Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Günaydın kızlar bu kabuslar beni çok yıpratıyor her gece bebişime bişii olmuş görüyorum rüyamda ve çok korkuyorum
sizdede var mı aynı durum

Canım bebişime birşey olmuş görmüyorum ben. Ama ya kocama ulaşamıyorum yalnız panik ve çaresiz halde bir yerlerde kalıyorum. Dün gece kanter içinde uyandım uyuyamadım tekrar. Odaya giriyorum cam açık kocama diyorum ki kalk odaya bak cam açık neden açık.. Bakmıyor ben gidiyorum ki cam kapanmış. Çığlık atıyorum. Defalarca çığlık atmama rağmen kocam gelmiyor. O panikle uyandım uyuyamadım sonra. Ama bu sıralar kabus görmemiz normailmiş doktoruma sormuştum. Yatış pozisyonumuzu da düzeltmemiz lazım. Vücudumuzdaki az oksijende kabus görmemizi sağlıyor.

Günaydın kızlar bu kabuslar beni çok yıpratıyor her gece bebişime bişii olmuş görüyorum rüyamda ve çok korkuyorum
sizdede var mı aynı durum

çok fazlamı takıyorsun acaba canım kafaya... bilinç altında kaldığından böyle rüyaların etkileniyor... kötü şeyler düşünme pozitif şeyler düşün hep belki düzelir..

Çok teşekkürler canım,inşallah hepimiz kolaylıklarla getiririz yavrularımızı dünyaya ..Senin için de hayırlısı ne ise o olsun.Dediğim gibi,şartlar uygun olduğu halde normal doğumu sonuna kadar savunuyorum.Herşey yolunda olduğu halde sadece normal doğumdan korktuğu için sezeryanın bir kaçış,kurtuluş gibi görülmesini anneliğin doğasına da aykırı buluyorum.Sezeryan özel durumlar için bir alternatif olmalı sadece."Ayyy ben o acılara dayanamam,uyutsunlar beni uyandığımda görürüm nasılsa bebeğimi,zihniyetini ben anlayamıyorum.Senin için de en uygun doğum şekline mevcut şartlarına göre birlikte karar vereceksiniz artık.
Benim doktorum son ana kadar bekledi ama son anda fazla bir gerilme oldu demek ki hasar daha büyük,tamiri daha zor olacaksa yırtılma olmasını istemiyorlar.
Dikiş atılırken duyduğum acı doğum sancısından daha rahatsız ediciydi.Doğum sancıları esnasında mucizevi bir güç geliyor insana,belki psikolojik olarak bilemiyorum ama sadece o ana odaklanıyorsun ve o sancıların kutsal bir amaç Uğruna olduğunun bilincinde olunca içnize önemi kalmıyor.Ama yavrum doğduktan sonra yan masada kontrolleri yapılırken bir an önce onun kokusunu duyma ona sarılma isteğiyle yanıp tutuşurken atılan o dikişler,canımdan can kopardı.Epiduralim tutmadığı için oldu tabii ki tüm bunlar.Bir tane daha ağrı kesici iğne yapıldı ama yine de etki etmedi,bacaklarım titreye titreye bekledim bitmesini.
Sonrası da bir kabustu.15 gün simitlerde oturabildim.Her wc gittiğimde baticonla pansuman yapmak zorundaydım.Hatta uykusuzluktan zombiye döndüğüm gecelerden birinde,wc sonrası pansumanımı yapmak için o koca şişeyi elime almamla elimden havalanması bir oldu.Havada yakalamak isterken duvarla elim arasında Tuzla buz oldu, serum şişesi gibi incecik camdan bir şişe.
Aklım başımdan gitti elim,bileğim,kolum baticon içinde kalınca uykusuzluktan kesildim,kolum paramparça oldu sandım.Eşim içeri girince o da öyle düşündü ilk başta.Yaşadığımız paniği korkuyu anlatamam.Kendimi değil,3 günlük bebeğimi düşündüm,elim kolum parçalanırsa,ona nasıl bakarım,nasıl emziririm diye.4 yıl olmuş neredeyse hala dün gibi aklımda.
İnsanın en hassas bölgesinde küçük de olsa cerrahi bir müdahele yapılıyor ve nemli,kapalı,mikroplar sürekli açık bir bölge olduğundan da kolay kolay iyileşmiyor.Cinsel ilişki sırasında ilk gecemi Yaşar gibi oldum yeniden.Birkaç kez çok canım yandı,eşim son derece hassas davrandığı halde.
Yani normal doğumdan yana hiçbir pişmanlığım yok,10 kere doğursam hepsini normal doğumla dünyaya getirmek isterim.Ama şu epizyotomi beni benden aldı.Doktorumla henüz konuşmadık,testlerdi,ayrıntılıydı,şeker yüklemeleriydi hepsi bitsin hele bir,bu konuda ısrar ederse gerçekten epizyotomi yapmadan gerçek bir normal doğumu destekleyen doktorlar var,bu işi onlardan biriyle yapmak istiyorum ben de ...

