- Konu Sahibi sekerciiik
-
- #1.141
mrb arkadaşlar... sona yaklaştık benim sancılar ağrılar arttı iyice. 2 gecedir sıklaştı ve süresi uzamaya başladı. yarın kontrolüm var sabah inşallah bu defa bebeğimle beraber hayırlısıyla sağlıkla dönerim eve... Allah hepimizi kurtarsın bir an önce inşallah benim kadar sancı çeken yok sanırım. yarın doğum haberi veririm inşallahhhh :) herkese hayırlı günler...
kendime geldiğimde dikiş ağrılarıyla uyandım ama hemen ağrı kesici yaptılar 10 dakika içinde kesilmişti. eğer sezeryandan 4-5 saat sonra ayağa kalkıp hastanede bol yürüyüş yaparsanız tabi doktorunuzun onayıyla rahat atlatılıo.. ilk ayağa kalkış anı biraz zor gelebilir sadece baş dönmesi oluyo biraz da ağrı ama yürümeye başladıkça hepsi hafifliyo zaten hastanede sürekli ağrı kesici yaptılar.şiddetli bir ağrı hissetmedim.hastanede emzirirken ilk 2 gün biraz zorlandım ve üzüldüm bebeğim ağladığında hemen ben alıyım kucağıma istedim ama yapamadım. bi de sezeryanın ertesi günü hastaneden kurtulabilmeniz için atlatmanız gerekn bi gaz problemi oluo. ayrıca göbeğim kaldı..
normali tercih edin ama sezeryan olmak zorundaysanız da korkmayın çok zor bşy diil. eve geldiğim günden beri her işimi yapabiliorum bebeğimi kucağıma alıorum emziriorum yatırıorum.. ama kalan bu koca göbekten nasıl kurtulurum bi fikrim yok :)
Aynı gün doğumumuz :) bn Çarşamba gidicm doktora sancı verecek sanırım :18:
Gobek neden kaliyor ki acaba?
Selamm Güzel Gebeler...
Ben de geldim...
Nst'ye girdim.. Bebeğin kilosu vs normal herşey güzel şükürler olsun...
Nst'de hafif hafif sancı çıktı...
Veeeeeeeeee çatı muayenesi oldum.. Şok oldum beklemiyordum :)
Ve esas şokk 1-2 cm açılman var dedi Dr..
Çoğu kişinin ilk doğumunda olmaz. bu durum güzel dedi..
Tek negatif durum bebeğin başı doğum kanalına tam oturmamış dedi.. Sanırım bunu bekleyecek biraz aşağı inmesi lazım...
Onun dışında heran bekliyoruz . pazartesi tekrar gidicem bakalım...
slm kızlar, henüz doğpurmadım ama sancılar devam ediyor, doktora gittim açılma yokmuş, ilkkez çatı muayenemi oldum.
Bebeğin kafasına dokundum dedi, yani yerleşmiş, senden çok güzel bir doğum bekliyorum dedi.
Bu gece ansızın gelebilirsin dedi.
Bu gece kesin olurmu dedim, bu hafta içi kesin bekliyorum bebeği, çok iyi yerleşmiş dedi.
Sancılar vurunca fena oluyorum ama
kızlar süpersiniz bi solukta okudum hepinizi zammak massallah canım bu iyi bi haber benimde yarından sonra kontrolum var inşalah bu hafta yapacaklar catı muaynesini cok sükür dogurmadan yaptırabilcez insallah sonunda catımıdır tavanmıdır nedir inşallah iyi gecer carsamba günü annemde kaynanamda benden haber bekliyolar doktor bekler daha gelmez derse gelmeyecekler eger az kalmıs yerlesmis falan derse bir bir gelecekler hepsi anlayacagınız carsamba günü benim karar günüm olacak galiba yani yarından sonra...ara sıra sancım benimde oluyo acayip bişey özellikle hurma yiyince hemen baslıyo hatta ama hurmanın icindede suni sancıda olan oksitosin hormonu varmıs ya ondan büyük ihtimallecok fazla uzun sürmeden böyle yyoklayıp geciyo esime bi haller oldu bu aralar telastan heyecandan yerinde duramıyo stres oluyo durdurk yere o mu doguracak ne
canım vücuda göre değişiyo sanırım ben çok rahatım ama herkezde aynı olmayabiliyo .. benim sezeryanım başarılı geçti çok şükür epidural olmanın da faydası var gözlem odasında yanımda yatan bayan genel anesteziden uyanıyodu kadın ağrım var diye inletti ortayı bende tık yoktu mesela hatta anest uzmanım gelip kulağıma etkilenme sakın dedi ..Benim bidik bu gidisle gununu doldurucak bende sezaryan olabilirim ama epdural mi yoksa genel anestezi mi olsun ona karar veremiyorum. Sence nasildi epidural ile sezaryan? Avantajlari dezavantalari olarak tanimlarsan?
Ceydacım bende vakit geçsin gelsin diyordum.
Ama sancı sürecide çok zormuş.
Bazen okuyorum çok rahat doğum yapanlar var, benimki baya uzun sürdü.
Birde korkuyorum açılma olmaz diye, suni sancı riski yüksek
Selam kizlar bugun kontrole gittim. Nst de sanci falan cikmadi. Oyuzden doktor asagidan muayene etmedi. Ultrasonda bakti hala inmemis bebek dedi. Yarin 9 ay 10 gun doluyor dedi. Bu donemlerde bebegin diskisini yeme olasiligi var dedi ama bunu ultrasona bakarak anlayamayiz ancak suyunun gelmesi gerek ki rengine bakarak anlasilir dedi. Birde sordu bana beklemek istiyor musun ve kendine guveniyor musun normal dogum yapacagina dedi. Bende sancinin nasil oldugunu bilsem yada agri esigim yuksek mi degil mi onu bilsem normal dogum yapip yapamayacagimi soylerim dedim. Doktorda kimi daha dogum sancisi baslar baslamaz beni sezaryana alin kimi de dogum sirasinda sezaryana alin diyor dedi. Ikisinde de agri olucak bu tamamen senle alakali dedi. Bu tarihten sonra artik bebegin butun gelisimi tamamlandi. Aksine gun gectikce problemler olusabilir dedi. Bizde carsambaya sezaryan icin gun aldik tabi ozamana kadar gelmezse carsamba gunu oglusumla bulusucam insallah. Hayirlisi artik kizlar.
özele mi gidiyosun canım sen hangi sehirdeydin bu arada ?
Ceydacım bende vakit geçsin gelsin diyordum.
Ama sancı sürecide çok zormuş.
Bazen okuyorum çok rahat doğum yapanlar var, benimki baya uzun sürdü.
Birde korkuyorum açılma olmaz diye, suni sancı riski yüksek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?