Doğuma Hazırlık Ağustos anneleri buraya gelinde toplanalım cok az kaldıııı...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ben normal doğumu aklımdan bile geçiremiyorum... öyle korkuyorum kii... sezeryan yapacağım sanırım daha doktorumla konuşmadım ama epidural normal mi yapsam acaba yaaa ufff neden bu kadar korkuyoruz ki biz doğumdan (

bende epidural normal olucam inşallah. konuştuk dr.umuzla. ne duyuyorsun da cayıyorsun mesela?

kızlar dogum olaynı etraftan bi cok yerden arastırdım en saglıklısı normal dogum geldi bana yurtdısında bi arkadasımla konusmustum orda yasakmıs zaten sezeryan hatta sezeryan olanlara ahh yazık gözüyle falan bakıyolarmıs tabi mecburi olursa elbette ama doga bize zaten normal yollarla o imkanı sundugunu düsünüyorum

epidural sezeryana daha önce şahit olmadım o yüzden yorum yapamam. genel anestezi olan sezeyran olan arkadaşımın bizzat doğumundaydım, çok rahat olduğu doğru. 10 dk. da çıkt. çıktığında ağrı kesici serumlarla narkozun etkisi geçene kadar uyuttular. 3 günde kalktı ayağa, sadece bebeği emzirirken problem yaşadı tam oturamadığı için. 1 hafta içinde dikişleri alındı. şimdi miniğimiz 2 aylık oldu buraya kadar her şey güzel, ama kendi açımdan bakacak olursam, bebeğinin ilk anını göremedi, enişte bebeğini kucağına ilk aldığında inanın çocuk gibi titredi nefesini tuttu resmen. o halini görünce ben ağladım duygulandım. narkozda olduğu için bebeğini emziremedi, göğsünü kayınvalidesi, bebeğini annesi tuttu öyle yaptılar güç bela. ilklerini göremedi, bizim çektiğimiz resimlerden bakıyor anca. buna şahit olduğum için, sırf o anları yaşamak için normal doğum istiyorum, Allah kısmet ederse eşimde girecek doğuma zaten. umarım meleğimin pozisyonuda normal olurda üzmez beni. normal doğumdan değil suni sancıdan korkuyorum ben.

bende epidural normal olucam inşallah. konuştuk dr.umuzla. ne duyuyorsun da cayıyorsun mesela?

Epiduralle sıkışabilirmiş, felç kalabilirmişim, öyle her anestezi uzmanına güvenilmezmiş her zaman sezeryan yapma diyen ablam en son gördüğünde senin canın çok tatlı sen normal yapamazsın dedi bana. Tabi annem normalde diretiyor

kızlarrr slm...
Akışına bırakınnnnn.. bebişiniz nasıl gelmek isterse öyle gelsin...
En sağlıklısı normal doğum hem anne için hem bebek için..
Son ana kadar bebek gelişimini sürdürüyor neticede, bağışıklıkları da daha güçlü oluyormuş, sezeryan bebeklerde sarılık neden daha fazla görülüyor dersiniz?...
Ben de çok korkuyordum ve annem kendisinin çok zor doğum yaptığını falan anlatıp dururdu hep daha da korkuttu beni..
dr.um bile çatın biraz dar 3 kiloyu geçerse normal doğum zor demişti
Ancak herkesin bünyesi farklı ben çok korkmama rağmen çok kolay doğum yaptım (belki ağrı eşiğim yüksekti, belki de bebeğim 2620gr doğduğu için)
Düşük kilolu doğmasına rağmen kızım ne sarılık oldu ne de 1 yaşına kadar hasta oldu
Bi ara detaylı yazarım isterseniz doğum hikayemi
Şimdi yine korkuyorum..her gebelik, her doğum birbirinden farklı olurmuş.. İlki kolay oldu ama ya bu sefer çok zor olursa diyorum kendikendime
Ama diyeceğim şu ki seçimi siz yapmayın :) gerekli durumlarda zaten sezeryan olur (anne ya da bebek için tehlikeli bi durum )
Allah hepimize kolay ve normal doğum nasip etsin

selam kızlar nasılsınız görüşmeyeli korkmayın bukadar aklınıza getrimeyin sürekli doğumu ben öyle yapıyorum ve en başından beri normal istiyorum hayırlısı artık..
nst ücretlendirilmiş yazmışınız haberim yoktu hoş doktorum daha ne zaman gireceğimi bile demedi ama ...
çoğunuz uykusuzuktan şikayetçisiniz benmi cinsim ne uykudan gözümü açamıyorum 2 gündür gece tuvalete bile kalkmıyorum uykuudan..
bugün sabah 3 kez şiddetli bi sancı girdi doktorum 1 saat içinde 5demişti 3te kaldı bende gitmedim sonra geçti ama ara ara adet sancısı gibi hafif kask sancılar var szilerde de var mı ?

