• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağır Çok Ağır Yaşadıklarım..

caneem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2014
180
385
103
Merhaba Hanımlar,
Biraz içimdeki ağrıyı hafifletebilirim diye yazıyorum. Hem ağır bir hastalıkla imtihan oluyorum hem de bu hastalığın meydana getirdiği başka sorunlarla. Kalp akciğer yetmezliğim var ve bundan kurtulmamın tek yolu kalp akciğer nakli olmak. Ülkemizde organ bağışı problemini anlatmama lüzum yok diye düşünüyorum. Sürekli nefes darlığı, çabuk yorulma, morarma, ritim bozuklukları, kontroller, anjiyolar vs... Bunlar hep imtihan biliyorum. Rabbim bana ''sabret kulum'' diyor. Küçükken dudaklarım o kadar morarırdı ki bi gün öğretmenin biri eline peçete alıp ruj sürüp sürmediğime baktı. Halbuki sürmediğimi, hastalıktan olduğunu söylememe rağmen inanmadı bana. Peçeteyi lekesiz görünce de hiçbir şey demeden ayrıldı yanımdan.
Okulu bırak dediler, gidemezsin dediler, yapamazsın dediler. Ben okulu da bitirdim, üniversiteyi de kazandım, atandım da.. Evet belki zorlanıyorum ama pes etmiyorum. Sonra tabi insanlar çıktı karşıma benimle evlenmek isteyen. Hastalığı duyan vazgeçti. Tabi bi de çocuk meselesi var çünkü çocuk yapmak yasak.. Yani hem çocuğun hem de benim ölme riskim yüksek. Sonra karşıma eşim çıktı. Her şeyinle kabulümsün dedi. Baba olmaktan vazgeçti. O duyguyu ömür boyu yaşayamama ihtimalini seçti. Yaklaşık iki yıldır evliyiz. Benim hastalığım her geçen gün daha da ilerliyor, kullandığım ilaçlar, hastane kontrol süreleri artıyor. Eşimin son günlerde bunlardan bunaldığını düşünüyorum.
Özellikle çocuk konusunu bence çok takıyor kafasına. Ben de çok istiyorum bi bebeğimiz olsun ama elimde değil. =( keşke keşke keşke olsa.. O duyguyu ben de yaşasam.. Ona haksızlık etmişim gibi geliyor. Sanki onun baba olma ihtimalini elinden almışım gibi. Napsam ne etsem bilemedim =(

Merhaba Hanımlar,
Biraz içimdeki ağrıyı hafifletebilirim diye yazıyorum. Hem ağır bir hastalıkla imtihan oluyorum hem de bu hastalığın meydana getirdiği başka sorunlarla. Kalp akciğer yetmezliğim var ve bundan kurtulmamın tek yolu kalp akciğer nakli olmak. Ülkemizde organ bağışı problemini anlatmama lüzum yok diye düşünüyorum. Sürekli nefes darlığı, çabuk yorulma, morarma, ritim bozuklukları, kontroller, anjiyolar vs... Bunlar hep imtihan biliyorum. Rabbim bana ''sabret kulum'' diyor. Küçükken dudaklarım o kadar morarırdı ki bi gün öğretmenin biri eline peçete alıp ruj sürüp sürmediğime baktı. Halbuki sürmediğimi, hastalıktan olduğunu söylememe rağmen inanmadı bana. Peçeteyi lekesiz görünce de hiçbir şey demeden ayrıldı yanımdan.
Okulu bırak dediler, gidemezsin dediler, yapamazsın dediler. Ben okulu da bitirdim, üniversiteyi de kazandım, atandım da.. Evet belki zorlanıyorum ama pes etmiyorum. Sonra tabi insanlar çıktı karşıma benimle evlenmek isteyen. Hastalığı duyan vazgeçti. Tabi bi de çocuk meselesi var çünkü çocuk yapmak yasak.. Yani hem çocuğun hem de benim ölme riskim yüksek. Sonra karşıma eşim çıktı. Her şeyinle kabulümsün dedi. Baba olmaktan vazgeçti. O duyguyu ömür boyu yaşayamama ihtimalini seçti. Yaklaşık iki yıldır evliyiz. Benim hastalığım her geçen gün daha da ilerliyor, kullandığım ilaçlar, hastane kontrol süreleri artıyor. Eşimin son günlerde bunlardan bunaldığını düşünüyorum.
Özellikle çocuk konusunu bence çok takıyor kafasına. Ben de çok istiyorum bi bebeğimiz olsun ama elimde değil. =( keşke keşke keşke olsa.. O duyguyu ben de yaşasam.. Ona haksızlık etmişim gibi geliyor. Sanki onun baba olma ihtimalini elinden almışım gibi. Napsam ne etsem bilemedim =(
evlat edinin. anne baba hasretinden yoksun bir sürü sabi var yurtlarda. birinede siz kol kanat gerin...

