Adım Adım Sağlıklı Bir İnsan Olmaya

Efsun64

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2012
3.996
4.795
408
Kendimi bildim bileli kilo vermeye çalışıyorum. Etrafıma çok belli etmemeye çalışsam da bu konuda gerçekten moralim çok bozuk.. kendime güvenim yok.. insanlarla karşılaşmak iletişim kurmak zorunda olmak bile beni hep tedirgin ediyor... okul zamanlarımda elimde yiyecek görüp laf edenler yüzünden kantine bile gidemezdim :(
Lise 3 deyken(6 yıl önce) okuldan eve yürüyerek gelmeye ve evde de spor yapmaya başladım ve 71 kiloya kadar düşmüştüm o kadar mutluydum ki her gören ne kadar güzelleşmişsin diyordu... sonra ÖSS zamanı geldi ve ben stresten 1 ayda 15 kilo aldım :( hala da geri veremiyorum en yüksek 88.8 kilo oldum...
Ama artık yeter... Üniversiteyi bile bitirdim ben hala kilolu ve kendine güvenemeyen bir insanım.. Hayatıma olumlu bir yön vermem gerek.. Azmetmem gerek.. Yılmamam gerek.. Zaman geçiyor artık çok fazla oyalanma vaktim yok...

25 Şubatta karar verdim artık zayıflama zamanı !
26 Şubatta vücut ölçümümü yaptırdım. 84.9 kilo çıktım (85 olsun hadi). Boyum 153 cm . Vücudumda toplam 41 kilo yağ varmış bunun 21 kilosu göbek bölgemdeymiş.

Hedefimi belirledim bu ay sonu 76.5 kilo olmam gerek. Toplamda 20 kilo vermeliyim...

Ana Hedef: 65 kilo :))

Bugün diyette 4. günüm yeşil kahveye başladım 4 günde 2 fincan içtim.. Bugün elma kompostosu yaptım onu da içicem..
4.günümde toplam 1.400 gitti ve ben 83.5 kiloyum.. Böyle devam eder umarım :))
Başka bir başlık altında arkadaşlarla paylaşıyordum bunları ama kendi adıma yeni bir başlık açmak istedim.. Desteğinizle azmimi yitirmeden zayıflayacağım bu sefer umarım.. Başarı hikayelerinizi okumak beni çok motive ediyor ;)

Resim eklemeyi bilmediğim için resim koyamıyorum öğretirseniz resim de koyarım :)

Mrh. Kilon ve boyum benimle hemen hemen ayni olduğu için dikkatimi çektin.Boyum 1.55 geçen sene martta bende 85 kiloydum.3 ayda 13 kilo vererek 72 oldum.Hala 72 yim devamını getirmedim maalesef.

Madem mart ayı uğurlu ayım :)) bugün yine kilo vermeye çalısmaya başladim. Ben kalori sayma yöntemiyle verdim kiloları yjna aynı şekilde yapıcam.Yazmak isterim günlüğüne.

Madem mart ayı uğurlu ayım :)) bugün yine kilo vermeye çalısmaya başladim. Ben kalori sayma yöntemiyle verdim kiloları yjna aynı şekilde yapıcam.Yazmak isterim günlüğüne.

tabi ki yazabilirsin :) madem birbirimize yakın değerlerimiz var :) 4 sene önce bende 74 kiloydum ve şimdi o resimlerime bakıyorum da kendimi kilolu sanarken aslında vücudum daha düzgünmüş... şimdiki halim çok kötü :( Bu ay sonu ben senin şuanki halinde olurum umarım sen de daha da zayıflamış olursun :))) söylediğin yöntemi bilmiyorum ben kalori olarak bakmadım olaya yediklerimi azalttım.. aburcubura çikolataya ve makarnaya çok düşkün biriyim. özellikle makarnaya.. makarna krizlerim vardır mesela.. canım sıkıldığında üzüldüğümde sevindiğimde dizi film izlerken hep makarna yerdim :)) ama artık böyle zamanlarda su içmeye çalışıyorum...