canım epizyotomi dediğin atılan kesik mi oluyor peki kesik olmadan nasıl doğum yapılıyor eğer bebek iriyse birde suda doğum videosu izledim ben netten çok kolaydı kadın kendi bile inanamadı o nasıl birşey acaba

Gökçecim senin durumun ve diğer tüm ikiz annelerinin durumu çok farklı.Tekil gebelik olsaydı senin gibi bilinçli ve cesur bir anne adayının normal doğum dışında başka bir alternatif düşünmeyeceğine eminim ben şahsen.Tabii ki diğer koşulların da uygun olması durumunda.Ama bu durumda normal doğum için ısrar etmek iki canı riske atmak demek.
Bu sabah haberlerde izledim,ikiz gebeliği olan bir anneye doktor normal doğum için ısrar etmiş.Anne sezeryan istemiş doktor kabul etmemiş.Sonuç,ilk doğan erkek bebek gayet sağlıklı,kızını ise vakumla çekmeye çalışmışlar ama başarılı olamamışlar.Ne yazık ki kaybetmişler.Allah sabır versin ama insan katil olur böyle salak doktorlar yüzünden.Deneme tahtası gibi kullanıyorlar,hayatını karartıyorlar insanların.Hiçkimse de men etmiyor bu beceriksizliği görevlerinden.Lanet olsun böyle düzene.
Benim birçok arkadaşım Epidural sezeryan yaptı,çok da memnun kaldılar,bebekleriyle direkt temas kurdular,ilk ağlamasına şahit oldular,narkozdan çıkma süreci olmadı,velhasıl çok memnun hepsi de.
Ben de normal istiyorum ama oldu ki birşeyler yolunda gitmedi,bebek pozisyon almadı,doğum kanalına girmedi,sezeryan olmam qerekirse şayet,ben de genel değil Epidural anesteZi isterim kesinlikle.Hayatımın en önemli anını uyuyarak kaçırmak istemem doğrusu.

Son düzenleme:
çok fazlamı takıyorsun acaba canım kafaya... bilinç altında kaldığından böyle rüyaların etkileniyor... kötü şeyler düşünme pozitif şeyler düşün hep belki düzelir..

Çok kötü akşam 600 gr doğuyo bebeğim ama bulamıyorum nasıl arıyorum garip garip bebekler görüyorum kanatları olan yüzü yara olan daha neler neler arıyorum bebişim yok onların arasında Allah I'm yaşatmasın diyorum günler yaklaştıkça daha yavaş geçiyo sanki Gökçe cim inşallah son olur böle kabuslarım
biiirrr canım bu ara şeker ve suyumun azlığını çok takıyorum belki ondan etkileniyorumdur

canım senin suyun neden azalıyormuş söylediler mi

canım senin suyun neden azalıyormuş söylediler mi
Canım net bişii demedi ama suyun bu aylarda 17 cm 20cm arasında olması gerekiyormuş benim ki 15 cm çıktı
gerçi 5 in altına kötü diyorlarmış ama artık her hafta takip edicez dedi doktorum yinede insan panikliyo tatlım ya eşim Dr gelirken eve dobler getiriyor hergece kalp atışını dinliyoruz bebişin panik olduk anlıycan

Canım haklısın geçmiyor zaman. geri sayım hiç ilerlemiyor. Endişeni anlayabiliyorum ama bununla yaşayamazsın. Sana ve bebeğe zarar. 7. aya kadar sık dişini. Ondan sonra suyu da azalsa erkende doğsa yaşama şansları oluyor. Ama bu stresin erken doğuma sebep olursa çok zor yaşaması. Sakin sessiz kontrollerini bekle. Demesi kolay diyeceksin belki ama yapacak birşey yok. Olsa zaten yapardık.

