Ağlasa da bırakın gidin

Yeğenim babaannesiyle saatlerce geziyor,fakat okulda annesini bırakmıyor,o da kapı dibinde bekliyor.Ben bırakıp çıkması taraftarıyım,çünki çok dışa dönük bir çocuk,başka yerde annesiz gayet durabiliyor,okula da çok severek ve bilerek gitti.Bence annelere kapris yapıyorlar ondaki hassasiyeti farkedince...

Haklısınız.Ben sadece sahada olmayan insanların asıp kesmesine karşıyım.Çünkü işin içinde olmak çok farklı bir şey.Tavsiye verilebilir öneride bulunulabilir ama illa bu olacak diye diretilemez.Çünkü her çocuk farklıdır.

Cocuklar zora gelince hep agliyor ki. Biz de agladik hic de psikolojimiz bozulmasi. Her agladiginda dibinden ayrilmazsaniz onu silah yerine kullanir okula asla alistiramazsiniz. Onun yerine okulu sevdirmeye calisin. Bu arada ablam okul oncesi öğretmeni...

Kesinlikle öyle yoksa bu saydığımız mesleklerin hepsinin merkezi çocuk ve varılan sonuç hep aynı önmli olan iş birliği içerisinde çalışmak

Kim ne derse desin umursamam.
Baktım çok ağlıyor gidip müdüre diletçe veririp o yıl okula yollamam. Kaybettiği bir yıl içinde de oma okulda göreceği temel eğitimleri veririm,sürekli okulla ilgili birşeyler anlatırım ne yarası varsa iyileştirmeye çalışırım. Seneye daha uysal bir çocuk olur tahminimce. (Tabi bu bir varsayım,bazen doğrusunu yanlışını düşünmek gerekmiyor,bu konuda da ben düşünmüyorum.)
Hiçbirşey evladımın gözyaşından değerli değil,o içli içli ağlarken ben onu okulda bırakıp gidemem.
Ben okula giderken hiç ağlamamışım ,sadece aşılarda kaçmışım okuldan ama babası hep ağlamış hatta kv onu yatılı bir okula vermiş 2-3 sene orda okumuş (ki bu çok yanlış),şimdi eşim nefret ediyor okuldan üniversiteyi bile benim ısrarlarımla okudu. Çocuğu okuldan soğutmamak lazım.

Çocuk okulda normal hayatına devam ediyor, etkinliklere katılım gösteriyor ama anneden ayrılma aşamasında ağlıyorsa, bırakılabilir. Zaten çok uzun sürmez. Ama deli gibi ağlıyor her anına yansıyorsa zaten devam edemez.

Aynen.
Oğlum 26 aylık. Bir şey istediği gibi olmazsa kıyameti koparıyor.
Daha biraz önce ev süpürürken bağırtısına koştum canı yandı sandım. Meğer yemek yapma oyunu oynarken kaşık küçük diye tencerenin içine düşüyormuş da ona kızıyormuş beyim..

Bir şey takmak isteyip takamazsa alıp kendim yapmıyorum tarif ediyorum kendisi yapsın diye.. İnce motor becerileri daha gelişmediği için yardım şart zaten..

Eşimin bir akrabası var. Çocukla 6 yaşına kadar aynı yatakta yattı. Hala yatıyor olabilir. İkinciyi doğurdu kıskanıyor diye ödleri patlıyor. Sezaryenli kadının 7/24 tepesindeydi gık demediler çocuğa. Hassas davranmalar falan gırla.
O çocuk için kaç okul değiştirdiler gitmek istemiyor diye. Hiç öyle evde aktivite falan da yok he. Çocuğun elinden tablet düşmüyor..
İyi de sen bu çocuğu dış dünyaya ne kadar hazırlayabildin ki?
Bir şey desen bizden iyi mi bileceksin der böylesi..

Oryantasyon 1 hafta ise haklısınız süreci biraz daha uzatmalılar ilk 1 hafta 2 saat anne ile beraber, 2. hafta 4 saat 1 saat anne de okulda gibi... Yine uyum problemi yaşarsa yaşı çok da büyük değilse seneye tekrar gönderebilirsiniz. Oğlumu 2,5 yaşında kreşe verdiğimde çok zorluk yaşadım almak zorunda kaldım, yaz okuluna verdim yaş farkı diğer çocuklarla çok olduğu için yine uyum sorunu yaşadığımız için aldım eylül ayında tekrar kreşe başladı şu an gayet iyi gerçi full hastalıkla geçtiği için bir hafta okulda bir hafta hastanede ama olsun ilerleme kaydettik :)

Kesinlikle bırakıp gitmek zorundasin.. çocuklar çok zeki varlıklar taviz verdiğin anda bunu kullanacaklar.Orasi okul ve okula gitmek zorunda olduğunu ona başka türlü kanitlayamazsin. Karşına alıp konuşacaksın ama muhtemelen okula gitmek istemeyen bir çocuk bunu anlamayacaktir. Benim oğlum 1 ay sürünerek okula gitti kıyamet kopardı okuldan içeri girerken ve çok ağladım dışarda ama alıştı şuan 7. Sınıfa gidiyor ve çok başarılı. Bu arada çocuk gelişimi mezunuyum 4 yıl anaokulu 2 yılda özel egitim kurumunda çalıştım ..

