Ağustosta Hamile Kalanlar 2012

SLM ARKADAŞLAR UZUN ZAMANDIR YAZAMIYORDUM BİZDE DÜN KONTROLE GİTTİK VE DOKTORUMUZ KIZ DEDİ. KESİN DEĞİL AMA YÜKSEK İHTİMALLE KIZ. BENDE KIZ İSTİYORDUM AMA HERSEYDEN ÖNCE SAĞLIKLI OLSUN YETER HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE OLSUN İNŞALLAH GALİBA AĞUSTOSTA HAMİLE KALANLARINDA ÇOĞU KIZ DOĞURACAK AĞIRLIK KIZ GİBİ GÖZÜKÜYOR

Başağrısı bendede oluyor zonkluyor kafam dün dayanamadım ağrıya, yarım minoset içtim hafifledi biraz. Bende hareketlerini hafif hafif hissetmeye başladım.17.haftafayım ama cinsiyetini öğrenmek için henüz doktora gitmedim. Haftaya doktor kontrolüm var ozaman öğrenicem inşallah.

2 gün önce oğlum olacak diye mesaj yazmıştım sevinçle ama aynı gün 3 lü tarama testimde yapıldı ve down sendromu riski çıktı ve amniyosentez yaptıracağım.İkili testte 10000/1 olan risk üçlü de 238/1 olmuş

herkese merhabaaaa...

cinsiyetler öğrenilmeye başlamışşş.
bende çok merak ediyorum..
12 haftada erkek gibi
13+4 te kız gibi
denildi gerçi ikiside farklı doktorlardı
acaba hangisi meraktayım..haftaya salı kontrolüm var 16+4 olucam artık netleşir herhalde

3 lü testte çok yanılma oluyomuş canım..2li testi iyi çıkana biçok doktor 3lü yaptırmıyor...
içini ferah tut tanıdığım iki kişde aynı şey oldu testi tekrar yaptırdılar ve risk çıkmadı...
sende tekrarlat istersen...ki senin oran yine iyi 8/1 risk çıkmıştı dediğim kişilerden birinin....

Aklım zihnim ermiyor ya şu tarama testlerini neden yaptırıyorsunuz sadece bir tahmin için TABİKİ HERKESİN KENDİ ŞAHSİ DÜŞÜNCESİ AMA BEN ANLAYAMIYORUM DOKTORLAR NEYİ TAM BİLEBİLİRKİ KOCA BİR AYET VARKEN BENDE ÇOK MUALLAKTA KALMIŞTIM YAPSAMI YAPMASAMMI DİYE AMA VAZGEÇTİM KESİNNLİĞİ NET OLMAYAN BİŞEY İÇİN

biz de 8 aralık da kontrole gideceğiz cinsiyeti o zaman belli olacak inşallah Allah hepimize sağlıkla kucaklamayı nasip etsin bebişlerimizi en önemlisi bu:)

ben bu salı elevit kullanmaya başladım ama içtikten sonra gelen koku midemi alt üst ediyor bunu yaşayanlar varmı? inşallah zamanla alışırım çünkü dün aç-tok lavabodaydım berbattı bir yandan da içmeyi çok istiyorum çünkü çok yemekten tiksindim vitamin olsun istiyorum bebişime...

bir de çok bulantılı olduğumdan dramamine kullandım 5. haftadan beri onu da bıraktım her hapın yan etkileri vardır kullanmamaya çalış dedi doktorum sizler de durumlar nasıl?

canım benimde kan hapını aç karnına içmek çok kötü yapıyor ama decavit içerken pek sıkıntım yok ama kan hapını içince öğürmeye başlıyorum ama yavaş yavaş alıştım artık biraz daha iyim ve bebişim bazen ya geriniyor yada içeride bişeyler yapıyor ama daha net olarak hissetmiyorum ya sen canım ve çok acıkıyorum hep yiyorum ama doymak bilmiyorum ve karnım biraz çıktı fazla değil ya senin ....

Hayırlısı olsun ama amniyosentezi mutlaka yaptırın kuzenimde de aynı şey oldu sonradan amniyosentez sonucu olumlu gectı umarım sizinde öyle olur..ama ufak bır rıskte olsa düşünmek gerekıyor benım kuzenım engellı dogdu zeka gerılıgıde var ınanın oyle bır cocugu hergün gördükçe ınsan daha çok ölüyor. umarım sızın sonucunuz olumlu cıkar..
(

kusura bakmayın ama cok yanlış düşünüyorsunuz ayet ne bılecek sızın karnınızdakı bebegın sorunu yada nasıl çözeceek?
teknolojı bu kadar ilerlemiş ev bvızler teknolojı cagında yaşarken elımzıde bu kadar olanak varken niçin yaptıırılmasın ya dogacak bebegınzıde problem varsa neye dayanark kesın konusuyorsunuz yada neye guvenıyorsunuz? hıc yakınınızda engellı bır cocuk varmı ona bakmak nedır bılırmısınız yada hergun gozlerıne bakınca ölmeyı...eger bole bır rısk varsa oturup düşünmek en mantıklısı bu testler sayesınde hasta dogumlar baya azaldı..