Kalori saymakta bir nevi yediklerini azaltmak aslında ama ben az yemeği bilmediğim için :) hesapla internette bir site var oraya kaydet falan motivede oluyorum.Aynen bende aburcuburcuyum ve canım istediğinde su içmek benimde yöntemim.Doğru yoldasın bence önemli olan kararlılık

Mesela ben günde 1750 kalori alırsam kilomu koruyorum sitedeki hesaba göre ne kadar azaltırsan ona göre kilo veriyorsun.Ben 1200 kalorilerde falan tutuyorum kalori alimini hedefim 1 ayda 3 kilo kadar şimdilik.Örneğin dün 1300 bugün 1100 cl aldım bu şekilde dengeleyebilirsinde

Mesela ben günde 1750 kalori alırsam kilomu koruyorum sitedeki hesaba göre ne kadar azaltırsan ona göre kilo veriyorsun.Ben 1200 kalorilerde falan tutuyorum kalori alimini hedefim 1 ayda 3 kilo kadar şimdilik.Örneğin dün 1300 bugün 1100 cl aldım bu şekilde dengeleyebilirsinde

1750 mi :(( benim ölçümlerimde metabolizma hızım 1236 çıktı ben ne yapayım aç mı kalayım kilo vermek için :((((( zaten biraz önce de dayanamadım bişeyler yedim o kadar pişman ve üzgünüm ki anlatamam :(

Canim cok guzel anlatmissin durumu. Sende kendimi gordum. Kilo lafi edecekler diye ben de okulda birsey yiyemezdim. Cok zor gunlerdi. Neysrki suan cevrwm daha olgun insanlarla dolu.

İnsallah kilolari da verip kendimize daha cok guvenen insanlar olucaz. Basarabiliriz.

Canim cok guzel anlatmissin durumu. Sende kendimi gordum. Kilo lafi edecekler diye ben de okulda birsey yiyemezdim. Cok zor gunlerdi. Neysrki suan cevrwm daha olgun insanlarla dolu.

İnsallah kilolari da verip kendimize daha cok guvenen insanlar olucaz. Basarabiliriz.

desteğin için çooook teşekkür ederimm :) aynı dili konuşan değil aynı duyguları paylaşan insanlar anlaşabilir sözü geldi birden aklıma birbirimizi en iyi bizler anlayabiliriz :)

Şuan kahvaltım için 1 adet bol pul biberli hafif yağlı çok değil haşlanmış patates yiyorum. pul biberin metabolizmayı hızlandırdığını duyduğum için bol bol ektim metabolizmam 1236 çünkü :( (normali 1700 lerde olmalıymış)

Şuan kahvaltım için 1 adet bol pul biberli hafif yağlı çok değil haşlanmış patates yiyorum. pul biberin metabolizmayı hızlandırdığını duyduğum için bol bol ektim metabolizmam 1236 çünkü :( (normali 1700 lerde olmalıymış)

Benimde metabolizmam yavaş hiç üzülme ve oraya takılma bol su yeşil çay ve hareketli olmak çöZümü:))

Benimde metabolizmam yavaş hiç üzülme ve oraya takılma bol su yeşil çay ve hareketli olmak çöZümü:))

Çok fazla üzülmüyorum zaten.. ama ben çok fazla spor yapamıyorum 10 dk zor dayanıyorum vücudum o kadar güçsüz ki :( dayanabilsem daha hızlı kilo verebilicem sanırım ama olmuyor :)

Arkadaşlar bugün sabah tam 84 kilo geliyordum düne göre kilo almışım diye çok üzülüyordum fakat biraz önce bi tartıldım kiiiiii :))) şok oldum tam 83.1 kilo geldim.. yani sabahtan akşama 900 gram gitmiş.. tabi bugün o kadar çok yürüdüm ve o kdar çok merdiven çıktım ki doğru düzgün bir şey de yiyemedim ondan böyle birden gitti sanırım :) ay çok sevindim ya sabah gerçekten çok moralim bozulmuştu ve her üzüntülü zamanım gibi hamurişi krizine girdim ve dayanamadım krep yapıp yedim tam 4 tane :( ondan sonra da pek bişey yiyemedim 3 gibi 1 porsiyon güllaç 6 gibi bir orta türk kahvesi ve 6 da da biraz kısır yedim..

