Ağustosta Hamile Kalanlar 2012

teşekkür ederim kızlar cevaplar için devam etmedi benimde çok şükür, çok korkmuştum kontrole gidecm birkaç gün kalp atışına tekrar baktırmak için.
birşey daha sorucam kızlar geçen hafta doktorum sol tarafımdan bebegin kalp atışını dinledi iki üç kez sol kasığımda kalp attığını hissediyorum. hatta elimi koyduğumda hissediyorum ama bu mümkün degil degilmi daha çok minik o kendi kalp atışımı hissediyorum sanırım. sizde böyle bir durum olmuşmuydu

Kızlar herkese selamlar. Ben Cuma günü ayrıntılı ultrason için randevumu aldım, inşallah her şey yolunda çıkarr... Tetanoz sanırım 20 haftada oluyor ebe arayacağını söylemişti beni bakalım... Kilo konusuna gelince ben en son 3 hafta önce gittiğimde 4 kilo almıştım ne durumdayım şu anda bilmiyorum... Umarım çok kilo almam Bir de ben de balık hapı kullanıyorum ama gün aşırı, çünkü kilo aldırabileceğini söyledi doktor.

balık yağı hapını hamilelikten önce kullanmıştım ama hamileyken her balık yağı hapı olmaz diye okumuştum o yuzden yanlış bişey içmiyim diye bıraktım.. haftada bir kez balık yiyorum. ceviz badem her gün ara öğünlerde yiyorum.
tetanoz aşısı için de saglık ocagı hareketlerini hissedince muhtemelen 20. haftalarda demişti.

Kızlar çok mutluyum bugün, 3 haftadır beklediğim amniyosentez sonuçlarım temiz çıktı.

ohhh elhamdülillah çok çokk sevindim sağlıklada kucağına al inşallah her girdiğimde bir sizin birde başka bir arkadaş var acaba yazmışlarmı diye bakıyordum hayırlı olsun gözünüz aydın

ohhh elhamdülillah çok çokk sevindim sağlıklada kucağına al inşallah her girdiğimde bir sizin birde başka bir arkadaş var acaba yazmışlarmı diye bakıyordum hayırlı olsun gözünüz aydın

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için 1 aydır çok büyük stres yaşadım hem işlem nasıl olacak diye,hem de sonuçlar için.Ama amniyosentez yaptıracak arkadaşlar hiç korkmasın ben işlemi Zekai Tahir Burak'ta yaptırdım ve asistan doktorlardı.Hiç bir acı olmadı sadece üç hafta beklemesi sıkıntıydı.İnşallah bekleyen diğer arkadaşlarda hayırlı sonuçlar alırlar

Sevgili Egesu,
O kadar sevindim ki anlatamam:) Ben de 3 hafta önce amniyosentez yaptırdım, o dönemde sürekli forumları okuyordum. Senin de amniyo yaptıracağını okumuştum Ben de 5 gün önce aldım güzel sonucumu:) Şimdi seni de okuyunca çok ama çok sevindim.. Gözünüz aydın.. Gerçekten bekleme süresi kabus gibiydi, kimse yaşamasın inşallah.. Şimdi bir de Çatlax'ın iyi haberini bekliyorum.. Siz de artık hamileliğinin tadını çıkarın, çok sevgiler..

çalışan hamişler doğum iznine ne zaman çıkmayı düşünüyorsunuz ve ne gibi haklarımız oluyor acaba yarım yamalak biliyorum ama yinede aranızda deneyimli hamişlerimiz vardır ve doğum izninde iken işten çıkarılma gibi birşey söz konusu ola biliyormu ...

Doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta iznimiz var. Ben doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışmayı düşünüyorum bir aksilik olmazsa. Ozaman doğum öncesi çalıştığımız 5 haftayı doğum sonrası iznine aktarabiliyoruz. Doğum izninde işten çıkarma olursa işverenin tazminat ödemesi gerekir. İşe iade davası açalırsa işçi işine mahkeme kararı ile iade edilebilir.

Doğum izninin 6 aya çıkarılması ile ilgili bir kanun tasarısı var ama hala çıkmadı. Nezaman çıkacağıda belli değil. Çıkarsa doğum sonrası 6 ay doğum izni kullanabileceğiz.

amniyosentez yaptıran arkadaşlar çook geçmiş olsunn... çok sevindim.
Bir şey sormak istiyorum. benim yaşadığım şehirde ayrıntılı ultrason yapan uzman yok. doktorumdan çok memnunum baya da uzun uzun ayrıntılı bakıp anlatıyor ama ben bu işin uzmanıyım diyemem dedi. bir sorun yok yaptırmak zorunda değilsin dedi. kar da yağdı erzurumda prof varmış uzmanı olan. ama yollardan korkuyorum siz yaptırdınız mı ?normal ultrason muayenesinden ne farkı var?

ben yaptırdım canım ayrıntılı usg yı normalınden daha uzun sürüyor ve saçından tırnağına kadar incelenıyor.. benım hersey yolunda çıktı ama kalbınde delık varmıs ayın 19 fetal ekoya gireceğiz eger kapanma olmamıssa doğumum fakültede olacak ve çoçuk kardıyoloğu girecek ona göre önlemler alınacak yoğun bakım gerektıgınden yedek kana varana kadar hersey hazırlanacak bu aydan.. eger ben bu sorunu bılmeseydım normal devlet hastanesınde dogum yapacaktım ve Allah korusun yoğun bakım uzman çocuk kardıyologu olmadıgı ıcın bebeğimi kaybedebılırım vb bır çok sorun cıkabılır o yüzden böyle seylerle karşılaşmamak için zorda olsa yaptır derım ilerde pişman olmayasın he 2li 3lü bunlar boş sonuç değişmeyecek seyler ama ayrıntılı usg öyle değil

canım
çok geçmiş olsun allahım işfasınıda verir hiç dert etme canım ve usg dediğin hangi hafta yapılıyor ben 18 haftalık iken gidicam acaba o zaman yaparmı doktorum ...

Cnm benim dr.um hiç böyle bişey istemedi.Birçok arkadaşıma da istenmedi.İstenen arkadaşlarım da aslında normal ultrason muayenesinden de çok farklı olmadığını söyledi.Mesela bi arkadaşıma bebeğin gelişimiyle ilgili can sıkıcı şeyler söyledi ultrasonlu muayenede sonra bunla ilgili tahlil yapıldı ve bişey çıkmadı.Kızcağız üzüldüğüyle kaldı.Bana hiç gerek yok normal ultrasonla da ölçümler yapılıyo aynı şey yaptırma boşuna dedi.Ama yine de senin için rahat etcekse ayrı mesele.Mesela beni dr.um zaten 4boyutlu iyi bir makinayla her kontrolümde iç organlarını ve diğer hertürlü ölçümlerini yapıyor.Muhtemelen aynı şeyler yapılıyodur detaylı usg de de.
Ama dediğim gibi rahatlatıcaksa bi yolunu bulabilirsn git.Ama dediğin gibi yollardan dolayı yada başka olumsuz koşullardan ötürü gidemezsen de bence üzülme.:) Sağlıklı bebişlerimizi kucağımıza almak dileğiylee:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…