Günaydın kızlar bu kabuslar beni çok yıpratıyor her gece bebişime bişii olmuş görüyorum rüyamda ve çok korkuyorum
sizdede var mı aynı durum
Günaydın kızlar bu kabuslar beni çok yıpratıyor her gece bebişime bişii olmuş görüyorum rüyamda ve çok korkuyorum
sizdede var mı aynı durum
Günaydın güzel anneler ...canım yazdıklarını ağlayarak okudum.. umarım ikimci bebişini daha kolay bir doğumla sağlıkla alırsın kucağına .cok güzel bir duygu insallah bende normal doğumla alabilirim bebişimi kucağıma.... normal doğum çok istiyorum , bebek o zorlu yolda daha güclü dünyaya geliyor ama ilk doğumum kilom fazla bu nedenle doktorum neder bilmiyorum ...birde beni korkutan epizyotomi kesisi ne varsa doktorlar cırrrt diye atıyor... annelerimiz zamanında nasıl doğurdu bilmem ben 3,5 kardesim 4,5 kilo hemde normal doğum...biraz doktorlar işin kolayına kaçıyorlar gibi geliyor bana..kuzenim çok zorlandı kesi sonrası suan oğlu 2 yaşında hala cinsel ilişkide canım yanıyor diyor..ve geç iyileşti kesik senin nasıldı canım cabuk iyileştimi sonrasında sorun yaşadınmı...
Çok teşekkürler canım,inşallah hepimiz kolaylıklarla getiririz yavrularımızı dünyaya ..Senin için de hayırlısı ne ise o olsun.Dediğim gibi,şartlar uygun olduğu halde normal doğumu sonuna kadar savunuyorum.Herşey yolunda olduğu halde sadece normal doğumdan korktuğu için sezeryanın bir kaçış,kurtuluş gibi görülmesini anneliğin doğasına da aykırı buluyorum.Sezeryan özel durumlar için bir alternatif olmalı sadece."Ayyy ben o acılara dayanamam,uyutsunlar beni uyandığımda görürüm nasılsa bebeğimi,zihniyetini ben anlayamıyorum.Senin için de en uygun doğum şekline mevcut şartlarına göre birlikte karar vereceksiniz artık.
Benim doktorum son ana kadar bekledi ama son anda fazla bir gerilme oldu demek ki hasar daha büyük,tamiri daha zor olacaksa yırtılma olmasını istemiyorlar.
Dikiş atılırken duyduğum acı doğum sancısından daha rahatsız ediciydi.Doğum sancıları esnasında mucizevi bir güç geliyor insana,belki psikolojik olarak bilemiyorum ama sadece o ana odaklanıyorsun ve o sancıların kutsal bir amaç Uğruna olduğunun bilincinde olunca içnize önemi kalmıyor.Ama yavrum doğduktan sonra yan masada kontrolleri yapılırken bir an önce onun kokusunu duyma ona sarılma isteğiyle yanıp tutuşurken atılan o dikişler,canımdan can kopardı.Epiduralim tutmadığı için oldu tabii ki tüm bunlar.Bir tane daha ağrı kesici iğne yapıldı ama yine de etki etmedi,bacaklarım titreye titreye bekledim bitmesini.
Sonrası da bir kabustu.15 gün simitlerde oturabildim.Her wc gittiğimde baticonla pansuman yapmak zorundaydım.Hatta uykusuzluktan zombiye döndüğüm gecelerden birinde,wc sonrası pansumanımı yapmak için o koca şişeyi elime almamla elimden havalanması bir oldu.Havada yakalamak isterken duvarla elim arasında Tuzla buz oldu, serum şişesi gibi incecik camdan bir şişe.
