- 3 Nisan 2014
- 36.533
- 149.472
- 798
- Konu Sahibi umut_sahili
-
Ben sadece okula ve arkadaşlarına uyum sağlayan kadar daha hassas davranılması gerektiğini düşünüyorum daha ilk günden kapıyı kapatıp anneyi dışarı çıkaran öğretmende gördüm, çocuk okula uyum sağlamıştır aradan epey zaman geçmiştir tabi o zaman daha katı olunabilir diye düşünüyorum
Ben yanlış anlaşıldım tabii ağlıyacak bu çok normal, normal olmayan o anda yapılan davranışlar çocukta okul fobisi oluşturabiliyor.Ablacim butun cocuklar agliyor, hicbiri gitmek istemiyor
Cocuk bu aglar, bu kadar buyutecek bir durum yok bence. Kendi cocugunuz aglayinca uzulmeniz tabi ki normal ama cocugunuz da hayatboyu mutlu olmayacak, agladigi uzuldugu zamanlar da olacak. Onu hayattaki butun acilardan, kalp kirikliklarindan, hayalkirikliklarindan koruyamazsiniz.
O zaman yumuşak geçiş yapsaydınız.Neden okul sadece zorlanmayan çocuklar için mi var?
Ben yanlış anlaşıldım tabii ağlıyacak bu çok normal, normal olmayan o anda yapılan davranışlar çocukta okul fobisi oluşturabiliyor.
O zaman yumuşak geçiş yapsaydınız.
Bir önceki yıl yarım dönem gitseydi kreşe vs.
Siz bir saat bırakıp bırakıp öyle alsaydınız.
Hiç ağlatmasaydınız paşanızı.
Ne diyelim.
Benimki azami dikkat göstermeme rağmen ağladı, ancak yeni alışabildi.
Yani ben o kadar dikkate rağmen ağlıyorsa demek ki ağlamadan olmuyor bu işler diye düşünüyorum, çünkü ağlatmayacağım diye kendimi yıprattım resmen
Zaten konu sahibi pedagog ve psikologlar asla aglatmayın diye bangır bangır bağırıyor yazmış ama ben gerek üniversite hayatımda gerek meslek hayatımda ne böyle bir psikolog gördüm nede pedagog. Bu konuda aslında uzmanlarda sizlerle aynı fikir de. Bende çocuk gelişimi uzmanıyım fakat farklı bir alanda çalışıyorum ama konunun temeli aynı çocuk ağlıyor diye her istediği yapilmamali. Fakat konu sahibi bu kısmi sanırım farklı anlamış yoksa kimse oturduğu yerden yorum yapmıyor bu konuda eğitim alan herkes hemen hemen bu durumlarla karşılaşıyor o yüzden her mesleğe saygı duyma taraftariyim. Asla bir öğretmene oturduğu yerden yorum yapıyor demem mesleğim hakkında denmesini de istemem. Çünkü herkes kendi alanında dirsek çürütüyor sizin uzmanlıgınız farklı bizim farklı...Eee ne yapılacak.Veli okul boyunca başında mı bekleyecek?Çünkü bunu yapan çok kişi var.2.sınıf olmuş hala bekleyenler var.İşi gücü yok bekle başını.Sonra o çocuk büyüyecek annesinden ayrılamayan bir birey olacak.
Ben kesinlikle ağlayan çocuğu sınıfa almıyorum.Annesine konuşmadını ve ikna etmesini istiyorum.Çoğunlukla işe yarıyor.Ya da eve götürün diyorum ,veli deeve götürmek istemediği için ikna ediyor bir şekilde.Yani ikna işini veliye bırakıyorum.Sınıfta ağlayan çocuk bütün düzeni bozuyor keyfini de yapmak çok zor genelde.Ayrıca benim gözlemlediğim genelde çocuklar değil anneler ayrılamıyor çocuktan.Çocukta bunu hissedince basıyor yaygarayı.
O pedegog ve psikologlarda oturduğu yerden yok şöyle yok böyle.Bi de içinde olsunlar bakayım aynı düşünceleri devam ettirebilecekler mi acaba?Bu işin en iyi uygulayıcıları o sorunu defalarca yaşamış olan öğretmenlerdir.Lütfen öğretmeninize güvenin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?