Ağustosta Hamile Kalanlar 2012

kızlar 3lü test sonuçlarımı aldım down sendromu riski çok yüksek çıktı. 1:98
300 ün altındaki değerler risk grubuna giriyormuş, moralim çok bozuk, ağlamaktan başım çatlıyor.
akşam buranın en ünlü doktoruna gittik, aynı şeyleri söyledi. amnion sıvı alımını önerdi kesin sonuç için.
yarın saat 1 de hastaneye gidiyorum.
dualarınıza ihtiyacım var...

O çatlakları vücut yapıyor malesef benim ilk hamileliğimde hiç çatlağım olmadı krem yağ hiçbişey kullanmamıştım
burda okuduktan sonra ikincide olur mu acaba diye acı badem yağı sürmeye başladım badem yağı tüy yapar diye kakao yağı alıcam bitince onu sürücem

2 li testlerde yanılma payı olduğunu duymuştum hatta yaptırmayın diyenler bile var kendini üzme bebğinde etkilenmesin
bişey olmaz Allah'ın izniyle

canım şimdiden üzülmek yersiz çünkü 1/48 çıkan insanları biliyorum bu forumda ve sapasağlam çoçuklarını dünyaya getirdiler. 1/98 demek senin çoçuğun down sendromlu demek değil,bu 98 bayandan 1 tanesinde olma olasılığı var demek allah güven ve bir an olsun dualarını eksik etme allah yardımcın olsun

canım inşallah hayırlı haberlerle dönersin inşallah herşey iyi çıkar...

Kızlar sizde baş dönmesi oluyor mu? Benim 2 gündür başım dönüyor gece uyanıyorum başım dönüyor ve göz kararması oluyor yerimden kalkamıyorum.

canım en iyisi 4 lü test yaptır dr bana kesin sonuç 4 lü test demişti. hemen ümitsizliğe kapılma yanılabiliyorlar ..Dualarım sizinle .

moralini bozma hiç. benim doktorum bu testler sadece değer belirlemek için kesin sonuç vermezler demişti. herşey normal çıkan test sonucunda sorunlu bebekte gördüm, kötü çıkan test sonucunda normal doğan bebekte gördüm demişti. herşey allahtan. sen dua et sadece. hamilelikte baş ağrısıda çok kötü o yüzden rahat olmaya çalış. allah sağlıklı sıhhatlı ve hayırlı evlarlar nasip etsin hepimize.

ay çok teşekkürler dün bütün gece ağladım ya ne biliyim insan çok duygusal oluyor dayanamıyor içindeki cana ama biraz rahatladım şimdi aslında bende okudum hep ama genede insan anlamıyor gönlü annelik bu demekmiş müthiş bir bağ:))

sakın moralini bozma diyeceğim ama buda tabiki imkansız ama şunu bil benim annem doktorlar sitesinde oturyor binasıda dahil bir çok branşta doktorla komşu e haliyle bizimde işimize çok yarıyor her konuda ve bu testlerinde çok güvenilir olmadıpını bi çok doktordan duydum hatta kendi eşlerine veya kendilerine yaptırmadıklarını sedece riski ölçüyor oda kesin değil yanıltıcı Allah dilerse sağlıklı denilen bi bebek bir günde doğana kadar sağlıksızlaşıda dilerse hasta denilen iyileşirde tek yapman gereken gerçekten dua etmek içten Allah yardımcın olsun hepimize sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin

özel hastane de mi yaptırdın bu tahlili..

uyuyordur canım çikolat ye sonra sakin bır yerde bekle duyarsın yada karnını hafifçe salla rahatsız et bak gör tekme nasıl oluyor:) doktorum demişti:) çok etkili oluyor sırf bazen hissetmek için rahatsız ediyorum paşamı

allahtan ümit kesilmez ben bir bayan tanımıştım ona bebeğin down sendromlu olacak bebeğin demişler kadıncağız aylarca üzüntüsünü yaşamış sonuç bebek sorunsuz doğuyor ben bebeği gördüm çokta güzeldi zaten öyle doğanlar yüzünden anlaşılıyor korkma canım hem kendine hem bebeğe zarar verirsin üzülerek %100 kesin bişey değilki bu testler

amion sıvısı alıp yaptıkları testte düşük riskki çok fazla ve zor bi test olduğunu biliyorum inşallah gerek görmez doktorun

yok anam bütün gün yattım dinledim gene yok sallıyor öksürüyom yok tembell:) bende kalp dinleme cihazı var onla az rahatlıyom hayırlısı diyorum

kızlar moraliniz için teşekkür ederim.
bugün daha da toparladım kendimi.
öğlen saat 1 de doktorum amnion sıvısını aldı. çok zor bir işlem olmadı, sadece 3 gün dinlenmem gerektiğini söyledi.
sonuçlar 3 hafta sonra çıkacak.
inşallah güzel haberlerle dönerim aranıza.
bol bol dua edin.
teşekkürler.

