Doğuma Hazırlık Ağustos anneleri buraya gelinde toplanalım cok az kaldıııı...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Amin canım aminnn..

Günaydın kızlar

Bu gece kasığımın biraz üstünde öyle bi sancı ile uyandım ki neye uğradığımı şaşırdım. Sonrada kasılma oldu biraz. Acaba yalancı gebelik sancısımı oluyor bu anlamadım.

günaydın canım erkencisin hoş uyuyamyoruz artık bende erkenden uyanıyorum bende netten biraz araştırdım da bu haftalarda rahim kendini doğuma hazırlarmış normalmiş bu kaıslmalar

günaydın canım erkencisin hoş uyuyamyoruz artık bende erkenden uyanıyorum bende netten biraz araştırdım da bu haftalarda rahim kendini doğuma hazırlarmış normalmiş bu kaıslmalar

Ah be güzelim çalışıyom bu saatte geldim işe. Ha gayret az kaldı bende keyif yapcam evde

Evet bende okudum canım. Yalancı doğum sancılarıda öyle oluyormuş. Kesik kesik ve düzensiz.

Ah be güzelim çalışıyom bu saatte geldim işe. Ha gayret az kaldı bende keyif yapcam evde

Evet bende okudum canım. Yalancı doğum sancılarıda öyle oluyormuş. Kesik kesik ve düzensiz.

ay cumartesi ya ben evdyim bugün o yüzden evdesin sandım aallahım kolaylık versin inş bugün senin için çabucak bitsin inş...

ay cumartesi ya ben evdyim bugün o yüzden evdesin sandım aallahım kolaylık versin inş bugün senin için çabucak bitsin inş...

Amin canım sağolasın. Bende yarıma kadar buradayım. Bu günde canım bir acayip. Çok aşırı yorgun ve bitkin bir haldeyim. Eve gidip duş alıp hemen yatıcam diyorum ama bir sürü çamaşır var yıkanacak. Bu hafta sonu çantamıda ayarlayayım diyorum. Sanırım geç bile kaldım bu konuda ben

Bebişimin eşyalarını yıkayacağım çok zevkli olacak çooookk

35. - 36. hafta itibariyle alıyor nst'ye
aç veya tok farketmez ,nst odasında görevli hemşire karnınıza kemerler bağlayıp, aleti açıyor ve bebişlerin kalp atışlarını duyuyorsunuz
alet bu arada sizdeki sancı ve kasılmaları da ölçüyor
sonra da çıktısını veriyorlar ve dr.a gösteriyorsun :)

her doğumda bariz sancılanma olmayabilir yani mesela benim ilk doğumda sancılarım adet sancısı gibiydi, ben tabi daha şiddetli sancılar olacağını sandığım için pek ciddiye almadım :)
sonra usg'nin verdiği doğum tarihinden önceki gece çamaşırıma nişan geldi (jel kıvamında bişiy)
nişan bebeğin dışarıdan gelecek enfeksiyon vs. gibi şeylere karşı koruyan tıpa gibi birşeymiş.. nişandan sonra da bebek birkaç saat ya da birkaç gün için gelirmiş
bende ertesi gün yine adet sanıları şeklinde sancılar devam etti ve hafiften su gelmeye başladı ama çok az az ben ilk önce akıntı ya da nişanın devamı sandım ama yavaş yavaş çoğalır gibi olunca dr.u aradım gel bakalım dedi
gittim meğer suyum geliyormuş yavaş yavaş ve 2cm de açılma varmış
zaten hastaneye girince iyice çoğaldı ve bariz suyum geldiğini anladım
hemen odaya aldılar, serumla suni sancı vermeye başladılar o zaman sancı çekmeye başladım artık
ama ben biraz kendimi kastığım için avaz avaz bağıramadım :)
bir yandan da nst'ye bağlıyım ki bebeğin durumu takip altında olsun diye
ebeler de 10 dk.da bir gelip açımamı kontrol ettiler bu kont.ler çok canımı acıtıyordu
dr.um geldi ben gidiyorum sen sabaha karşı anca doğurursun dedi :) zaten hastaneye çok yakın oturuyordu iyi git bakalım dedim :)
saat 16:30 gibi hastaneye yatmıştım, saat 20;00 de iyiden iyiye sanlarım artmıştı, sancı yokken tv. de ''Yaprak Dökümüne'' bakıyordum
eşim, annem ve kız kardeşim de yanımdaydı sonra eşimin çıkmasını istedim beni sancı çekerken görmesini istemedim
açımam hızlı olunca dr.u çağırdılar saat 21;00 gibi dr. geldi şaşkın vaziyette :) saat 21:20 de açılma 8 cm olmuştı ve doğuma girdim
ilk 2 denemem başarısız oldu, dr. uyardı uzun uzun ıkınmam gerekiyormuş yoksa bebek yarı yolda kalırmış :)
3. denememde uzunca bebeş doğana kadar ıkındım ve sonuç başarılı oldu :) Çok şükür bebeğim doğdu
onun ilk halini, ilk nefesini, ilk ağlamasını, ilk öksürmesini gördüm.. anlatılamayak kadar müthiş bişiy, bir mucize
ben doğuma girerken bi hemşireye de fotoğraf makinemi verdim ara ara videoya çekti özellikle de doğum anını ama tabiiiki yandan çekti

