- 28 Ekim 2011
- 614
- 341
- 323
- Konu Sahibi sekerciiik
-
- #1.381
teşekkür ederim kızlar çok sağolun, darısı sizlere inşallah sağ sağlim alırsınız kucaklarınıza da bir an evvel yaşarsınız bu mucizeyi...
cumartesi günü suyum sızıntı halinde gelmeye başlamıştı, yazmıştım hatırlarsanız. pazar günüde gelmeye devam etti, ama sancım falan hiç bir şeyim yoktu. akşam 7 de dr. umuz aradı, hala az da olsa sızıntı var deyince 1 saat sonra hastanede ol bakalım dedi. gittik hastaneye 9 da dr. geldi. nst ye girdik yine hiç sancı yoktu. açıklıkta hala 1 cm.di. '24 saati aşkın süredir sızıntı halinde suyun geliyor enfeksiyon riskin var, suni sancıyıda göze alamayız çatın kısa sürede açılacak gibi görünmüyor,bebeği sıkıntıya sokmayalım zaten suyun azalıyor, sezeryan ekibini hazırlıyorum' dedi. bende peki dedim :s normal doğum olsaydı epidural anestezi olacaktı, sezeryanda da bebeğimi hemen görmek sistediğim için epidural olsun dedim ama dr.um spinali önerdi. epiduralde karnında fazla dalgalanma hissedebilirsin tansiyon problemimiz olabilir sıkıntıya girmeyelim güven bana dedi. sonuç olarak spinal anesteziyle sezeryan oldum. kesinlikle hiç birşey hissetmedim. öyle söylendiği gibi neşter ya da dikiş sesleri falan da duymadım. kısa sürede kızımın viyaklamasını duydum sadece22:00 da girdim içeri 5 dk. sonra meleğimi kokluyordum. toplamda 15 dk.da çıktık odamıza. göğsümden aşağı kısmı komple hissetmiyordum. uyuşuk kısım aşağıda olduğu için bebeğimi emzirebildim. 3-4 saat içinde uyuşukluğum tamamen geçti. ağrı kesiciler sayesinde rahat bir gece geçirdik. sabah kızımında benimde gaz problemimiz hallolunca evimize geldik. çok şükür hiç bir problemimiz olmadı. dikişlerim biraz ağrıyor, kendi kendime oturup kalkabiliyor yürüyebiliyorum oda yetiyor. meleğime bakınca hiç birşeyim kalmıyor zaten
bu arada doğum yapan arkadaşlardan kimler bebeğe nar suyu vermeyi düşünüyordu.. veren oldu mu ?
slm kızlar...
hep geldiğimde tek parçayım diyordum bu sefer değilim. pazar gece 22:05 de kızımı kucağıma aldım çok şükür. düşündüğüm gibi normal değil sezeryan oldu. şimdi ikimizde iyiyiz çok şükür. Darısı bekleyenlerin başına inşallah...
selam kızlar.sanırım bende bayrama denk getırecegım.normal doğum yapıcam ALLAH ızın verırse ama benım kızımın pek gelmeye nıyetı yok galıba.doğum yapacaklara Allahtan yardım doğumunu yapıp bebişlerını kucaklarına alan annelere de hayırlı sağlıklı ömürler dılıyorum....
günaydın herkese... 2 gündür vajinal bölgede ağrı ve baskı var.. bacakalrım ağrıyo ve resmen yürüyemiyorum... aranızda bu sorunu yaşayan var mı( bugün dr a gidip kurtar artık beni diycem :))
günaydın herkese... 2 gündür vajinal bölgede ağrı ve baskı var.. bacakalrım ağrıyo ve resmen yürüyemiyorum... aranızda bu sorunu yaşayan var mı( bugün dr a gidip kurtar artık beni diycem :))
sağolun kızlar teşekkür ederim hepinize.
şekercikten haberdar olan var mı ya çok merak ettim onu...
