Doğuma Hazırlık Ağustos anneleri buraya gelinde toplanalım cok az kaldıııı...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

aman canım içine çektiğin şeyler kimyasal yinede dikkat et

maaşallah neyle besledin bu besledin bebişi okuyunca moralim bozuldu aramızda 9 gün var benim kızım geçen cuma daha 2 kg dı.(((

aman aman çok çekme böyle şeyleri içine
sana da bebeğe de zararlı neticede canım

kasık ve bel ağrıları beni de zorluyor artık... arada kafa falan atıyor gibi bi bastırıyor ki aşağıya doğru çok fena oluyorum...
sıcaklar da fena oldu geceleri uyumak da zorlaştı, herşey zorlaştı... ben bi de evde bi afacanla uğraşıyorum,
babamız bu hafta yıllık izinde, tüller, perdeler yıkanıp, camlar silinecek, halıları yıkamaya vericem vs. ev işleri var yanii .. adam da diyo ben izne mi çıktım yoksa ek işe mi girdim anlamadım :)
bu arada ben yavaştan şişmeye başladım sanki,
ve son 1 ayda 3 kilo almışım, annemin tartısı öyle diyo ama bakalım dr.un tartısı ne dicek :) yani 57 den 69 a çıkmışım toplamda ama acayip iştahım açıldı valla
kalsiyum için ben akşamları çiğ susam yiyorum 1 tatlı kaşığı kadar...aklınızda olsun
onun dışında elevit ve kan hapına devam ediyorum.. ki bunlara doğumdan sonra da bi süre devam etmek gerekliymiş.. emzirirken
bebişler gelsin diye sabırsızlanıyoruz valla ama olsun biz katlanırız herşeye biz anneyiz.. onlar zamanında sağlıcakla gelsinler yeter

napsın adamda haklı bende perdeleri astırmıstım bide kaldıramadıgım bişey oldugunda yardım alıyorum.. Susam cok kilo aldırır canım ya ondan almıs olabilirsin cok zayıf insanlar kilo almak icin yer susamı hatta..senin baska cocugunda var demek sen daha tecrübelisindir bizden..bu arada besigine bayıldım ne cici seymis o öyle güle güle kullansın bebişin...

Son düzenleme:
maaşallah neyle besledin bu besledin bebişi okuyunca moralim bozuldu aramızda 9 gün var benim kızım geçen cuma daha 2 kg dı.(((

moralini niye bozuyosun her bebek farklı farklı sonucta normal beslendim :)) cay kahve çikolata onları tüketmedim yeni yeni basladım tüketmeye :) bazı seylere dıkkat ettım etle bırlıkte yogurt tarzı seyler tuketmemeye abur cubur hamur işi yok :) diğer kalanlardanda ölçülü yedim :)saatli yemege dıkkat ettım :) bu arada nazar degdı sanırım düştüm dün neyseki bişeyimiz yok :)

geçmiş olsun canım aman dikkat et ...
dediğin gibi her bebek farklı oluyo sonuçta bende çok kafaya takmıştım zayıf diye ama bir haftada 500 gr aldığını görünce gözlerinme inanamadım .. dediğin gibi biraz dikkat etmek gerekiyo hamurişi tatlı ekmek bunlar bizi şişiriyo sadece kendimize alıyoruz kiloyu ama daha sağlıklı beslenmek lazım böylece bebekler de faydalanıyo ..

selam kızlar nasılsınız bakalım bugün dün erken kalkmanın ve bütün gün kendimi tutmanın etkisiyle gece güzel uyudum kendimi zorladım ama resmen dün gündüz uyumamak icin gecede meyvesini aldım tabi iyi oldu kendimi süte verdigimden beri bacagıma eskisi gibi kramp girmiyo bu arada hurma yiyosunuz degilmi kızlar günde 1 2 tane bugün bebişin çamasırlarını yıkayıp ütülüycem sonrada cantasını hazırladımmı tamamdır hazırız bekliycez ondan sonra bu arada bebek bezini su prima premium care 3-6 kg olanı aldım sizin hazırlıklar nasıl gidiyo ?

bende bezi molfix aldım yenidoğan aldım primanın yeni doğanını bulamadım o yüzden molfix aldım bende umarım memnun kalırız ..
benimde bacaklarımın iç kısmı resmen bir günde çatladı ya deli gibi kaşınıyo .. karnımda henüz çatlak yok ama bacaklarıma üzüldüm

kasındıgı zaman krem sür mümkün mertebe kasınmaması lazım diye biliyorum ama bacaklardaki gecer aman karnında olmasında

Bugünkü doktor randevum, doktorumun sezeryan doğumu uzun sürmesi nedeniyle iptal oldu. Cuma gününe ertelendi.Çok moralim bozuk. Bu hafta doğum öncesi sekiz haftam başladı. 5 haftasını aktarmam gerekiyor.

ewt canım günde bir tane hurma yiyorum dediğin gibi kramp giren anne adaylarına sütü öneriyorum. ben günde bir kasede süt ile gevrek yemeye çalışıyorum hem lif bakımından ihityacını karşılıyor hemde sütü tüketmemizi sağlıyor.
bebeşin ütüsü ne kadar zor gözün korkmasın ama küçük küçük olunca ütü hiç bitmeyecek zannetmiştimben daha çantayı hazırlamadım ama artık hazırlamam gerek bebek bezimizi falan aldık prma premium care 2-5 kg.

günyadın kızlar yeni bi güne uyandık doğuran filan yok dimi aramızda .. bende de tık yok miniğimin keyfi yerinde yarın dr kontrolümüz var bakıcaz artık gelişmelere

canım soğuk memlekette yaşadığımız için şimdilik biraz iyiyiz ama sanırım 1 2 haftaya kadar yanmaya başlarız .. tamda sıcaklarda doğurcaz hayırlısı :)

sıcak havada doğum yapmak aslında en güzeli,,bebek yeni doğunca sürekli yıkaman gerekiyor,,yaz günü üşüme derdi olmuyo,,ama kış olsa yıkayamıyorsun ,,,üşür diye,,en güzeli yaz,,benim ilk kıızm yazın doğdu haziranda ikincide nasipse ağustosta doğacak..gayette memnunum..

selam kızlar bende aranıza yeni katıldım,,33 haftalık hamileyim bende,,daha henüz 1 yaşında kızım var,,kızım 6 aylıkken 2.ye hamile kaldım ,,şimdi ikinci kızımızı bekliyoruz nasipse,,
biraz okudum yazdıklarınızı ben yeni anne olduğum için doğumla ilgili veya başka birşeyle ilgili sorularınız olursa ( özelllikle ilk doğumu olacak olanlar için) seve seve cevaplarım,,
ama benimde size bi sorum olcak,,benim bebeğimin başı yukarda,,bebeği ters olan var mı ,,doktorunuz ne dedi,,bizimki dönmesini bekleyeceğiz dedi,,
ha birde çatlaklar için bi öneri size,,duştan çıkmadan johnson baby bebek yağıyla vücudunuzu yağlayın bi su dökünün çıkın,,çok güzel nemlendiriyor,,ben ilk gebeliğimde hergün yapıyordum,nerdeyse 8aya kadar hiç çatlak olmadı,,8.ayda yağ bitince njivea aldım işe yaramadı ,,en güzeli johnson mış valla,,şimdide kullanıyorum yeni çatlak yok şükür:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…