Doğuma Hazırlık Ağustos anneleri buraya gelinde toplanalım cok az kaldıııı...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
doğum tarihimiz ve şeklimiz belli olsada rahatlasak cidden yaa çok sıkıcı bi dönem oldu bu artık..kafamda hep acabalar olucana kesinleşsede rahatlasam diyorum haftaya kontrolum var bakalım ne olcak merak içindeyim

Doğum şekli belli olmadanda insan rahat edemiyor. Ben mesela bir takım pijama aldım, şimdi gecelik mi pijamamı hangisini alcam belirsizim. Normal olacaksa gecelik almam lazım, sezeryan olacaksa pijama takımı alcam.

canım ben bır gecelık aldım bırde pıjama ve gecelıgı arkadasım verdı genelde gecelık rahat oluyo dedı istersen gecelik al

Arkadaslar 35+3 de yani kandil gecesi sancım başladı. Gece hastaneye geldik nst de sanci cikti. hemen serum verdiler nidi... başladılar. Akciğer geliştirici iğne vurdular hala hastanedeydi. Gece bı tane daha iğne vuracaklar. İncelmem cok artmiş. Cok az kalmıştı oysa ki. Acaba sancılar dursa 1-2 hafta daha gidebilir miyim?.

canım 36. haftada çatı muaynesi yapılıyor ve duruma göre yani bebeğin kilosuna göre, senin çatı genişliğine göre dr. bişiy söylüyor
bana bebek 3 kiloyu geçerse normal doğum zor olur demişti dr.
son kontrollerde bebek 3250 gr. idi hesapta .. ama normal doğum yaptım ve kızım 2620gr doğdu

Allah saglik versin hayirlisiyla gelisimini tamamlayip oyle gelsin kuzucugun.senin bebeginin usluluguna bagli demek ki bir an once anneciginin kollarina atilmayi istiyor kerata. Arkadasim sabirli ol bebegin senin duygularini yasiyor . Herseyde vardir bir hayir tedirginligini bastirip bol bol dua et ki bebegin de huzursuz olmasin. Kuzucugunun cennet kokusnu icine cekmene az kaldi Allah hayirli ve kolay dogum saglikli bebek nasip etsin.

bence de 37. hafta erken olur canım yaa
mümkün mertebe ertele tabi eğer bi rahatsızlığın yoksa
çünkü son ana kadar bebek gelişimini sürdürüyor ve bildiğim kadarıyla 38. haftadan önce sezaryan yapılmamalı

canım hakkınızda hayırlısı olsun sen gönlünü ferah tut
nice sağlıklı denilen bebekler rahatsız olabilirken problemli denilenlerde de hiç bi sorun olmayabiliyor
Allah bilir, canım dualarımız seninle
hayırlı haberlerini bekliyoruz inş.

tosuncuk büyümüş annesi :) hayırlısıyla sağlıcakla inş.
dediğim gibi 36. haftada çatı muaynesi yapılması gerekiyor,

bebek 3 kiloyu gecmis bana son ana kadar bilemeyiz bi aksilik olmassa normal yaparız diyor bende biliyorum onu ama diyelimki catım darsa veya normal doguma müsait degilsem özelde sezeryan ayarlamak istiyorum ben neden rahatlatmıyor bu doktorlar bana mı denk geliyor anlamadım o kadar üzerine gittim sonuç alamadımm bi ohh cekmek istiyorum artık

Son düzenleme:

Arkadasim sen bunlara takilirsan zaman hic gecmez huzursuz eder durursun kendini. Varsayimlarla moralini bozma her bayanin cati genisligi farkli olur. Bir de bebeklerde 2.8 ile 4 kilo arasi normal. Annelerin cati araliklari da %90 civari bu kilolarda normal dogum yapabilecek genislikte. Ama icini rahatlatmak istiyorsan da tedbirini al sezeryanda guveneblecegin bir dr arastir. Bebegini de huzursuz etme bak senin icinin rahatligi derecede huzurlu o.

