Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

canım yaaa. 100 adımda ancak bi dükkanın içi gezilir bende bugün kendime bişeyler bakayım dedim malum kıyafetler artık olmuyo. bizim buralarda dolanırken bile pertim çıktı zavallı kocacım hem bütün gün yememiş bişey akşam da melemene talim oldu.

evet tabii takmamaya çalışıyorum zaten ama anormal bişiymiş gibi baklıyo da korkuyorum arkadaşlarım bana bunu söyleyen bi de yani beni tanyanlar herkese faklı oluyodur belki be tatlıya da dikkat ediim en iisi biraz perhiz ii gelr belki

Canım bana şeker yüklemesi yapıldığı gün şiştim. Ertesi gün sabah kalktığımda ise davul gibiydim. Bir kaç gün sonra büyük boy 9 katı bitirdim. Ertesi gün kalktığımda yine davul gibi şişmiştim. Dedim ki tatlıya dikkat.. Demek ki o şişiriyor. Şimdi yemiyorum çok fazla.. Bir kaç gün dikkat et bakalım. Belki faydasını görürsün.. Bu arada ben 2 aylık hamileyken çıktı yüzükler parmaktan :)

Bende hep normal istemiştim ama nasip olmucak bir sakıncası olmassa epidural banada cazip geliyor canım ya bebişleri kucağa hemen almak acısından o anı hemen yaşamak adına. Ayy düşünsene iki tane birden olucak bizde inşallah yüreğin pır pır etti. Bi yandan da bebişler :)

Ya yok cnm ben ona inanmiyorum .. Neden cocuklarina adapte olamayacakmissin ki ..Zaten epidurali yaptiran tum annelerin amaci minikleri hemen gormek..Seni bosuna korkutmuslar.Zaten masaya yattiktan 5 dk. sonra hemen cikartiyorlar minigini , seninkilerin arasinda 2-3 dk olsa senin is 10 dk. ya tamam annesii :) Kucaginda insallah 2 tane sipa olacak sirin sirin ayyy :) Normalde , bir bebek varsa , o odaya kokusu siner yaa , senin ve diger ikiz annelerimizin tum evi cennet cennet kokacak insallah :) dusunurken bile heyecanlaniyorum bide ben her heyecanlandigimda benim minikte kipirdasiyo .. Arkadaslarini hissediyo herhalde :)

ayy bizim milletimizde gercekten cok mal var yaa....Ben hep bayanlardan duyuyordum demekki kadin erkek farketmiyor :) Gulmekten baska verilebilecek bir tepki yok cunku nede olsa anlamayacaklar ...

Canim hepimize neler neler diyolar yaa ..Sisebilirsin bu cok normal..Icınde bir canli buyuyo..Tuz , seker birazda spor ( yuruyus mesela ) iyi gelebilir ama siseceksen yine de siseceksin.Sen sadece minigine konsantre ol bosver milletiii.. Sana laf soyleyenlerin niyeti belli nede olsa ..Onlarin dedigini kafana takip onlari sevindirme bosverrrr

Ayy ne guzel yaa anneyle bu heyecani paylasmak daha bi guzel .. :) Cok imrendim sana..Benimki ile aramizda 900 km yol var Biz sadece 2 li teste birlikte gittik annem olunca yanimda daha bi olumlu baktim sanki , insan kendini daha guclu hissediyo ..Annelerde daha bi mutlu olup duygusallasiyorlar .. Belki bizde ilerde gideriz yavrumuzla boyle

Siz herseyi daha zorlu yasiyacaksiniz bize gore ama mutlulugunuzda hep iki kati olacak :) Kucaklar dolu , ev daha bi dolu olacak :) Ayy insallah saglikla ogunleri goruruz hep birlikte :)

inan anneme şimdi daha çok ihtiyaç duyuyorum. yazında inşallah yanımda olacak doğumdan önce ve sonra. eşimde çok yardımcı aslında sağlığı elverseydi asla ayrılmazdı yanımdan kontrollere hep yanımda gelmek istiyo aslında. inşallah ikinciye koştturcam onu ama bu hamileliğimde annem yokken yanlızım. bide bu testleri ayrıntılı ultrason falan hastanelerle uğraşırken çok zor oluyo bi başına. ama ben yinede çok mutluyum

Oncelikle esin icin buyuk buyuk gecmis olsun cnm..Allah acil sifalar versin..O daha cok uzuluyordur , sen hamileyken tahliller icin tek basina kosturuyorsun ordan oraya ki ilk bebek bide..Esinde heraninda yaninda olmayi cok isterdi kesinn..Ama dedigin gibi 2. de cikartisiniz acisini :) Ama anneyle paylasiminda ayri bi guzelligi var tabiki :)