Ve akşama kadar da hiç ama hiç acıkmadım :) sürekli hareket halinde olduğum için sanırım:) çünkü ben evde değilken pek acıkmam bugünde eve yeni geldim zaten :) kısırı bile resmen kendimi zorlayarak yedim karnım şişiverdi 2-3 kaşıktan sonra :)) 10 gibi de 1 fincan yeşil kahvemi içtim ve tamamdır..
Bugünü 83.1 kilo olarak tamamladım..
Yarın 82 leri görmek ümidiyle... İyi Geceler...
(Not: İyi ki varsınız..Destekleriniz benim için çok önemli )

Biliyorsunuz metabolizma hızım çok düşük çıkmıştı bu yüzden tiroidlerime baktırmam gerekiyormuş eczanedeki bayan öyle söylemişti çarşamba günü. Biraz önce kan vermeye gittim tahlil için 4 de sonucu almaya gidicem.. umarım bir sorun çıkmaz :)

Bugün kahvaltımda bir kase elma kompostosu ve 1 küçük haşlanmış patates vardı :) Tabiki bol pul biberli :)

2 gibi de Kore usulü yumurta rulosu yapmayı düşünüyorum... yumurta yemeyi pek sevmiyorum hele haşlanmışı hiç ilgimi çekmiyor.. Böyle değişik bir forma sokayım yumurtayı dedim :) bildiğimiz omleti rulo olarak sarıp dilim dilim keserek yiyorlar çubukla. Tabi ki farklılıklar var.. En azından haşlanmışından daha lezzetli...
Yumurta yemekte zorlananlar için önerebileceğiniz başka bir tarif var mı arkadaşlar ???

Kilo verme yolunda bunu engelleyen bir rahatsızlığın varsa öğrenmen daha iyi sanırım ona göre bir yol belirlersin en azından.:55:Ve sana yumurta tarifleri;
1-Cılbır yumurtayı kaynar suya kırıyorsun 2,3 dakika pişiriyorsun tabağa alıp üstüne isteğe göre sarmısaklı yoğurt ve 1 çay kaşığı yağda pul biber nane kızdırıp bir dilim esmer ekmekle yiyorsun. Ohhhh misssss.
2-omlet yapıp ortasına peynir ufalıyorsun yumurtanın yarısını peynirli kısmın üstüne diğer yarısını da onun üstüne katlıyor dilimleyerek yiyorsun.Anlaşılır bir tarif oldumu bilmiyorum ama:44::44: afiyet olsun:))

Çok fazla üzülmüyorum zaten.. ama ben çok fazla spor yapamıyorum 10 dk zor dayanıyorum vücudum o kadar güçsüz ki :( dayanabilsem daha hızlı kilo verebilicem sanırım ama olmuyor :)
hareketli olmaktan kastım illa spor değil aslında süreklü hareket etmek için bahaneler yaratabilirsin mesela ben çocuklarımla kuduruyorum.:emir_bebek:

Kilo verme yolunda bunu engelleyen bir rahatsızlığın varsa öğrenmen daha iyi sanırım ona göre bir yol belirlersin en azından.:55:Ve sana yumurta tarifleri;
1-Cılbır yumurtayı kaynar suya kırıyorsun 2,3 dakika pişiriyorsun tabağa alıp üstüne isteğe göre sarmısaklı yoğurt ve 1 çay kaşığı yağda pul biber nane kızdırıp bir dilim esmer ekmekle yiyorsun. Ohhhh misssss.
2-omlet yapıp ortasına peynir ufalıyorsun yumurtanın yarısını peynirli kısmın üstüne diğer yarısını da onun üstüne katlıyor dilimleyerek yiyorsun.Anlaşılır bir tarif oldumu bilmiyorum ama:44::44: afiyet olsun:))

hareketli olmaktan kastım illa spor değil aslında süreklü hareket etmek için bahaneler yaratabilirsin mesela ben çocuklarımla kuduruyorum.:emir_bebek:

ne kadar güzel bi fırsat hem çocuklarınla ilgileniyosun hem enerji harcıyosun :)
tarifleri anladım :) çook teşekkür ederim ama bi sorum olacak... Çılbır yapınca yumurtanın sarısı dıkız mı oluyoz yoksa rafadan gibi mi... Dıkız oluyorsa ben o yüzden yiyemiyorum sarısını zaten ama beyazını seviyorum...

Back
X