Doğuma Hazırlık Ağustos anneleri buraya gelinde toplanalım cok az kaldıııı...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Şekercciikk ben bundan 3 yıl kadar önce bir operasyon geçirdim.. kalçamdan.. O operasyonda epidural anestezi yaptılar bana...
Belinden bir iğne yapıyolar katater takıyolar.. Belinden aşağısı tamamennn uyuşuyor..
Normal doğumda epidural yaptıklarında açıklık 5-6 cm olmalı diye biliyorum ben..
Epiduralin bana hissettirdikleri çok kötüydü açıkçası.
Allah sakatlara,felçlilere yardım etsın. Ertesi güne kadar hissetmiyorsun bacaklarıNI. Tuvalete bile gidemiyorsun...
Tabi ben bir operasyon için aldım epidurali. Doğumda durum nasıl olur bilmiyorum...

Epiduralden sonra kalıcı olarak migren, bel ağrısı, bacak ağrısı gibi sıkıntılar olabiliyor.
Ayrıca çok profesyonelce yapılması lazım.
Ikınman zorlaşacak çünkü hissetmeyeceksin.Sen doktorunla iyice konuş. Ben de konuşucam. Benim doktorum hiççççç aceleci değil sağolsun :)

İyice konuşup ona göre karar vericem bende.. Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun...

benim doktorum normal doğumda epidurali pek tavsiye etmiyor.. çünkü son zamanlar ıkınmayı hissetmediğin için sıkıntı olabiliyormuş

Bende normal epidurali doktoruma sordum. Oda ıkınmayı azaltıyor demişti ama korkan da zaten ıkınamıyor diyede eklemişti.

Ama bende sezeryan olursam da normalde olsa epidural düşünüyorum.

Belli olsada ne olacağı ona odaklansak yaww. Böyle iki arada bir derede stres oluyorum iyicene

benim doktorum normal doğumda epidurali pek tavsiye etmiyor.. çünkü son zamanlar ıkınmayı hissetmediğin için sıkıntı olabiliyormuş

epiduralin çeşitleri var diye biliyorum ıkınma asaması doktor kontrolunde olacak ve belli miktarda verilcek sezeryandaki kadar yada operasyon ameliyat kadar cok dozaj olmayacak acıyı yüzde 95 azaltıyondoktor ıkın deyince ıkıncaksın farkı bu yani benim endişem dikiş sayısını arttırıyomuydu ama sanırım öyle bişeyde yokmus iyice arastırıyım burdan anlatırım benim aklıma yattı :126:

evet doğuma cesaret kazanmak bu gerçekten çok bunaldım artık. dün geceden beri sancılarım var yine karnım taş gibi oldu bebeğim de az hareket ediyor bugün. umarım geliyordur artık :) eşim bile yeter doğur artık herkes bu kadar çekiyo mu acaba diyo adam gece gündüz doğurcam diye bekleye bekleye bi hal oldu tabi hep sancı hep ağrı :) epidurali benim dr.um da yapalım dedi ama ben istemiyorum. yapan kişilerin çok çok uzman olması gerekiyormuş çünkü. belden sinirlere girdikleri için direk çok ciddi hasarlara neden olabiliyormuş. benden önce eşim karşı çıkıyo zaten kendisi sağlıkçı olduğu için iyi biliyo bu durumları. en normal şekilde olsun istiyorum hayırlısıyla. şekercikk sen de iyi araştır bence anestezi uzmanlarını falan ona göre karar ver, sonra sürekli belde bacakta uyuşma falan yaşayanlar var benim gözüm korktu o yüzden.

slm kızlar nasılsınız bakalım yoktum kaç gündür...
çok kötü hasta olduk biz ortakulak iltihabı vardı bende normalde, o azmış Allah'ım bu kadar mı zor olur, önce hiç böyle olmuyordu. sol kulağım iptal hiç duymuyor, sağ tarafta şöyle böyle işte. yatıyorum 3 gündür, öyle bir zonkluyor ki uykuda hak getire Allah'tan kızım uslu duruyor, sancılarım falan kesildi tık yok ufaklıkta. galiba hasta haliyle annesini yormak istemiyor kuzucum.
bu arada son msjlara bakabildim sadece epidural normalden bahsetmişsiniz, ben dr. uma bu isteğimi söylediğimde 'bizde ilk doğumu olanlara normalde bunu tavsiye ediyoruz' dedi.

