• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağlama krizine girdiğim bir evlilik yıl dönümü..

Ben kendisine saygısı olmayan insanın, başkalarından saygı görmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Konu sahibinin kocası sa sıkılmıştır artık , evli kalmak her şeyi kabul eden karısından.
Bir şey diyeceğim, ok eşim bana saygı duymadı, sıkıldı beni istemedi vs. Gelirsin karşıma ben seni istemiyorum artık dersin aldatmadan boşanırsın. Bunu yapmadı, benimle evliliğine devam ederken, benim yaptığım yemeyi yiyip, benimle aynı yatakta uyurken beni aldatmayı seçti.

Aldatılmak bir insanın onuruna, haysiyetine, şerefine yapılacak en büyük darbedir. Sıkılmışmış, saygı duymuyormuş geçiniz. İnsan evladı olan aldatmadan ayrılırdı. Eşim zerre dinlenmeyi hak etmiyor. Beni aldatmasaydı zaten anlaşmalı boşanmıştım.

Önceki konuma da yazdınız, faydalı yorumlarınız oldu. Bazı düşüncelerinizde de haklısınız ama hepsinde değil. Onlara cevap vermek istiyorum.

- Eşimi inanılmaz sevdim, belki kendimi unutacak kadar sevdim. Evliliğe giderken eşim gerçekten fedakar, sevgi dolu, aşık, gözleri parlayan, merhametli biriydi. Her dakika sevildiğimi hissettim. İnanılmaz rol yapmış. Oscarlık oyunculuk oynamış. Yoksa asla evlenmezdim. Balayından sonra, eşim beni sevmeyen, açık arayan, beni küçümseyen, hakaret eden, kalbimi kıran birine dönüşmeye başladı. Ama aşama aşama oldu, bende tekrar eski haline döner diye taviz vermeye başladım. Taviz tavizi doğurdu. Sonrasında hep benim çabaladığım bir ilişki modeli oldu. Bu kısımda sınır koymalıydım, burada haklısınız.

- Eşim isterse şu an dünyayı önüme serse, barışmam. O iş bitti. Artık onu sevmiyorum, ona güvenmiyorum, ailesine güvenmiyorum. Şu an gelmesinin tek amacı, davadan feragat etmem için olur. Bunu anlamayacak kadar saf değilim.

- Siz avukatsınız, psikoloji de biliyorsunuzdur. Evlilik içinde kalma amacım olsa, boşanmamak için çabalardım. Hakimin karşısında ağlar zırlardım, öyle bir şey yok. Bu evlilik bitecek. Bende karşı dava açtım, tüm kanıtlarımı kullandım.

- Zayıf ve güvensiz biri olmama gelince, burada eleştiriniz fazla. Bu iki sıfata katılmıyorum. Ama şunu diyeyim, şu an zayıf ve güçsüz asla değilim. Alakam yok, zayıf ve güçsüz biri olsam çekişmeli boşanma davasına devam etmezdim, edemezdim. Şu an keşke davam devam etmese size dilekçeleri gösterseydim. İnsan onuruna aykırı ne iftiralar yazdılar. Hırsız, katil, dolandırıcı, malımıza çökmeye çalıştı vb. Evin giderlerinin yüzde seksini bendeydi, ortak mala para koydum, kayınpederin evinden çıkalım dedim, utanmadan bunlara rağmen paracı dediler. Ben şu an çok güçlüyüm, hayatım boyunca bu kadar güçlü olmamıştım. Şu an davaya devam edeceksem çok güçlü olduğum için devam edeceğim zaten.

- Eşim istediği ile sevgili olabilir, aşk yaşayabilir, çocuk yapabilir. Düşündüğünüz kadar umrumda değil. Umrumda olan sadece, ileride bunları yaptığı kadından, kalbini her şeyini verdiği kadından kazık yemesi. Yani bana yaptıklarının aynısını misliyle bulması. Benim gibi sinir krizleri geçirmesi, dünyasının başına yıkılması. İlahi adalet istiyorum yani. Başka hiçbir şey umrumda değil. Bana yaptıklarının bedelini ilerideki hayat arkadaşım dediği kadından bulmasını istiyorum.

- Adam zaten beni hiç sevmemiş ki, yıllarca rol yapmış, kandırmış, aldatmış. Sizce şu an beni unutmuş olması canımı yakıyor mu? Hayır. Zamanında yıllarca kandırılmak, sevilmemiş olmak canımı yaktı. Yani haksızlık yaktı. Zaten evlilikte bile beni takmamış adam, sizce şu an unutsa ne olur unutmasa ne olur? Bu saatten sonra ne önemi var ki? Ama bana yaptıklarının bedelini o da çok ciddi ödese o zaman çok şey olur. En azından yüreğim soğur.

