Ağrılı kasılmalarınız başladımı?

megg sen normal ıstemıyonnn banamı oylee gelıyoo sempatiksalakcinni

gıymatlım sana resmımı koysam gobusumu anlarmısın

evet bakl dogruu ben gıttımde soylıcemm

22 kg aldım buarada

Canım neden 24 gün kala sezeryan olmuştu?Aniden suyun falanmı geldi?Sanırım 35 haftalık falan oldu senin bebiş?

az önce biraz bahsettim şöyle oldu, işte bebeğin duruş şekli böbreğimi sıkıştırmış, büyük ultrasonda böbrekte şişme ve su toplaması görüldü.. yavrum hiç pozisyonunuda değiştirmedi..hamakta yatar gibi yatıyordu gel keyfim gel.. doktorum bu ağrılara dayanabildiğin kadar dayan dedi, ancak böbrek uçlarında hücre kaybı başlarsa hemen alırız bebeği dedi..daha sonra su toplanması artınca riske atamadık, bu şekil bebreği hasar gören çok hamile varmış.. ağrıların en şiddetlendiği hafta gün aldık doktordan, ağlaya sızlaya doğuma girdim . çok felaket psikolojik yıkım yaşamıştım.. hele o ameliyathaneye girerken eşimin gözlerine doyamadım, ayrılmak çok zor. biz aileden kimseyede haber vermemiştik, tek başımıza çocuk gibi el ele tutuşup gittik.. doğumdan 2 saat sonra milleti aradık. biraz beraber zaman geçirmek çok güzel.. her doğumun farklı bi anısı var..ç ama sonradan düşününce ne varmış bu kadar ortalığı yıkacak diyor insan.. o yüzden bi daha kısmet olduğunda epidural istiyorum Mevlamdan..tekrar hayattan ve eşimden ve birde kızımdan kopmak istemiyorum :1hug:

Geçen mevlütte bayanların çoğu bana 'günün gelmiş' dedi evet az kaldı dedim.Görenler hep böyle söylüyor banada.Oturunca bacaklarıma inmiyor henüz benimki ama evet göğüslerim küçük canım.Büyümedi pek ama herhalde şu aralar büyümeye çalışıyorki ince ince iğne batar gibi oluyor dokununca.

benim ikinci hamileliğim birincide mide bulantısı bile hissetmemiştim sadece karnım büyümüştü kolay bi sezaryenden (genel anestezi)sonra 1 haftada normal hayatıma dönmüştüm.bebeğimde çok uyumluydu bana.ben tabi yine öyle olcak diye bekliyodum ama bir hamilelikte yaşanan neredeyse tüm rahatsızlıkları yaşıyorum yani ilk gebeliğimmiş gibi oldu.hiç korkmamıştım birincide şimdi tam tersi çok korkuyorum ama elden ne gelir her şey allahtan kendimi rahatlatmaya çalışıyorum çünkü bi yerde nasıl düşünüyosak ona yakın şeyler yaşıyoruz bu bebekler nasıl girdilerse öylede çıkacaklar guclubacismileallah bi kolaylık verecektir inş.hepimizin desteğe ihtiyacı var birbirimize destek olalım:CüvCüv:

gülencim. evet biraz aşağıda, dikkat edersen aşağı doğru sivriliyor. ama tahminimce bacak boyun biraz kısa.. bu boyla alakalı olmuyor bazen, uzun boylu insanların bazen üst bedeni daha uzun oluyor, yada kısa boylularda bacak boyu uzun olabiliyor.. bacak boyu uzzun olanlarda genellikle göğüs altından yuvarlanmaya başlıyor karın. ama kilonu çok güzel koruyabilmişsin gülencim. yakışmış kız hamilelik. olumunekankayizsmile

benım gıbegım hep bu şekılde canım 20 haftalardada bacasklarıma oturuyo bebış ::)

gıymatlım yanı kacıncı haftada dogurdun

Canım aslında her hamilenin yaşamadığı bir durum yaşamışsın.Neyseki çok şükür sağ salim atlatmışsınız ikinizde.Bebişin böbreklerine kadar vuruyormuydu?Yanmı yatıyordu hep?O zaman zaten senin baştan sezeryan olurmuş canım hiç dönmemiş aşağı anlaşılan.Kilosu falan iyiydi demi minişinin?

