Doğuma Hazırlık Ağustos anneleri buraya gelinde toplanalım cok az kaldıııı...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Istanbulda yasiyorum ozel balat hastanesine gidiyorum.

cünkü devlette yönlendirmiyolar sezeryana o yüzden sordum miadını doldurursa bende özelde düsünüyorum hayırlısıyla dıskı yeme olayını duymustum doktoruna güveniyosan sezeryandan sonra cok kısa zamanda toparlayan arkadaslarım var benim senin kafana takılan iki sorunun cevabını etraftan edindigim bilgilere göre cevaplıyım birincisi etrafımda bi cok sezeryan olan arkadasım var ve sorunsuz olanları hep epidural anestesi yaptı genel anesteziden uyananlar agrıdan cok sikayetciydi bizzat arkadasım yasadı gecen hafta ikincisi göbek kalmasını istemiyosan saracaksın belini göbegini kusakla sürekli sarılı tutacaksın mümkün olursa korse kullan kısa zamanda veriyosun kiloları yine aynı sekilde sezeryan olmus ve dogumdan önceki halinden bile daha fit halde arkadaslarım var sen gönlünü ferah tut bu konuda..

Simdi genel anestezi ve epidural anestezi arasinda kararsiz kaldim. Doktor eger ameliyat ortami seni gererse genel anestezi ol derim dedi. Carsamba gunu anestezi uzmanimizla konusuruzsun butun komplikasyonlari sana anlatir dedi. Genel anestezi sonrasida kendine gelmek zor gibi geliyor agriyla falan uyanmaya calisacaksin. Ne yapicam kizlar yaa :18:

Benceeee epidural ol.. Bebeğinin dünyaya gelişine şahit olmak en özel an olsa gerek.. Genel anesteziden uyanınca bile sarhoş gibi olucaksın. O ilk anları kaçırmak istemessin bence..

Bu arada herkesn nst günüymüş anlaşılan kızlarrr ne güsel böle tecrübelerimizi paylaşabilmekk...

Evet epidural olunca da ilk sen goruyorsun bebegini ama o ameliyat ortaminda herseye sahit oluyorsun. Doktor nesteri verin diyecek. Sen hissetmesen bile doktor seni kesicek bicicek bebegi cikarticak sonra dikicek. Of ne zor bir durum

Evet epidural olunca da ilk sen goruyorsun bebegini ama o ameliyat ortaminda herseye sahit oluyorsun. Doktor nesteri verin diyecek. Sen hissetmesen bile doktor seni kesicek bicicek bebegi cikarticak sonra dikicek. Of ne zor bir durum

Bende Allah kısmet ederse 15 inde epidural ile sezaryen olacağım.İlk doğumum da sezaryen idi ama genel anestezi ileydi.Hem de bundan 10 yıl önce çok rahat bir doğum yaşamıştım.Ne uyanırken ne sonra ağrım sızım olmadı.Hiç ağrı kesici kullandığımı hatırlamıyorum.Ertesi gün eve çıktım ve hiç yatmadım.Şimdi Ankara ya taşındık dr um değişti.O ısrarla epidural ile yap diyor bir sürü konforundan söz ediyor.Korkmuyor değilim ama önce Allah a sonra dr um ve anestezistime güveniyorum.Bebişimin ilk ağlayışını duymak istiyorum.Bir de dişçiye gittiğini düşün uyuşukken hiç birşey hissetmiyorsun hatta yanağının içini ısırıyorsun kanıyor hissetmiyorsun filan bunları düşünmeye çalış.Dediğim gibi ben de korkuyorum ama dr um bana eğer çok kötü olursan dikerken 10 dk uyuturuz seni dedi onun da güveni var .Allahım cümlemizin yardımcısı olsun ne diyeyim.

İnşallah ağrırız sizisiz suni sancisiz doğurursun arkadasım.aslında benimde açılmam yoktu doktorum niye alalım artık dedi bilmiyorum. Yine açılmam olmadıysa ne olacak acaba. Sen bugün doktora gidecektin ne oldu dogurdunmu yoksa :)

dr neşteri ver filan demez canım korkma aksine seni oyalamaya çalışıyolar bana anestezi uzmanının sormadığı soru kalmadı oyaladı beni ve drlardan hiç ses çıkmadı nasıl oldu bitti anlamadım yani sen yatıyosun zaten önüne set çekiyolar ne bişey görüyosun ne bişey duyuyosun yani bana öyle oldu .. bence sezerayan olucaksan epidural ol genelden uyanmak zor oluyomuşş, hemde bebeğini göremiyosun o anı kaçırmamanı tavsiye ederim hayatta kolay kolay yaşanıcak bi duygu değil

Bende bu gün kontrole gittim kızlar. Nst de ne sancı çıktı ne bişey. Bebeğimin kilo alması da yavaşladı yani sezeryana gerek kalmadan normal olacak büyük ihtimal. Bende seviniyordum sezeryan olurum rahat rahat gider gelirim diye. Şimdi stresim yine başladı. Normal istiyorum ama bir o kadar da korkuyorum. Normali epiduralle yapacağım inşaAllah bir problem olmaz. Hem ne zaman gelecek bu bebek

kızlar, sezeryan olanlar kacıncı haftada doğumunuz oldu.yani doktorlar kacıncı haftada alıyolar bebeği.ben bebeğimdeki bi sorundan dolayı ist.a kontrole gittim.ordaki doktorum bana sezeryan olacaksan eger 39.haftanda ol demişti.bebeğin ciğerlerindeki suyun boşalması vs için önemliymiş.ama dun bi sitede okudum bebeklerin %88i normal doğum tarihinden 2 hafta önce gelirmiş oyuzden doktorunuz eger 38de bebeği alalım diyorsa kabul etmelisiniz diyordu.sizin doktorlarınız naptı?

