Doğuma Hazırlık Ağustos anneleri buraya gelinde toplanalım cok az kaldıııı...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
günaydın kızlaar...
hoşgeldin handec.
bu gün bana bişeyler oluyor, ne bilmiyorum ama ağlıyorum sabahtan beri bebeğim kıpır kıpır sabah 08:20 den bu yana hemen hemen hiç durmadı diyebilirim. pek bi hassasım nedense

su turkcelden hamilelere abone olupta gelen msj var ya onda okumustum bende bu hafta icin bu hafta icinde bizim duygularımızda cinsellik evlilik gelecek kaygısı adına elde olmayan duygu gecisleri oluyomus ama gelip gecici bişeymis seninkide odur büyük ihtimalle

olabilir canım, eşim yanımda olmayınca daha bi yoğun yaşıyorum sanırsam. hamileliğimin sadece 3. ve 6. ayında yanımda olabildi. doğuma kadar da yok hoş doğumdan 2 ay sonra yine gidecek ama o zamanı fazla düşünmüyorum. şu dönemlerde çok ihtiyacım var ama yalnızız işte

zaten hamileliklte insan iki seye cok düsermis birincisi annesine ikincisi kocasına ben de esime öyle bir düstümki hiç kıskanmadıgım kadar kıskandım icten ice hiç düsmedigim kadar düstüm üstüne hele annemin en ufacık elestirisine bile tahammülüm yoktu hassas oluyosun ister istemez hele o iki kişiye cok düsüyosun bende öyle oldu

adetin 9. günü çarpışma var
adetin 11. günü çarpışma
adetin 13. günü 2. çizgi silik çarpışma var
adetin 14. günü 2. çizgi koyuya yakın çarpışma var
adetin 15. günü 2. koyu çizgi çarpışma var
adetin 16. günü 2. koyu çizgi çarpışma yok
adetin 17. günü silik 2. çizgi çarpışma yok
adetin 18. günü çarpışma var

anlıcanz durum bu asıl günler pek çarpışma yok sizce durum ne olur

kızlar hepinize günaydın .. yeni geldim doktordan çok şükür doktor içimi rahatlattı ...bebekte bi problem görünmüyo çok şükür ki kiloda almış 2700 gr olmuş meleğim .. allahım en kısa zamanda sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızı

amin jasmincim..

Hepinize günaydın.

Bende c.tesi kontrola gittim. Bebişim 2350 gr olmuş. Doktor herşey gayet güzel dedi.

Nst ye girdim ki şöyle ki, bir kaç paket çikolata yedim ki çok oynasın. Zaten sordular hemen yemek ve tatlı bişeyler yedin mi diye. Girmeden önce kıpır kıpır olan beni mahfeden bebeğim aletler takıldı yaw çocukta tık yok. Hemşireler baya bir uğraştı salladı etti yok anam sanki anladı da inadına uğraştırıyor gibi. Bir saate yakın nst de kaldım ama maalesefki doktor tekrar gir dedi hiç oynanamış bebek. Oradan çıktım tekrar başladı yaramaz oynamaya. Hemde öyle böyle değil. Bu perşembe gittiğimde gireceğim artık.

Benide her hafta çağıracaklar sanırım. Kendi doktorum izinde başka doktora gittim bende ama sağolsun oda baya bi ilgilendi.

amin cnm inş..
canım cok sevındım.gözün aydın.bende bugun ögleden sonra gıtcem bakalım

mahsus yapmıstır annesı :) bende gırecegım ntsye bol çıkolata yıyım o zmn bende :)

amin cnm inş..
saol canım seninde kontrolün güzel geçer inşallahh... benim kontrolde herjangi bir doğum belirteisine rastlamadı dr. keyifli keyifli yatıyo hanfendi bakalım ne zaman gelicekler yumurcaklar .. sezeryandan bahsetmedi dr normal görünüyo dedi ama bakalım nasıl olcak kızlar

haberler güzel desene bende perşembe gideceğim bakalım.geçen hafta 1800gr.dı. bakalım şimdi ne söyleyecek:26:umarım hepimiz için hayırlısı olur sağlıcakla kucağımıza alırız bebeklerimizi

canımmm cok sevindim tebrikler bebegin tam ideal kiloda Allah ım saglıklı agrısız dogumlar nasip etsin inşallah..

bebek hareket etmeyince nts de tam cıkmıyo diye doktorlar hareket etsin diye ben en son gittigimde nts ye bi girdim sanki gök gürültüsü gibiydi nts yi baglayanlar bile güldü öyle siddetli siddetli utandım resmen

ne carpısmasıymıs o anlayan varmı ?

amin cnm inş..

hayırlı haberlerini bekliyoruzzz

günaydınn kızlar ankarada müthiş güzel bi hava var bugün bizde simdi kahvaltımızı yaptık simdi keyif zamanı ee sizlerden ne var ne yok artık her sabah bacagımda krampla uyanıyorum ama kısa sürede geciyor aslında kalsiyum falanda almaya calısıyorum ama yinede kramplar olabiliyo galiba:44:

günaydınn herkesee
dün kontrolumuz vardı cok şükür herseyımızz gayet iyi normal dogum gozukuyo sabırsızlıkla beklıyoruz yuzunu gösterdı en sonunda :):)
kramplar banada oluyo magnezyum kullanıyomsuun cnm ?

elevit diye vitamin varya onu atıyorum arada onun dısında hicbişey almadım hamilelik boyunca artık sabah krampları alıskanlık haline geldi resmen Allah tan kısa sürüyo yoksa dayanması zor gercekten kontrolunuz nasıl gecti bebiş kac kilo boy falan ögrendinmi?

kızlar dogum anının gelmesiyle ilgili bunları ögrendim paylasayım dedim;

: DOĞUM ::

* Her kadın ve doğum farklıdır. Eğer iyi hazırlanmışsanız doğum daha rahat geçecektir.
* Tarih yaklaştıkca sancılar hissedeceksiniz.
* Eğer doğum başlamışsa, sancılar 5 dakikadan daha sık gelir, 1 dakikadan uzun sürer.
* Genellikle bel ağrısı olur.

Yalancı sancılar

* Düzensiz aralıklar ile gelir.
* Hareketle veya pozisyon değiştirmekle azalır.
* Sırtta değil karında hissedilir.

Şu durumlarda doktorunuzu arayın :

* Eğer su gelmişse
* Şiddetli kanama oluyorsa
* Sancılar hafiflemeden kasılmalar oluyorsa

Doğumun safhaları :

1. EVRE: Rahim kanalının açılma dönemi (servikal efasman)
Sancılar 5-10 dakika aralıklı 40-50 sn sürer.Sancılar 2 dakika da bir oluncaya kadar bu dönem sürer.Bu süre ilk kez doğum yapanlarda 12-16 saat kadar sürebilir.

2.EVRE:Rahim ağzının tam açılıp bebeğin kafasının doğduğu ana kadar olan süredir.
Yaklaşık 2 saat sürer.

3.EVRE: Plasenta ve zarların doğumu
Bebek doğduktan hemen sonra bebeğin durumu APGAR skoru ile değerlendirilir. Doğumdan yaklaşık 5 dakika sonra bebeğiniz kucağınızda olacaktır

günaydın kızlar ... şekercik bu evreleri yaşamamıza az kaldı çok heycanlanıyorum böyle okuyunca ...benim dün belim bayağ ağrıdı ama yorgunluktan D: doğumdan değil yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…