Doğuma Hazırlık Ağustos anneleri buraya gelinde toplanalım cok az kaldıııı...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Aynı gün doğumumuz :) bn Çarşamba gidicm doktora sancı verecek sanırım :18:

Gobek neden kaliyor ki acaba?

İyide göbek tabiki kalacak, öyle hemen laptarak diye gitmez ki. Ben normal doğum yapan bir kadın gördüm ki sanırsınız dokuz aylık hamile. Bu tamamen kişinin gebeliğinde aldığı kilo ile alakalı. Çok kilo alanın göbeği daha çok kalıyor. Tabiki normal doğumda göbek daha hızlı geri çekiliyor sezeryanda ise bu biraz daha uzun sürüyor.

Aynı gün doğumumuz :) bn Çarşamba gidicm doktora sancı verecek sanırım :18:

benim kontrolüm vardı bugün sancılara devam, açılma yok ama rahim yumuşamaya başlamış o yüzden bekleyelim suni sancı vermeyim açılsın rahim dedi doktorum. pazartesiye randevu verdi ama beklemez büyük ihtimal o zamanka kadar gelir dedi. benim ağrı eşiğim yüksekmiş baya öle dedi rahat doğurursun inşallah normal bi şekilde dedi, beklemeye devam hayırlısı bakalım...

Selamm Güzel Gebeler...

Ben de geldim...

Nst'ye girdim.. Bebeğin kilosu vs normal herşey güzel şükürler olsun...

Nst'de hafif hafif sancı çıktı...

Veeeeeeeeee çatı muayenesi oldum.. Şok oldum beklemiyordum :)

Ve esas şokk 1-2 cm açılman var dedi Dr..

Çoğu kişinin ilk doğumunda olmaz. bu durum güzel dedi..

Tek negatif durum bebeğin başı doğum kanalına tam oturmamış dedi.. Sanırım bunu bekleyecek biraz aşağı inmesi lazım...

Onun dışında heran bekliyoruz . pazartesi tekrar gidicem bakalım...

Ben de aranıza yeni katıldım sevgili hamileler ..
bebeğimin doğmasına çok az kaldı keşke daha evvelden aktif bir şekilde takip etseydim sizleri
ben de geçen hafta nst ye girdim ve de çok korktgum çatı muayenesine öyle bahsedildiği kadar kötü bir şey yokmuş
çok şükür çatın müsait normal dogurabilirsin dedi dr,çok sevindik tabi son ana kadar belli olmaz ama hayırlısı artık,
bebegin kalp atışları gayet güzel dedi ona sevindik ne dese seviniyoruz artık agzının içine bakıyoruz doktorumuzun :)
1 cm açılma varmış 38. haftadayım ben de
bir de gecen hafta yaşadıgım bir tecrübeyi paylaşmak isterim sizlerle: beni bir sancı tuttu zannettimki doguruyorum meger yediklerim dokunmuş,
ishale çevirdi zaten sonrasında ama dogum sancısı neye benzer bilmedigim için ödüm koptu bir de bebek magazasındaydık,wc den çıkamadım kıvranıyorum,bi de ter bastı tüm vücudum sırılsıklam,sarsıldım epey,dr cagıralım diyolar yok burda doguramam diyorum :)) komikti tabi şimdi öyle geliyo Allah hepimizi sorunsuz bir şekilde dogurmayı nasip etsin..

evet olmuyor gerçekten ilk doğumum olacak haftalardır bebişim pozisyon almış durumda 1 aydır sancı çekiyorum ama açılma yok bugün kontrol vardı daha rahim ağzı yumuşama aşamasında açıırmış artık öle dedi dr. her şey tamam açılma bekliyoruz dört gözle :) hepimiz hayırlısıyla doğururuz inşallah benim de pzt kontrolüm ama doktorum o zamana kadar beklemez büyük ihtimalle dedi, gözümüz yollarda kaldı valla :))

slm kızlar, henüz doğpurmadım ama sancılar devam ediyor, doktora gittim açılma yokmuş, ilkkez çatı muayenemi oldum.
Bebeğin kafasına dokundum dedi, yani yerleşmiş, senden çok güzel bir doğum bekliyorum dedi.
Bu gece ansızın gelebilirsin dedi.
Bu gece kesin olurmu dedim, bu hafta içi kesin bekliyorum bebeği, çok iyi yerleşmiş dedi.
Sancılar vurunca fena oluyorum ama

kızlar süpersiniz bi solukta okudum hepinizi zammak massallah canım bu iyi bi haber benimde yarından sonra kontrolum var inşalah bu hafta yapacaklar catı muaynesini cok sükür dogurmadan yaptırabilcez insallah sonunda catımıdır tavanmıdır nedir inşallah iyi gecer carsamba günü annemde kaynanamda benden haber bekliyolar doktor bekler daha gelmez derse gelmeyecekler eger az kalmıs yerlesmis falan derse bir bir gelecekler hepsi anlayacagınız carsamba günü benim karar günüm olacak galiba yani yarından sonra...ara sıra sancım benimde oluyo acayip bişey özellikle hurma yiyince hemen baslıyo hatta ama hurmanın icindede suni sancıda olan oksitosin hormonu varmıs ya ondan büyük ihtimallecok fazla uzun sürmeden böyle yyoklayıp geciyo esime bi haller oldu bu aralar telastan heyecandan yerinde duramıyo stres oluyo durdurk yere o mu doguracak ne

ooo süpersin zambakk inşallah bizimki de öle kolay olurr.. Dr'un dedikleri umutlandırdı beni.. Açılma olması, kolayca olması çok güzelmiş. 1 cm açılma için 2 gun hastanede kalan , hastaneyı inleten arkadaşlarım var benim. inşallah bizlerin ki kolayca olur.. Demek senin bebiş iyice yerleşmiş.
Benimkine de öle dedi dr. Kafası tam oturmamış kanala dedi.. Umarım oturur zamanında.