(tahlili devlet hastanesinde yaptırmıştım.)

kizlar ben daha uclu testin sonucunu alamadim haftaya belli olucak ..insallah iyi cikar
bu arada benim ilk hamileligim ama 2 haftadir hareketleri net hissediyorum ilk gunlerde 2-3 gunde bir oluyor ama 2 hafta falan gecsin hergun hissedebiliyorsunuz

İKİNCİ BEBEĞİ olacağını öğrenince çok sevindi. 3 yaşındaki OĞLUNU, doğacak KARDEŞİ için hazırlamaya başladı

Bebeğin KIZ olacağı anlaşıldı.. Oğlu annesinin karnındaki KARDEŞİNE, her gün şarkı söyledi.. Kardeşini daha görmeden bir SEVGİ BAĞI oluştu..

Zamanı geldi, DOĞUM SANCILARI başladı.. Fakat bir sorun vardı.. Doktorlar ÇARESİZDİ.. Bir sezaryen ameliyatı gerekiyordu..

AMELİYAT çok zor geçti.. Sonunda BEBEK doğdu.. Bebeğin durumu ciddiydi..

Bebek, YOĞUN BAKIM ünitesine kaldırıldı.. Günler geçtikçe küçük kızın durumu KÖTÜYE gidiyordu.. Doktorlar üzgündü, çocuğun kurtulma ÜMİDİ yoktu.. Bebekleri için evlerinde bir oda düzenlemişlerdi.. Şimdi, CENAZE için hazırlanıyorlardı..

Oğulları, KIZ KARDEŞİNİ görebilmek için yalvarıyordu.

- Kardeşime şarkı söylemek istiyorum.. diyordu..

Ama YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNE, çocukların girmesi yasaktı..

Sonunda kadın KARARINI verdi.. Bebeği nasıl olsa ölecekti.. Çocuğunun kardeşini görmesini engellemeyecekti.. Ne yapıp edip çocuğu içeri sokacaktı..

Oğluna, oldukça büyük gelen bir ziyaretçi giysisi giydirdi ve yoğun bakım ünitesine soktu.. Çocuk yürüyen bir çamaşır torbası gibiydi. Başhemşire onun bir çocuk olduğunu fark etti..

- O çocuğu içeri sokamazsınız.. diye uyardı..

Kadın BAŞHEMŞİREYE dönerek bağırdı:

- Oğlum kız kardeşine ŞARKI söylemeden buradan çıkmayacak..

Oğlunu kız kardeşinin YATAĞINA götürdü..

Küçük kız YAŞAM SAVAŞINI yitirmek üzereydi.. Çocuk, bir süre kardeşinin yüzüne baktı. 3 yaşındaki bir çocuğun saf, temiz, pırıl pırıl sesiyle şu ŞARKIYI mırıldandı:

- Sen benim gün ışığımsın, tek gün ışığım, gökyüzü griyken beni mutlu edersin..

Küçük kız bu SESİ tanıdı, aniden TEPKİ verdi. Kalp atışları düzelmeye başladı. Annesi:

- Şarkıyı sürdür.. dedi oğluna. Küçük çocuk devam etti:

- Seni ne çok sevdiğimi asla bilmeyeceksin, lütfen gün ışığını benden alma bebeğim..

Çocuk şarkıyı sürdürdükçe, bebek, kesik kesik NEFES almasını hızlandırdı.. Annesi, göz yaşları içinde:

- Devam et oğlum.. dedi..

- Geçen gece uyurken rüyamda seni kollarıma aldığımı gördüm bebeğim..

Şimdi, onu içeri almak istemeyen HEMŞİRENİN yüzü de gözyaşları içindeydi..

Bütün hastane personeli, doktorlar başlarına toplanmıştı.. Annesi de coşkuyla ŞARKIYA katıldı.

- Seni ne çok sevdiğimi asla bilmeyeceksin bebeğim.. Lütfen gün ışığını benden alma..

Anne, oğul şarkılarını sürdürdü.. Ve küçük kız birkaç gün sonra iyileşti.. Abisine, annesine, odasına kavuştu..!

Sevdiğiniz insanlar için, ÜMİDİNİZİ kesmeyin..

Sevgisiz, UMUTSUZ kalmayın..

:) Asla umudunu kaybetme daha yolun cok basındasın cnm bnm

emlersn gözlerim doldu çok güzelmiş kızım hamileyiz zaten ağlayacak yer arıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…