- Şu konuda da haklısınız, şu anki duygularımın sorumluluğu bende. Kimsenin düşüncelerini, davranışlarını kontrol edemem ama birine ne tepki vereceğimi ben seçerim. Kendi davranışlarımı ben seçerim. Travmalarım var, bu konularda çalışmam gerek evet. Boşanma bir yıkım ama bundan da sağ çıkacağım. En azından hayatımın en pahalı dersini aldım, bu dersi unutmayacağım.
Önceki konumuzda belirttiğim gibi eşimizin sözlerine , fikirlerine , değer yargılarına aşırı değer veriyorsunuz. Fikir pusulanız eşiniz olmuş. Sizin için bitmiş , geçmiş, gitmiş bir adamın size iftira atmasının ne önemi var, ona sizin paracı olmadığınızı , katil , dolandırıcı olmadığınızı kanıtlamaya neden ihtiyacınız var? Onun dilekçesinde saçmalamasının ne önemi var? Onun dilekçede yazdıklarını kim önemser ki ? Aileniz mi önemser , onlar sizi zaten biliyor, arkadaşlarınız mı önemser , onlar zaten sizi tanıyor. Kim kaldı gereye , kocanızın bir dilekçede yazdıklarını önemseyen , sadece ve sadece siz. Çünkü eşinizin sözleri çok değerli, fikirleri sizin yok göstericiniz, siz katil , dolandırıcı olmadığınızı bildiğinizi söylüyorsunuz ama her cevabınızda dilekçede bana neler dedi , ne iftiralar attı diyorsunuz. Ben size açıkça sorayım , siz dolamdıcı , katil, para düşkünü müsünüz.?? Eğer cevabınız hayır ise , artık sevmediğiniz , önemsemediğiniz bir insanın sözleri fikirleri neden bu kadar değerli ?
Sakın bana mahkeme hakimine kanıtlamak için devam ediyorum demeyin, onun için bir dosya numarasından ibaretsiniz o kadar .
Size yaptıkları için acı çekmesini istiyorsunuz ama gene diyorum , semer vurmasına izin veren sizsiniz. Size kötü davrandıkça daha çok taviz veren , sizsiniz , adam sizi sevmiyorum dedikten sonra elektriğini , suyunu ödeyen sizsiniz.
Tamam size kötü davrandı , iyi bir eş değildi ama onun eline taşmanın ucunu siz verdiniz. Bunları kendinize kızın diye söylemiyorum, bunların gerekçesini bahane bulmadan kendiniz anlayın diye söyleyin diye söylüyorum. Öncekle kendinizi , bakış açınızı , değiştirmek zorundasınız, Kocanızın fikir ve düşünceleri o kadar sizin için kesin ve net olmuş ki, hala kurtulamamışsınız. Kurtulmak için çabalayıp , başardığınız an ,” aman salak adam , benim için katil demiş , çok da tın. “ ya da birisini boşanma dosyasını anlatırken “ görsen neler yazmış , ay çok komik , kim inanır ona “ diyeceksiniz. Ama siz hala bana iftira attı , benim için neler yazmış , katil demiş , şunu demiş , bunu demiş. Siz okuduğunuzda hala o sözlerden etkilenip üzülüyorsunuz , çünkü o dilekçe sizin fikir pusulanızın , kocanızın sözleri.
Şu yaşadıklarını yaşasın falan da , hala eşiniz ne yaşadı , ne yaptı , mutlu mu, değil mi , bu mu önemli olan .
Eğer dünyada ilahi adalet olsaydı ve siz de buna 100% inansaydınız , bu davayı zaten sürdürmezdiniz. İlahi adalet dünyada etkili olsaydı, mahkemelere , cezalara gerek kalmazdı. Adı üstünde ilahi bir konu , öteki dünyada artık neye inanıyorsa onunla hesaplaşır.
Artık eski eşinizi sevmediğinizi , istemediğinizi söylüyorsunuz ama bu onun hayatınızın merkezi olmasını engellemiyor, dava dilekçesinde söyledikleri sizi etkiliyor, hem de çok, başkası ile ilişkisinde mutlu olmamasını istiyorsunuz, onun açı çekmesini istiyorsunuz, yıldönümünde ağlıyorsunuz, duruşma için panik atak geçirmek üzeresiniz. Kocanızı görmüyorsunuz , istemiyorsunuz, sevmiyorsunuz ama fikirleri değerli ve adam hala hayatınızın merkezinde , böyle kazık çakmış gibi .

Bir şey diyeceğim, ok eşim bana saygı duymadı, sıkıldı beni istemedi vs. Gelirsin karşıma ben seni istemiyorum artık dersin aldatmadan boşanırsın. Bunu yapmadı, benimle evliliğine devam ederken, benim yaptığım yemeyi yiyip, benimle aynı yatakta uyurken beni aldatmayı seçti.

Aldatılmak bir insanın onuruna, haysiyetine, şerefine yapılacak en büyük darbedir. Sıkılmışmış, saygı duymuyormuş geçiniz. İnsan evladı olan aldatmadan ayrılırdı. Eşim zerre dinlenmeyi hak etmiyor. Beni aldatmasaydı zaten anlaşmalı boşanmıştım.
Siz kendinize saygı duydunuz mu? balayında seni sevmiyorum diyen adamla kalarak mı , size kötü davranan eşe yemek hazırlayarak mı, tüm evin harçamalarını karşılayıp , size paracı diyen adamla sevişerek mi, size nefretini , öfkesini açıkça belli eden adamın donlarını yıkıyarak mı saygı duydunuz kendinize?
Aldatmayı çok büyük bişey gibi anlatıyorsunuz ama sizde haysiyet , şeref, , öz saygı , kendi fikirlerine değer verme, kendine güvenme çoktan gitmişti ki zaten . Aldatmaya gidecek bişey kalmamış .
Sanki aldatmasa çok muhteşem giden bir evliliğiniz vardı gibi anlatıyorsunuz, size saygı duymayan, sizi aşağılayan, küçük gören, sevmediğini söyleyen , size kuruş harcamak istemeyen aksine sizden alan adamın evliliğimiz boyunca size sadakat yükümlülüğünü yerine getirdiğini düşünmek ya da beklemek saflık , aptallık kendini kandırmaktır. O sizi kandırmadı , siz kendinizi kandırdınız.
İnsan evladı olan , kendisine böyle davranan koca ile evli kalmazdı zaten, çoktan boşanırdı. Kocanızın size ne yaptığına değil, neden ssize bunları yapmasına izin verdiğinize odaklanın.
Eşinizin neyi hakettiğinin ne önemi var , önemli olan sizin bundan sonraki hayatınız.

Konu sahibi gerçekten iyileşmek, arınmak mı istiyorsun ?
Yoksa kurban rolünde kalıp kendin de dahil tüm dünyanın sana acıyıp ah vah etmesini mi ?
Eğer birincisi ise istediğin otur bu arkadaşın yazdığı yazının çıktısını al as duvara git gel oku.