şekercikte yok telli turnada yok ben asıl onu merak ediyorum
selamlar kızlar pazartesi günü saat 22,05 itibariyle bebegimi kucagıma normal dogumla aldım cok sükür pazar aksamı saat ikide yine böyle bilgisayar basındayken fos diye suyum bosaldı kocam benden daha telaslı tabi görseniz sancım yoktu hastaneye gidince basladı biliyosunuz ben epidural düsünüyodum bu saatte yok yapan uzmanlar sabah geliyo dediler ilk sokumu böyle yasadım bu arada suyumda geliyo sürekli ha birde daha önce 460 lira dedikleri epidurale 1.270 lira dediler itiraz etme sansım yok suyum geliyor bir yandan bu arada sancım yetersiz diye suni sancı vermisler bana ben serum sanıyorum sabaha kadar 5 cm acıklık olana kadar bekledim sonra epidural uzmanları geldler bi taktılar aaayy nasıl rahat bişey agrıyı hissediyosun ama adet agrısı gibi etkilenmiyosun bile bu sekilde öglen ikiye kadar 10 cm acıklık olana kadar ilerledi dogum ben tabi nst ye baglıyım sancımı ordan görüyorum cok fazla hissetmiyorum epidural takıldıgı icin acıklık 10 cm olunca sancını nst de görünce ıkınacaksın dediler bende öyle yaptım bebek bu sekilde ilerledi sonra güya dogumu hızlandırmak isteyen anestezi uzmanı tak diye gelip epidurali kesti bide üstüne suni sancıyı arttırdılar iste benim icin dogum bundan sonra basladı epiduralin rahatlıgına alısıp birden kesilince 10 cm acıklıkla psikolojim degişti alısma süreci zorladı halbuki epiduralle ilerliyodu bence durum yoksa 10 cm ye kadar nasıl ilerliycekki neyse doktorumda onaylayınca bana bir daha epidurali takmadılar nasıldı diye sormayın herkeste farklı oluyo bu agrı saat aksam 22,05 gibi aldım oglumu kucagıma bize 2000 lira gibi bi fatura cıkardılar halbuki ben bu parayla cok ala özel hastanede yapardım dogumumu ama o anda hakkımı arama gibi imkanımda yoktu iste bu sekilde gecti dogumum cok sükür iyiyiz simdi bugün geldik hastaneden ayrıntıları sonra yazarım bebişim aglıyor simdi emzirmem lazım görüsürüz...
selamlar kızlar pazartesi günü saat 20,05 itibariyle bebegimi kucagıma normal dogumla aldım cok sükür pazar aksamı saat ikide yine böyle bilgisayar basındayken fos diye suyum bosaldı kocam benden daha telaslı tabi görseniz sancım yoktu hastaneye gidince basladı biliyosunuz ben epidural düsünüyodum bu saatte yok yapan uzmanlar sabah geliyo dediler ilk sokumu böyle yasadım bu arada suyumda geliyo sürekli ha birde daha önce 460 lira dedikleri epidurale 1.270 lira dediler itiraz etme sansım yok suyum geliyor bir yandan bu arada sancım yetersiz diye suni sancı vermisler bana ben serum sanıyorum sabaha kadar 5 cm acıklık olana kadar bekledim sonra epidural uzmanları geldler bi taktılar aaayy nasıl rahat bişey agrıyı hissediyosun ama adet agrısı gibi etkilenmiyosun bile bu sekilde öglen ikiye kadar 10 cm acıklık olana kadar ilerledi dogum ben tabi nst ye baglıyım sancımı ordan görüyorum cok fazla hissetmiyorum epidural takıldıgı icin acıklık 10 cm olunca sancını nst de görünce ıkınacaksın dediler bende öyle yaptım bebek bu sekilde ilerledi sonra güya dogumu hızlandırmak isteyen anestezi uzmanı tak diye gelip epidurali kesti bide üstüne suni sancıyı arttırdılar iste benim icin dogum bundan sonra basladı epiduralin rahatlıgına alısıp birden kesilince 10 cm acıklıkla psikolojim degişti alısma süreci zorladı halbuki epiduralle ilerliyodu bence durum yoksa 10 cm ye kadar nasıl ilerliycekki neyse doktorumda onaylayınca bana bir daha epidurali takmadılar nasıldı diye sormayın herkeste farklı oluyo bu agrı saat aksam 20,05 gibi aldım oglumu kucagıma bize 2000 lira gibi bi fatura cıkardılar halbuki ben bu parayla cok ala özel hastanede yapardım dogumumu ama o anda hakkımı arama gibi imkanımda yoktu iste bu sekilde gecti dogumum cok sükür iyiyiz simdi bugün geldik hastaneden ayrıntıları sonra yazarım bebişim aglıyor simdi emzirmem lazım görüsürüz...
