Adım adım seçim Ankara’da yaşanan seçim kumpası

Hanımlar sizden ricam lütfen yazışırken dikkat edin ve bu konu kapatılmasın.
Herşeye cevap vermek zorunda değilsiniz boşverin lütfen

Dogru Bencede konu dağılmasın.Dün ne güzel paylaşımları hızlandırmıştık.Devam edelim konumuzda.Başka konu yazıp bulandırmayalım

ben mansuru destekliyorum.memleketimize yaptıklarını çok iyi biliyorum.üstelik devletten yardım almadan ve chp'li değilim

Takip etmediğim içn bilmiyorum, sizce belediyecilik yanı yeterince ön plana çıkarıl dı mı? yoksa Chp gölgesinde mi kaldı biraz.

bakın beypazarı geçen seçimde hükümetten hiç bir yardım alamadı.çok çok zorlandı.en son belediye başkanı akepe'ye geçmek zorunda kaldı ve melih gökçek tarafından bir çok yatırım yardım yapıldı.ben bunu kabullenemiyorum işte.akepeliysen her şeyin olur ama başka partidensen kuruşa muhtaç olursun.bu hiç adil değil

şu anda yaşadığımız yere yakın bir ilçe var.çok güzel,turistik bir yerdi.geçen seçimde mhp kazandı.hiç bir yatırım yardım yapılmadı devlet tarafından çok zorlandı belediye başkanı haliyle eski hali kalmadı.ben buna belediye başkanı çalışmadı demem,devlet bilinçli zarar verdi derim

jöleli zat mı tekrar seçildi:44:

Takip etmediğim içn bilmiyorum, sizce belediyecilik yanı yeterince ön plana çıkarıl dı mı? yoksa Chp gölgesinde mi kaldı biraz.

ben mansurun konuşmalarında belediyeciği öne çıkardığını gördüm.

jöleli zat mı tekrar seçildi:44:

Evet yine fönlü jöleli saç seçildi.
Halkın takdiri bu yöndeymiş ama bağlı oldugu şehirden bile gelişebilecek bir ilçeydi.Umarım bu dönem yapmadıklarını yapar ilçemiz için.

ben mansurun konuşmalarında belediyeciği öne çıkardığını gördüm.

projeleri ile ön planda idi yani?

Ankara da Gökçek in almasını istemeyenlerdenim. Hatta Gökçek in siyaset sahnesinde olmasını dahi istemiyorum. Hala bu kadar oy alabilmesine de şşaırıyorum

Evet yine fönlü jöleli saç seçildi.
Halkın takdiri bu yöndeymiş ama bağlı oldugu şehirden bile gelişebilecek bir ilçeydi.Umarım bu dönem yapmadıklarını yapar ilçemiz için.

Buda başka bir çelişki değil mi? Siyasetin içinde ki siyaset. Başbakan'ın bizzat eleştirisini alıp hala orada kalıyor ise onu orada tutan güç nedir?

projeleri ile ön planda idi yani?

Ankara da Gökçek in almasını istemeyenlerdenim. Hatta Gökçek in siyaset sahnesinde olmasını dahi istemiyorum. Hala bu kadar oy alabilmesine de şşaırıyorum

evet hizmet için aday olduğunu hep söyledi

Neredeyse kimsenin dışında kalan biri olarak yazmak istemedim chelzy ,

Çevremde bir çok insan bunun iktidara kal ya da git gövde gösterisi olduğunu düşünürken ,başbakan ve muhalefet liderleri de yerel seçimi buna döndürmüşken , siyasetle çok iç içe olmama rağmen ; bu çağrıya kulak tıkadım .

O jöleliden bizde de var , ideoloji mi denir adına bilemem ama (partizanlıkla ideolojinin çok ayrı olduğunu düşündüğümden ) benim seçmeni olduğum partiye ait aday burada da kazandı .Açık ara ?

Oy vermediğim için benim vicdanım rahat . Koltukta sadece X partiye mensup diye oturan birine ilçemi emanet edemem .

