Ağlamak istiyorum :(

Ya ne tatlısın Allah gönlüne göre versin gelip yardım etmiş kadar oldun :))

Eger uyuyamama nedeni dis cikarmak ose verin onu rahatlatacak ilaci.kiyamamona ben.siz de biraz derin nefes alin:)
Evet diş çıkarmadan dolayı. Hep üst üste çıkardı ikişer diş birden. 2 aydır hiç ara vermeden çıkardı,yan kesiciler bitti şimdi de üst kesicileri patladı. Sanırım 2 haftaya geçecek. Ama korkuyorum yine ara vermeden alt kesicileri de çıkarıcak hemen diye :)) ya 2 hafta ara verse dinlenicem :))

Rahatsız oldum demedm ki bende düşüncelerimi yaZDM.
Ya benim canım sıkıldıkça yazıyorum. Dertlenmek gibi bir amacım yok yazarken biraz iç dökmek gibi bişey.
O an 5 dklık bi daralma geldi,gergin olacağıma o an yazmak istedim.
Yoksa tabi ki bebeğimden dert yanmıyorum ben genelde onun uyumamasından şikayetçiyim konularımı okuduysanız çocuk doğduğundan beri doğru düzgün uyumuyor. E haliyle dinlenemiyorum.

Sabır diliyorum, aman diyim ilaç milaç fitil vermeyin zararı olur faydası olmaz , ilaç sizsiniz sizden medet umuyor o da. eminim yemek duş tuvalet hak getire ama napalim ettik bu uşakları bakacağız , çok tatlı minnoşlar her şeye rağmen , yatağa gömün kafayı çığlık atın ben öyle yapıyorum çıldırıyorum bazen çünkü .

Fitil hiç vermedim vermem de zaten zararlıymış.
Ağrı kesici de bu zamana kadar pek vermedim anca ara sıra çok huzursuz olursa.
Evet ilaç benim fark ettim ama bazen gerçekten kafa kalmıyor bende çıldırıyorum.
Bakılmaz mı dünya tatlıları ya :) Allah sağlık versin miniklerimize Gerisi önemli değil hepsi geçici. Çok şükür sağlıklı.

Diş dönemi gerçekten çok zor bende yaşadım
Bir gece kızım uykusundan uyanıp ağlamaya başladı ama nasıl ağlamak diş oldugunu anlamadım kucagıma alıp gezdirdiğimde az susuyodu sonra kendini itip ağlıyodu falan
Sonra bakdım diş eti şişmiş jel sürdüm sonra uyudu hemen
Hemşiremiz yatmadan ağrı kesiici içirin demişti
Bende bikaç gün içirdim işe yaradı ve diş için uyanmadı vermeyince ağlayarak uyanıyodu
Jel ve calpol kızıma iyi geliyordu ama tabi her bebek bir değil
Allah yardımcınız olsun zor ama geçicek merak etmeyin

Evet yalnızım o yüzden inanılmaz zor geçiyor zaten diş dönemi. hepsi geçici tabi farkındayım ama bunaldım çok bu ara
Eşiniz yardımcı olmuyor mu? En azından gece arada onu da kaldırın benimde hiç kimsem yok bu şehirde Allahtan eşim gece gündüz demeden yardımcı oluyor yoksa ilk oğlum bana keçileri kaçırtmıştı :)

Bizim de şu anda alt azı dişlerimiz çıkıyor sağ sol iki taraflı damakları şiş oğlum gece sancıyla uyanıyor ağlıyor bugün baktım patlamış uçları ne kadar zordur içim ciz etti Allah hem bizim hem onların yardımcısı olsun.

Bütün dişlerini çıkardı 36 aylık şu anda. Bizim de diş çıkarma dönemleri çok zor geçmişti. Art arda ve erken çıkardı dişleri. İlk dişi çıktığında daha 5 aylıktı.