Çok doğru tespitler vallahi bravo :)
Ben kızımı normal doğum ile dünyaya getirdim.Kendimi normal doğuma o kadar adapte etmiştim ki,fiziksel şartlar müsait olduğu sürece hiçbir acı beni bu fikrimden vazgeçirmeyecekti.Doktorum da devamlı normal doğumu empoze etti.
Hamileyken eski doğum hemşiresi,yeni doğum koçu Ayşe Önerin Mustela sponsorluğunda hazırladığı Bebeğim Olacak isimli seminerlere katıldım,sertifikam bile var. Orada da normal doğumun mucizeleri o kadar güzel aktarıldı ki,normal doğumdan korkmak bir tarafa,o günün heyecanıyla yanıp tutuştum,Allah'a herşey yolunda gitsin normal doğum yapayım diye dualar ettim.
Çok şükür ameliyat olmadan normal doğumla dünyaya getirdim yavrumu.Anne karnından dünyaya ilk merhaba diyene kadar geçen zorlu sürece kendimden çok o minicik varlığın nasıl dayanabildiğine,nasıl bu kadar güçlü olabildiği mucizesine hayran kaldım.
Benim hamileliğimde gebelik şekeri çıktığı için sürekli diyetle kontrol altında tutmamıza rağmen 38. Hafta kontrollerde suyunun azalmaya başladığını söyledi doktorum ve normal süreci beklemenin tehlike yaratabileceğinden bahsetti.Böylece 38+4 de hastaneye girişim yapıldı ve suni sancı verildi.Suni sancı verildikten 4 saat sonra hafif hafif ağrılar ve kasılmalar başladı.Tam 23 saat sonunda da kızım dünyaya geldi.Epidural anesteziyi de doktorum önerdiği için kabul etmiştim ama açıklık 4 cm.ulaşmadan önce yapılmadığı için en sıkıntılı dönemi epiduralsiz atlattım.Doktorum gelip muayene ettikten ve açıklığın 4 cm.olduunu söyledikten 30-35 dk. Sonra Epidural anestezi ekibi odama geldi ve bana çenemi dizlerime yapıştırmamı ve hiçbir şekilde hareket etmemem gerektiğini söylediler.Ama o andan itibaren sancılarım o kadar sıklaştı ve şiddetlendi ki hareket etmemek imkansıZdı.Hatta anestezist bir ara çıkıştı bana ben orada kıvranırken,kıpırdamayın ama yanlış bir yere denk gelirse sonuçları tehlikeli olabilir falan diye.Dedim doğuruyorum kardeşim bırak iğneyi doktorumu çağırın bana.Allem ettiler kalem ettiler o iğne yapıldı ama yok aşağıdaki baskı öyle böyle değildi.
Doktorum hemen geldi bir baktı 9 cm olmuş açıklık 1 saat içinde,panik içinde hemen sedye getirin doğum başlamış dedi.
Apar topar nasıl gittik doğumhaneye bilmiyorum.Eşim de girdi doğuma canım kocam,gözleri faltaşı gibi dehşet içinde ama beni orada yalnız bırakmadı Allah razı olsun ondan ..
Hiç bağırmadım,sadece olaylar çok hızlı gelişince ve her zaman askin olan doktorum bile panik yapınca,etrafta herkes koşturmaya başlayınca haliyle ben de panik yaptım,hayalimdeki sakin bir ortamda loş ışıkta ve seçtiğim müZik eşliğinde doğum yapabilmek hayal olarak kaldı.Doktorum Bebeğimin saçlarının göründüğünü ve çok saçlı bir bebek olduğunu söylediği anda ise artık hiçbir ağrı sızı hissetmemeye başladım.Yavrumun benim yardımıma ihtiyacı vardı.Son bir nefesle besmele çekip bütün kuvvetimle ittim yavrumu ve o anda doktorumun çok seri bir hareketle epizyotomi kesisi yaptığını hissettim.Belli ki bebeğin kafası tam çıkmak üzereyken yırtılma riski gördü,son saniyede "cırt"diye atıverdi kesiyi.2 saniye sonra yavrum bir balık gibi kayıverdi içimden.Önce kısa bir sessizlik,sonra dünyanın en güzel ciyaklaması.:)
Ağlıyorum şu anda,size anlatırken dünmüş gibi tekrar yaşadım.Hiçbir şeye değişilmez bu anlar.Rabbim herkese nasip etsin evlat sahibi olmayı.
Yine boşluğumuza geldi,inanılmaz bir şaşkınlık,duygu seli,doktorum göbek bağını kesip hemen yan tarafımızdaki çocuk doktoruna verdi kızımı kontrol için.Sarıp sarmalayıp ondan sonra kucağıma verdiler.O anda aylardır içimde taşıdığım canım kızımdan belki 3-4 dakika ayrı kaldım ama kendimi boşluğa düşmüş gibi hissettim,keşke doğar doğmaz hemen koynuma alabilseydim.
Bütün bunlar bize çok büyük bir ders oldu.Bu kez çok daha hazırlıklı ve dersime çalışmış olarak konuşacağım Doktorumla bu konuyu.Ortak noktada buluşamazsak son anda bile olsa doğum için başka bir doktora giderim.Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum.Sözümona normal doğum yaptım ama aslında bol müdaheleli bir normal doğumda benimkisi.
Suni sancılar,epizyotomiler,hiçbir işe yaşamayan Epidural anesteziler..Epidurali boşuna yaptırmış oldum,Zira etkisini bile gösterecek zamanımız kalmadan doğum başladı.
Bu sefer Epidural bile istemiyorum,ilkinde başardıysam ikincisinde de başarabilirim.Artık beni neyin beklediğini daha iyi biliyorum.
Umarım normal doğum düşünenlere faydası olur bu yazdıklarımın.
Haaaa bu arada ben hiç normal doğum videosu falan izlemedim.Gerek görmedim böyle bir şeye.Bilinçaltıma yerleşip beni ve bebeğimi olumsuz etkileyebilir diye düşündüm çünkü neyle karşılaşacağımı bilmiyordum.İzLeyip anlatan herkes doğumdan korkar hale gelmiş.
Hatta 2 hafta önce bir yakınım sırf bu korku yüzünden sezeryan ile doğum yaptı.
Sağlığı ve fiziksel şartları uygun olan her anne adayının yaşaması gereken bir mucize normal doğum.O anı yaşamak gerek,kelimelerle tarifi yok.