İdeolojim keskindir ama hizmete değer vermenin yeri bir vatandaş olarak ayrıdır .

Ankarada yaşasam Melih Gökçek adına da oy kullanmazdım mesela .

Dogru Bencede konu dağılmasın.Dün ne güzel paylaşımları hızlandırmıştık.Devam edelim konumuzda.Başka konu yazıp bulandırmayalım

Aynen canım paylaşımlarımıza devam edelim güzel haberler geliyor Allahın izniyle hakkımızı alacağız..
Sonuçtan çok artık insanların başta mansur yavaş bu derece verdiğimiz oylarımıza sahip çıkması hakkımızı araması çok anlamlı bu seçim benim
nazarımda kazanılmıştır...Artık her anlamda güvendiğim sevgimide pekiştirdiğim bir başkan hatta başbakan adayım var...

Buda başka bir çelişki değil mi? Siyasetin içinde ki siyaset. Başbakan'ın bizzat eleştirisini alıp hala orada kalıyor ise onu orada tutan güç nedir?

Başbakan çok iyi biliyordur ki , o ismin karşısına kim çıksa yine oranın halkı tarafından o isim seçilecektir .

Siyasi liderler ellerindeki güçlü kozu ( güçten kastın çalışan olmadığı bu örnekte pekişmiştir ) kaybetmek istemez , kazandıracağına eminse , hizmete eksi verip yine aday koyar , kazanmak için giriyorlar seçime .

Burada iş bölge halkına düşüyor , onlar siyasetin içindeki siyasetten uzak kalabilmeli bence .

Takip ettiğim kadarıyla , erken bir şekilde kazandım diye ilk açıklama
yapan mansur yavaştı, ki bence bu hataydı.
Bunu melih gökçekte yapsaydı hataydı.
Sonrasında melih gökçeğin çıkıp galeyana gelmeyin yok öyle birşey,
biz kazandık demesi bana abes gelmiyor.
Yaptığı açıklamada gayet mantıklıydı, önce kazandık diyip sonra kaybedince
ortalığı karıştıracaklar demişti, olabilirdi.
Bu durumda çıkıp açıklama yapması normaldi bence.
Yani en başta bence hatayı mansur yavaş başlattı, daha oyların çok azı açılmışken
zaferini ilan etmesine gerek yoktu, bunun ne sonuçlar doğuracağını düşünmesi gerekmez miydi?
Ankara için hayırlısı kim ise o kazanır inş.

Tabiki de siyaset içinde siyaset.Onu orada tutan güç seçmenin ne olursa olsun oyuna sahibiz düşüncesi.Malesef ki.Diğer seçimde yine aynısı olacak.Olan ilçeye olacak.
Söyleyince eleştiri yapıyorsunuz hakaret ediyorsunuz oluyor.Köyde görevliydim.Akp belediyede chp'yi 7'ye katladı.Diğer iki sandıktada aynı şekildeydi.
Ama ilçe merkezinde Chp 4000 oy oydeydi.Ama köylerde işi sildi süpürdü farkı kapatıp öne geçti.Tabi bunda malesef Chp baskan adayının alevi olma durumu da var.Kaç velim ''hocam chp ye vermek istiyoruz ama baskan adayı alevi günaha girmez miyiz dedi.Şimdi bu cehalet değil nedir ?
Bilinçli bilinçsiz seçmen denilince kızılıyor ama durum bu değil mi ?

aslında benim anlatmak istediğim şey neden hala aynı adayda ısrar edildiği. siz sanırım Erdoğan etkeninden söz ediyorsunuz, ben bizaat başkan adayının neden tekrar aday gösterildğini anlamya çalışıyorum. benim bulunduğum ilçede milletvekili ile arasının çok iyi olduunu biliyoruz mesela. bunun için çok bastırdığını. bahsettiğim siyasetin içindeki siyaset olayı bu

Mansur Yavaş'ın erken açıklama yapmasını taktiksel bir durum olarak nitelendiriyorum. Doğru muydu değil miydi kısmından çok, sandık başında bekleyen gönüllü müşahit ve gözlemciler için yapıldı bana göre o açıklama. Bırakıp gitmesinler diye...Çünkü ilk gelen sonuçlara göre bayağı bir fark vardı arada, kimse umudunu kaybedip bulunduğu yeri terk etmesin istemiş olabilir diye düşünüyorum.

