Doğuma Hazırlık Ağustos anneleri buraya gelinde toplanalım cok az kaldıııı...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bu arada 8 aylık hamişler bebişiniz kaç kilo oldu mrk ediyorum acaba benimkide 3 hafta sonra ne kadar olcak diye

Bende çantayı aldım ama henüz hazırlamadım. Oda başka bir heyecan tabi. Ama hazırlamak lazım ne olur ne olmaz. Şimdiden yıkayıp kurutup ütülemek lazım. Bak canım bende bir liste var belki fikir olur sana. Bende bunları koyacağım hemen hemen. Ek de yapabilirsin bunlara..

Sizin için:
2 adet gecelik, sabahlık
iç çamaşırı
terlik
temiz havlular ve sabun
çorap
tarak
hasta bezi (eczanelerde bulabilirsiniz)
deodorant, pudra, şampuan
kağıt peçete ve havlu, temizlik mendilleri

Bebeğiniz için:
Tulum (2-3 tane)
Zıbın
Başlık
bebek battaniyesi
bebek havlusu
çocuk bezi
biberon ve mama.

Benimde tam tersi sezeryan olan bir kaç arkadaşım öneriyor. Hiç problem yaşamadık diyorlar. Göbeklerinede bakıyorum dümdüz hiç kalmamış. Ne bilim yaaa
Bayrama denk gelmesi düşündürüyor birde nöbetçi doktor eline kalacağım. O apayrı bi stres.

Sorma canım aynen umarım herşey yolunda geçer bizim için bebişlerimiz için.
Tabi canım herkes tecrübesine dayanarak anlatıyor bişeyler hayırlısı

tulum zıbın derken hastane çıkışı set varya ondanmı bahsediliyor canım içinde herşey oluyor sonuçta battaniye patik başlık felan

Aynen canım öyle bir set alınıp konur ama bir takım tulum yetmez en az 2-3 tane olması lazım. Her ihtimale karşı bulunsun. Kusuyormuş hep bebekler çok ihtiyaç oluyormuş. Bak o listede mendil yok bir kaç tane mendil şart

tabi canım minnak minnak şeyler zaten fazladan koyalım gitsin en iyisi sanki yer mi kaplıcak
annem bir sürü bişi almış dolabına o altı patikli olan pijamalar varya onları bile askıyla astım annem hııı yarın bunların hepsi böyle kalır diyor =)
amannn dedim daha yıkanıcak nasılsa tekrar dizilecek şimdilik bakıyım böyle biraz =)

slm kızlar nasılsınız bugün ? :)
Aramıza yeni katılan anne adaylarıııı hoşgeldiniz Allah hepimize koaylıklar ve kolay doğum nasip etsin
Sağlıcakla bebeklerimizi kucağımıza alalım inş. :))
ben yıkayıp ütüledim bebek kıyafetlerimizi, battaniyelerimizi, ana kucağının kılıfını bile :) Çantayı da haftaya yerleştirmeye başlarım dedim tabii daha bikaç eksiğim var

Yukarıdaki listeye eklenebilecek şeyler ;

anne için : emzirme sütyeni, göğüs pedi, kırmızı saç bandı :), makyaj malz. orkid

bebiş için: ağız mendili, ıslak mendil, yüz örtüsü (tülbent, tül ya da sineklik tarzı bişiy), nazar boncuğu, Ayet-El Kürsi duası, takı yastığı, hastanenin beşik örtüsünü kullanmamak için ince penye battaniye olabilir,

genel: fotoğraf mak., kolonya, telefon şarz aletleri, plastik bardak, ikramlık çikolata ve sepet, kapı süsü, Kociş'e eşofman,

ben bir de kızım Nisan için ayrı bi çanta hazırlıcam, zira doğuma giderken onu dedesine bırakıcaz

kızlar hepinize selam .. yeni gelen arkadaşlarda hoşgelmişşşş...bende hazırladım doğum çantamı bakalım şimdilik
havalar sıcak artık zorlanıyorum bendee ..
oturmak mahvediyo ..
bir de bazen bi sancı giriyoki normal doğumdan tırsar hale geldim sormayın :):)

sagolun kızlar tesekkur ederım artık bu lısteye göre koyarım yıkanıp utulendı hazırlar beklerız artık.eksıklerıde tamamlarız inş.

Aynen varya hepsini eşimle birde özene bezene dizdikki askıya sormayın gitsin..
Bende gidip gidip bakıp dönüyorum sürekli

benimkide öyle şu an hepsi derli toplu askıda zıbınlar filan doğum yapınca bebeişler bi bağırtıyı koparınca bakalım o dolap nasıl bi düzel alıcak

Bak bir sürü şey çıktı yine. Hepsini hepsini not alıyorum..
Kocişe eşofman olayına çok güldüm yaa. Çok doğru vallahi, bizimki şimdiden başladı bende kalıcam diye söylenmeye :) Kalsın madem.

Makyaj malzemeside önemli kızlar, doğum yaptık diye salmak yok. Şöyle bakımlı falan olalım dimi ama.

Birde bu bebek odası süsleme olayları var onun hakkında ne düşüyorsunuz tabi birde doğum fotoğrafçısı.

vala ben görevimi mahrumiyet bölgesinde yaptığım için hastaneye çok ziyaretçi gelmez süslemeyi hiiç düşünmüyorum evimde odasını süslücem sadece doğum fotocusu mantıklı ama kardeşimde profesyonele yakın fotoğrafçı onu ayarladım o çekicek her anımı
bazı hastaneler zaten kapıya cinsiyete göre renkte süs takıyolar amaaaaa bizim hastaneden hiiiç umudum yok güya özel

bende yaa sürekli yer değiştiriyorum cicilerinin
raf,çerçeve,tablo süs eşyaları felan kaldı sadece dolapların kapılarını çekmeceleri açık hava alsın diye

selam kizlar nasil gidiyor burasi cok guzel temiz hava mis gibi bugun balik tutmaya geldik erkenden gol kenarina yakinda buralarda dogurucam galiba :)bu telefondan yazmasi ne zormus oyle hele bir aliyim laptopumu elime size bir suru yazacaklarim var.

ooo imrendim valla sana köyde mis gibidir şimdi bide balık tutuyosunuz haa vay arkadaş

selam kızlar bakıyorumda odalar hazırlanmış eşyalar yerleştirilmiş ohh ohhh sağlıcakla kullanın. bende ay sonu gibi alıcam inşallah miniğimin odasını ozamanlar beklemek daha heycanlı oluyor sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…