Aklım başımdan gitti elim,bileğim,kolum baticon içinde kalınca uykusuzluktan kesildim,kolum paramparça oldu sandım.Eşim içeri girince o da öyle düşündü ilk başta.Yaşadığımız paniği korkuyu anlatamam.Kendimi değil,3 günlük bebeğimi düşündüm,elim kolum parçalanırsa,ona nasıl bakarım,nasıl emziririm diye.4 yıl olmuş neredeyse hala dün gibi aklımda.
İnsanın en hassas bölgesinde küçük de olsa cerrahi bir müdahele yapılıyor ve nemli,kapalı,mikroplar sürekli açık bir bölge olduğundan da kolay kolay iyileşmiyor.Cinsel ilişki sırasında ilk gecemi Yaşar gibi oldum yeniden.Birkaç kez çok canım yandı,eşim son derece hassas davrandığı halde.
Yani normal doğumdan yana hiçbir pişmanlığım yok,10 kere doğursam hepsini normal doğumla dünyaya getirmek isterim.Ama şu epizyotomi beni benden aldı.Doktorumla henüz konuşmadık,testlerdi,ayrıntılıydı,şeker yüklemeleriydi hepsi bitsin hele bir,bu konuda ısrar ederse gerçekten epizyotomi yapmadan gerçek bir normal doğumu destekleyen doktorlar var,bu işi onlardan biriyle yapmak istiyorum ben de ...
Öyle güzel anlatmışsın ki sanki ben doğurdum.. Bu kadar yaşattın bana. O güzel lütfu bende tatmak isterdim. Her seferinde normal doğum yapacağım diye ortalıkta dolanan ben şimdi hangi tür sezeryan yapsam diye düşünür oldum. Aslında bu şekilde planların değişmesi çok zor kararlar alınmasına yol açıyor. İkizlerle normal doğum yapılamaz mı? Evet yapılır.. Ama zamanında doğarlarsa ve ikisinin başı da doğum kanalına girdiyse.. Ama riskleri çok büyük. Bunu göze alamam onları bu kadar zor bulmuşken bir normal doğum inadım yüzünden kaybedemem. Olsun diyorum bu da bir tecrübe olacak benim için. epidural sezeryan olursam bende yaşayacağım birebir hepsini..
çok fazlamı takıyorsun acaba canım kafaya... bilinç altında kaldığından böyle rüyaların etkileniyor... kötü şeyler düşünme pozitif şeyler düşün hep belki düzelir..
Çok kötü akşam 600 gr doğuyo bebeğim ama bulamıyorum nasıl arıyorum garip garip bebekler görüyorum kanatları olan yüzü yara olan daha neler neler arıyorum bebişim yok onların arasında Allah I'm yaşatmasın diyorum günler yaklaştıkça daha yavaş geçiyo sanki Gökçe cim inşallah son olur böle kabuslarımCanım bebişime birşey olmuş görmüyorum ben. Ama ya kocama ulaşamıyorum yalnız panik ve çaresiz halde bir yerlerde kalıyorum. Dün gece kanter içinde uyandım uyuyamadım tekrar. Odaya giriyorum cam açık kocama diyorum ki kalk odaya bak cam açık neden açık.. Bakmıyor ben gidiyorum ki cam kapanmış. Çığlık atıyorum. Defalarca çığlık atmama rağmen kocam gelmiyor. O panikle uyandım uyuyamadım sonra. Ama bu sıralar kabus görmemiz normailmiş doktoruma sormuştum. Yatış pozisyonumuzu da düzeltmemiz lazım. Vücudumuzdaki az oksijende kabus görmemizi sağlıyor.
