Ağlasa da bırakın gidin

Bunu cerceveletelim asalim.

Oryantasyon yapmaları gerekiyor. Ülkemizde oryantasyon yapan çok az kurum var. Kesinlikle birak git demem, denilmez de.

Ben size hak verdim. Çocuğu çığlık çığlığa ağlarken itip girmek bana göre değil. Kreşler gayet pahalı, tonla para dökülüyor. Baştan pazarlığımı yapacağım. Çocuğumun ihtiyacına göre kademeli ayrılacağız. Bence sözleşem öncesi bu anlaşmayı yapın.

Ben yanlış anlaşıldım tabii ağlıyacak bu çok normal, normal olmayan o anda yapılan davranışlar çocukta okul fobisi oluşturabiliyor.

Okula geldiği gibi çocukları falakaya yatırmıyorlarsa okul fobisi oluşmaz ablacım. Sizin çocuk evde tv izlemeyi uyumayı okula tercih ediyorsa sıkıya gelemiyordur. Her bıraktığınızda ağlayarak bunu dile getiriyorsa ağlayınca her işini yaptırabildiğinin farkındadır. Doğaya salsan ayıların kurtların arasına bile bıraksan o çocuk etrafındakilere göre uyum sağlar oraya da. Ama her baktığında döktüğünü toplayan ağlayınca kucağına alan annesini görürse o çocuk uyum sağlayamaz. Kolayı varken niye zoru seçsin o da haklı tabi. Bırakın ağlasın zırlasın zıplasın dursun bakacak herkes uyum sağladı ben de sağlamalıyım diyecek. Ama kendi demesi lazım bunu. Her defasında sizi ararsa gözleri arkadaşlarına uyum sağlayamaz. Okula da sağlayamaz.

Arkadaşımda çocuğuna kıyamamış her daim okulda beklerdi. Sonuç, çocuk lise 2 ye geçti okulu hala sevmiyor. Okulun ilk günü, son günü ve karne zamanlarında annesini okula istiyor. Ben bırakmıştım çokta güzel alıştılar.

O saate kadar çocuğu yalnız hiç bir şey yapmaya alıştırmadıysanız , biz olmazsak senin başına hep kötü şeyler gelir diye öğrettiyseniz bir kere bile ananede babanede bırakmadıysanız yapacak bir şey yok o andan sonra ağlasada gitmek zorundasınız

Cocuk gelişimi,psikolojisi veya eğitimi ile ilgili sizin egitiminiz nedir?
Kusura bakmayın da bu tarz konularda boyle bi aşağılar gibi hemen eğitim sormak komik geliyor bana. Anneler çocukları için en iyisini bilir. Her çocuk birbirinden farklıdır. Kalıplara sokup hepsine aynı muamele yapan insanlari koru korune dinlemeye gerek yok.

Bir sınıf öğretmeni olarak söylüyorum sizi kesinlikle haklı bulmuyorum 10yıldır öğretmenim ve en çok 1.sınıf okuttum bu yıllar içerisinde ve Ağlayan çocuklarda problem olmadığını problemin. Anne. Baba'nın aşırı korumacılığından kaynaklandığını düşünüyorum o Sınıfı ne kadar çabuk terk ederseniz o kadar çabuk okula alışacaktır ama siz durdukça Sınıfta diğer çocuklarda annesini yanında isteyecektir doğrusu bırakıp gitmektir Ömür boyu hep yanında olamazsınız hatta çocuk çok ağlıyorsa bilinki bir güvensizlik sorunu vardır belki yapacağım Dediğiniz bir şeyi yapmamış ya da geleceğim deyip grlmemişinizdir ya da bebekken birine bırakıp o görmeden kaçıym da şuraya gideyim demişinizdir yani size güvenmediği için ağlıyordur annem gelmeyecek beni almaya diye ağlıyordur bunları yapar okul başlamadan ona anlatırsanız ağlamaz Çocuğunuz iyiliği için bırakmak en sağlıklısı yani

Anneler en iyisini bilirse neden doktorlar var.o zaman siz gibi düşünen anneler çocuklarını okula gondermesin.hasta olunca da doktora goturmesin.Zaten sizler cocuk dogurunca diploma sahibi oluyorsunuz.Lütfen ilim in bilimin gücüne inanın iç güdüleri ile sadece hayvanlar yaşar.

