdıkça öğrendim.

E canm o zaman bu testler devlette de yapılıyor gitsem doktora desem yapar heralde istedikten sonra.
Hangi testleri yaptırmak gerek rica etsem yazar mısın bana canım cok sagol cevaplarn için

canım sen kadın hastalıkları ile ilgili git doktora adet gecikmesi yaşadığını söyle zaten senden öncelikle hormon testi isteyecektir. ve muayene edecektir. hormon testi sonucuna görede senden yeni tahliller ve ya tetkikler isteyecektir.
benim prolaktin hormonum yüksek diye mr istenmişti. sende böyle bir durum yoksa istemez.
hormon testi adetin üçüncü günü en net sonucu verdiği için mümkünse o gün git doktora adetinin üçüncü günü olduğunuda belirt. sende belki başka bir neden çıkacak. umarım ki birşeyin yoktur. gecici bir gecikmedir

Canm ben gittim o dediğin hormon testi yapıldı bak yazaym sonuçları
Tsh 5.37
Serbest t3 3.52
Serbest t4 1.45
Fsh. 6.87
Lh. 15.21
Prolaktin. 17.7
Estradiol. 93.11
Beta hcg. 0.1
Testosteron. 0.55
Buna baktı işte canm tiroid değerlerin yüksek dedi ondan gecikiyodur dedi. Tiroid için ilaç kullandm düzene girdi her ay geliyor ama adet döngüsü 25-35 gün normal kabul ediliyor galiba benim 40-45 günde oluyor

vücut yapın adet döngünün uzun olmasına neden olabilir. bir kere daha doktora gidip sor bu sürede adet olmam normal mi diye. eğer bu durum normalse sıkıntı yapma kendine.

vücut yapın adet döngünün uzun olmasına neden olabilir. bir kere daha doktora gidip sor bu sürede adet olmam normal mi diye. eğer bu durum normalse sıkıntı yapma kendine.
Ay canm tekrar sağol uğraştrdm seni biraz :) bidaha sorucam doktora suan randevu vermiyor doluymuş bitsin gideyim o zaman tekrar ben.

Kızlar mrb , 1 ekimde çocuk sahibi olmak istemediğim için kürtaj oldum 33 gün sonra ilk adetimi oldum , 2. adetim 35. gün geldi , 3. adetim de 28. gün. Fakat sürekli pembe akıntım oluyo , ayağa kalktığımda , ani bi hareket yaptığımda , bi iş yaptığımda da bikaç damla kan geliyo , kesiliyo sürekli böyle... Böyle bir durum yaşayan var mı ? Geçen ay doktora gittim kan tahlili ve ultrasona bakıldı bi sıkıntı yok yumurtalıkların normal dedi. Ama bu kanamalar neden oluyo ? Kürtaj olduğumdan beri böyle , bu durum da beni huzursuz ediyo , bi bilgisi olan var mı ? Çocuk sahibi olmak istemiyorum bi süre daha , korunmasam bu kanamalara rağmen tekrar hamile kalır mıyım ? Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Doğum kontrol hapı kullanıyorsan ondan oluyor olabilir ara kanamalar

Kızlar 12 gün önce adet oldum zaten düzensizlik yaşıyordum tahlil yaptırmak istiyorum ne zaman yaptırmalıyım

21 yaşındayım ve hiçbir zaman 1 sene art arda düzenli olmadım. En fazla 3 ay art arda düzenli adet olmuşumdur. Son zamanlarda 1 buçuk aydan beri oluyorum. Yazın bir ailenin yanında çalışıyordum ve eşi okuduğum üniversitenin tıp fakültesinde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ayrıca hocaydı. Ona danıştım yani tahlil yaptırmalı mıyım vs diye bana dedi ki yaşından kaynaklı dedi. Hapla düzeltilir dedi. Ama bir kaç yerde hapın doğurganlık oranını azalttığını duydum. Ve haptan falan vazgeçtim zaten iğneden kan aldırmadan bilmem neden de korkarım işime geldi Biraz da zayıf olduğum için böyle olduğunu düşünüyorum çünkü bölümümde anatomi dersi gördüm ve hocam anlatırken adet düzensizliğinin vücuttaki yağ dokusunun az olmasından da kaynaklanabileceğini söylemişti. Yani sonuç olarak yaşıtlarımdan tedirgin olanlar varsa bilgilendirmek istedim :)

arkadaşlar ben her ay düzenli adet oluyordum fakat 15 gün erken oldum ilk defa böyle birşey oluyor..çok korkuyorum çok üzüldüm gece hiç uyumadım

arkadaslar ben marmara arastırma hastanesıne gıttım bu konu ıcın, 23 yasındayım ve adet gormeye basladıgımdan berı hıc duzenlı bır sekılde gormedım. sureklı ultrasona fılan sokuyorlar ama normal gozukuyor dedıler. 35 gun en fazla 35 gun normalmiş. 35 den fazlası anormalmıs benmde en fazla 34 gun fılan suruyor fakat hıc bır sekılde ılac vermedıler cok da fazla ılgılenmedıler de zaten. illa özele gitmek lazm sankı ben artık kendı teşhiisimi kendım koyuyım dedım. triotlerım yavasmıs ondan olabılrı dıye dusunuyorm artık..

Polikistik over sendromum var bir kutu diane 35 kullandım 2 kere düzenli adet gördüm ikinci kutuya 7 gün sonra başlamam gerekiyordu fakat bayağı geciktirdim bu ay adetim gecikti neden acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…