Keşke yerel seçimler partilerden bağımsız bir şekilde olsa; elbette bağımsız adaylar var ama hepsi bağımsız olsa, hiçbiri bir partiye ait olmasa...Kimbilir aslında çok çok az oy alıp da partisi nedeniyle hizmet veremeyen değerli bir sürü adayı böyle harcıyoruz, partilerin ideoloji savaşları nedeniyle...Hem böylece adaya mı yoksa partiye mi oy veriyoruz polemiği de ortadan kalkmış olurdu.

Her şeye rağmen kişisel düşünceme göre Mansur Yavaş bence Ankara için doğru bir isimdir; araştırdığım, gördüğüm kadarıyla...

evet takdiksel bir açıklama idi..
kendiside kaç kez sosyal medyadan sandıkları bırakmayın diye çağrı yaptı..

Muhtemelen karsısına daha sağlam bir aday cıkmayacagı uzerınde emin olunması sebep ya da ilçede jöleli saça alternatif birinin bulunmaması adaylık için.Mhp'nin adayı mesela seçim sonrası tartaklanmış.Zaten istenmiyormuş.Bunu elediler kafadan.Biraz önce bahsettiğim durumdan da Chp elenir diye düşünüldü.Sanırım sebep bu.Baska durum aklıma gelmiyor benim.İlçeler çok fazla umurları değil siyasilerin.Belirli yerler var hani namusları gibi görünen oralar kaybeedilmese yeter diyorlar.Bu mantıkta ilerliyorlar.Benim fikrim tabi.

Mansur Yavaş Çankaya oylarından süratli şekilde kendine oy çıktığını görünce ve diğer ilçeleri de düşününce bunu söyledi ama konuşması daha çok Çankaya üzerindendi ve zaten kafa kafaya olan bir sonuç çıktı ortaya yani kazanabilirdi hala daha o konu zaten şüpheli ve şaibeli. Çünkü gece bir saat kadar Ankara oyları sabit kalıyor Çankaya sandıkları bir türlü açılmak bilmiyor. İstanbul çoktan bitirdiği halde Ankara sabaha kadar sürüyor tekrar güncelleme olduğunda Gökçek önde oluyor sonra yine Mansur yakalıyor yine oy sayımı duruyor oradan veri akmıyor ve güncellendiğinde yine Gökçek önde. Ama Gökçek ilk defa sabah kazandığı kesinleşince çıkmadı o da Mansurdan sonra çıktı ve dedi ki chp % 39 da kalacak 10 paun da fark atıcaz dedi bunu iddia etti ve kazanıcaz dedi ki daha sandıkların % 40 bile açılmamıştı. Yani Gökçekte haksız çıktı Mansur % 39 da kalmadı 10 puan farkta atmadı.

o halde aday adayı belirleme sürecinde;
1- muhalefetin yeterince güçlü olmadığı yerlerde hizmete bakılmaksızın aday değişimine gitme riski alınmıyor
2-kozmopolik olmayan bölgelerde yaşayan halkın kemikleşmiş bir siyasi görüşünün olduğu bölgelerde hizmete bakılmaksızın bu risk alnımıyor ( atıyorum, buranın halkı demirelcidir vs.)
3-aday adayı belirleme sürecinde milletvekillerinin desteklediği adaylar (kısmen hizmete bakılarak)ilk tercih oluyor
4-seçim sonucunu ciddi olarak etkileyeceği varsayılan grupların varlığının söz konusu olduğu durumlarda bu grupların siyasi, sosyal, çıkarları ile zıtlaşmayacak adaylar (belirli gurplara daha çok olmak şartı ile kısmen hizmete bakılarak) tercih ediliyor

Not: düşüncelerim belirli bir parti için değil geneldir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…