Benimde okurken gözlerim doldu. Allah evlatlarını sana bağışlasın. inşallah bukez daha kolay bir doğum gerçekleştirirsin. Bende sezeryandan çok korkuyorum. Kesilmek dikilmek beni çok korkutuyo. bende sezeryen videosu izledim, çocuğu çıkarırken çığlık attım resmen evirip çevirip iki büklüm ettiler çocuğu
inşallah bi aksilik olmaz herşey yolunda gider. hepimiz sıkıntısız atlatırız inşallah doğumu, minişlerimiz kucaklarımızda viyaklarken çoktan unutmuş oluruz doğum sancısını...

herkese mutlu hafta sonları
kalkalı 1 saati geçti.gece yazdıklarınızı okudum,sonunda da bir selam vereyim dedim.

Ben izleyince korkmuyorum ama çok ağlıyorum. Geçen bir filmde izledim doğum sahnesi. Sanki ben doğurdum komedi filminde oturdum ağladım. Çok güzel birşey... Tırsacak birşey yok bence..

Ya benimde hiç mi hiç korkum yok normal mi ?acaba :))

Benimde p.tesi şeker yüklemesi var nasıl geçiçek bakalım ben fazla şekerli tuzlu yememeye çalışıyorum şişmemek için ama ayaklarım ellerıme göre fazla şişiyor.Yüzüklerimi bende geçen ay çıkardım :) neyse artık bizim yüzükler karnımızda :):):)

Günaydın güzel anneler ...canım yazdıklarını ağlayarak okudum.. umarım ikimci bebişini daha kolay bir doğumla sağlıkla alırsın kucağına .cok güzel bir duygu insallah bende normal doğumla alabilirim bebişimi kucağıma.... normal doğum çok istiyorum , bebek o zorlu yolda daha güclü dünyaya geliyor ama ilk doğumum kilom fazla bu nedenle doktorum neder bilmiyorum ...birde beni korkutan epizyotomi kesisi ne varsa doktorlar cırrrt diye atıyor... annelerimiz zamanında nasıl doğurdu bilmem ben 3,5 kardesim 4,5 kilo hemde normal doğum...biraz doktorlar işin kolayına kaçıyorlar gibi geliyor bana..kuzenim çok zorlandı kesi sonrası suan oğlu 2 yaşında hala cinsel ilişkide canım yanıyor diyor..ve geç iyileşti kesik senin nasıldı canım cabuk iyileştimi sonrasında sorun yaşadınmı...

Günaydın kızlar bu kabuslar beni çok yıpratıyor her gece bebişime bişii olmuş görüyorum rüyamda ve çok korkuyorum
sizdede var mı aynı durum

Öyle güzel anlatmışsın ki sanki ben doğurdum.. Bu kadar yaşattın bana. O güzel lütfu bende tatmak isterdim. Her seferinde normal doğum yapacağım diye ortalıkta dolanan ben şimdi hangi tür sezeryan yapsam diye düşünür oldum. Aslında bu şekilde planların değişmesi çok zor kararlar alınmasına yol açıyor. İkizlerle normal doğum yapılamaz mı? Evet yapılır.. Ama zamanında doğarlarsa ve ikisinin başı da doğum kanalına girdiyse.. Ama riskleri çok büyük. Bunu göze alamam onları bu kadar zor bulmuşken bir normal doğum inadım yüzünden kaybedemem. Olsun diyorum bu da bir tecrübe olacak benim için. epidural sezeryan olursam bende yaşayacağım birebir hepsini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…