Okul fobisi ne zaman başlıyor biliyor musunuz ebeveyn tereddüt ettiği zaman. Benim sınıfımın önünde ilk gün aile geliyor yanında duruyor ama ikinci gün ağlasa da anneye bay bay diyip sınıfa alıyorum çocuğu.

Ama öyle aileler varki okulu büyüttükçe büyütüyorlar gözlerinde vedalaşma safhasını uzatıyolar aile ayrılamıyor ki çocuk sınıfına girip sussun. Çocuk ağlıyor hop anne yanında güya ikna ediyor. Halbuki ağlama süresini uzatıyor haberi yok.
Zaten çocuk iki hafta boyunca ağlıyorsa alışamamışsa hazır değildir. Bu durum da çok nadir görülür

Yahu bizim zamanımızda okula başladı diye ağlayan, travma geçiren çocuklar yoktu. Hepimiz paşa paşa girer, öğretmen ve arkadaşlarımızla tanışırdık. Şimdiki çocukları ne biçim yetiştiriyorsunuz ki zart olsa travma, zurt olsa okul fobisi. Bence pedagoglar çocuk yetiştieme konusunda zorunlu ders vermeli ebeveynlere.

Zira çocuklarınızı gerçek hayatla ne zaman tanıştırmayı düşünüyorsunuz? Öğrenecekler. Birkaç saat annesinin dizinde olmadan okulda olmakla ölünmediğini öğrensinler. Öğretin. Çocuğunuz okula başladı diye bu kadar travma geçiriyorsa ben problemi ebeveynde, o çocuğun yetiştiriliş tarzında ararım, kusura bakmayın.

Mune
Eminim arada bir sizde iç gudulerinizle yasıyorsunuzdur, yani buradaki hayvan lafını kullanirken kendinizi de dikkate alarak kullandığınızı düşünüyorum. O yüzden şimdilik şikayet etmeyecegim sizi.
Siz cocugunuzu kapilarda aglatip ağlatıp, sonra psikolojisini düzeltmek için doktor doktor gezin, ilim bilimden faydalanın, başkalarının iyi anne olması niye zorunuza gidiyor ki?
Ama keşke bi diploma da siz alıp çocuğunuzun duygularına, hislerine kiymet verseydiniz.

Biz kendi işimizi kendimiz yaptık ,ailelerimiz bunu belki bilinçsizce mecburiyetten yaptırdı( çalışan anne çocuğuyum.) ama iyi ki de öyle olmuş kuzu kuzu gittik okula ne annem bekledi ne babam agladigimizda aman psikolojileri bozulmasın diye düşünülmemiştir :)
Şimdi kendi çocukluğumuz gibi değil hiç bir şey keşke bir kuşak daha böyle buyuse

Alıntı yaptığınız arkadaş gibi, ben de bu konudaki eğitim durumunu merak ettim konu sahibinin. Nedeni aşağılamak değil. Eğitimi, pedagojik tavsiyeleri "bu budur, bu değildir" kesinliğinde eleştiriyorsa, bunun bir bilgi kaynağı olmalı. İnsanlar ona göre ciddiye almak istiyor çünkü. Denilenler zırvalık mı, bilgili eleştiri mi, buradan anlıyoruz.

Size kesinlikle hayvan demek istemedim.Farklı bir şey anlatmaya çalıştım.Ama sizde bu olaya farklı bakıyorsunuz.saygıyla karşılıyorum.

Yalnız arkadaş kimseye hayvan dememiş ki çok yanlış yerden anlamışsınız

Valla bizden önceki nesiller daha iyi anlıyormuş çocuk yetiştirmekten diye düşünüyorum. Şimdikiler dış dünyayı tanımayan, en ufak bir değişimde dünyası yıkılan çocuklar çıkarıyorlar ortaya. Okula başlayacakmış da ağlıyormuş... Yahu bunun sınavı var, ters giden iş hayatı var, ölümü var, kalımı var, en basitinden çalıştığı sınavı geçememesi var. E bunlarda ne yapacak bu çocuk? Hayata karşı sıfır bağışıklığı olan çocuklar yetiştirmeyi nasıl başarıyorlar anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…