Bu konu hakkında yazılacak çok şey var aslında ama kısa özetle ... hem anne hem bir öğretmen olarak çocukları genel değerlendirmek büyük bir hata . Her çocuk ayrı bir renk , birbirine karıştırılmayacak gibi hassas. Siz kendi çocuğunuzun pisikolojisini herkesten iyi bilir vicdan muhasebesini kendiniz yaparsınız. Baktınız kalbiniz ne diyorsa ona göre hareket edersiniz. Pisikologlar ve gelişim uzmanları ortalarlar, sizin çocuğunuz kıvamını bilemezler .

Ayrıca bilinçli nesiller yetiştirelim diye günümüzün anneleri çok fazla çocukların üstüne düşüyor . Bırakın çocuklar dağıtarak toplamayı ağlayarak susmayı öğrensinler. Çocukların tecrübe kazanmasına izin verelim. Herşeyini biz yaparsak doğru yanlışı kendi başlarına kaldıklarında ayırt edemeyen bir nesil yetişecek.
Ayrıca lütfen bağımlı çocuklar yetiştirmeyelim. Bu çocuklar bizim başarılarımızın aynası değiller bırakalım hata yapsınlar ağlasınlar kötü yazsınlar okumaya geç başlasınlar.
Okula başlamadan önce bir alt yapı oluşturulmalı hatta herşeyi zamanında yapmalı... yaşı yapacağı şeye müsait belki zekası da aman ona izin vermezseniz yapabileceğine inanmayacak .

Bunula alakalı bir k

Benim oğlumda şuan anaokuluna başladı o yüzden şuanki en büyük sıkıntım diyebilirim.
Yaşamayan bilemez. Benim oğlumda alışamadı hala. 1. Sınıfta ve sınıfta durmuyor. Eğitimci burda çok önemli evet bize ne derlerse yapıuoruz. Sağılsunlar bana hergün sınıfın önünde beklememe izin verdiler. Normalde veliler kesinlikle içeri alınmıyor ama çocuğu yıpratmadan alıştıralım şimdilik gelin sonra 2 günde bir sonra arayı açarak bırakıcazdediler. İlk haftamız daha bakalım inşallah alışacak.

Bence çözüm en başından bağımlı yetistirmemek.
Kucakta,sımsıkı sarılıp el bebek gül bebek büyütülen, kimsenin kirmasına uzmesine izin verilmeyen tabiri caizse prensesler, paşalar okula gidiyorlar . Bir bakıyorlar ki burada özel değiller, burada korunaklı değiller .Burada kimse onlara hayatının anlamı gibi davranmıyor ve şok oluyorlar.
Boyleleri büyüyünce de her gece üniversitede yurt odasında agliyor.
Hatta yine böyle bAgimsiz bir birey olmasına izin verilmemiş otuz yaşındaki arkadaşım aileye gelen gelini tembihlemisti: 'evliliğin ilk ayları çok zor, çok ağlarsın annemi özledim diye. Ama sabret. Bir seneye alisiyorsun' diye. Oysa ikisi de aynı ilçede , göbek bağı hala devam aileyle...
Bence ilk başta çocuğu böyle yetiştirmez, birey olmasına izin verilirse ne okula girişte ağlar ne ilerleyen yıllarda ailem de ailem diye histeri krizleri gecirir. Ne de evlenince annem annem diye karısını uzer! Çocuğu severken en büyük yanlışı aileler yapıyor.
Biz mesela öyle çok da el bebek gül bebek büyümedik, odada ablamla saç saça baş başa kavga eder,sonra uzlaşirdik. Çocuk yaşta problem çözme yetimiz gelişti, kendimizi korumayı öğrendik. Ne ilkokula giderken ne univeristeye başka şehre gidince ağladık.
Bence sorun ne 'kapida beklemeyin' diyen diyen uzmanlar,ne 'siz yokken alisiyorlar' diyen öğretmenler. Sorun tamamen göbek bağını kesmekte direnen aileler.
Ben de 3 sene kadar çocuklarla çalıştım. Çok keyifli bir yerdi çocuklar için. Ben de epey gözlem yaptım,bazi anneler çocuklarının özgürce eğlenmesini , bağımsız olmasını gerçekten istemiyorlar. İkide bir cama tıklatip 'ben burda bekliyorum annecim' diyorlar mesela. Ya da 'ben de gireyim şurada durayim, bensiz çok ağlar o' diyorlar. Bazen de çocuklar içeride bir anda 'annee' diye agliyorlardi. Anne gelince çocuk sıkıca sarılıp başını güvenle annesine yaslayinca kadınlarda bir gurur oluyordu. 'bakin işte, çocuğum ne çok seviyor' gururu.
İlerleyen yaşlarda da öyle. Mesela annemin bir arkadaşı benim akranim kizi (o zamanlar 25 falan) iş gezisine gidememis annesini bırakıp. Ekstra para ödeyip annesini de getirtmiş odaya. Kadın bunu gurur duyarak anlattı.
Lütfen bırakın çocuklarınız birey olsun.
Bu sizi sevmiyor demek değil.
O zaman bu tarz problemleriniz daha cabuk cozulecektir

