Eki Görüntüle 690437
Bak... Annen ve sen .
O, dokuz ay boyunca seni karnında işte bu şekilde taşıdı.
Mide bulantısı çekti ve sürekli kendini hasta hissetti.
Ayakları şişti, vücudu ödem yaptı, derisi gerildi.
Sen karnındayken en basit işlere bile nefesi yetmez haldeydi..
Çünkü nefesini seninle paylaşıyordu..
Mesela merdiven çıkmak için çok çaba sarfetti.
Ayakkabılarını bağlamak gibi basit bir iş için bile
çabalamak zorundaydı.
Sen onu tekmelerken ve içinde kıvrılırken,
O çok geceyi uykusuz ve ağrılı geçirdi.
Doğumun ise tarifi imkansız bir acı çekmesine yol açtı.
Sana sahip olmaktan başka hiç bir amaç için bu acıya değmezdi.
O senin dadın, hizmetçin, hammalın, öğretmenin, şoförün,
aşçın, temizlikçin, hastabakıcın, en büyük hayranın,
en sadık dostun, en yakın arkadaşın...
Seni hissettiği andan beri sadece senin için yaşadı ve kendini
ikinci plana attı. Sen yedikçe doydu, sen uyudukça dinlendi...
Senin için savaştı, savaşıyor, ve hep savaşacak..
Senin için umut etti, sana dair hayaller kurdu,
senin adına üzüldü, sevindi, kızdı...
ve bunların hepsini karşılıksız yaptı.
Çevrende annesini kaybetmiş,
hatta hiç görememiş insanlar var.
Bu birgün senin de başına gelecek,
olmasa keşke ama yaşanacak..
O'na teşekkür etmek için yeterli zamanı bulamayabilirsin.
Lütfen her fırsatta O'na kendini değerli hissettir,
bunu hala yapabildiğin için de kendini şanslı hisset...
cnım ablm seninle yaşıt 3 yıl önce bir dünya tatlısı kızı oldu.. bebek çok kiloluydu 4500g. bide çatısı dardı dediler senin için sağlıklı olan sezeryan ve ep.sez. oldu. dr. demişki 10dan geriye doğru say bittiğinde görüceksin bebeğini ve sonra tam sayım biterken pat diye kaldırmış biricik yiğenimi:) sonrada ablamın dikişleri yapılırken bebek hazırlanıp ablama verilmiş herşeye şahit oldu bencede mükemmel bir duygu olmalı..
canım bebeklerimiz artık dışarıdaki seslerin özellikle ince tonlarda olanlarını çok daha iyi ayırt edebiliyormuş. hatta rüya görme yetileri başlamış fakat görsel olarak ellerinde pek bir malzeme olmadığı için bebeklerimizin rüyaları seslerden oluşuyormuş. ilk duydugumda çok şaşırmıştım:) yerim onların rüyalarını beeen:) yani gürültü ortamdaysen bebeğin sesleri algılıyor illa kulaklık gerekmiyor. sen dinle oda duyar işine gelenleri:)
Canım net bişii demedi ama suyun bu aylarda 17 cm 20cm arasında olması gerekiyormuş benim ki 15 cm çıktı
gerçi 5 in altına kötü diyorlarmış ama artık her hafta takip edicez dedi doktorum yinede insan panikliyo tatlım ya eşim Dr gelirken eve dobler getiriyor hergece kalp atışını dinliyoruz bebişin panik olduk anlıycan
Evet canım haklısın demesi kolay dermiyim hiç sonuçta hepimizin endişeleri var atlatıcaz inşallah az önce 1 satlik şekerimi ölçtüm 181 çıktı al sana bi stres ne yedin dersen 2 dilim kepek ekmeği domates salatalık ve biber peynir bugün biraz alışverişe gidiyimde rahatlığım bi kaç bişii almak bebişime iyi geliyo hem bahanem olsun
canım ya insan paniklemez mi ne hevesle gidiyoruz bebeğimizi göreceğiz diye pat diye birşey söylüyorlar bütün dünyamız alt üst oluyor ama geçicek inşallah çok sağlıklı onlar Allahın izniyle
canım bende ölçtüm sabah 95 çıktı öğlen tok olarakda 1. saatin sonunda 158 çıktı yüksek anlıyacağın beni diyetisyene yönlendirdiler uyguluyorum şimdilik iyi gidiyor gibi bana birkaç ipucu verdi bende sana söylemek istiyorum sabah kalktığımda ilk olarak 1 bardak ılık suya 1 çubuk tarçın 15 20 dk dinlendirip içiyorum ve güne öyle başlıyorum ara öğünleri mutlaka yememi atlamamamı söyledi ve akşa 9.30 dan sonra hiçbirşey yenmeyecek tatlılardan uzak durulacak( canım çok çekerse 1 armut içini oyup ceviz ve kuru üzüm doldurup üzerinede tarçın fırına verip öyle yiyecekmişim) her meyveyle beraber yoğurt yada süt içecekmişim şekerin emilimini azaltıyormuş ekmeğide az yemek kaydıyla çavdar yada tam buğday önerdi bence uygula bunları işine yarayacatır ve bol su bu arada TARÇININ ŞEKERİ DÜZENLEYİCİ ETKİSİ VARMIŞ
arkadaşlar bende bugün şeker ölçümü yaptırdım açken 92 çıktı sonrada 188 çıktı doktorum da 3 saatlik yükleme istedi haftaya yaptırıcam biraz moralim bozuldu ama sanırım tedbir amaçlı suyumun da çok olduğunu söyledi artık çok dikkat etmem gerekiyo sanırım şekerli ürünleri büyük ölçüde çıkarıcam hayatımdan ...