selamlar kızlar pazartesi günü saat 20,05 itibariyle bebegimi kucagıma normal dogumla aldım cok sükür pazar aksamı saat ikide yine böyle bilgisayar basındayken fos diye suyum bosaldı kocam benden daha telaslı tabi görseniz sancım yoktu hastaneye gidince basladı biliyosunuz ben epidural düsünüyodum bu saatte yok yapan uzmanlar sabah geliyo dediler ilk sokumu böyle yasadım bu arada suyumda geliyo sürekli ha birde daha önce 460 lira dedikleri epidurale 1.270 lira dediler itiraz etme sansım yok suyum geliyor bir yandan bu arada sancım yetersiz diye suni sancı vermisler bana ben serum sanıyorum sabaha kadar 5 cm acıklık olana kadar bekledim sonra epidural uzmanları geldler bi taktılar aaayy nasıl rahat bişey agrıyı hissediyosun ama adet agrısı gibi etkilenmiyosun bile bu sekilde öglen ikiye kadar 10 cm acıklık olana kadar ilerledi dogum ben tabi nst ye baglıyım sancımı ordan görüyorum cok fazla hissetmiyorum epidural takıldıgı icin acıklık 10 cm olunca sancını nst de görünce ıkınacaksın dediler bende öyle yaptım bebek bu sekilde ilerledi sonra güya dogumu hızlandırmak isteyen anestezi uzmanı tak diye gelip epidurali kesti bide üstüne suni sancıyı arttırdılar iste benim icin dogum bundan sonra basladı epiduralin rahatlıgına alısıp birden kesilince 10 cm acıklıkla psikolojim degişti alısma süreci zorladı halbuki epiduralle ilerliyodu bence durum yoksa 10 cm ye kadar nasıl ilerliycekki neyse doktorumda onaylayınca bana bir daha epidurali takmadılar nasıldı diye sormayın herkeste farklı oluyo bu agrı saat aksam 20,05 gibi aldım oglumu kucagıma bize 2000 lira gibi bi fatura cıkardılar halbuki ben bu parayla cok ala özel hastanede yapardım dogumumu ama o anda hakkımı arama gibi imkanımda yoktu iste bu sekilde gecti dogumum cok sükür iyiyiz simdi bugün geldik hastaneden ayrıntıları sonra yazarım bebişim aglıyor simdi emzirmem lazım görüsürüz...
teşekkür ederim kızlar çok sağolun, darısı sizlere inşallah sağ sağlim alırsınız kucaklarınıza da bir an evvel yaşarsınız bu mucizeyi...