1 buçuk sene önce çok çirkefçe ayrıldık eski eşimle. Rezil rüsva olduk deyim yerindeyse. Benim de hayatımın en berbat senesiydi, yaşıtız seninle.

İyileşmek diyorsun ya, işte bu dışarıyı suçlayarak olmuyor güzel arkadaşım. Takkeyi önüne koyup da ben ne bok yedim ? Ben neden senelerce bu ilişkiyi sürdürdüm ? Ben neden bu fedakarlıkları yaptım ? Ben neleri görmedim ? Ben neleri görmezden geldim ? Ben neye açtım da bu kadar yapıştım beni hiç sevmeyen değer vermeyen bi adama ? diye sormadan, kendi içini kör bıçaklarla acımadan deşmeden asla iyileşemezsin.
Kendine acıyarak yol katedemezsin, olduğun yerde sayarsın. Ama kendinle dürüst bi şekilde yüzleşirsin işte o zaman gerçekten iyileşir kurtulursun.
Ben kurtuldum.
haftaya bugün bizim de evlilik yıl dönümümüz.
Muhtemelen ben bi kadeh rakı eşliğinde bikaç şiir okuyarak tatlı tatlı anıp geçeceğim.
Çünkü iyileşince barışıyorsun. Geçmişinle de onunla da kendinle de barışıyorsun.
Hayat diyip geçiyorsun.
Kendi yoluna bakıyorsun.
Lütfen dikkate al bu yorumları.
Geçmiş olsun. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Benzer süreçten geçmişsiniz. İzniniz olursa birkaç sorum olacak.

- Kendimi deşiyorum, sevilmek için hep bir şeyler feda etmem gerektiğine dair inancım varmış. Hep kendimi çok feda edersem eşim bana değer verir diye düşünmüşüm, hep onun mutluluğu, istekleri benim için daha önemliydi. Bunun nedeni tahminen içten içe ruhum sevilmediğini hissediyordu, konduramadım. Evliliğimde hatırlıyorum arada beni seviyor musun diye eşime sorardım. Çok acınası değil mi, şu an fark ediyorum. Sevildiğini hissetmen lazım, lafla olmaz ki. Ruhum sevilmediğimi hissetmiş olabilir sadece prefrontal korteks sevilmediğimi kabul etmek istemedi ondan bu kadar yıl boşuna çabaladım.

- Kendimi deşiyorum peki iyileşme ne zaman gelecek? Farkındalık çok geldi ama tam iyileşme olmadı.

- Bu süreç bitince içiniz soğudu mu? Çok özel değilse eski eşinizden tüm hak ettiklerinizi alınca adalet isteğiniz geçti mi? Ben eşimin bana yaptıklarının bedelini ödesin istiyorum. Bu his sizde bitti mi?

- Nötr olmak istiyorum ama daha olamadım, zorluyorum ama olmadı. Sizin şu an tüm duygularınız öldü mü?

Beni birçok kadınla aldatmış, yazışmış belki de buluştu, onlara paralar göndermiş. Hepsinin kanıtları var. Yüzlerce ekran görüntüsü aldım. Kanıtlarım olduğunu anlayıp karşı saldırıya geçti. Kadınlık yapmamışım, vajinismus imişim, ev işi yapmamışım vs. Bende sadakatsizlikten dava açtım, smear testleri sundum, aldatıldığımın kanıtlarını sundum. Yani elimde kanıtlar olduğunu bildiği için yıldırmak için dava açtı. Ama bu taktik çalışmadı, çalışmayacak. Önce ona bu davada kim kusurlu kim yalancı gösterip öyle boşanacağım.

Anlaşmalı talep etmediler, ben neden edeyim ki? Adam beni mahvetmiş üstüne bir de anlaşmalı boşanma mı teklif edeyim? Bunu yapamam, içimden gelmiyor.Hem neden yapayım ki? İyilik hak edene yapılır. Eşim en ufak bir iyilik hak etmiyor.
Anlaşmalı boşanmayı size daha iyi gelebilir diye düşünmüştüm. Bir kadın olarak önceliğim, özellikle de bir mağduriyeti varsa, hemcinsimin iyiliğini göz önünde bulundurmaktır. Ama tabii ki her ilişki gibi ayrılıkların da dinamikleri farklıdır. Kendiniz için en doğru okanı siz bilirsiniz elbette.

