- 25 Ağustos 2016
- 2.690
- 3.429
- 53
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Birini mi öldürdünler yani? Genetik mutasyon sonucu çift kalpli, yedek ciğerli olması gerekir yakınlarının, sizin sorunuza göreOrgan nakli hiçmi mümkün değil yakın çevrenizden falan?
Annem uzun yıllar böbrek bekledi, geçtiğimiz Eylül ayında kaybettik.Surat asıyor, eskisi gibi sabırlı görmüyorum onu. Tartıştığımız zaman bazı cümleleri üzebiliyor.
senin elinde olan birsey degil uzulme ayrica dogum yapamaman anne olmana engel degil yurtlarda birsuru cocuk var evlat edinebilirsinizMerhaba Hanımlar,
Biraz içimdeki ağrıyı hafifletebilirim diye yazıyorum. Hem ağır bir hastalıkla imtihan oluyorum hem de bu hastalığın meydana getirdiği başka sorunlarla. Kalp akciğer yetmezliğim var ve bundan kurtulmamın tek yolu kalp akciğer nakli olmak. Ülkemizde organ bağışı problemini anlatmama lüzum yok diye düşünüyorum. Sürekli nefes darlığı, çabuk yorulma, morarma, ritim bozuklukları, kontroller, anjiyolar vs... Bunlar hep imtihan biliyorum. Rabbim bana ''sabret kulum'' diyor. Küçükken dudaklarım o kadar morarırdı ki bi gün öğretmenin biri eline peçete alıp ruj sürüp sürmediğime baktı. Halbuki sürmediğimi, hastalıktan olduğunu söylememe rağmen inanmadı bana. Peçeteyi lekesiz görünce de hiçbir şey demeden ayrıldı yanımdan.
Okulu bırak dediler, gidemezsin dediler, yapamazsın dediler. Ben okulu da bitirdim, üniversiteyi de kazandım, atandım da.. Evet belki zorlanıyorum ama pes etmiyorum. Sonra tabi insanlar çıktı karşıma benimle evlenmek isteyen. Hastalığı duyan vazgeçti. Tabi bi de çocuk meselesi var çünkü çocuk yapmak yasak.. Yani hem çocuğun hem de benim ölme riskim yüksek. Sonra karşıma eşim çıktı. Her şeyinle kabulümsün dedi. Baba olmaktan vazgeçti. O duyguyu ömür boyu yaşayamama ihtimalini seçti. Yaklaşık iki yıldır evliyiz. Benim hastalığım her geçen gün daha da ilerliyor, kullandığım ilaçlar, hastane kontrol süreleri artıyor. Eşimin son günlerde bunlardan bunaldığını düşünüyorum.
Özellikle çocuk konusunu bence çok takıyor kafasına. Ben de çok istiyorum bi bebeğimiz olsun ama elimde değil. =( keşke keşke keşke olsa.. O duyguyu ben de yaşasam.. Ona haksızlık etmişim gibi geliyor. Sanki onun baba olma ihtimalini elinden almışım gibi. Napsam ne etsem bilemedim =(
Yakın çevresinde de organlarını bağışlamış vefat eden birinin olmasıda imkansız değil dimi,uymasa bile çarpraz değişim yapılabiliyor..Birini mi öldürdünler yani? Genetik mutasyon sonucu çift kalpli, yedek ciğerli olması gerekir yakınlarının, sizin sorunuza göre
Organ nakli çok üzücü bir meseleYakın çevresinde de organlarını bağışlamış vefat eden birinin olmasıda imkansız değil dimi,uymasa bile çarpraz değişim yapılabiliyor..