adetlere karşıymış...

Daha önce de konu açmıştın. Araba alması daha öncelikliymiş demiştik. Bilmem kaç bin tlye araba alıyor ama seninle ilgili şeylerde oflayıp pufluyor.
Takıydı arabaydı bunları bi kenara at derim, babanın razı gelmediği kişiyle evlenmek istiyorsun bunu bir düşün.

Yok ben senin yoruma katiliyorum begendim hatta :) bu yoruma konu sahibini etiketleyecegime seni etiketlemisim :) sildim sonra. Damat kisisi dugune yakin tektas evlilk teklifi edecekmiste. :)

Araba almak kesinlikle ortak kararımız değil.
Sadece onun heves edip zamansız araya koyduğu bir heves.
Borca evlenince ortak olup olmayacağım konusunda ben ona bak söz nişan düğün kapida istersen şu dar zamanda değil de evlenince beraber alalım durumumuz oturur düzene gireriz şimdi zamanı değil dedim "hallederim merak etme ödenir gider " diyor ama istediği kadar paraya beni dahil etmesin sonuç olarak dolaylı etkileyecek belki hadi kalk gezelim bi değişiklik olsun dediğimde borç var harç var nereye diyecek gibi senaryolar geliyor aklıma.

Bence siz biraz daha düşünün bu işi.

Sosyete diyeceğinize modern deseydiniz daha uygun olacaktı sanırım.Sosyete tabiri çok yanlış kullanılıyor.

Türk örf ve adetleri demişsiniz ama en çok tek taş konusundan yakınmışsınız.Bizim adetlerimizde tek taş yok.Şurda taş çatlasa 10-15 senelik bir akım.Zaten aslen Amerikan adeti.

Tektaş avcısı gibi mi gorunuyorum ordan bakınca :) ben sadece zor durumda kalisimi dile getirdim benim acimdan ne takıldı ne takilmadi diye bi mevzu yok
Modernlikse ben de modern bi insan olarak tanımların kendimi ama onun ailesi modernlikten daha farklı sosyeteyiz diye geçinen insanlar.
Ben öğretmenim atanamamis özel sektörde çalışan bir insanım ama onlar yüksek lisans felan yapmıyorum diye oğullarına oğlum bu kız sana gore mi iyi dusun diyen farklı yapıda insanlar. Çok afedersiniz öğretmenliğimi küçümseyen sonradan görme diyebileceğimiz insanlar ben onu sosyete diyerek yumuşatmaya çalıştım

İşin zor gibi görünüyor bu insanlarla bence biraz tart bic.

İki aile de istemiyorken, Adam düğün öncesi araba alacak kadar rahatken, kararınızı gözden geçirin. Ben sizin söylediklerinizi anladım, 3-5 bilezik derdinde değilsiniz evlenince toplayıp verip araba almasına yardım edecek birisiniz ama o adam evliliğe hazır değil bence. Evlilik düşüncesi olan adam para biriktirmeye çalışır. Masraflarını kısar, masraf kapısı açmaz. Ama isteme olayına gelince aileler örf adetleri bilir nişanda takı takılması gerektiğini vs. Hadi olmadı diyelim ben istemedim der işin içinden çıkarsınız. Ama imkanı olup da başka zevkleri için kullanıyorsa bu kadar alttan almak sizin ezilmeniz dışında bir anlam taşımaz.

çok iyiydi bu...

Bende adet mevzularından nefret ediyorum (bohça,kapı parası,çeyiz parası,çeyiz serme, haydi cümbür cemaat çeyiz evini görmeye)

Tam rezalet...

Ama kız da bir yandan haklı düğünümde kuaföre sadece kendim gittim bir kişi bile götürmedim zaten dünyanın parasını döktüm birde ekstra verdirmek istemedim ama yengelerim tarafından laf edildi her gün yüzüme vuruldu nasıl kimseyi götürmezmişim diye hatta üstüne milleti örgütlediler gitmeyin düğününe o sizi kuaföre götürdü mü diye...

Kapı parası çeyiz parası nefret ettiğim mevzu ben büyük baş hayvan değilim dedikçe yengelerim kapı parası çeyiz parası olmazsa olmaz diye diretti o parayı ne yapıp edip getirttiler...

