• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağır Çok Ağır Yaşadıklarım..

Hiç kendinizi suçlamayın siz kendinizi saklamamışsınız ki. O feragat etmiş istemiyorsa da gider. Koruyucu aile olmayı sonra da evlat edinmeyi düşünmez misiniz? Bence her şey güzel olacak olumlu bir enerjiniz var, geçmiş olsun.

Allah şifa versin inşallah. Her gün dua edeceğim size. Kalp sırasına girseniz şimdilik?

Allah şifa versin size.. eşiniz için öyle düşünmeyin bence, her evlilikte oluyor zamanla bu tür şeyler. Sorun edecek biri olsa en baştan ederdi zaten, içiniz rahat olsun. Elinden bişey gelmediği için üzüntüsünden daralıyordur belki sadece . Rabbim yardımcınız olsun bugünler de geçer inşallah

Esinizle iletisiminiz nasıl bilmiyorum yaptığı surati hemen cocuga baglamayin konuşun açıkça. Umarim sagliginiza kavusursunuz...

kendi sağlığınız her şeyden önemli. eşiniz bu durumu bilerek evlenmiş sizinle. sırf babalık duygusunu tatsın diye de evlatlık da alınmaz, sonuçta ona bakmak için de sağlık sıhhat gerekiyor. siz kendinize dikkat eidn iyi olmaya çalışın. moralinizi yüksek tutun. önce sağlık, arkasından her şey olur ilerde kısmetse.

Öncelikle Allah şifa versin.

Arkadaşlar mantıklı yorumları yapmışlar zaten.
Her şeyden mühim olan sağlığınız, tek düşünceniz bu olsun.
Moralinizi yüksek tutmanız gerektiğini unutmayın.

Benim tüm organlarım bağışlandı. Ehliyet alırken sorduklarında evet demiştim önce 18 yaşındaydım ve ehliyetimde organ bakışı kutucuğu işaretliydi. Sonra ayrıca Sağlık Bakanlığından organ bağışı kartımı aldım. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını yürekten isterim.
Çok geçmiş olsun konu sahibi. Eşini sen zorlamamışsın, o her şeyi kabul etmiş. Bu yüzden canını sıkma. O sağlığına üzülüyordur bence.

Allah çok büyüktür.Bu mübarek günlerde Allah inşallah sana sağlık ve evlat versin hayırlısıyla.Her zor dönemin arkasından güzel günler gelirmiş.Sende o güzel günleri gör inşallah.

Herkesin imtihan olduğu şekil farklıdır.. .
Sen hastalıkla oluyorsun
Bizde insanların oluşturduğu sorunlardan dolayı imtihan...
Allah yardımcımız olsun

Allah yardımcın olsun şifalar versin inşallah.morel çok önemli biliyorsun.çocugu olmayan yada olan evli olan herkes sorun yasıyor.siz alınganlık edip çocuga bağlamayın mevzuyu.sonucta bilerek kabul etmiş kendinizi suçlu hissetmenize hiç gerek yok.mutsuz bi hayatınız varsa kocaya bile yol verin.çünkü sizin morele mutlu olmaya ihtiyacınız var bu dönemde.inşallah güzel haberlerinide bizlerle paylaşacağın günler gelir

Çok zor senin için de eşin için de.O da zaman zaman bunalıyordur.Senin için korkuyordur.İnsanız her zaman

aynı güçle karşı duramıyoruz hayatın getirdiklerine.Sen de hassassın haklı olarak.Alınıyorsun.Yoksa bilerek

kabul etmiş, hiç sanmıyorum tavrının direkt sana olduğunu.Dayanın birbirinize, beraber taşıyın bunu.

Çocuk çok da problem değilEvlat edinilir, imkanlara göre taşıyıcı anne bulunur.Sen iyi ol herşeyin çaresi var.

Surat asıyor, eskisi gibi sabırlı görmüyorum onu. Tartıştığımız zaman bazı cümleleri üzebiliyor.
Annem uzun yıllar böbrek bekledi, geçtiğimiz Eylül ayında kaybettik.

Hasta olmak kadar, hasta yakını olmak da bir o kadar zor.
Tahliller durumun iyiye gitmediğini ispatlasa bile, öyle an geldi ki "dirense azıcık kafasını kaldırsa, dışarı çıksa iyi olacak, neşelenecek ama o yatmayı seçiyor" gibi saçma sapan düşünceler geçiyordu anlık, kendimden nefret ediyorum şu an o saçma anlarda hep halsiz olduğu için öfkelendim diye.
Ama oluyor işte, bir gün öncesinden daha yorgun görünmesi dayanılmazdı, çok uzatmayayım
Diyeceğim o ki; eşin senden uzaklaşmadı, seninle olduğu için pişman değil asla, sadece çaresiz
Çaresizlik insanı yiyor, çaresiz kaldığın için mahçubiyet..