“Bu dava istinaf ile en az 4 yıl sürer dedi. Benim de 4 yılım gidecek onun da. O benden büyük.” Bu lafınız bile iyileşmekten , devam etmekten ne kadar uzak olduğunuzun, intikam peşinde koştuğunuzun göstergesi. Ben sevmiyorum istemiyorum artık diyorsunuz ama si sıkı sıkıya bu evliliğe bağlanmışsınız, kocanızın bu aslında fiili olarak bitmiş evlilikten kurtulmasını önlemek için kendi hayatınızın yıllarını feda etmeye , 4 yıl daha bu asamın soyadını taşınmaya razısınız. Çünkü onun yılları gidecek ya , tekrar resmi nikah yapamayacak ya, zaten sizden büyük , evlenemesin , evlilik içinde çocuk sahibi olamasın. Yürüttüğünüz intikam ve kocanıza acı çektirme yöntemizin aslında en çok size zarar verdiğini bile göremiyorsunuz. Daha doğrusu umrunuzda değil , önemli olan kocanıza haksızlığınızı kanıtlamak.
Kocanız ne yapıyor bu arada, karısı ile aynı evde yaşarken başka kadınlarla olmaktan çekinmeyen kocanız, evde uslu uslu boşanmanın bitmesini mi bekliyor sanıyorsunuz. O şimdi başka kadının kollarında gayet mutlu ve huzurlu . Evli olmasını sizin onu bırakmak istemediğiniz, ezik bir kişiliğiniz olduğu için onu bi türlü bırakmadığınız için olduğunu anlatıyordur yeni sevgilisine.
O evlilik yıldönümünüzü, sizi , davayı unuttu bile.
Aldatmasına takmısınız ama eşiniz sizi sevmiyordu , size kötü davranıyordu , paranızı alıyor, sizi paracı olmakla suçluyor, size herhangi bir sevgi parçası bile vermiyordu . Siz aldatılmayı haketmediniz ama zaten siz hiç sevgi dolu , birbirine bağlı bir çift olmadınız ki. Kocanız evlilikten rahatsızlığını her belli ettiğinde siz engel oldunuz gitmesine, ona köle olarak para vererek, ev ihtiyaçlarının tamamını karşılayarak. Siz bu adamı evliliğin içine hapsetmeye çalıştınız ama işte işe yaramadı.
Bir önceki konunuzda itiraf etmişstiniz, para konusunu benden boşanır diye açmıyorum diye.
Si ona iyilik falan yapmadınız, sizi sevmediği be bunu açıkça belli ettiği halde, ona köle olarak, para vererek , tüm ihtiyaçlarını karşılayarak evlilik içinde tutmaya çalıştınız, çünkü biliyordunuz sizi bir arada tutan şey sevgi değildi, sizin verdiğiniz tavizlerdi. O yüzden lütfen sizi sevmeyen bir edamı evde tutmak için yaptıklarınıza iyilik demeyin,
Kocanızı çekip gitmemekle suçluyorsunuz, ama si size saygısı olmayan, kadın ve insan yerine koymayan , sevgi ve şefkat göstermeyen, köle gibi kullanan , paranızı harcayan, size hakaret eden adamla neden evli kalmaya devam ettiniz, asıl sizin gitmeniz çok kolaydı. Evliliğinizde ne sevgi ne saygı vardı .

Evet ben evlilikten gitmeliydim bu konuda çok haklısınız. Beni sevmeyen, istemeyen bu adamla evliliğimi hemen bitirmeliydim. Zaten sinirimin büyük kısmı kendime. Şimdiki kafam olsa '' ben seni arzulamıyorum ama başka kadınları arzuluyorum. '' lafını duyar duymaz hemen evleri ayırırdım. Bazı tespitleriniz nokta atışı ama bazıları değil gene yazayım.

- Eşimin şu anda sevgilisi de olabilir, kadın/kadınlar da bulmuş olabilir. Hepsi ihtimal dahilinde. Hakkımda o kadınlara istediğini söyleyebilir, istediği gibi beni kötü gösterebilir, benim hikayemin kötüsü de eşim. Birbirimizin hikayesinde kötüyüz artık.

- Ben eşimin ilerde evlenmesini hatta çocuğu olmasını istiyorum. Siz istemiyorum mu sandınız? Ben ileride evliliği ve eşi ile sınanmasını istiyorum. Bana sende annelik vasfı yok demişti. İleride eşinin ona bu sözün sınamasını göstermesini istiyorum, kimde annelik vasfı yokmuş görsün istiyorum. O yüzden evlenip çocuğu olmasını diliyorum. Ahlarım da hep bu yönde.

- Ben evliliğe değil, adalet arayışıma sıkı sıkı bağlandım. Eğer anlaşmalı boşanırsam eşim hiçbir bedel ödememiş olacak gibi geliyor. Bana yaptıkları yanına kar kalacak gibi geliyor. Eğer ruhani olarak ilahi adaletin bu dünyada eşim için yüzde yüz tecelli edeceğini, bana yaptıklarını ileride evliliğinde misliyle ödeyeceğini bilsem yarın anlaşmalı boşanma için iletişim kurarım. İlahi adalet bu dünyada tecelli etmezse bana yapılanlar yanına kar kalacak gibi geliyor. Adalet arayışım beni tutuyor, evlilik değil.

Son düzenleme:
Gelirsin karşıma ben seni istemiyorum artık dersin aldatmadan boşanırsın. Bunu yapmadı,
bunu yapan kaç erkek gördün
sözle söylemesine gerek var mı adam tüm hareketleriyle söylemiş zaten
siz anlamak istememişsiniz
hala bunu da anlamıyorsunuz
benimle evliliğine devam ederken, benim yaptığım yemeyi yiyip, benimle aynı yatakta uyurken beni aldatmayı seçti.
adamlar zaten böyle aldatıyorlar bu ülkede
karısının yaptığı yemeği yiyip karısının yıkadığı donla ütülediği gömlekle başka kadının yanına gidiyor
hangisi düzenini bozuyor ki gerçekten aşık olmadıkça
aşık olması için de zaten evdekinden çoktan vazgeçmiş oluyor
ama yine de o hizmeti kullanıyor rahatça
Ben eşimin bana yaptıklarının bedelini ödesin istiyorum.
üzgünüm ama ilahi adalet yok
aradığın buysa bulamayacaksın
ha beşeri adalet de ne kadar işler bilmiyorum
bunları kabul edersen belki kendine gelirsin o da zor görünüyor
evirip çevirip aynı cümleleri farklı paragraflarla yazıyorsun

Herkese Merhaba,

Evliliğim ile ilgili konumun linkini bırakıyorum. İsteyen okuyabilir.

İçimdeki öfkeyi bitiremiyorum, lütfen fikir istiyorum.

Bu konuyu ağlamaktan şişmiş gözlerle yazıyorum. Çok kısaca özetlemem gerekirse çekişmeli boşanma sürecindeyim. Eşim beni sevmeden evlenmiş, hep yıllarım evliliğim için mücadele ederek geçti. 3 yıllık evli iken birden fazla kadınla aldatıldığımı öğrendim. Daha bunu sindiremeden eşim yakalandığını anlayıp bana çok ağır iftiralar atarak çekişmeli boşanma davası açtı.