Ya kizlar gobegimiz nasil asagi inecek? Boyle bir anda mi oluyor yoksa gun gun asagiya mi iniyor? Buarada karnim tas gibi zaman geldi mi acaba :18:

benim bir gecede indi aşağı göbeğim. bebeğim öle bi hareketlendi karnımdan bi yerlerden çıkacak sandım sonra hareketlerini ok dar aşağıda hissettim ki bi baktım inmiş aşağı. tabi bunların yanında sancı vardı sancı geçmeyince doktora gittim ilaç verip durdular bebeğim gelmesin diye bi gecede oldu yani nolduysa. 35. haftamdaydım o gün bugündür sancılarla bekliyoruz bakalım, bugün geceden beri karnım taş gibi kasılmalarım var sancım var ama düzenli olmadığı için gitmiyorum artık doktora.

eşin neden karsı cıkıyor canım bende saglıkcıyım ama ben böyle düsünmüyorum evet haklısın yapanların konusunda cok uzman olması gerekiyor bu dogru ama bazı avantajlardan yararlanmak gerekiyor diye düsünüyorum ben.. dogal yolla dogumu istemen senin en birinci hakkın cesaretlisin tebrikler tabi hatta bazılarının agrı esigi o kadar yüksekki kontrol icin doguma gidip 25 dk icinde sorunsuz doguranlar var ama bizim agrı esiklerimiz ne kadar bilmiyoruz ki ha ama sunu biliyoruz ki hiçbişey uygulanmasa bile asla ve asla dayanılamıycak bişey degil doga bize bunu zaten sunuyor doktorlar biz olmasak bile dogal yollarla siz bunları zaten bi sekilde cıkarcaksınız o yüzden telas yapmayın diyolar..

eşim kolu bacağı olmayan engelli insanlara protez ortez yapıyor canım, yanlış uygulama tedavi sonucu kolunu bacağını kaybeden çok insanla karşılaştığı için korkuyor güvenemiyor, o yüzden karşı çıkıyor, bi şey olursa diye. hayırlısı bakalım normal normal doğururuz inşallah...

Doğum öyle bir bilinmeyen ki son ana kadar hiç bir şey belli değil. Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin kızlar. Bizde bebeklerimizde ona emanet.

ömer farugun annesi (ismini bilmedigimden sana böyle diyorum canımm )esinin bölümünü okuyunca anladım canım insallah dedigin gibi agrısız sorunsuz dogumlar nasip etsin rabbim hepimize amin..

Son düzenleme:
ömer farugun annesi (ismini bilmedigimden sana böyle diyorum canımm )esinin bölümünü okuyunca anladım canım insallah dedigin gibi agrısız sorunsuz dogumlar nasip etsin rabbim hepimize amin..

fatma ismim :) amin inşşallah sağlıkla sorunsuz hayırlısıyla alalım bebeklerimizi kucağımıza gerisi önemli değil... Rabbim hepimize yadım etsin bi avazda çıkıverirler inşallah :)

senin bayagı bayagı dogum yakın ama zaten dogumdan sonra oksitosin hormonuyla birlikte vücut üretiyomus diye biliyorum ben 6 günün kalmıs takvime göre sancın agrın varmı?

Dun nst ye girdim sanci cikti ama birsey hissetmedim bazen bebegin hareketleri de sanci olarak cikabiliyormus. Doktor ultrasonda bakti hala inmemis dedi. Ptesiye kadar dogurmazsam yine kontrole cagirdi. Hic sancim falan yok sadece karnim sert birazda belim agriyor ama o da oturunca ayaktayken bel agrisi da yok. Ya bianda hersey olacak gidip dogurucam yada gununu gecicek sezaryana giricem.

senin icin hayırlısı neyse o olsun inşallah catı muanesi falan yaptırdın deme normal dogum icin bi engelin yok beklemek kalmıstır simdi sadece bu arada kızlar ne yemekler yapıyosunuz bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…