Allah şifa versin. Umarım nakil olursun derhal.
Üniversite hastasinde prof dan özel randevu alıp, durumunuzu anlattınız mı? Belki akademik vaka olabilirsiniz, beyin ölümü gerçekleşen bir insandan aynı anda çoklu nakil?

Merhaba Hanımlar,
Biraz içimdeki ağrıyı hafifletebilirim diye yazıyorum. Hem ağır bir hastalıkla imtihan oluyorum hem de bu hastalığın meydana getirdiği başka sorunlarla. Kalp akciğer yetmezliğim var ve bundan kurtulmamın tek yolu kalp akciğer nakli olmak. Ülkemizde organ bağışı problemini anlatmama lüzum yok diye düşünüyorum. Sürekli nefes darlığı, çabuk yorulma, morarma, ritim bozuklukları, kontroller, anjiyolar vs... Bunlar hep imtihan biliyorum. Rabbim bana ''sabret kulum'' diyor. Küçükken dudaklarım o kadar morarırdı ki bi gün öğretmenin biri eline peçete alıp ruj sürüp sürmediğime baktı. Halbuki sürmediğimi, hastalıktan olduğunu söylememe rağmen inanmadı bana. Peçeteyi lekesiz görünce de hiçbir şey demeden ayrıldı yanımdan.
Okulu bırak dediler, gidemezsin dediler, yapamazsın dediler. Ben okulu da bitirdim, üniversiteyi de kazandım, atandım da.. Evet belki zorlanıyorum ama pes etmiyorum. Sonra tabi insanlar çıktı karşıma benimle evlenmek isteyen. Hastalığı duyan vazgeçti. Tabi bi de çocuk meselesi var çünkü çocuk yapmak yasak.. Yani hem çocuğun hem de benim ölme riskim yüksek. Sonra karşıma eşim çıktı. Her şeyinle kabulümsün dedi. Baba olmaktan vazgeçti. O duyguyu ömür boyu yaşayamama ihtimalini seçti. Yaklaşık iki yıldır evliyiz. Benim hastalığım her geçen gün daha da ilerliyor, kullandığım ilaçlar, hastane kontrol süreleri artıyor. Eşimin son günlerde bunlardan bunaldığını düşünüyorum.
Özellikle çocuk konusunu bence çok takıyor kafasına. Ben de çok istiyorum bi bebeğimiz olsun ama elimde değil. =( keşke keşke keşke olsa.. O duyguyu ben de yaşasam.. Ona haksızlık etmişim gibi geliyor. Sanki onun baba olma ihtimalini elinden almışım gibi. Napsam ne etsem bilemedim =(
senin elinde olan birsey degil uzulme ayrica dogum yapamaman anne olmana engel degil yurtlarda birsuru cocuk var evlat edinebilirsiniz

Birini mi öldürdünler yani? Genetik mutasyon sonucu çift kalpli, yedek ciğerli olması gerekir yakınlarının, sizin sorunuza göre
Yakın çevresinde de organlarını bağışlamış vefat eden birinin olmasıda imkansız değil dimi,uymasa bile çarpraz değişim yapılabiliyor..

Yakın çevresinde de organlarını bağışlamış vefat eden birinin olmasıda imkansız değil dimi,uymasa bile çarpraz değişim yapılabiliyor..
Organ nakli çok üzücü bir mesele

Nakil sırasında bile olsan, bir çok kriter var, yaş, hastalık derecesi, uyuşmazlık sorunu.

En yakını, al dedeö öldü dese bile
Onlarca sorun var

Uzaktan göründüğü gibi ha diyince olacak şey değil.

Olsa keşke ama

Değil...

Son düzenleme:
eski konularindan taniyorum seni. organ bagisini borak insanlar 3 tup kan veremiyorlar ilik bagisi icin. haftalarca sosyal medyadan cagrilarda bukunukdu kampanyalar duzenlendi hedef 1000 kisiydi ne oldu biliyormusun 90 i bile bulamadik... uzucu ve yorucu. millet sadece paylasim yapiyor.
pihtilasma sorunum var duzenli ilac kullaniyorum o nedenle ilik gonullusu olamadim ama organ bagiscisiyim. organ bagiscis olsan dahi yakinlarina soruyorlar ben herkese soyledim olur da bisey olursa sakin karsi cikmayin diye...
dilerim hersey cok guzel olur senin icin...
bu arada esin herseyi bilerek evlenmis seninle kendini suclu hissetme. bastan soylemissin. burada yuzlerce anne adayi var cocuk sahibi olmak icin tedavi goren ve cogu onceden bilmiyordu durumu ve inan ve dua et. insallah guzellikler bulur seni....

Allah yardımcın olsun arkadaşım şu mübarek ay da şifa versin inşallah

Back
X