- Konu Sahibi umut_sahili
-
Bunu cerceveletelim asalim.Benim kızım anaokuluna giderken bir yaşıtı da kaydolmuştu.
Fakat gitmek istemiyor dediler,aldılar okuldan.Benim kızım da zorlandı,abisi ilk günden alışmışken kızım eğer servise ben bindiriyorsam,gitmeyeyim diye sessiz sessiz ağlıyordu,çok üzülüyordum ama gitmeliydi.Eşim servise bindirme işini üstlendi,ben evde oyunlar hikayelerle okulu sevdirdim.Ama çok çabaladım elbette,ona zaman verdim,eleştirmedim ama vazgeçmedim de.Sonra çok sevdi,hastayken bile gitmek istiyordu.
O okuldan alınan arkadaşıyla ilkokulda aynı sınıfa rastgeldiler.
Benim kızım gayet iyi bir şekilde uyum sağlarken o çocuk feryatlarla ortalığı birbirine kattı.Ara tatile kadar öğretmen perişan oldu,ders işlenemedi doğru düzgün,çocuklar gerildi boş yere.
Kopuş ve uyum zordur,bunu ders işleneceği yıla bırakmamalı,aynı şey orada da tekrar.ediyor çoğu zaman,sonuç değişmiyor.
Oryantasyon yapmaları gerekiyor. Ülkemizde oryantasyon yapan çok az kurum var. Kesinlikle birak git demem, denilmez de.Merhabalar başlıktaki gibi sorunum çocukların okula alıştırılmasında uygulanan yöntem, ağlata ağlata çocukları okula alıştırmaya çalışmak ki bana göre Bi yöntem degil saçmalık. Anlamıyorum nasıl oluyor da pedagog lar, psikologlar çocuklarınızı ağlarken kesinlikle bırakıp gitmeyin nasıl sa susuyor siz yokken diyen kişilere, kulak asmayın diye bas bas bağırıp yayın yapıyorken.,onca makale ve video varken halen bu davranış sergilenebiliyor okullarda. Çocuk siz bırakıp gidince susuyor ama alıştığı için değil duygularını bastırıyor ve hergün ağlıyor gitmicem okula diye çünkü siz onu yakınlık kuramadığı yabancı gördüğü bir ortama bırakıp çıkıyorsunuz. Bu uygulama yüzünden çocuklarda okul fobisi oluşuyor ve olan bizim çocuklarımıza oluyor. Üstelik anneler babalar bunun doğru bişey olduğuna inandırılıyor.Hangi arkadaşımla konuşsam ağlasa da bırakıyorum, gitmek istemiyor ama zorla götürüyorum diyor ben gerçekten çok üzülüyorum çocukların bu haline. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Ben yanlış anlaşıldım tabii ağlıyacak bu çok normal, normal olmayan o anda yapılan davranışlar çocukta okul fobisi oluşturabiliyor.
Kusura bakmayın da bu tarz konularda boyle bi aşağılar gibi hemen eğitim sormak komik geliyor bana. Anneler çocukları için en iyisini bilir. Her çocuk birbirinden farklıdır. Kalıplara sokup hepsine aynı muamele yapan insanlari koru korune dinlemeye gerek yok.Cocuk gelişimi,psikolojisi veya eğitimi ile ilgili sizin egitiminiz nedir?
Anneler en iyisini bilirse neden doktorlar var.o zaman siz gibi düşünen anneler çocuklarını okula gondermesin.hasta olunca da doktora goturmesin.Zaten sizler cocuk dogurunca diploma sahibi oluyorsunuz.Lütfen ilim in bilimin gücüne inanın iç güdüleri ile sadece hayvanlar yaşar.Kusura bakmayın da bu tarz konularda boyle bi aşağılar gibi hemen eğitim sormak komik geliyor bana. Anneler çocukları için en iyisini bilir. Her çocuk birbirinden farklıdır. Kalıplara sokup hepsine aynı muamele yapan insanlari koru korune dinlemeye gerek yok.