Alışamayan çocuk değil ayrılmayan anne baba vardır diye okumuştum. eğer siz hazır değilseniz, çocuğunuzu bırakmalıla ilgili endişeleriniz varsa çocuğunuz daha zor alışır.
aynı süreci yeni yaşamış birisiyim kızım alışma sürecini rahat atlatıp sonrasında iki hafta hem zorlandı hem zorladı. ama şu anda koşa koşa gidiyor. bu bir süreç, onlarin da alışama süreci oluyor, zorlanıyorlar da elbet ama alışacaklar. bazen yavru kuşlar bile uçmayı reddediyor, annesi zorluyor. eğer eğitimi okulda verecekseniz bu süreci atlatmak zorundasizji

Lisans maliye mezunuyum ve şuan açıköğretim çocuk gelişimi okuyorum
2 yıllık mı 4 yıllık mı?
ben de bu sene kayıt oldum. 4 yıllık bölüm bu sene başlamış galiba. Henuz ders notlarini incelemedim.Nasıl memnumusunuz ? Kolay mı yoğun çalışma gerektiriyor mu?

Diğer durumda çocuğun ağlama sebebini bulup onu ortadan kaldırmak lazım. Ama anaokuluna gitmemek diye bir şey söz konusu olamaz. Bizim yeğen ağlaya ağlaya kendini okuldan aldırmış. Bu durumda anneye babaya çok eziyet oluyor.hastalık veya özel başka durumlar yoksa ister ağlasın ister gülsün kural kuraldir esnetilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Az yatmış bence,askere gidene kadar ana babasıyla yatan bir tanıdık var
Şimdi uzaktayız,o da aile babası oldu,hala özlüyor mu o günleri merak ediyorum:)

bizim okul, anaokulundayken ilk 1 hafta günde 1-2 saat ve anne/baba eşliğinde başlayıp, ne sebeple olursa olsun okuldan uzaklaşmamıza izin vermiyordu, sonra yarım gün, yaklaşık 3. haftada tam güne geçiyorlardı.
yani her okulun yaklaşımı aynı değil, ben kızım hiç ağlamadığı halde 2 hafta lobide bekletildim

Benim kızım anaokuluna giderken bir yaşıtı da kaydolmuştu.
Fakat gitmek istemiyor dediler,aldılar okuldan.Benim kızım da zorlandı,abisi ilk günden alışmışken kızım eğer servise ben bindiriyorsam,gitmeyeyim diye sessiz sessiz ağlıyordu,çok üzülüyordum ama gitmeliydi.Eşim servise bindirme işini üstlendi,ben evde oyunlar hikayelerle okulu sevdirdim.Ama çok çabaladım elbette,ona zaman verdim,eleştirmedim ama vazgeçmedim de.Sonra çok sevdi,hastayken bile gitmek istiyordu.
O okuldan alınan arkadaşıyla ilkokulda aynı sınıfa rastgeldiler.
Benim kızım gayet iyi bir şekilde uyum sağlarken o çocuk feryatlarla ortalığı birbirine kattı.Ara tatile kadar öğretmen perişan oldu,ders işlenemedi doğru düzgün,çocuklar gerildi boş yere.
Kopuş ve uyum zordur,bunu ders işleneceği yıla bırakmamalı,aynı şey orada da tekrar.ediyor çoğu zaman,sonuç değişmiyor.

Çocuğunuz için endişelenmenizi anlıyorum ama okul gidip çocuğunuzu pışpışlamanız hem kendi çocuğunuza hem başka çocuklara haksızlık.

Düşünün siz ilk günler gidip çocuğunuzu sakinleştirmek istiyorsunuz, ama o okulda başka çocuklar da var ve o çocukların anneleri onları görmeye gelmiyor. Belki işleri var belki alışmaları için gelmiyorlar.
Siz böyle yapmak isteyerek bencillik yapıyorsunuz, orada yalnızca sizin çocuğunuz yok.

Siz çocuğunuzu görmeye gidince anneleri gelemeyen diğer çocukların kalbinin ne kadar kırılacağını bir düşünün derim.

Anneler benim cocugum bana çok düşkün deyip boburleniyor.bilmiyorlar ki bu sağlıksız bir iliski

Valla ben kendi cocuklarimdan ornek vereyim.bu yaz krese basladik ve tam 1 ay her kresin kapisindan girdiklerinde agladilar.simdiyse ogretmenlerini yardimci ablalarini benden cok seviyolar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…