Bazı doktorlarda cidden arıza oluyorlar. sekercik seni çok iyi anlıyorum canım. Aynı dert bende de var. Bilmek istiyorum ne olacağını ki kendimi ona hazırlayayım. Böyle muallak olunca daha fena stres çekiyo insan yaa.

günaydın kızlar nasılsınız eşim raporu yazan radyoloji uzmanıyla konuştu beni götürmedi sen çok evhamlanıyosun diye adam gördüğüm şey 1mm bile değil korkmanıza hiç gerek yok demiş ben gördüğümü raporda belirtmek zorunda olduğum için yazdım filan demiş biraz daha rahatladı içim ama tabiki pazartesi araştırmaya kesin gidicem ..
yazdıklarınızı okudum gerçekten benimde doktor yüzünden hiç yüzüm gülmedi kafama göre bi dr bulamadım ne nst ye soktu beni ne çatı muaynesinden bahsetti karambole gidiyo gibiyim bana hala 15 gün sonra gel diyo her hafta gitmem gerekmiyo mu bu haftalarda ?

Aslında bende erken olduğunu düşünüyorum. bayramdan hemen sonra 38. haftam doluyor.
sanırım doktorum tatilini bölmek istemediği için önce dedi ama önüzdeki hafta kontrolüm var bakalım ne dicek.

Canım çok sevindim senin adına. İnşaAllah daha güzel cevaplarda alırsın. Kafanı takma bebişini düşün sadece.

Bende son haftalarda her hafta çağıracak diye bekliyorum ama bakalım. Sen kafana takılan ne varsa sor. Ama nst güzel çıktıysa belki gerek görmez sık çağırmaya. Hiç bilmiyorum ki bende. Ne kadar zor bu işler. Hele ilk çocukta şapşala dönüyo insan

Aslında bende erken olduğunu düşünüyorum. bayramdan hemen sonra 38. haftam doluyor.
sanırım doktorum tatilini bölmek istemediği için önce dedi ama önüzdeki hafta kontrolüm var bakalım ne dicek.

Sakın yaptırma bence. Gerekli olsa neyse, ama doktorun keyfi için bebeğini erken aldırma. İşe bak ne kadar saçmalık. Gerekirse değiştir doktorunu canım..

çok şükür, gözün aydın canım çok sevindim
ben temmuz 17 de gidicem kontrole, 36. hafta bitmiş olcak, ondan sonra her hafta görüşücez dedi. bakalım napıcaz

çok şükür, gözün aydın canım çok sevindim
ben temmuz 17 de gidicem kontrole, 36. hafta bitmiş olcak, ondan sonra her hafta görüşücez dedi. bakalım napıcaz
çok sağol canım .. son dönemlere girdik hepimiz çok evham yapıyoruz ,hele ilk bebk olunca insan tamamen tecrübesiz oluyo .. biz ne kadar özen gösteriyosak doktorlardan da o tavrı bekliyoruz ama onlarda bizim gibi yüzlerce hasta gördüğü için duyarsızlaşıyolar artık

gözün aydın canım :)

valla hiiiiç kusura bakmasın duyarsızlaşamaz, o yüzlerce hasta görüyor olabilir ama ben yüzlerce çocuk doğurmicam yani

o zaman bunu dr.la açık açık konuş
söyle ben böyle düşünüyorum ne yapalım sizce bi özel hast. ile görüşeyim mi de...
ayrıyetten de düşündüğün özel hastaneye git bi muayne ol,
dr.u gör, konuş, bakalım ne dicek.. belki dicek ki normal doğum olur ya da çatın dar sezaryan olur falan derse en azından o dr.u da bi görmüş olursun

ama anladığım kadarıyla senin normal görünüyor doğum,
bi aksilik olmazsa dedikleri de; doğum sırasında bebek ya da sen zor durumda kalırsanız hemen sezaryana alırız demek oluyor sanırsam... :) mucckk...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…