1 hafta içinde sinir krizleri geçirerek evimi boşalttım.(kayınpederin eviydi). İşimden ayrılmak durumunda kaldım. İşyerinde birden fazla kere fenalık geçirdim, hastaneye kaldırıldım. Çok ama çok zor bir yıl geçirdim. Çok ciddi travmalarım var. Anlatsam sayfalar yetmez. En ufak bir tetiklenmede travmalarım hortluyor. Şimdi evliliğimde 4.yıl dönümü geldi çattı ve ben çekişmeli boşanıyorum.

Kendimi inanılmaz kötü hissediyorum. Gene bir ağlama krizi geldi.İşten eve gelip ağlama krizine girdim. Öfkem geçmiyor. Kaybım çok büyük. Anne olma şansım yok. Artık kimseye inancım yok. Hayata inancım kırıldı. Eşime sadece iyilik yaptım, ona tüm benliğimle sevgi, sadakat verdim; başıma gelmeyen kötülük kalmadı. Benden bir özür bile dilemedi, benden bir helallik bile istemedi. Aldattığı yetmemiş gibi bir de insan onuruna hakaret olan iftiralara uğradım. Bu 1 yılda hayatımın en kötü yılını yaşadım. 38 yılda, bu yıl kadar zorlandığım hiç olmamıştı.

Herkese sormak istiyorum. Bunun nasıl üstesinden geleceğim? Yapılanı hala hazmedemiyorum. 1 yıl geçti ama öfkem hala taze. Yapılan kötülükler çok fazla geldi. İçimde inanılmaz bir hayata kırgınlık var. İçimdeki bu öfke bana zarar verir diye korkuyorum. Siz biten ilişkileriniz veya evliliklerinizde ne zaman nötr oldunuz?

Daha duruşmalar başlamadı. Eşimi ve ailesini görüp daha ne tetiklenmeler yaşayacağım kimbilir. Adliyede öfke patlaması yaşamaktan da korkuyorum. Herkes kapat artık konuyu diyor ama kapatamıyorum. Kendimi sakinleştiremiyorum. Bana ne tavsiye edersiniz? Bu öfke, kırgınlık ne zaman dinecek? 1 yıl geçti öfkem dinmedi, daha ne kadar travmalarım tetiklenecek?

Okuyan ve mesaj yazan herkese teşekkür ediyorum.
Senin için çok üzüldüm. Sakın içine atma. Öfke patlaması da yaşa ağla üzül ama içine atma. Tüm hastalıklar stresden çıkıyor. Bu süreçte psikolojik destek de alabilirsin

Bence ilerlemenin yolu kabul etmekten geciyor. Ben bunlari yasadim, buda 5 para etmez seytanin tekiymis, onume bakmam gerekiyor seklinde. Hayatiniza baska birisi girerse daha iyi hissedersiniz bu arada. Karsi cins tarafindan begenilmek, dusunulmek insana iyi geliyor.
Şükredin cocugunuz olmamis bu adamdan. Ben aldatilmadim şiddet gormedim anlasamadigimiz icin bosandik buna ragmen eski esim her agzini actiginda kisa sureli iq düşüşü ve tansiyon yuksekligii yasiyorum

Evet ben evlilikten gitmeliydim bu konuda çok haklısınız. Beni sevmeyen, istemeyen bu adamla evliliğimi hemen bitirmeliydim. Zaten sinirimin büyük kısmı kendime. Şimdiki kafam olsa '' ben seni arzulamıyorum ama başka kadınları arzuluyorum. '' lafını duyar duymaz hemen evleri ayırırdım. Bazı tespitleriniz nokta atışı ama bazıları değil gene yazayım.

- Eşimin şu anda sevgilisi de olabilir, kadın/kadınlar da bulmuş olabilir. Hepsi ihtimal dahilinde. Hakkımda o kadınlara istediğini söyleyebilir, bende boşandıktan sonra hayatıma biri girerse ona eski eşimi melek olarak anlatmayacağım ki. İstediği gibi beni kötü gösterebilir, benim hikayemin kötüsü de eski eşim. Benim tarafımda da o kötü olacak.

- Ben eşimin ilerde evlenmesini hatta çocuğu olmasını istiyorum. Siz istemiyorum mu sandınız? Ben ileride evliliği ve eşi ile sınanmasını istiyorum. Ahlarım da hep bu yönde.