Şekercikkkk.. Aynen ben de hurma yiyince alttan hareketlenme , rahimde kasılma başlıyo..
Eşine gelince.. Bütün eşler aynı durumda galiba :) Biz kendi vucudumuzu anlıyoruz ama onlar garipler napsnlar bizim tepkilerimizden korkar oldular :))

Bu arada kızlarrrrrr kardeşimin işyerinde bir kızın doğum günüymüş. Gece eğlenmişler, dağıtmışlar vs.
Ertes gün kontrole gidiyo kız.
Dr bakıyor ki ne görsünnn !!

TAM TAMINA 9 CM AÇILMA VARMIŞ !!!

Acil doğuma almışlar :) kız nerdeyse doğuracak olduğu yerde ama ağrı sancı yok şak diye doğurmuş maşallah
Hepimizin ki öle olur inşallahhhhhhhhhhhh

Benim bidik bu gidisle gununu doldurucak bende sezaryan olabilirim ama epdural mi yoksa genel anestezi mi olsun ona karar veremiyorum. Sence nasildi epidural ile sezaryan? Avantajlari dezavantalari olarak tanimlarsan?
canım vücuda göre değişiyo sanırım ben çok rahatım ama herkezde aynı olmayabiliyo .. benim sezeryanım başarılı geçti çok şükür epidural olmanın da faydası var gözlem odasında yanımda yatan bayan genel anesteziden uyanıyodu kadın ağrım var diye inletti ortayı bende tık yoktu mesela hatta anest uzmanım gelip kulağıma etkilenme sakın dedi ..
bugün kontrolüm vardı dikişlerime baktı dr ve ultrasonla bi sorun varmı diya baktı çok şükürr bi sıkıntım yok ...
avantajım çok dezavantajım yok desem yalan olmaz

Selam kizlar bugun kontrole gittim. Nst de sanci falan cikmadi. Oyuzden doktor asagidan muayene etmedi. Ultrasonda bakti hala inmemis bebek dedi. Yarin 9 ay 10 gun doluyor dedi. Bu donemlerde bebegin diskisini yeme olasiligi var dedi ama bunu ultrasona bakarak anlayamayiz ancak suyunun gelmesi gerek ki rengine bakarak anlasilir dedi. Birde sordu bana beklemek istiyor musun ve kendine guveniyor musun normal dogum yapacagina dedi. Bende sancinin nasil oldugunu bilsem yada agri esigim yuksek mi degil mi onu bilsem normal dogum yapip yapamayacagimi soylerim dedim. Doktorda kimi daha dogum sancisi baslar baslamaz beni sezaryana alin kimi de dogum sirasinda sezaryana alin diyor dedi. Ikisinde de agri olucak bu tamamen senle alakali dedi. Bu tarihten sonra artik bebegin butun gelisimi tamamlandi. Aksine gun gectikce problemler olusabilir dedi. Bizde carsambaya sezaryan icin gun aldik tabi ozamana kadar gelmezse carsamba gunu oglusumla bulusucam insallah. Hayirlisi artik kizlar.

Ceydacım bende vakit geçsin gelsin diyordum.
Ama sancı sürecide çok zormuş.
Bazen okuyorum çok rahat doğum yapanlar var, benimki baya uzun sürdü.
Birde korkuyorum açılma olmaz diye, suni sancı riski yüksek

Canim ben normal dogumda yasayacagim sancidan korkarken nasil suni sanci katlanabilirim ki!!! Oyuzden sezaryan icin gun aldim tabi ozamana kadar bidigim gelmezse.

benimde yarın kontrolüm var kızlar 10 gün önce nstye girmiştim sancı falan çıkmamıştı bakalım yarın ne diyecek doktorumuz:26: artık sabırsızlanmaya başladık zaman azaldıkça yarın 38.haftaya giriyoruz hayırlısıyla bayramdan önce bende meleğime kavuşsam çok bekletmese neredeyse 2 aydır doğum pozisyonunda geçen gittiğimde biraz daha aşağı inmiş demişti

özele mi gidiyosun canım sen hangi sehirdeydin bu arada ?

Son düzenleme:

canım benim zambagım sen bi stres yapma bakıyım ben senin tam tersine cok iyi rahat bi dogum yapacagını düsünüyorum 1 cm acılmanı bile farketmeden gittin doktora hatırlasana sakın moralini bozma etrafına bakma hersey iyi olucak böyle düsün hayırlı haberlerini bekliyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…