kızlar 12 kasım pazartesi günü köntrolüm var benim de. cinsiyetini öğreneceğiz inşallah ama etraftraki herkes benden ve eşimden daha heyecanlı:))
ben sağlıklı olsun istiyorum, hayırlı evlat olsun istiyorum.
inşallah kontroller sonucu herşey iyi çıkar.
bu arada 16 haftalık oldum bile ama bazen hareketlerini çok net hissederken bazen günlerce hissetmiyorum.
normal mi sizce?

kızlar ne güzel hareketlerini hisseden arkadaşlar var....

benim 3. hamileleiğim 16. haftam bitti ama ben daha net olarak bebişimi hiç hissetmedim yaaa...
doktorum 16. haftadan sonra hissedersin demişti bende sabırsızlıkla bekliyorum..
2-3 gündür bişiler var sanki ama net olarak bu bebek diyemiyorum yaniiii

Geçmiş olsun canım . İkili testin normal miydi? benim doktorum 2. testen sonra 3 lü teste gerek duymadı. Bide amniyosentez nası oluyo? Hayırlı haberlerini bekliyorum.

bu size ve bana göre yalnış diye bişey yok bizi yaratan Allah ne olacağına karar verir biz veremeyiz ben evladımın sahibi değilim kendi sahibim bile ben değilken nasıl onun canına kıyarım şunu hiç düşündünüzmü benimde çokkk yakınımda biri var evladı sapasağlam doğdu ama 2 ay sonra ateşli hastalıktan bütün beyin fonksyonlarını yitirdi ne yapalım şimdi onuda çekip vuralım öyle ya hasta peki ya karnındaki herşeyiyle yaratılmış ama hasta diye aldır bu hakkı kimse ne sana ne bana ne kimseye vermiyor Allah teknolojiymişş ya ne safsafalara inananlarolduk biz yüzyıllarca güneşi doğuran her insanın tek tek yaratan tüm içini dışını bilen Alllahın ayeti çözmeyecekse o bize yol gözterici olarak olmayacaksa kendimizi sorgulayalım o zaman biz gerçekten neyiz hangi saftayız hepimiz can taşıyoruz ve bunlar bizlerin değil emanet kendi canımızın olduğu gibi oda emanet...siz nasıl düşünürsünüzü beni bağlamaz ben sadece emri bil maruf yaparım bildiğim kadarıyla o kadar...

ve şunuda ekleyeyim bu sorunu yaşayan kardeşimiz yalnış anlamasın tabiki benimde en büyük duam sağlıkla doğsun hep aklımdan geçen yegane şey acaba sağlıklımıdır benim egesu kardeşimize bişey dediğim yok sadece bu testler çok güvenilir değil gerçekten inanın buna ya amiyosentez bile yaptırıp kesin risk bile çıksa sağlam doğan bi ok tanıgığım var Allahım inşallah yavrularımızz sağlıkla kucağımıza gelirler sağlıkla büyütürüz çok geçmiş olsun inşallah beni anlayan olmuştur

kizlar bi suredir siteye bakamiyordum cok mesguldum ..herkes cinsiyeti ogrenmis galiba bi ben daha ogrenemedim
biz bir ay once gitmistik doktora ama cok hareketliydi ne cinsiyetini ogrenebildik nede olcum yapabildi pozisyonu uygun degil dedi
ama kan testi yaptirdim
benim ilk hamileligim ama yaklasik 2 haftadir hareketlerini hissediyorum
bugunlerde yeni bi huy edindi sabahlari yerini degistiriyo:) ..gercekten bambaska bi duygu ..allah isteyen herkese tattirsin

Kızlar herkese selamlar ben de uzun zamandır yazamıyordum. Ben daha hareketleri hissedemiyorum, sadece bazen yumurtalığıma bir ağrı giriyor. Bir bende bel ağrısı oluyor bazen özellikle akşamları. Cinsiyeti haftaya gittiğimde öğrenirim diye umud ediyorum:) Bu arada amniyosentez yaptıracak olan arkadaşım umarım testin olumlu çıkar. Benim kuzenime de yengeme de öNerdiler ikisininkide temiz çıktı. Sen içini ferah tut, bu bir çok kişinin yaşadığı bir süreç. Ayrıca Reyyan fikrine saygı duyuyorum ama bilim çağında yaşıyoruz bilim insanlarının sayesinde hastalıklardan kurtuluyoruz teknolojik bir çağda yaşıyoruz ve tüm bu buluşlardan fazlasıyla yararlanıyoruz, neden bu tarama testlerini bir önlem olarak görmeyelim .Engelli bir bebeği dünyaya getirmeyi tercih eden ailelerde olabilir, bunun iki taraf içinde acı verici bir süreç olduğunu düşünüp aldırmayı düşünen ailelerde... Bu bir tercih meselesidir. Dilerim hepimizin sağlıklı, nur topu gibi bebişleri olur. Herkese sağlıklı, keyifli, huzur dolu hamilelikler diliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…