Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Gunaydın kızlarrr
Hastanedeyim simdi.tosbamızı gorduk :) bacak bacak ustune atmıs sıpam agzında bisi var gibi emme refleksi yapıyordu :)) yerim ben onu yeriimmmm blde gulumsedi bize iki kere :)) keyif yapıo sıpacan.benim kan rezervlerimi hep kullanmıs anneyi cok kansız bırakmıs kerata.simdi yatıs islemleri yaptırıyorum.bir gun yatıcam.5 tane kan serumu kullanmalıymısım yarına kadar.ilacla hapla duzelmedi cunku.doktorcum da kan nakli yapacagımıza boyle toparlayabiliriz dedi.kan seviyem 8 bucuk suan.eger 7 nin altına duserse kan nakli yapılıuormus.neyse serumla kurtarıcaz insallah.bu arada bizim pasa 811 gr ve 32 cm olmus.tipini gorseniz koca bebek gibi tombik yanaklar masallah subhaallah.sizde masallah diyin :) bide bidee gobek fıtıgım yokmus.kasık bacak bel agrılarım cok normalmis.ozellikle bu hafta cok agrı olurmus rahim kasları gerildigi icin bide bebik oraya tepik attıgı icin.ayy cenem dustu hadi ben yatıyım uslu uslu serumlarımı iceyim damardaannnn :))

ayyy obur sıpacan annesinin depolarını tüketmiş:) olsun canım mühim birşey yokmuş yat dinlen 1 gün

maşallah ona büyümüşte keyif yaparmış.. bu arada kan epey düşmüş bende kansızlıkta var normalde şuanlık kan seviyem kansızlığa göre ii dediler ama bakalım ... geçmiş olsun 1 gün arkadaşın dediği gibi yat dinlen..

Ayy burda cok heyecanlı seyler oluoo kızlarrr :))) iki kisilik odada yatıyorum.yanımdaki bayan 34 haftalıkmıs.3 gundur dogumu durdurmaya calısmıslar ama demin nisanı gelmis simdi nst ye bagladılar.ogreniyorum bende nasıl diye :) bebek gelismis ama.dogcak sanırım acılması az die serum taktılar simdi.canlı canlı belgesel niyetine bakıyorum bendee

Gökçecim ben kızımda Dalin hipoalerjenik çamaşır deterjanı kullanmıştım.Yumuşatıcısını ise 1 yaşından sonra kullanmaya başladım.Pek de gerekli olmuyor aslında,bebek deterjanıyla yıkayınca bir de ütüleyince yumuşacık oluyor gerçekten de.

Tüm kozmetiklerini Mustela almıştım,hala da onu kullanıyorum.Güneş ürünleri bile paraben içermiyor.
Bebişim için de aldım,stokladım.Eczanelerde fiyatlar çok yüksek ve çok değişken.Sabit bir fiyat listesi yok sonuçta,herkes dilediğince fiyatlandırıyor.Ben yurtdışından çok daha uyguna aldım ama gördüğüm kadarıyla burda en uygun E-bebek satıyor şu anda.
Hastane çantana bebekle ilgili kozmetik koymana gerek yok,hastanede mevcut herşey,sonuçta özelde doğum yapacaksın.
Benim kızımı da ilk 24 saat yıkamamışlardı.Her hastanede aynı prosedür var mı bilmiyorum ama bence herkes doktoruna özellikle sorup öğrenmeli.Verniks tabakası bebeğin anne rahminden dışarıda geçirdiği ilk 24 saatte dış ortama uyum aşamasında dengeleyici rol oynuyor zira.

Son düzenleme:
Benim hastanede normal dogum ucreti de sezeryan ucretide aynı 500 tl mis.ozel oda icin ekstra 100 tl. Usak ta Medicalpark hastanem.Gokcecim senin de Medicalpark tı degil mi?bizim kucuk sehir diye mi fiyat dusuk ki?yengem de bursada yapcak 2250 sezeryan 1650 normal demisler.

Sonunda ben de şeker yüklememi yaptırdım annecikler.Veeeee 50'lik yükleme sonucum 104 çıktı.

Öyle mutluyum ki.İlk gebelikte diyabet çıkınca 2.sinde görülme riski de daha fazla oluyor diye herşeyde hazırlıklı gitmiştim ama çok şükür bunu da böyle atlatmış oldum.Testlerimiz nihayete erdiği için de ayrı bir mutluluk ve rahatlama geldi.İnşallah bundan sonra doğuma kadar güle oynaya çıkartırız tadını hep birlikte.

Bu arada yavrum,ikinci tanem,750 gr.olmuş.Haftasıyla tam uyumlu dedi Dr.um.Esneyip durdu uykucu kızım bolll bolll.:)
Şu anda içimde parandeler atıyor ama zilli.Ne zaman doktora gitsem hep uykuda.:)
Bir sonraki kontrole 3 hafta sonra çağırdı.Artık yavaş yavaş kontrol süreleri kısalacak dedi.Hazirandan itibaren 2 haftada 1 'e düşecek son ay da haftada 1 deyince heyecan yaptım birden.Şaka maka mutlu sona çok az kaldı Allah'ın izniyle.Evdeki Hazırlıklardı,mis gibi havada yürüyüşlerdi,alışverişti,son gezme tozmalardı,ramazandı derken bir bakmışız yavrular kucağımızda.:)