Bak sana şu kadarını söyleyeyim ben o günleri unuttum bile. Tam yedi gündür sabaha kadar uyumuyorum. Dün yorgunluktan bayıldım. Bildiğin bayıldım. Beş gün boyunca ateşi 39.5 altına inmedi. Üç kez acile iki kez doktor kontrolüne götürdüm. Beş günün sonunda ateş bitti ishal başladı. O bitti burun tıkanıklığı başladı. Benimle ilgili ayrıntıları verdikten sonra alt paragrafta sana ve diğer annelere nacizane önerilerimi sunayım :)

Konularından anladığım kadarıyla pek dertlisin bebe konusunda. Anlıyorum seni, ben de öyleydim, zaman zaman hala öyleyim. Benim sıpa 31 yıllık ömrümde öğrencilerim ve tüm akrabalarım dahil gördüğüm en zor çocuk. Bebeklikte de öyleydi. Hatta karnımdayken de :) 3 yılın sonunda anladım ki, annelik serüveninde "oh artık rahatım" diyebileceğin bir zaman dilimi yok. Her yaşta farklı sorunlar, farklı yorgunluklar hasıl oluyor. Ben bugün bir avm'nin meydanında yere oturup öyle kaldım bir süre. Önce güldüm, sonra ağladım. Karşımda eşofmanı belinden düşmüş, çiçekli donu görünen oğlum da benimle birlikte güldü. Delirdik hep birlikte. Benim sıpa senin bebenin zamanındayken "çok yoruldum büyüsün artık lütfen" dediğimi çok net hatırlıyorum. Büyüdü ve o zamanlar sorun olarak gördüğüm tüm durumlar ortadan kalktı. Emmiyor, yarım saatte bir uyanmıyor, diş çıkarmıyor, gazı yok. Peki ben dinleniyor ve rahatladım diyor muyum? Hayır tabi ki. Eminim üç yıl sonra da ödev yaptırmaya çalışırken "Ayy üç yıl önce daha rahatmışım ben" diyeceğim.

Çok uzun oldu farkındayım ama belki bir faydam olur. Geçecek arkadaşım bugünler. Dişleri çıkacak, uyuyacak. Ancak sen anne olmaya devam edeceksin. Yorulmaya devam edeceksin. O yüzden boşver evin dağınıklığını. Düşünme, yıpratma kendini. Uykusuzluk zor biliyorum, ben hala çekiyorum. Ancak "neden böyle" diye düşünmek, uykusuzluktan daha çok yoruyor insanı.

Ben şu sıra pek dertlere yardımcı olacak kıvamda değilim. İntihara beş kala yaşıyorum ama yazmak istedim yine de. Geçecek, merak etme.

Yani huysuzluğu filan yok sadece uyumuyo. Uyku saatlerini de kaçırmıyorum ne zaman uyutmaya çalışsam uyumuyor.anca memede uyuya kalıp on dk sonra uyanıyor.
Mazallah allah göstermesin ama başka bir sorun olabilir. Siz çocuğun her şeyini bir kontrol ettirin. Bazen gizli fıtık falan bir şeyler oluyor ve anlaşılmıyor. İnşallah yoktur ama aklınızın bir köşesinde olsun bu.

Aynen yürümesini sabırsızlıkla bekliyorum :) ama fitil ne alaka anlamadım?
Fitil,diş çıkarırken yaşadığı ağrı ve sancıyı dindirsin diye. Ben de diş döneminin sonunda bir abladan aldım bu tavsiyeyi,hala kendisine duacıyım. Acıdan da uyuyamıyor olabilir kuzu, fitili koyunca rahatlar,sakinleşir.

Şu fotoğrafla cevap vermek istedim

Eklentiler

• 2E88F635-9782-43DA-969E-E5A885ED7634.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 51
Allah kolaylık versin
Bunu benim kızdan 5 ay büyük kızı olan bir arkadaşım şöyle söylemişti: her biten zorlu dönemin sonrasında daha da zorlayıcı bir dönem geliyor
Yani şu da geçsin,rahatlıycam diye düşünme demişti
Bir de min 16 yaşında 3 tane çocuğu olan bir ablamız da, ahhh nerde o emmedi,uyumadı,ateşi çıktı zamanları mumla arıyorum o günleri,o dertler de neymiş..demişti.
Bu iki özlü söz mottom oldu şu an 19 aylık olan, 1 saniye olsun durmak nedir bilmeyen kuduruk bebem, bugün bezini çözüp,çıkarıp bir sürü hopladıktan sonra salonun ortasına mıçtı bildiğiniz yakalayamadık
Dahası var bunların evet,hazırlıklıyım