- Ben evliliğe değil, adalet arayışıma sıkı sıkı bağlandım. Eğer anlaşmalı boşanırsam eşim hiçbir bedel ödememiş olacak gibi geliyor. Bana yaptıkları yanına kar kalacak gibi geliyor. Eğer ruhani olarak ilahi adaletin bu dünyada eşim için yüzde yüz tecelli edeceğini, bana yaptıklarını ileride evliliğinde misliyle ödeyeceğini bilsem yarın anlaşmalı boşanma için iletişim kurarım. İlahi adalet bu dünyada tecelli etmezse bana yapılanlar yanına kar kalacak gibi geliyor. Adalet arayışım beni tutuyor, evlilik değil.
Adalet aramanızı anlıyorum ama adaleti mahkemede, sizi ve durumunuzu sadece bir dosya numarası olarak gören, büyük olasılıkla yargılama boyunca 2,3 kez değişecek bir hakimden beklemenizi anlamıyorum. Aynı şeyleri söylüyorum gibi olacak ama olsun. Hayatınızın merkezi siz olmalısınız , ama siz hayatınızın merkezi kocanızdan intikam almak yani gene koca gene koca. İlahi adalete bir inanıyorum bir inanmıyorum diyorsunuz ama hala merkez kocanızın yaptıklarını ödemesi yani gene koca gene koca. Hala kocanızın yaptıkları , yani gene koca , gene koca. Mahkemeden alacağınızı söyleyeyim, belki 3 sayfa kâğıt ve bir miktar para, siz bununla mı acı çektirmeyi düşünüyorsunuz, siz bununla mı intikam alacağınızı düşünüyorsunuz.? Ben size söyleyeyim , kocanız için gene paracı , gene saygı duymadığı, gene sevmediği, önemsemedi kadın olacaksınız.
Takmışsınız bi misliyle çıksın , misliyle çıksın. Hala kocam , kocam , kocam . Eminim evliyle. Bu kadar hayatınızın merkezinde değildi . Ama şimdi hayatınızın tamamı kocanız, görmesenizde iletişim kurmasanızda . “ben seni arzulamıyorum ama başka kadınları arzuluyorum. ' demiş, size zaten . Hani daha nasıl anlatacaktı bu evliliğin yürümeyeceğini, siz bu sözden sonra aldattığını öğrenince mi şok oldunuz yani.
Sizin için üzülüyordum ama artık size acımaya başladım. Nasıl evliliğinizde kendinize saygınız yoksa boşanırken de yok. Sizden değerlisi olmaması gerekirken, içimizdeki intikam , öfke ile adamı gene oturtmuşsunuz hayatınızın ortasına.
Sizin ki adalet aramak değil. Sizin ki ne bedel ödemeniz gerekirse gereksin , hayatınızdan kaç yıl giderse gitsin, adama huzur vermemek , rahatsız etmek, hala onun hayatının bir yerinde olmak , boşanma davası bile olsa kocanızın hayatında yer almak. Onun hayatından basitçe silinip gitmek , hiç varolmamışsınız gibi olmak sizin için katlanılamayacak bir acı , çünkü siz kocanızla var oldunuz , görüşmesenizde , konuşmasanızda , sevmesenizde hala onunla olan evliliğe sıkı sıkı yapışmış durumdasınız
Sizin düzelmek , geride bırakmak gibi bir isteğimiz yok, siz savaşa odaklandınız tek gerçeğiniz bu. Siz hala kendinize , hayatınıza , zamanınıza , kendi değerlerinize saygı duymayan insansınız, ve üzgünüm ama bu mantık ve bakış açısı ile devam ettiğimiz sürece , mağduriyet tahtında , bir elinizde öfke , bir elinizde nefret öylece oturacaksınız.

Belki de evliliğinde de bu hırs vardı. Kazanmak… Neye göre ,kime göre kazanmak? Öfke değil de hırs var konu sahibinde.
Hayır, adalet arayışı var. Bana yapılanların bir bedeli olmalı. Öyle evlilikten her türlü kötülüğü yapıp yanına kar kalarak gidemezsin. Boşanmanın kazananı olmaz. Eşimi kazanma hırsım yok, şu an eşim gelse kabul etmem. Ben sadece bir tarafın (benim) dünya kadar travması var iken diğer tarafın öyle elini kolunu sallaya sallaya gitmesini kabul edemiyorum.

Hayır, adalet arayışı var. Bana yapılanların bir bedeli olmalı. Öyle evlilikten her türlü kötülüğü yapıp yanına kar kalarak gidemezsin. Boşanmanın kazananı olmaz. Eşimi kazanma hırsım yok, şu an eşim gelse kabul etmem. Ben sadece bir tarafın (benim) dünya kadar travması var iken diğer tarafın öyle elini kolunu sallaya sallaya gitmesini kabul edemiyorum.
bence kabul etseniz iyi olur

yani erkeklerden çok var öyle elini kolunu sallayarak gidip hayatını yaşayan,

sizinki nasrettin hoca hikayesi gibi dikenli çift çekeceksiniz de koyunlar takılacak da yününü alacaksınız da satacaksınız da paranız olacak, borcu ödeyeceksiniz

adam evlenecek de çocuk yapacak da o kadın annelik etmeyecek onu bırakacak da evliliğiyle eşiyle sınanacak da

belki çok aşık olacak kadın da, çok güzel evliliği de olacak ve mis gibi bir çocuğu olacak. o zaman kahrınızdan ölecek misiniz?

Peki bu sizce bu 5 yıl sonra kesinlecek bir boşanma kararı ve bir miktar para ile mi sağlanacak ? Beklentiniz bunun üstündeyse boşuna bekliyorsunuz? Bu kadar mı önemli intikam , çektirmek , gününü göstermek . Sizin yılllarınızdan daha mı değerli , 3 sayfa kâğıt ve bir miktar para? Ben eşiniz gelse kabul edersiniz, hala seviyorsunuz demedim . Hayatınızın merkezi eşiniz dedim. Hayatınızın amacı , temel anlamı eşinizden intikam almak yani gene eşiniz dedim Dönse kabul edersiniz demedim, ama hala ve hala onun sözleri, söyledikleri yazdıkları kendi fikir ve düşüncelerinizden önemli dedim.
Siz kocanıza 3 sayfa kararı göstermek ve bir miktar para almak için ne kadar bedel ödemeye razısınız peki. ? Mesela 5 yıl , 7 yıl, onunla hala evli olmak bedel değil mi, sizin soyadınızı taşıdığınız adamın başka kadınlarla sevişmesi ama sizin ilşkiye başlayamamanız bedel değil mi , doğurdanlık zamanınızı kaybetmemiz bedel değil mi, hayatını bu evlilik için sinir kirizlerine girip , her yıldönümünde ağlamak, sürekli bu konuyu düşünmek , üç lafınızdan birinin kocanıza beddua etmek olması bedel değil mi?
Sizin alacağınız 3 sayfa karar ve bir miktar para ile bundan 5 yıl sonra her şey düzelecek , siz sanki sihirli değnek değmiş gibi bir anda rahatlayacaksanız , tüm sağlıksız düşünceleriniz yok olacaksa tamam, alın adaletinizi.
Ben bugüne kadar 3 sayfa ve bir miktar para ile bunların düzeldiğimi görmedim , siz tarihte ilk okursunuz belki adaletinize kavuşunca .