Evet canım haklısın demesi kolay dermiyim hiç sonuçta hepimizin endişeleri var atlatıcaz inşallah az önce 1 satlik şekerimi ölçtüm 181 çıktı al sana bi stres ne yedin dersen 2 dilim kepek ekmeği domates salatalık ve biber peynir bugün biraz alışverişe gidiyimde rahatlığım bi kaç bişii almak bebişime iyi geliyo hem bahanem olsun

hanımlar merak ettiğim birşey var. bebeğimize müzik dinletmek istediğimizde;
1-Kulaklığın birini karnımızamı koymamız gerekiyor?
2-sadece kendimiz kulaklıkla dinlediğimizde oda hissedebilir mi?
3-hiç kulaklık kullanmasak yine de duyarmı?
kısaca nasıl dinletecez ona?

Canım kulaklığa gerek yok. Ben açıyorum pc nin sesini beraber dinliyoruz. Şimdi olduğu gibi :)

Canıımm yine senin tokluk şekerin iyi çıkıyor. Benim arkadaşın 200 ü geçiyordu her seferinde. Biber ve domates fazla yeme. İkisinde de şeker var birazcık. Madem şekerim yüksek kesinlikle yürüyüş yap. Günde 2,5 LT mutlaka su iç. Hatta içebiliyorsan daha fazla iç.. Şekerden dolayı biraz fazla terleyip yorulacaksın önemseme.. İyi gidiyorsun demektir..

Biber domates bilmiyordum canım sağol az önce görümcemde ekmek yeme dedi oda şekeri çıkarıyormuş ne yiticem ben anlamadım Canım maalesef yürüyüş yasak 100 adımdan fazlası yok onuda alışverişlerde kullanıyorum biliyosun su içiyorum tatlım günde 3 tlden fazla hemde gerçi arkadaşının kide çok yükselmiş tatlım ya o insilün oluyomuydu acaba

Yok canım diyet vermişlerdi ona. Mesela saat 16:00 dan sonra meyve tüketemiyordu. Tatlı reçel tarzı şeyler yemiyordu. Ekmekte sorun yok. O mesela tam buğday ekmeği tüketiyordu.

geçmiş olsun canım ya allah hayırlısınla sağlıkla verecek bebeklerimize bize çoğu gitti azı kaldıı

Kızlaaarr biz biraz yürüyüşe çıkıyoruz. Sıkıldık oturmaktan. Zaten oturunca kaburgalarım daha çok ağrıyor.. Oğluşlarla gezmeye karar verdik. Gelince görüşürüzzz...

cnım ablm seninle yaşıt 3 yıl önce bir dünya tatlısı kızı oldu.. bebek çok kiloluydu 4500g. bide çatısı dardı dediler senin için sağlıklı olan sezeryan ve ep.sez. oldu. dr. demişki 10dan geriye doğru say bittiğinde görüceksin bebeğini ve sonra tam sayım biterken pat diye kaldırmış biricik yiğenimi:) sonrada ablamın dikişleri yapılırken bebek hazırlanıp ablama verilmiş herşeye şahit oldu bencede mükemmel bir duygu olmalı..

canım bebeklerimiz artık dışarıdaki seslerin özellikle ince tonlarda olanlarını çok daha iyi ayırt edebiliyormuş. hatta rüya görme yetileri başlamış fakat görsel olarak ellerinde pek bir malzeme olmadığı için bebeklerimizin rüyaları seslerden oluşuyormuş. ilk duydugumda çok şaşırmıştım:) yerim onların rüyalarını beeen:) yani gürültü ortamdaysen bebeğin sesleri algılıyor illa kulaklık gerekmiyor. sen dinle oda duyar işine gelenleri:)

canım yazdıkların beni çok duygulandırdı inan bi tuhaf oldum ya.. ne biliyim zaten en başından beri resmen yoktan varolan bir mucizeye şahitllik etmek yeterince etkiliyor insanı. sende okadar güzel yazmışsın ki yaşadıklarını Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip eylesin inşallah.. kızına da hayırlı ömürler versin inşallah.
benimde çoğu anne adayı gibi hayalim normal doğum. hep normal doğum yapanlara gıpta ile bakmışımdır. bana kalırsa iki seçenekde bnm elimde olsa yani, tabiki normal doğum isterim ama dr. hangisini sağlık açısından uygun bulursa o. inşallah bir sıkıntı olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…