Benim kiz 8-9 ay beni mahv etti. O da uyumazdi sabahlara kadar. Sabah 7-8e kadar sallardim kucagimda. Gun icinde de surekli aglar, kucak isterdi. Gaz sorunu yuzunden neler cekdirdi. Zombi gibi olmustum. Sabah kahvaltisini aksam 7-8de yapiyordum, acliktan sütüm bile kesilmisti. Sinir topu olmustum, uykusuz, halsiz, yorgun.
Şimdi aksam 8de uyuyor, sabah 7de uyaniyor cok sukur. Gun icinde de 1,5-2 saat uyuyor.
Sizi o kadar iyi anliyorum ki. Disini cikarip bitirsin siz de rahatlarsiniz. ALLAH yardimciniz olsun ...

Yani huysuzluğu filan yok sadece uyumuyo. Uyku saatlerini de kaçırmıyorum ne zaman uyutmaya çalışsam uyumuyor.anca memede uyuya kalıp on dk sonra uyanıyor.
Kızım 3,5 aylık tam 3 haftadır aynıyız.Memede 15-20 dk uyuyor sadece birde dışarda bebek arabasında uyuyor.Bizde erken diş çıkaracağız galiba.İşleri gece yapmaya alışın bence.

Oluyor. Oh artik rahatim dedigin anlar yani.
Bu kadar karamsar bakarsan intihara bes kaladan cikamazsin.
Imza 5.5 + 3.5 yas annesi

Ya mutlaka bende şükrediyorum. Her emzirdiğimde ona bakıp şükrediyorum :)
Çok şükür her halinde.
Bazen bunalıyorum hepsi bu. Bütün gün aç kaldım
aynen biz de insaniz sonuçta haklisin bende senin gibi çok ac susuz gezdim bazen suratım 5 karış mutsuz gezerdim cunki çok yorucu oluyor insan of diyor bazen bak mesela ben uykuya hasretim 16 aylık ama gece 20 kez meme diye kalkıyor bazen kızıyorum nefsime yenik düşüp

Benimki de suratımın ta ortasına mıçmıştı. Eşim suratıma bakıp gülüyor ben ağlıyorum. Oğlum suratımda tam tatmin olamamış olacak ki kalanını yatağa yapıyor. Şimdi gülümsüyorum hatırlarken, o zaman ne çok ağlamıştım.

Şimdi de kakalı anılarımız şekil değiştirdi. Oğlum önce kaka yaptım diye bez getiriyor. Sonra hayır değiştirmiycem diye tutturuyor. Akabinde bir şekilde ikna olup yatıyor. Tam bezini açtığımda o pis haliyle kalkmaya çalışıyor. Oğlum etrafa değecek yapma dedikçe inatlaşıyor. Sonrası gelsin kıyamet. Ne zor her şey sanki...

Benimki 2 yaşında 2 yuldır günde 6-8saat uyuyo en fazla.
Geriye kalan bütün zamanlarda üstümde.
Beterin beteri var yani.
Uykudan nefret eden bir çocugum var.
Azıcık uyuyo , uyku sırasındada en iyi ihtimalle 10kere uyanır.
Banada geçecek diyorlar ,hala bekliom.
Suratımı görsen uykusuzluk yorgnluktan erkeğe döndüm.
Tepemdeki topuzu ameliyatla aldırcaz yakında...

Oluyor. Oh artik rahatim dedigin anlar yani.
Bu kadar karamsar bakarsan intihara bes kaladan cikamazsin.
Imza 5.5 + 3.5 yas annesi

Oluyordur belki de. Ruh haliyle alakalı bir durum sanırım. Belki rahat edeceğim zamanlar gelse bile yorgunluktan kaynaklı fark edemeyeceğim rahatlığı. Karamsarım epey şu sıra evet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…