daha da detaylı yazmak isterdim ama Nisan başımda rahat bırakmıyor :)
İnş herkes benim gibi kolay bi doğum yapar ve tabii ben de yine böyle kolay bi doğum yapabilirim

ancak benim şöyle bi durumum da oldu ve bu dr.uma olan güvenimi biraz zedeledi
doğum sonrası drum rahatlayabileceğimi söyledi, ben rahat pozisyona geçip ayaklarımı ve kendimi kasmayı bırakınca ve ıkınmayı bırakınca da plasenta çıkmadı
20 dk. içinde çıkması gerekiyormuş, çıkmazsa anneyi zehirleme ihtimali varmış, karnıma masaj falan yaptılar ama çıkmadı
narkoz vereceklerini ve plasentayı çıkarıp temizleceğini söyledi..
Ve bana 5 dk.lık az bi narkoz verilerek psenta çıkarıldı, içim temizlendi
belki dr.um rahatlamamı ayaklarımı uzatmamı söylemeseydi doğumun devamı olarak plasenta da çıkacaktı kimbilir
hastane çıkışında narkoz için ekstra ücret de talep edilince acaba bilinçli mi yapıldı diye düşündüm
neyse neticede bebeğimi sağlıcakla kucakladım çok şükür :)

rahat bi doğum olmuş anlattığına göre inş bizlerinde öyle olur ...
o durumdayken hastaneye hemşirelere ve doktorlara emanetiz kendi başımıza ne yazıkki başarmamız imkansız o yüzden insan bazı şeyleri olup bitince anlıyo bi çok kişi doktorundan hastanesinden şikayetçi ... o an canımızla uğraşırken çok ne olup bitiyo anlamıyoruz ama insanın sonra canı sıkılıyo ...benim ilk doğumum olucak inş başıma ne geleceğinden habersiz bekliyorum umarıım her şey yolunda gider

Arkadaşlar hepimizin sayılıı zamanı kaldı Allah yardımcımız olsun bi nefeste alalım kuzularımızı elimize inşallah.bu arada hastane çantası hazırladınız mı?neler aldınız yanınıza? internette listeler var ama gerekli gereksiz herşey var,sadece gerekli olan şeylerin toparlamak lazım bu konuda çanta hazırlayanlar bilgilerini paylaşırsa super olur.. Sevgiler hamişler :)

haklısın canım benim başından beri erken doğum tehlikem olduğu için ben hazırlayalı çok oldu..
içine,
3 takım zıbın
bir yelek
battaniye
emzik
küçük biberon
4 5 tane bebek mendili
ıslak mendil
küçük çoraplar
bebek bezi koydum 7 8 tane yeni doğan
pişik kremi filan koydum bebeğim için

kendi cantama ise , iki takım gecelik
bol miktarda ped,
terlik, peçete, ıslak mendil, 2 3 adet iç çamaşırı alt üst
hastane bezi iki adet
çorap bir tane patik koydum insan üşüyomuş doğum sonrası
birde sürmemle tacımı koydum :) tokalarımın yanına

arkadaşlar bu bebeğe yaptıgımız hazırlıkta 10'lu hastane çıkışı aldık ve onun yeterli olacağını düşünüyorum. siz neden zıbınlar çoraplar vs. koyuyorsunuz, yoksa kastettiğiniz şey bu mu?

bende 10lu hastane çıkışlarından aldım yeterli olacagını düşünüyorum ama tecrübesiziz bilemiyorum ,bilenler yardımcı olabilir belki.:)

bende hazırladım çantam kızlar şunları koydum ;
bebek için :-biberon
-zıbın takımı 5 li setten 2 paket koydum
-emzik
-önlük
-battaniye
-bebek bezi 10 adet
-pişik kremi
-ıslak mendil
-çorap ve patik
-ağız mendili
-1 adet yelek aklıma gelenler bunlar
kendim için:- gecelik takımı
-lohusa tacım
-terlik
-hasta bezi ve normal ped
-iç çamaşırı
-yelek
-göğüs kremi
-çorap
-göğüs pedi
şimdilik bunları koydum unuttuğum olabilir ama :)

bende hazırladım cantamı bakalım daha eksıklerımız vardır.aslında dogum yapacagım hastane sadece kendınız ıcın kıyafet getırın dıyo bebegı zaten gıydırıyolar battaniyesıne kadar verıyolar
bebgım ıcın
+ 2 tane hastane çıkısı
+2 corap
+yelek
+agız mendılı
+bez
+burun aspıratoru
+pamuk
+penye battaniye
+pısık kremı
kendim için
+2 gecelık,1 pıjama takımı
+lohusa tacı
+dıs fırcası
+terlık
+kılot-atlet
+çorap
+gogus pedı - catlak kremı (numunelık ) daha eksık varmı bılmem

günaydın kızlar
dün geceden beri sancı yokluyor beni, şimdiye dek 3 defada şiddetli kasılmam oldu. 2 kere daha olursa yolcuyum sanırsam, olursa gel dedi dr :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…