Anneler en iyisini bilirse neden doktorlar var.o zaman siz gibi düşünen anneler çocuklarını okula gondermesin.hasta olunca da doktora goturmesin.Zaten sizler cocuk dogurunca diploma sahibi oluyorsunuz.Lütfen ilim in bilimin gücüne inanın iç güdüleri ile sadece hayvanlar yaşar.
Eminim arada bir sizde iç gudulerinizle yasıyorsunuzdur, yani buradaki hayvan lafını kullanirken kendinizi de dikkate alarak kullandığınızı düşünüyorum. O yüzden şimdilik şikayet etmeyecegim sizi.Anneler en iyisini bilirse neden doktorlar var.o zaman siz gibi düşünen anneler çocuklarını okula gondermesin.hasta olunca da doktora goturmesin.Zaten sizler cocuk dogurunca diploma sahibi oluyorsunuz.Lütfen ilim in bilimin gücüne inanın iç güdüleri ile sadece hayvanlar yaşar.
Yahu bizim zamanımızda okula başladı diye ağlayan, travma geçiren çocuklar yoktu. Hepimiz paşa paşa girer, öğretmen ve arkadaşlarımızla tanışırdık. Şimdiki çocukları ne biçim yetiştiriyorsunuz ki zart olsa travma, zurt olsa okul fobisi. Bence pedagoglar çocuk yetiştieme konusunda zorunlu ders vermeli ebeveynlere.
Zira çocuklarınızı gerçek hayatla ne zaman tanıştırmayı düşünüyorsunuz? Öğrenecekler. Birkaç saat annesinin dizinde olmadan okulda olmakla ölünmediğini öğrensinler. Öğretin. Çocuğunuz okula başladı diye bu kadar travma geçiriyorsa ben problemi ebeveynde, o çocuğun yetiştiriliş tarzında ararım, kusura bakmayın.
Kusura bakmayın da bu tarz konularda boyle bi aşağılar gibi hemen eğitim sormak komik geliyor bana. Anneler çocukları için en iyisini bilir. Her çocuk birbirinden farklıdır. Kalıplara sokup hepsine aynı muamele yapan insanlari koru korune dinlemeye gerek yok.
Size kesinlikle hayvan demek istemedim.Farklı bir şey anlatmaya çalıştım.Ama sizde bu olaya farklı bakıyorsunuz.saygıyla karşılıyorum.Mune
Eminim arada bir sizde iç gudulerinizle yasıyorsunuzdur, yani buradaki hayvan lafını kullanirken kendinizi de dikkate alarak kullandığınızı düşünüyorum. O yüzden şimdilik şikayet etmeyecegim sizi.
Siz cocugunuzu kapilarda aglatip ağlatıp, sonra psikolojisini düzeltmek için doktor doktor gezin, ilim bilimden faydalanın, başkalarının iyi anne olması niye zorunuza gidiyor ki?
Ama keşke bi diploma da siz alıp çocuğunuzun duygularına, hislerine kiymet verseydiniz.
Mune
Eminim arada bir sizde iç gudulerinizle yasıyorsunuzdur, yani buradaki hayvan lafını kullanirken kendinizi de dikkate alarak kullandığınızı düşünüyorum. O yüzden şimdilik şikayet etmeyecegim sizi.
Siz cocugunuzu kapilarda aglatip ağlatıp, sonra psikolojisini düzeltmek için doktor doktor gezin, ilim bilimden faydalanın, başkalarının iyi anne olması niye zorunuza gidiyor ki?
Ama keşke bi diploma da siz alıp çocuğunuzun duygularına, hislerine kiymet verseydiniz.
Biz kendi işimizi kendimiz yaptık ,ailelerimiz bunu belki bilinçsizce mecburiyetten yaptırdı( çalışan anne çocuğuyum.) ama iyi ki de öyle olmuş kuzu kuzu gittik okula ne annem bekledi ne babam agladigimizda aman psikolojileri bozulmasın diye düşünülmemiştir :)
Şimdi kendi çocukluğumuz gibi değil hiç bir şey keşke bir kuşak daha böyle buyuse
Şaka gibisiniz .Peki ne önerirsiniz insanlara?Neden okul sadece zorlanmayan çocuklar için mi var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?