hoş geldin canım .. seninle günümüz hemen hemen aynı kızlara göre biz önce gidiciyiz gibi ama :) bebeişlerin keyfi belli olmaz ... bebeğinin kilosu iyi gayet bizim kız zayıf birascık sanırım 2200 gr filan işte
kızlar size bişey sorucam benim gibi kanı düşük olan var mı aranızda doğumda sıkıntı oluştururmu bu çok merak ediyorum ilaçlar fayda etmiyo vücüduma doktor da çok üzerinde durmuyo ilaca devam diyo başka bişi demiyo

kız sana diyorum bebiş geliyor diye görürsün bak korkutayım biraz seni ne güzel ne güzel maşşşalllaahh Nazar değmesin uykuna sükret valla haline 1 aydır uykuya hasretim her gece sabah oluyo ben oluyorum anca sabah ezanında sızıyorum artık uykusuzluktan demekki herkeste farklı oluyo

bende baştan beri normal istiyorum.epidurali zaten 4cm açılma olduktan sonra yapıyorlarmış olur ya bi bakmışsın açılmam daha fazla oldu ve dayanabiliyorum iğnede istemiyorum(bu kadar kolay olsa dimi) o gün ne ile karşılacağımızı bilmiyoruz hele benim gibi ilk hamileliğini yaşayanlar ama çok düşünüp kafama takmamaya çalışıyorum.tek istediğim sağlıklı bir şekilde bebeğime kavuşmak artık o gün hangi doğum şekli uygun olursa

kızlar cok sevincliyim aöf de tek dersim kalmıstı mezuniyet icin onuda 88 le gecmisim acaba diplomayı hemen alabiliyormuyuzki biraz hava serinlesin gidip sormayı düsünüyorum cok sükür sonunda bitti bebişim ugurlu geldi bitanem benim simdi bide kpss var

Son düzenleme:

Doğumu düşünmemek mümkün mü yaw. Hiç aklımdan çıktığı yok

Uyku olayı insanı mahfediyor. Hele birde benim gibi çalışanlar için daha fena. Az kaldı 15 gün sonra bende çıkacağım iznime hayırlısı ile.

Kızlar bu ara bebiş hareketleriniz nasıl. Acayip dönüşler yapıyor bazen içim yarılacak gibi hissediyorum..

aferiiiiiiiiiiiiiin aöf hakkında hiç bi bilgim yok yavrum vala olsa yardımcı olurdum ama geçmişin artık devamı kolay

canım hepimiz aynıyız sanırım bebişler fıldır fıldır
bende senin gibi hala işe devam işte benimde yaklaşık 2 haftam var ayrılmaya

evet kızdırıyo bile beni bazen siz kızabiliyomusunz bilmiyorum ama bazen o kadar siddetli dönüyoki icimde sanki yırtıp cıkacak karnımı öyle yani bende cık bakim sen göstericem ben sana diyorum

hemen veriyorlar diplomayı tebrik ederim canımm... ama sen yinede bi ara git istersen...

kızlar konuyla alakasız olacak ama kaynanalarınızla aranız nasıl benim gercekten cok iiyi hatta evliligimizin ilk baslarında birlikte oturmayı bile teklif etmistim esime ev alana kadar oturabiliriz diye ama esim kendi ailesi olmasına ragmen ev ev üstüne olmaz deyip reddetmisti su son yaptıgımız bir haftalık ailesiyle olan tatilde emin oldumki gercekten esim haklıymıs bir arada zor oluyomus yaww gercekten cok ii bi insan ama mesela sizinkilerdede oluyomu böyle herseye müdahale etme istegi mesela esime bişey diyorum hemen müdahale bi arada olsaydık yapamazdım o zaman aklıma geldi yazıyım dedim

vala benimkide çok iyi ama adı üstünde kaynana bende birarada yapamam sanırım 1-2 hafta sonra gelecek doğuma kalıcak bakqalım napcaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…