Bebeklerin geneli dedigin gibi dogum tarihinden once geliyor oyuzden planli sezaryanlarda doktorlar genelde daha bebek dogum surecine girmeden alma taraftari. Benim durumum da bekledik ne sanci ne agri yarin 9 ay 10 gun dolucak. Doktorum istersen bekleriz dedi normal dogumu istiyorsan. Ama beklerken bebegin durumunu da dusun dedi. Diskisini yeme olasiligi gununu dolduran bebeklerde sik gorulen bir durummus. Eger bununla karsilasirsak kuvezde kalmasi gerekicek dedi. Ve artik bebegin butun organlari gelistigi icin beklemenin bebege fazla bir faydasi yokmus. Bende carsamba gunu icin sezaryan istedim tabii ozamana kadar kendi istegiyle gelmezse Hakkimizda hayirlisi olsun.

senin özel bi durumun var ama son haftaya kadar bekleyen sancıyı bile bekleyen doktorlar var süt hemen gelsin diye ama senin durumun farklı doktoruna sormalısın o yüzden..

iyi geceler kızlar uyudunuzmu yoksa hosgeldin cagla nerelerdeydin sen gözükmüyodun ne zamandır?

cnmmm takip ediyorum ben sizi burdan.forumu okuyordum yeni gördüm msjını cnm.bende doğumu bekliyorum. 39 + dayım işte daha sancı filan yok veya ben hissetmiyorum.cuma günü nst ye girdim 50 lerde tek bi sancı çıktı ama dr farketmemişsin önemli değil dedi.cmtsi tekrar gidicem işte.şuan normal gözüküyor doğum inş da öyle olur.öle cnm işte sen ne yapıorsunn?

Az once yine gittim tuvalete kuloduma beyaz jole kivaminda boyle yumurtanin beyazi gibi bir kutle vardi. Ama kanli degil bu yine de nisan mi oluyor? Cok endiseliyim dogum yaklasiyor mu? Ama ben sezaryan istiyordum acaba sanci oldugunda gitsem hastaneye beni sezaryana alin desem hemen alirlar mi acaba?

Herkese günaydınlarrrrnasılsınız bakalım burda yagmur ha yagdı ha yagacak bugün güzel bir hava var ceydacım zannetmiyorum canım nişan mutlaka kanlı oluyo diye biliyorum bide nişan gelince hemen degil 24 saat ile 2 gün icinde dogum oluyo zaten telas yapıyo bizim kızlarr artık yavas yavas

Son düzenleme:
Günaydınnn
bende bu gece rüyamda nişanımın geldiğini gördüm. Allahım ne stres beklemek. Kızlar bişey sorucam şimdi ben bir dahaki gittiğimde kontrole 39+3 olmuş olucam acaba doktor alttan bakar mı açılma varmı diye..
Şu temizlik meselesi canımı sıkıyor. Doğuma tertemiz gideyim diyorum. Şimdi doktor bakıcak diye o gün temizlesem ya iki gün sonra alıcaksa ne olacak azıcık uzamış olacak. Ağda falanda yapamıyorum zaten. Bu normal doğumda da en çekindiğim husus bu zaten

hala doğurmadım bebişimin çıkası gelmiyo :) gittim işte açılma yok ama yumuşamaya başlamış açılır artık dedi. pazartesiye randevu verd ama beklemez o kadar dedi inşallah.. :) bekliyoruz bakalım ben normal doğum istiyorum açılma olmadan suni sancı verince sezeryana gider diye açılmasnı bekliyoruz bakalım hayırlısı artık :)1-2 cm aılsa da razıyım suni sancıyı versin çekmeye razıyım ben :) sancılara devam yani...

Benim dr um da 39. haftada yani önümüzdeki hafta alacak inşallah canım tabi kızım o zamana kadar akıllı durursa.Artık aşağıya çok baskı yapıyor ağrım var ama sancım yok.

senin özel bi durumun var ama son haftaya kadar bekleyen sancıyı bile bekleyen doktorlar var süt hemen gelsin diye ama senin durumun farklı doktoruna sormalısın o yüzden..

yok benim bebeğimde koroid peksus kisti vardı(beyinde kist oluşumu)cok şükür gecti bişeyi yok simdi.doktorum ciğerlerinin iyi gelişmesinden bahsederken bütün bebekler için söyledi.sezeryan nekadar gec yapılırsa okadar iyiymiş.ama işte öte yandan da erken gelme ihtimali var.hangisi daha mantıklı bilemedim.bugun doktorumla da konusacam bakalım ne diyecek.hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…