Sizi istemeyen bir erkeği elinizde tutmak için kişiliğinizden vazgeçmeniz, size insan gibi davranmayan bir kocaya kul köle olmanız fedakarlık falan değil, siz bunu kafanızda fedakarlık diye kodluyorsunuz kendiniz haklı çıkarmak için. Sizin yaptığınız kocanızın gitmemesi kendine saygınızdan vazgaçmek, aslında sevgi barındırmayan bir evliliği sürdürmek için ezilmeyi aşağılanmayı kabul etmek. Sizin şunu demeniz lazım “ ben sırf kocam gitmesin diye , kendi fikirlerinden, ilkelerimden , saygınlığımdan vazgeçtim, sevgisiz bir evliliği sürdürmek için elimden gelenden fazlasını yaptım, çünkü kocam beni sevmiyordu , ben bunu biliyordum. Eğer o evliliğin içinde ona aşırı konfor sağlar, maddi ihtiyaçlarını karşılar ve ezilememe ses çıkarmazsam , bana sevgi duymadığı bir evlilk içinde onu kıstırır ve kalmasını sağlarım diye düşündüm, ama o benden esirgediği belki de benden aldığı paraları çok rahat bir şekilde başka kadınlara gönderdi, onlara aşk, sevgi ve şefkat sundu, o kadınlara saygı duyup insan yerine koydu. Ben o kadar fazla çabaladım ki beni sevmeyen bir adamla evli kalmak , onun benden boşanmasını engellemek için, kendime saygım kalmadı, ben kendimi evlilik içinde tanımladım, var ettim, insan olarak kendime saygım ve değerim kalmadı. Bu nedenle şu an acı çekmekten, üzülmekten kendimi alamıyorum. Kocam başka kadınlarla çılgınlar gibi sevişirken ben evlilik yıldönümümüzü hatırlayıp ağlıyorum. Ben bu evlilik dışında var olmayı becerebileceğimi düşünmüyorum , bu nedenle de kocama da rahat vermemeliyim. O gider başka kadınlarla gezer , tozar , deliler gibi sevişir, aşk yaşar ama evlenemesin yıllarca o kadınlarla, nikahı bende kaldın. O kadınlar, kocamdan sevgi ilgi, şevkat ve bonkörlük görseler bile , benim sahip olduğum tek şey olan nikahları olmasın, bari onu alamasınlar benden. Para mara umrumda değil, yeterki kocam da çeksin, başkası ile evlenip bana vermediği tutkuyu , aşkı başka kadınla evlenip ona veremesin, Dava sürerken yaşlansın. Belki mahkeme hakimi dosya da bana hak verirse , benim bir kusurum olmadığını söylerse , kocam kendi hatasını anlar , pişman olur, özür diler, helalik ister, hataydım , sen muhteşem iyi bir eştin, seni bir şekilde sevmeli ve evliliği yürütmeliydim, çok pişmanım, diğer kadınlara neler neler yaptım ama hiçbiri senin gibi sevmedi pardon bana köle olmadı, diğer kadınlar senin gibi ezdirmediler kendilerini, her istediğimi yapmadılar. Bana saygı duymazsan giderim dediler , senin gibi ezilmeyi , galeriye ve aşağılamaya uğramayı kabul etmediler. Keşke boşanmadaydık demesini sabırla bekliyorum.
Ben başka bir ilişkiye başlayamam, çünkü kendime saygım yok, kendimi sevmiyorum, kendimi değerli ve özel bulmuyorum . Bana değer katan tek şey kocamın benimle evli olmasıydı ve o da benim artık istemiyor.
Sizinle şu konuda anlaşamadık:) Amma gömmüşsünüz beni yahu..

Eski ben çok hata yaptı, ama şu an önceliğim kendimim. Bencilleştim, kendime saygım var, kendime sevgim var, bir adam hayatımı güzelleştirmiyor ise artık hayatımda olamaz. Anında def ederim. Yalnızlığa alıştım, öncelik kendimim. Fazla fedakarlık istesem de yapamam, içimden gelmez. Çok başka biri oldum. Bu evlilik de bitiyor, sadece adaleti sağlayıp öyle gitmek istiyorum. Birini kaybettikten sonra gelen pişmanlık, pişmanlık değildir. Daha iyisini, daha fedakarını bulamamıştır ondan pişman olmuştur. Gerçekten pişman olacak olan beni kaybetmezdi.

Sandığınız kadar ezik, zayıf olsaydım evliliğim bitmesin diye ağlar zırlar davayı uzatırdım. Yapmadım yapmam da. Boşanma davası açtım. Beni istemeyeni bende istemiyorum. Evet boşandıktan sonra başka ilişkiye hemen başlayamam, eşim sağ olsun (!) nur topu gibi aldatılma travmalarım var. Aldatıldığım için erkeklere güvenim bitti. Güya eşim için sadakat çok önemliydi, palavra atmış.

Önceden de yazdım,eşim ileride evlensin diye özellikle istiyorum. Eğer ahlarım tutacaksa evliliğinde tutması daha güzel olur.