Üstüme üstüme gelen ve nasıl hallederim bu halimle dediğim giyinme odam artık yok :)
Yatak odası ölçülerimize uygun dolabımız geldi,eşimin de (küçük de olsa)katkılarıyla yerleştirdim,artık giymediklerimizi ayırdım,bütün odayı kaplayan dolabı da temizliğe gelen kız istedi ona verdik gitti,kurtulduk.:)
Artık bebişimin odasını yavaş yavaş oluşturmaya başlayabiliriz :)Çok büyük yük kalktı üstümden,işin keyifli kısmı kaldı.Ama nasıl yoruldum anlatamam kızlar.Dolu dolu 3 günümü aldı kıyafetleri ayırmak,havalandırıp katlamak,yazlık-kışlık değişimi yapmak,yerleştirmek,verilecekleri poşetlere koymak.Dün kızımla beraber 8.30 da yattım sabah 7 de kalktı ,Hala kendime gelemedim.
Artık biraz rölantiye alma zamanı geldi sanırım işleri.Allahtan yardımcı kız başladı yoksa hayatta yapamam artık.Hergün yemek yapmak bile yetiyor zaten,kızım bir yanda,ona okula kıyafet yetiştiremiyorum,hergün makine çalışıyor,yıka,kurut,topla,ütüle nasıl gün bitiyor anlamıyorum.Okuldan gelince evde oyun istiyor bir de prensesim :)Temizliğe yardım eden biri olmasa akşamüstü sızar kalırım herhalde.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Kızlar minik prensim sizleri tek tek öpüyor...
Nihayetinde bir kontrol günüm daha sona erdi.Kuzucuğum gayet iyi durumda.Pek net şeyler göremesem de ( ekrana sığamama,sürekli hareket halinde olması) yinede bir fotoğraf izin verdi :)
Güzel arkadaşlarım doktor her şeyin normal olduğunu söyledi.Artık bebeğimin başı normal doğum pozisyonunu almış.Büyük ihtimal değişmeyebilir dedi.Çok heyecanlandım.O mucizevi anı görmek için sabırsızlanıyorum.Bu dönemlerde kasık ve bel ağrılarımız normalmiş.Ben de b12 vitamini epey gerilemiş.Bunun için bol bol kırmızı et,bakliyat ve bulgur dedi.Yiyemeyeceğimi söylediğimde ise mecburen vitamin verdi.Kızlar doktor bu haftalarda tatlı ve karbonhidratlardan biraz uzak durmamızı istiyor.Dondurma tüketin ve diyet ürünleri tercih edin dedi.Zira fazla şeker bebeğin birden irileşmesine sebep oluyor ve zor doğum gerçekleşiyormuş.
Ne güzel herkes hemen hemen hazırlıkları tamamlamak üzere.Ben paşamın kıyafetlerini yıkadım ütüledim.Şimdilik bir kenarda duruyor.B u hafta içinde sebemedin ürünlerini alacağım.10 hekimden 9'u sebamed diyorsa artık yapacak bir şey yok.1 ay sonra kontrol olacak.Sonrasında genelde 32 haftandan sonra artık 2 haftada bir kere geleceksin dedi.Şimdilik bu kadar.Sevgimden kocaman kocaman...:)

Ohhhhhh pasamizin keyfi yerinde bakiyorumda iyi olmaniza cok sevindim ama talihsizce kan almaya mahkum olmana icerledim dogrusu. Annesi kendine iyi bakmiyor musun yoksa. Prkmez kuru siyah uzum ve maalesef ki ciger kan yapixi seylerdir. Gida olarak almani tercih ederdim ::) Neyse damar yokuylada olsa afiyet olsun size :)

Kızlar bugün babamız kızımın ilk tepiğini hissetti
Ne zaman elini karnıma koysa hareket etmiyordu bugün arabada istanbula gelirken elini karnıma koydu ve duydu
Babasının en sevdiği yerde gösterdi kuzum kendini araba delisidir tocam

Bunlari ogrendigim iyi oldu Haftaya Sali gidecegim sorarim bende. Medicalpark canim ama her subede ayri fiyat cok sacma.

Cnm yaa bunu sen serum almadan anlayamıyorlar miydi ? Benimbuna kafam takildi.sonucta duzenli oalrak gidiyorsun kontrole. Neyse ama kuzucun buyumus yaa deger sipaya :) Hadi bi guzel dinlenin bakalim:)sıkıldıkca yaz sen bize :)

ayy cnm cok sevindim senin adina oohhh seker olayini hayirlisyla atlattinn.. Ne guzel odandanda kurtuldun simdi yerlestirmesi daha kolay ve keyifli olur.Hatta kizinda yardim eder okuldan geldikce :) aman yavas yavas yap ama..Senin okuldaki kizinda snei yoruyo ister istemez..

Ayy masallahh.. :) Yavas yavas mutlu sona dogru keyifle yuruyoruz hep birlikte :) Minigin dogum pozisyonunada gecmis cok sukur ayyy :) Ben heyecanaladim burda :)

Valla onun bana yardımı Anca topladıklarımı da kurcalayıp dağıtarak oluyor şimdilik :) Ağustos'ta 4 yaşında olacak dünya güzelim :)

Kızlar sizi biraz daha havaya sokayım dedim ve doğuma saatler kala olan halimi sizlerle paylaşmak istedim.

Bu fotoğrafa baktıkça o anları birebir yaşıyorum hala ...

Eklentiler

• $image.webp
    12,2 KB · Görüntüleme: 67
Veeee prensesim daha kardeşi gelmeden kocaman bir abla oldu.Allahıma şükürler olsun .Allah hepimize yavrularımızı analı-babalı,sağlık,sıhhat ve mutlulukla büyütmeyi nasip etsin..

Eklentiler

• $image.webp
    65,9 KB · Görüntüleme: 68
  • $image.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 61
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…