Gökçecim senin durumun ve diğer tüm ikiz annelerinin durumu çok farklı.Tekil gebelik olsaydı senin gibi bilinçli ve cesur bir anne adayının normal doğum dışında başka bir alternatif düşünmeyeceğine eminim ben şahsen.Tabii ki diğer koşulların da uygun olması durumunda.Ama bu durumda normal doğum için ısrar etmek iki canı riske atmak demek.
Bu sabah haberlerde izledim,ikiz gebeliği olan bir anneye doktor normal doğum için ısrar etmiş.Anne sezeryan istemiş doktor kabul etmemiş.Sonuç,ilk doğan erkek bebek gayet sağlıklı,kızını ise vakumla çekmeye çalışmışlar ama başarılı olamamışlar.Ne yazık ki kaybetmişler.Allah sabır versin ama insan katil olur böyle salak doktorlar yüzünden.Deneme tahtası gibi kullanıyorlar,hayatını karartıyorlar insanların.Hiçkimse de men etmiyor bu beceriksizliği görevlerinden.Lanet olsun böyle düzene.
Benim birçok arkadaşım Epidural sezeryan yaptı,çok da memnun kaldılar,bebekleriyle direkt temas kurdular,ilk ağlamasına şahit oldular,narkozdan çıkma süreci olmadı,velhasıl çok memnun hepsi de.
Ben de normal istiyorum ama oldu ki birşeyler yolunda gitmedi,bebek pozisyon almadı,doğum kanalına girmedi,sezeryan olmam qerekirse şayet,ben de genel değil Epidural anesteZi isterim kesinlikle.Hayatımın en önemli anını uyuyarak kaçırmak istemem doğrusu.
Gökçeeee canım sen park yatak almıştın dimi bende ona karar verdim. Ev değiştireceğim için doğumdan sonra ilk aşamada o mantıklı geldi banada.
Canım bana bir haber verecektin... Cumartesi oldu senden ses çıkmadı..
Bozma moralini sıkı bir diyetle şekerin üstesinden gelebilirsin benimde geçen p.tesi yapıldı açlık 96 tokluk 153 çıktı bendende bu p.tesi istediler 100 mg. 3 saatlik bakalım sonuç ne olacak
Evet canım park yatak aldım ve şimdiden çok memnunummm...
evet bozmamaya çalışıyorum bi arkadaşımında aynı şekilde hamileyken çıkmıştı şekeri dikkat edince düştü bende elimden geleni yapıcam bakalım merak ettiğim bişey daha var aslında şimdi haftaya ben yaptırıdm diyelim ki yüksek çıktı diyet verildi ve düştü mesela geri kalan aylarda da şeker yüklemesi yapılıcak mı sonuçta dikkat etmessem tekrar çıkar dimi
Selam kızlar nasılsınız bende dün şeker yüklememi yaptırdım kilolu olduğum için risk yüksek diye erken yaptırdık 75 mg glukozla yapıldı içmek korktuğum kadar zor olmadı ama uykum geldi uyumamak ve az hreket etmek gerekiyormuş aç karnına sonra 1.saat 2.saat garanti olsun diye 3. Saat kan verdim ama son kanı verdiğimde elim ayğım titredi sıtımdnan ter boşandı sonuçları dr uma göstermedim daha ama netten araştırdım normal görünüyo çok şükür belli olmaz ilerleyen dönemde tekrar isteyebilir drum kızlar yalnız gitmeyin nolur nolmaz hoşçkalın
sağol canım bildiğin şeker serbeti limonlu bende çok korkuyodum içemem kusarım diodum ama çok kolay oldu dr sonuçları değerlendirince anlıcaz inş bende tatlı yemek istiyorum sürekli bu hiç ii değil en korktıuğum şey basıma geldi napıcam bengeçmiş olsun canm ben zaten şekerli içecek ağzıma hiç süremiyorum heleki aç karna onu içmek ölüm olacak bnm için.. Sen atlatmışsındır temiz çıkar inşallah içimden bir his bnmkinin pek iyi çıkmayacağını söylüyor nedense:d
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?