Adalet aramanızı anlıyorum ama adaleti mahkemede, sizi ve durumunuzu sadece bir dosya numarası olarak gören, büyük olasılıkla yargılama boyunca 2,3 kez değişecek bir hakimden beklemenizi anlamıyorum. Aynı şeyleri söylüyorum gibi olacak ama olsun. Hayatınızın merkezi siz olmalısınız , ama siz hayatınızın merkezi kocanızdan intikam almak yani gene koca gene koca. İlahi adalete bir inanıyorum bir inanmıyorum diyorsunuz ama hala merkez kocanızın yaptıklarını ödemesi yani gene koca gene koca. Hala kocanızın yaptıkları , yani gene koca , gene koca. Mahkemeden alacağınızı söyleyeyim, belki 3 sayfa kâğıt ve bir miktar para, siz bununla mı acı çektirmeyi düşünüyorsunuz, siz bununla mı intikam alacağınızı düşünüyorsunuz.? Ben size söyleyeyim , kocanız için gene paracı , gene saygı duymadığı, gene sevmediği, önemsemedi kadın olacaksınız.
Takmışsınız bi misliyle çıksın , misliyle çıksın. Hala kocam , kocam , kocam . Eminim evliyle. Bu kadar hayatınızın merkezinde değildi . Ama şimdi hayatınızın tamamı kocanız, görmesenizde iletişim kurmasanızda . “ben seni arzulamıyorum ama başka kadınları arzuluyorum. ' demiş, size zaten . Hani daha nasıl anlatacaktı bu evliliğin yürümeyeceğini, siz bu sözden sonra aldattığını öğrenince mi şok oldunuz yani.
Sizin için üzülüyordum ama artık size acımaya başladım. Nasıl evliliğinizde kendinize saygınız yoksa boşanırken de yok. Sizden değerlisi olmaması gerekirken, içimizdeki intikam , öfke ile adamı gene oturtmuşsunuz hayatınızın ortasına.
Sizin ki adalet aramak değil. Sizin ki ne bedel ödemeniz gerekirse gereksin , hayatınızdan kaç yıl giderse gitsin, adama huzur vermemek , rahatsız etmek, hala onun hayatının bir yerinde olmak , boşanma davası bile olsa kocanızın hayatında yer almak. Onun hayatından basitçe silinip gitmek , hiç varolmamışsınız gibi olmak sizin için katlanılamayacak bir acı , çünkü siz kocanızla var oldunuz , görüşmesenizde , konuşmasanızda , sevmesenizde hala onunla olan evliliğe sıkı sıkı yapışmış durumdasınız
Sizin düzelmek , geride bırakmak gibi bir isteğimiz yok, siz savaşa odaklandınız tek gerçeğiniz bu. Siz hala kendinize , hayatınıza , zamanınıza , kendi değerlerinize saygı duymayan insansınız, ve üzgünüm ama bu mantık ve bakış açısı ile devam ettiğimiz sürece , mağduriyet tahtında , bir elinizde öfke , bir elinizde nefret öylece oturacaksınız.
biz de beğene beğene körler sağırlar gibi olduk ama tespitler süper

bence kabul etseniz iyi olur

yani erkeklerden çok var öyle elini kolunu sallayarak gidip hayatını yaşayan,

sizinki nasrettin hoca hikayesi gibi dikenli çift çekeceksiniz de koyunlar takılacak da yününü alacaksınız da satacaksınız da paranız olacak, borcu ödeyeceksiniz

adam evlenecek de çocuk yapacak da o kadın annelik etmeyecek onu bırakacak da evliliğiyle eşiyle sınanacak da

belki çok aşık olacak kadın da, çok güzel evliliği de olacak ve mis gibi bir çocuğu olacak. o zaman kahrınızdan ölecek misiniz?
konu sahibi affetsin istemsiz güldüm

Sizinle şu konuda anlaşamadık:) Amma gömmüşsünüz beni yahu..

Eski ben çok hata yaptı, ama şu an önceliğim kendimim. Bencilleştim, kendime saygım var, kendime sevgim var, bir adam hayatımı güzelleştirmiyor ise artık hayatımda olamaz. Anında def ederim. Yalnızlığa alıştım, öncelik kendimim. Fazla fedakarlık istesem de yapamam, içimden gelmez. Çok başka biri oldum. Bu evlilik de bitiyor, sadece adaleti sağlayıp öyle gitmek istiyorum. Birini kaybettikten sonra gelen pişmanlık, pişmanlık değildir. Daha iyisini, daha fedakarını bulamamıştır ondan pişman olmuştur. Gerçekten pişman olacak olan beni kaybetmezdi.

Sandığınız kadar ezik, zayıf olsaydım evliliğim bitmesin diye ağlar zırlar davayı uzatırdım. Yapmadım yapmam da. Boşanma davası açtım. Beni istemeyeni bende istemiyorum. Evet boşandıktan sonra başka ilişkiye hemen başlayamam, eşim sağ olsun (!) nur topu gibi aldatılma travmalarım var. Aldatıldığım için erkeklere güvenim bitti. Güya eşim için sadakat çok önemliydi, palavra atmış.

Önceden de yazdım,eşim ileride evlensin diye özellikle istiyorum. Eğer ahlarım tutacaksa evliliğinde tutması daha güzel olur.
Tamam güçlüsünüz ama ben seni çekici bulmuyorum , başka kadınlarla ilgim var diyen adamla evli kalmak , ağlamak zırlamak ile aynı değil mi? Seni çekici buluyorum dedikten sonra hangi güç ile evliliğe devam ettiniz. adamın açıkça başka kadını sevdiğini , belki ona aşk sözcüklerini görünce bile kocanız sizden önce dava açmış, ve siz yüzünüze bunları söyleyen adamın aldatmasına inanamıyorsunuz. Gerçekten sizin için neden büyük yıkım ve şok oldu, bu kadar üzdü sizi?

arkadaşım kabul et etme gitti işte elini kolunu sallaya sallaya
bu ülkede adamlar çocuklarını boşuyor çocuğunuz olsa ne yapacaktın
bence yatıp kalkıp şükretmen lazım ama sen sabit fikirli şekilde tutturdun adalet adalet diye
o da yok işte tükendi bitti gitti
olsa tükan senin

Back
X