Çok kötü akşam 600 gr doğuyo bebeğim ama bulamıyorum nasıl arıyorum garip garip bebekler görüyorum kanatları olan yüzü yara olan daha neler neler arıyorum bebişim yok onların arasında Allah I'm yaşatmasın diyorum günler yaklaştıkça daha yavaş geçiyo sanki Gökçe cim inşallah son olur böle kabuslarım
biiirrr canım bu ara şeker ve suyumun azlığını çok takıyorum belki ondan etkileniyorumdur
Canım net bişii demedi ama suyun bu aylarda 17 cm 20cm arasında olması gerekiyormuş benim ki 15 cm çıktıcanım senin suyun neden azalıyormuş söylediler mi
Canım net bişii demedi ama suyun bu aylarda 17 cm 20cm arasında olması gerekiyormuş benim ki 15 cm çıktı
gerçi 5 in altına kötü diyorlarmış ama artık her hafta takip edicez dedi doktorum yinede insan panikliyo tatlım ya eşim Dr gelirken eve dobler getiriyor hergece kalp atışını dinliyoruz bebişin panik olduk anlıycan
Evet canım haklısın demesi kolay dermiyim hiç sonuçta hepimizin endişeleri var atlatıcaz inşallah az önce 1 satlik şekerimi ölçtüm 181 çıktı al sana bi stres ne yedin dersen 2 dilim kepek ekmeği domates salatalık ve biber peynir bugün biraz alışverişe gidiyimde rahatlığım bi kaç bişii almak bebişime iyi geliyo hem bahanem olsunCanım haklısın geçmiyor zaman. geri sayım hiç ilerlemiyor. Endişeni anlayabiliyorum ama bununla yaşayamazsın. Sana ve bebeğe zarar. 7. aya kadar sık dişini. Ondan sonra suyu da azalsa erkende doğsa yaşama şansları oluyor. Ama bu stresin erken doğuma sebep olursa çok zor yaşaması. Sakin sessiz kontrollerini bekle. Demesi kolay diyeceksin belki ama yapacak birşey yok. Olsa zaten yapardık.
hanımlar merak ettiğim birşey var. bebeğimize müzik dinletmek istediğimizde;
1-Kulaklığın birini karnımızamı koymamız gerekiyor?
2-sadece kendimiz kulaklıkla dinlediğimizde oda hissedebilir mi?
3-hiç kulaklık kullanmasak yine de duyarmı?
kısaca nasıl dinletecez ona?
Evet canım haklısın demesi kolay dermiyim hiç sonuçta hepimizin endişeleri var atlatıcaz inşallah az önce 1 satlik şekerimi ölçtüm 181 çıktı al sana bi stres ne yedin dersen 2 dilim kepek ekmeği domates salatalık ve biber peynir bugün biraz alışverişe gidiyimde rahatlığım bi kaç bişii almak bebişime iyi geliyo hem bahanem olsun
Biber domates bilmiyordum canım sağol az önce görümcemde ekmek yeme dedi oda şekeri çıkarıyormuş ne yiticem ben anlamadımCanıımm yine senin tokluk şekerin iyi çıkıyor. Benim arkadaşın 200 ü geçiyordu her seferinde. Biber ve domates fazla yeme. İkisinde de şeker var birazcık. Madem şekerim yüksek kesinlikle yürüyüş yap. Günde 2,5 LT mutlaka su iç. Hatta içebiliyorsan daha fazla iç.. Şekerden dolayı biraz fazla terleyip yorulacaksın önemseme.. İyi gidiyorsun demektir..