Malesef çevrede böyle insanlar olunca gelin arada kalıyor... Kimse seni duymuyor dediklerine aldırış etmiyor...

Tek taş diye bir adetimiz yok zaten. Takilmadi diye laf söz eden olursa sizin tabirinizle asıl sosyete onlardır bence.
Teklif edilirken takilirsa takılır ki zaten teklif almadan söz nişan işine girmissiniz. Her işiniz ters bana.kalırsa.

duz mantik altanslari da ali babadan getirtin cok guzel modeller var altindan hic farki yok benim cesit cesit var ha ha ha

yazmadan edemeyecegim buraya konu actuguna gore takip ediyorsundur asil bakman gereken farkli seyler asil hayat dugunden sonra basliyor

Bana göre de adetler çok önemli.siz aile tarafında sorun olmasın diye bunları istemeniz çok doğal.erkek arkadaşınız da araba istemiş heves etmiş öyle yada böyle ödenecek.bence oluruna bırakın aileler halletsin.yapmiyirlarsa da ben istemedim dersiniz.önemli olan mutluluk huzur

Ne boş konuşmalar. İsteyerek dayatarak yapılan şeylerden mutlu olamazsınız. İstese yapardır zaten. Bu zaman kadar ani ve güzel şeyler görmediyseniz, bundan sonra da görmezsiniz.

Bulgar gicmeni degil o once onu bir ogrenin bulgaristan göcmeni. Türk yani bulgar degil.

Konuya gelirsek evet tektas genelde evlilik teklifi sirasinda verilir. Ama adam daha evlenme teklifi etmeden siz isteme soz kismina gelmissiniz bile. Illa tektas illa evlenme teklifi istiyorsaniz yolu buraya getirmeyeceksiniz.

Gayet sosyete bir ailede buyumus diyorsunuz bu aile zaten soz nisan icin cocugunu destek olur. O kadar sosyetiklerde hic bir seyinizi eksik etmez kendilerine laf getirmezler.

Cogu erkek adetlerden hoslanmaz hatta cogu kadin da adetlere bayilmaz. O konuyu buyukler bir sekilde halleder zaten.

Adam parayi har vurup harman savurmamis sonucta cekmis krediyi araba almis en azindan mal sahibi oluyor. Buyuk ihtimalle evi yeri de vardir zaten. Kendi almamis olsa bile ailesi onun ev almis ve yapmislardir.

Ama eger ailesi destek olmuyor olmayacak diyorsaniz evlenmek icin acele etmeyeceksiniz ve herseyinizi yavas yavas kendiniz yapacaksiniz. Ailesini desteginin olmayacagi durum icin evet haklisiniz araba gereksiz masraf olmus.

Ne boş konuşmalar. İsteyerek dayatarak yapılan şeylerden mutlu olamazsınız. İstese yapardır zaten. Bu zaman kadar ani ve güzel şeyler görmediyseniz, bundan sonra da görmezsiniz.
Haydeee siz niye biyle bir konusma geregi duyuyorsunuz ki herkesin gucu neyse onu yapar. Bir de yani birakin illa konusulacaksa illaki istenecekse aileler anlassin.

+100000 diyeyim..

Ilk gruptaki anlatilan gibi evlendim.. elalem tanrisina tapmadigim icin de agizlarinda nasil laflar oldugu cok umurumda degil.. o kadar masrafin yerine bir kac yil ust uste yurt disina gittik.. adetlere uymadim diye ne degersiz oldum, ne de adet diye k.validemin evini temizleyip salcasini yaptim.. eee o guzel, guzide (!) adetlerimiz sadece geline islemiyor degil mi :)

İyi de bu noktadan bakınca da adam haklı geldi bana şimdi.Kız tarafı olarak bir şeyleri sizin istemeniz ayıp değil mi?
Zaten görgülü maddi durumu iyi bir aileyse herhalde biliyorlardır nişanda söz de ne takılacağını vs.
Sevdiğin adamı şimdiden darlama derim zaten adam lüks araba aldığına göre maddi durumu iyi demektir sırf millete hava atmak için takılan takı da olmaz olsun yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…