evlat edinin. anne baba hasretinden yoksun bir sürü sabi var yurtlarda. birinede siz kol kanat gerin...
Evlatlık almak için üç yıl var daha önümüzde ve ben her geçen yıl bir önceki yılımı arıyorum sağlık bakımından..

Siz cocuk konusunda sadece hamileliği düşünüyorsunuz.ama dogumdan sonra bakimi uyumsuzluğu hareketli yaşamı kaldirabilirmisinuz.sizi çok iyi anlıyorum ama evlat edindiğimiz dede çok hareketli ve yorucu bir yasam olacak.o yüzden cocuk veya evlat edinme işini lutfen iyi düşünün yanınızda anneniz size destek biri varsa daha iyi olur.insallah sağlığınıza kavuşur gonlunuzdeku herşey gerceklesir

Canim allah bu mübarek günlerde şifa versin sana insallaj çok üzüldüm gercekten ama eşine de kızdım cok. Bunalma ne demek. Sen kartlarını en baştan açık oynadın ve o sana herseyin le kabulümsun dedi. Bunu ona hatırlat. Şimdi hakkı yok bunlara en baştan babalık meselesini de biliyordu.

Allah sağlık versin size önemli olan o bundan sonraki yaşantınızda sağlıklı bir ömür diliyorum.Çocukta nasibinizde varsa zaten her türlü olur .

Organ nakli hiçmi mümkün değil yakın çevrenizden falan?

Allah şifa versin ama moralinizi lütfen bozmayın. Siz bozdukça daha hızlı ilerliyor olabilir. Bu tür hastalıklarda kafaya takmak, üzülmek, moral bozmak kötüye götürüyor insanı. Lütfen eşinize de bu olumsuzlukları yansıtmak yerine birlikte mutlu, huzurlu bir şekilde atlatmaya çalışın. Yani hem kendiniz olumlu olun hem de çevrenize bunu yansıtın.

Allah yardımcınız olsun.

Evlenirken sağlık sorunlarınızı ve hamile kalamayacağınızı eşinize söylemişsiniz saklamamışsınız ki zaten .
Baba olma ihtimalini siz elinden almadınız sizinle evlenmeyi tercih ederek o feragat etmiş oluyor.
Bu konuda üzülmenize baba olamayacak diye kendinizi sorumlu hissetmenize gerek yok.
Sizin sağlığınız herşeyden önemli..

Eşiniz peşinen kabul etmiş. Sadece kalp yetmezliği bile çok ağır bir sorun iken üstüne bir de akciğer yetmezliği gerçekten ağır. Sizin bi suçunuz yok sizin hatanız değil başınıza gelenler. Önce sağlığınızı düşünün...

Gerekli organlar kalp ve akciğer olduğundan maalesef mümkün değil.
Allah yardımcınınız olsun :KK43: ama siz ümidinizi hiç kaybetmeyin ve üzülmeyin çocuk olmıyacak diye,sonuçta bu durumda olan ilk siz değilsiniz,nice hiçbir sağlık problemi olmadığı halde anne olamayanlar var,imtihan dünyası işte herkesinki türlü türlü..

Merhaba Hanımlar,
Nasıl yaktın içimi :( Rabbim en kısa zamanda sağlığına kavuşmayı nasip etsin... Eşine de helal olsun.:dua:

Back
X