karnı tam aşağıda olanların Allah korusun böyle aşağı sarkar durumda oluyor :1ninca:

Son düzenleme:
haa guzelmı korumşumm 76 kg yum 22 kg akldıydım en son :)
dur bakım bacak boyummı kısa boyum 170 bakım ust bedenmı alt bedenmı kısa dr vucut yapın dıyo napım dıyo :)
benım hemen karnım cıktı 12 hadtalıkken hamıle bluzları guyodum

ayaz; benım yengemde ıkıncıye hamule onunda ılkı cok kolay gectı bunda surundum artı agrıdan dıyo oda suanda 37 haftalık

Sen beni hiç görme öyleyse.'Doğumamı gidiyorsun'dersin.Karnım komple aşağı indi canım.Aynada kendimde görüyorum bunu.O sivri kısmı az daha aşağıda.Bende dün ne olur ne olmaz diye kızım için bir kaç hamiş fotosu çektirdim eşime.Son hallerimi görsün kızım ileride inş.

işte tamda bende olan şeyi yazmışsın bu kasılma değilmiymiş yanibilmiyorumkismile

o ne demek gıymatlım yaw anlamadımmkı
benımkıde hep hamakta yatar gıbıydı 33 bas asa dondu sıpa halbukı ben ıstemıyom tekrar gerı donsun

meg senın karnının ıcınde agrı oluyomu bazenn

bırde goguslerınde sıt doluyor herhal agrıması ondandır belkım

evet herkeste olmuyor, Rabbim banada böyle bi imtihanı uygun görmüş.. inşaallah en iyi şekilde kazanmışımdır.
bebeğim sürekli aynı yerde döndüğü için enlemesine beni çok acıtıyordu. kafa aşağı inse iki yan taraf rahatlayacak, ama güşünsene bedeni iki böbreğimede yaslanmış bi vaziyette, kıpırdadıkça basıyor..bide çok hareketliydi hiç durmazdı.
ama şuna dikkatinizi çekmek istiyorum kızlar, doğumda bebeği çıkarınca doktorum hemen dışarı seslenmiş, tabi eşim dışarda bekliyor, demiş ki, bu tarihi siz değil, Allah(cc) belirlemiş, bebeğinize 4 yerden kordon dolanmış, ve o kısımlar morarmış, bebek ilk anda kireç gibi bembeyazdı, tüm beden morarsaydı 1 saat sonra bebeğiniz hayatta olmayabilirdi. çok isabetli bi karar vermişsiniz Mevla size bağışlamış... demiş..:a015:
yani kısmetten ötesi var mı arkadaşlar size soruyorum

gıymatlım bı turlu anlamadım alt bedenmı uzun altmı kısa konduramıyor ınsan kendıne aksam herıfe sorarın

karnı asada olanın ney sarkıyomuş gız onu anlamadım
kacıncı haftada dogurdun yanıı canım 37 mı
ayy allah korumuş yavrunuzu
cok korkuyom bısı olcak dıe evladıma allah korusun