Biber domates bilmiyordum canım sağol az önce görümcemde ekmek yeme dedi oda şekeri çıkarıyormuş ne yiticem ben anlamadımCanım maalesef yürüyüş yasak 100 adımdan fazlası yok onuda alışverişlerde kullanıyorum biliyosun su içiyorum tatlım günde 3 tlden fazla hemde gerçi arkadaşının kide çok yükselmiş tatlım ya o insilün oluyomuydu acaba
Çok kötü akşam 600 gr doğuyo bebeğim ama bulamıyorum nasıl arıyorum garip garip bebekler görüyorum kanatları olan yüzü yara olan daha neler neler arıyorum bebişim yok onların arasında Allah I'm yaşatmasın diyorum günler yaklaştıkça daha yavaş geçiyo sanki Gökçe cim inşallah son olur böle kabuslarım
biiirrr canım bu ara şeker ve suyumun azlığını çok takıyorum belki ondan etkileniyorumdur
Öyle güzel anlatmışsın ki sanki ben doğurdum.. Bu kadar yaşattın bana. O güzel lütfu bende tatmak isterdim. Her seferinde normal doğum yapacağım diye ortalıkta dolanan ben şimdi hangi tür sezeryan yapsam diye düşünür oldum. Aslında bu şekilde planların değişmesi çok zor kararlar alınmasına yol açıyor. İkizlerle normal doğum yapılamaz mı? Evet yapılır.. Ama zamanında doğarlarsa ve ikisinin başı da doğum kanalına girdiyse.. Ama riskleri çok büyük. Bunu göze alamam onları bu kadar zor bulmuşken bir normal doğum inadım yüzünden kaybedemem. Olsun diyorum bu da bir tecrübe olacak benim için. epidural sezeryan olursam bende yaşayacağım birebir hepsini..
hanımlar merak ettiğim birşey var. bebeğimize müzik dinletmek istediğimizde;
1-Kulaklığın birini karnımızamı koymamız gerekiyor?
2-sadece kendimiz kulaklıkla dinlediğimizde oda hissedebilir mi?
3-hiç kulaklık kullanmasak yine de duyarmı?
kısaca nasıl dinletecez ona?
Çok doğru tespitler vallahi bravo :)
Ben kızımı normal doğum ile dünyaya getirdim.Kendimi normal doğuma o kadar adapte etmiştim ki,fiziksel şartlar müsait olduğu sürece hiçbir acı beni bu fikrimden vazgeçirmeyecekti.Doktorum da devamlı normal doğumu empoze etti.
Hamileyken eski doğum hemşiresi,yeni doğum koçu Ayşe Önerin Mustela sponsorluğunda hazırladığı Bebeğim Olacak isimli seminerlere katıldım,sertifikam bile var.Orada da normal doğumun mucizeleri o kadar güzel aktarıldı ki,normal doğumdan korkmak bir tarafa,o günün heyecanıyla yanıp tutuştum,Allah'a herşey yolunda gitsin normal doğum yapayım diye dualar ettim.
Çok şükür ameliyat olmadan normal doğumla dünyaya getirdim yavrumu.Anne karnından dünyaya ilk merhaba diyene kadar geçen zorlu sürece kendimden çok o minicik varlığın nasıl dayanabildiğine,nasıl bu kadar güçlü olabildiği mucizesine hayran kaldım.
Benim hamileliğimde gebelik şekeri çıktığı için sürekli diyetle kontrol altında tutmamıza rağmen 38. Hafta kontrollerde suyunun azalmaya başladığını söyledi doktorum ve normal süreci beklemenin tehlike yaratabileceğinden bahsetti.Böylece 38+4 de hastaneye girişim yapıldı ve suni sancı verildi.Suni sancı verildikten 4 saat sonra hafif hafif ağrılar ve kasılmalar başladı.Tam 23 saat sonunda da kızım dünyaya geldi.Epidural anesteziyi de doktorum önerdiği için kabul etmiştim ama açıklık 4 cm.ulaşmadan önce yapılmadığı için en sıkıntılı dönemi epiduralsiz atlattım.Doktorum gelip muayene ettikten ve açıklığın 4 cm.olduunu söyledikten 30-35 dk. Sonra Epidural anestezi ekibi odama geldi ve bana çenemi dizlerime yapıştırmamı ve hiçbir şekilde hareket etmemem gerektiğini söylediler.Ama o andan itibaren sancılarım o kadar sıklaştı ve şiddetlendi ki hareket etmemek imkansıZdı.Hatta anestezist bir ara çıkıştı bana ben orada kıvranırken,kıpırdamayın ama yanlış bir yere denk gelirse sonuçları tehlikeli olabilir falan diye.Dedim doğuruyorum kardeşim bırak iğneyi doktorumu çağırın bana.Allem ettiler kalem ettiler o iğne yapıldı ama yok aşağıdaki baskı öyle böyle değildi.