cumartesi günü suyum sızıntı halinde gelmeye başlamıştı, yazmıştım hatırlarsanız. pazar günüde gelmeye devam etti, ama sancım falan hiç bir şeyim yoktu. akşam 7 de dr. umuz aradı, hala az da olsa sızıntı var deyince 1 saat sonra hastanede ol bakalım dedi. gittik hastaneye 9 da dr. geldi. nst ye girdik yine hiç sancı yoktu. açıklıkta hala 1 cm.di. '24 saati aşkın süredir sızıntı halinde suyun geliyor enfeksiyon riskin var, suni sancıyıda göze alamayız çatın kısa sürede açılacak gibi görünmüyor,bebeği sıkıntıya sokmayalım zaten suyun azalıyor, sezeryan ekibini hazırlıyorum' dedi. bende peki dedim :s normal doğum olsaydı epidural anestezi olacaktı, sezeryanda da bebeğimi hemen görmek sistediğim için epidural olsun dedim ama dr.um spinali önerdi. epiduralde karnında fazla dalgalanma hissedebilirsin tansiyon problemimiz olabilir sıkıntıya girmeyelim güven bana dedi. sonuç olarak spinal anesteziyle sezeryan oldum. kesinlikle hiç birşey hissetmedim. öyle söylendiği gibi neşter ya da dikiş sesleri falan da duymadım. kısa sürede kızımın viyaklamasını duydum sadece22:00 da girdim içeri 5 dk. sonra meleğimi kokluyordum. toplamda 15 dk.da çıktık odamıza. göğsümden aşağı kısmı komple hissetmiyordum. uyuşuk kısım aşağıda olduğu için bebeğimi emzirebildim. 3-4 saat içinde uyuşukluğum tamamen geçti. ağrı kesiciler sayesinde rahat bir gece geçirdik. sabah kızımında benimde gaz problemimiz hallolunca evimize geldik. çok şükür hiç bir problemimiz olmadı. dikişlerim biraz ağrıyor, kendi kendime oturup kalkabiliyor yürüyebiliyorum oda yetiyor. meleğime bakınca hiç birşeyim kalmıyor zaten
canım tebrik ederim kavuştun kuzuna allah bağışlasın inşallahh gözün aydınbu da benim doğum hikayem kızlar.... :):):)
ben salı gecesinden korkmaya ağamaya başladım... epidural olacak sezeryan olacak ay dikişler nasıl olacak aman çok acıyacak mı aman sonda mı nasıl takacaklar çekerlerken acıyacak mı diye düşünürken sızıp kalmışım... sabah 7 de kalktım dua ettim abdestimi aldım 8 gibi yola düştük :):)
hastaneye geldik girişimiz yapıldı odaya çıktık annem babam kardeşim eşim iki teyzem ve kuzenim var yanımda... odaya çıkar çıkmaz hemşire geldi hadi hazırlayalım sizi diye ama ben br anda atıldım hemen mi aalacaksınız diye yok dedi epiduraliniz yapılacak... neyse hastane önlüğünü giydim yattım yatağa.. eşim elinde kamera başladı röportaja herkesle... ama ben bi ağlıyom iki gülüyom :):)
sonra anestezi uzmanı geldi allahım nasıl şeker adam tık diye iki sn de takıverdi epiduralimi hiç birşey hissetmedim :) ayaklarımda bir uyuşma oldu ama hala oynatabiliyorum dedim öyle olacak zaten sakın korkma dedi... neyse vakit iilerledi saat 10:05 de doktorum geldi.. hazırmısın dedi sanırırm dedim ... sonra tekrar anestezi uzmanı geldi bi ilaç daha verdi o zaman birazcık bulandım ve çıkardım... 5 dk. sonrada ameliyathaneye doğru yola çıktık... annem babam kareşim iki teyzem kuzenim eşim herkes başımda herkesin gözleri buğulu....:):) ayy o anlar acayip duygusallaşıyor insan :):)
sonra ameliyathaneye girdik... bana sonda taktılar hissediyorum ama acı yok :) sonra göbeğimi baticonla temizlediler...anestezi uzmanı başımda sonra eşim geeldi :):) onu görünce rahatladım.... sonra doktorumu gördüm naber dedi rahat mısın dedi :):) sonra daha başlamıyorum sadece yeri işariyorum merak etme başlarken söylücem dedi.. bu arada beni hazırlarlarken ben o yeşil örtüyü iyice başıma doğru çekin o tepedeki ışıktan hiçbir yansımayı görmek istemiyorum dedim...neyse başlarken haber vericem dedi doktorum ve 5 sn sonra kızımın o güzel sesi yankılandı.......inanamadım ama doğmuştu... hemen aldılar yan tarafıma koydular ilk muayenesine başladılar... gözüm hep onda.. eşim elinde kamera bi yandan kızımızı çekiyor bir yandan da benim saçlarımı öpüyor... elamı temizlediler getirdiler bana da koklattılar sonrada babası ile gönderdiler yavrumu... bende ondan 15-20dk sonra çıktım zaten...
kolaydı herşey... panik olacak korkacak hiçbirşey yokmuş.. hele şimdi kızımın kokusu bütün odayı doldurdu o herşeye değer... ben sağlıkla aldım evladımı kucağıma darısı sizlerin başına canlar sağlıkla sııhhatle inşalllaahhh :):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?