megg sen normal ıstemıyonnn banamı oylee gelıyoo sempatiksalakcinni

gıymatlım sana resmımı koysam gobusumu anlarmısın

Valla istemiyorum aslında canım yaa... Aklım çıkıyor korkudan deliriyorum düşündükçe.O kadar olumsuz şey yaşadımki normal doğuma cesaretim kalmadı.1,5 yıl vajinusmusla uğraştım.Oraya kimse ellemesin canım acıyor diye öldüm öldüm bittim.Ama işte ben sakındıkça aksilikler hep beni buldu.Rahmin önünde kitle vardı minik bir operasyonla onu aldılar ama lokal anesteziye bile izin vermedim korkudan düşün.Doktor genel anestezi yapmak zorunda kaldı.Elim ayağım rahat durmuyordu korkudan ikide bir kalkıyordum.Sonra vajinusmusla uğraştım o bitti bu seferde düşük hikayem başladı.Sancılı bir düşük yaptım.5 saat hiç bitmeyen kasık ve bel ağrısı çektim.Öyle aralıklı falan gelmiyordu bayağı sallanıyordum ağrıdan yatakta.Serum vardı kolumda sürekli wc ye gidiyorum düşmesin bebek diye titreye titreye yapıyordum her tarafım kan.Aman yaa hatırladıkça sinir oluyorum.Sonra bebek düşmüş ama nasıl düştüğünü anlamadık bu seferde.Doktorlar vajen ultrasonla ve spektulumla incelemeye başladılar alttan.Rahim kapanmış düşük yapmamışsın diyorlar.Kurcaladılarda kurcaladılar canım yandı kaç kez.1 ayda 4-5 kez alttan farklı farklı doktorlara bu şekilde muayene olunca psikolojimde bozuldu hepten.Neyseki kandan anlaşıldı düşük yaptığım.Ve bir kaç ay sonra şu an karnımdaki minişime hamiş kaldım çok şükür.Bunada beta hcg düşük çıkınca 'bu da düşük olur' diyerek gönderdiler ve kandaki artışı takip ettiler 2 gün sonra.Bunca olumsuz şeyden sonra siz cesaret edebilirmiydiniz normal doğum yapmaya.Hiç kimseye hiç bir şeye güvenim kalmadı.İnsanlar belki ilk başta neden sezeryan istediğimi anlamadan beni yargılayabilirler ama yaşadıklarımı yaşasalardı eminim hamile kalmaya bile korkarlardı.3 yıl boyunca hapla korundum bu yüzden bebek istemedim güvenemedim kendimede.Bu hamileliğimin ilk zamanlarıda zor geçti.Hastaneden çıkamadım deli olmuştum artık sinirden ağlıyordum.Bir tahlil verip çıkarım diye giriyordum ama akşama kadar çıkamıyordum bazen.6.haftada midem başladı yanıyorum acıdan geceleri delirecek gibi oluyordum.Doktorlar erken başlayan reflü sanıp 4 ay boyunca bana her gittiğimde gavıscon rennıe veriyorlardı.Evin her tarafını adını bile ilk defa gördüğüm ilaçlarla doldu önleyemediler bu şikayetimi.Gece gündüz sürekli yanıyordu midem.En sonunda doktor yaptığı tahlillerden 'kronik gastritin varmış' dedi ama iş işten geçti.4.ayıma gelmiştim artık.Sonra böbrek ağrıları başladı kum döktüm aylarca,belim ağrıdı gittim bir şey çıkmaz sandım fıtık var dedi.Daha kansızlık vitamin eksiklik gibi basit problemler şurda dursun.Anlayacağın çok sıkıldım ama bunada şükür beterin beteri var.Şimdi diyorumki ben bir daha hamile kalmak istemiyorum.Korktuğum ve istemediğim her şey başıma geldi.Her ne kadar sezeryana yeşil ışık yaksamda biliyorumki çatır çatır ağrılı sancılı bol kıvranmalı ağlamalı yine psikolojimi alt üst edecek kötü bir doğum hikayesi yaşayacağım.
Bu kadar çok soru sormamın,bu kadar korkmamın ve bu kadar strese girmemin nedeni tamamen bunlar.Sakin kalamıyorum sinirlerim bozuluyor doğumu düşündükçe.Yinede Rabbime sığınıyorum o biliyor yüreğimi ... İnş. en hayırlısı neyse o olacak onunda izniyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…