Doktorum hemen geldi bir baktı 9 cm olmuş açıklık 1 saat içinde,panik içinde hemen sedye getirin doğum başlamış dedi.
Apar topar nasıl gittik doğumhaneye bilmiyorum.Eşim de girdi doğuma canım kocam,gözleri faltaşı gibi dehşet içinde ama beni orada yalnız bırakmadı Allah razı olsun ondan ..
Hiç bağırmadım,sadece olaylar çok hızlı gelişince ve her zaman askin olan doktorum bile panik yapınca,etrafta herkes koşturmaya başlayınca haliyle ben de panik yaptım,hayalimdeki sakin bir ortamda loş ışıkta ve seçtiğim müZik eşliğinde doğum yapabilmek hayal olarak kaldı.Doktorum Bebeğimin saçlarının göründüğünü ve çok saçlı bir bebek olduğunu söylediği anda ise artık hiçbir ağrı sızı hissetmemeye başladım.Yavrumun benim yardımıma ihtiyacı vardı.Son bir nefesle besmele çekip bütün kuvvetimle ittim yavrumu ve o anda doktorumun çok seri bir hareketle epizyotomi kesisi yaptığını hissettim.Belli ki bebeğin kafası tam çıkmak üzereyken yırtılma riski gördü,son saniyede "cırt"diye atıverdi kesiyi.2 saniye sonra yavrum bir balık gibi kayıverdi içimden.Önce kısa bir sessizlik,sonra dünyanın en güzel ciyaklaması.:)
Ağlıyorum şu anda,size anlatırken dünmüş gibi tekrar yaşadım.Hiçbir şeye değişilmez bu anlar.Rabbim herkese nasip etsin evlat sahibi olmayı.
Yine boşluğumuza geldi,inanılmaz bir şaşkınlık,duygu seli,doktorum göbek bağını kesip hemen yan tarafımızdaki çocuk doktoruna verdi kızımı kontrol için.Sarıp sarmalayıp ondan sonra kucağıma verdiler.O anda aylardır içimde taşıdığım canım kızımdan belki 3-4 dakika ayrı kaldım ama kendimi boşluğa düşmüş gibi hissettim,keşke doğar doğmaz hemen koynuma alabilseydim.
Bütün bunlar bize çok büyük bir ders oldu.Bu kez çok daha hazırlıklı ve dersime çalışmış olarak konuşacağım Doktorumla bu konuyu.Ortak noktada buluşamazsak son anda bile olsa doğum için başka bir doktora giderim.Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum.Sözümona normal doğum yaptım ama aslında bol müdaheleli bir normal doğumda benimkisi.
Suni sancılar,epizyotomiler,hiçbir işe yaşamayan Epidural anesteziler..Epidurali boşuna yaptırmış oldum,Zira etkisini bile gösterecek zamanımız kalmadan doğum başladı.
Bu sefer Epidural bile istemiyorum,ilkinde başardıysam ikincisinde de başarabilirim.Artık beni neyin beklediğini daha iyi biliyorum.
Umarım normal doğum düşünenlere faydası olur bu yazdıklarımın.
Haaaa bu arada ben hiç normal doğum videosu falan izlemedim.Gerek görmedim böyle bir şeye.Bilinçaltıma yerleşip beni ve bebeğimi olumsuz etkileyebilir diye düşündüm çünkü neyle karşılaşacağımı bilmiyordum.İzLeyip anlatan herkes doğumdan korkar hale gelmiş.
Hatta 2 hafta önce bir yakınım sırf bu korku yüzünden sezeryan ile doğum yaptı.
Sağlığı ve fiziksel şartları uygun olan her anne adayının yaşaması gereken bir mucize normal doğum.O anı yaşamak gerek,kelimelerle tarifi yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?