benim de aynı haftalarda oldu. damladan daha fazlaydı.çok korkmuştum. ağlayarak acile gittik. ertesi gün de doktorda kalp atışını duyduk rahatladık. sonra sorun olmadı çok şükür. bol bol su içmek gerekiyor. bu çok önemli. doktor bana ilk onu sormuştu. ben de o ara pek içmiyordum. progestan kullandım 15 gün kadar. stres yapmamaya calıs rahat ol. Allah hepimizin bebişini korusun.
Canım geçmiş olsun.Benim de oldu 6.haftada filan hatta arar ara oldu.dahası 17. haftadayken daha kötüsü oldu.İlk haftalar pek çok hamilelikte olan bişey bu.Benim 17.haftada olması acayip korkutmuştu beni. Ama şimdi geçti çok şükür.Oyüzden canını sıkma herkesin başına gelen şeyler.Umarım sağlıkla kucağına alırsın bebişiniii:)
Kızlar herkese selamlar. Ben Cuma günü ayrıntılı ultrason için randevumu aldım, inşallah her şey yolunda çıkarr... Tetanoz sanırım 20 haftada oluyor ebe arayacağını söylemişti beni bakalım... Kilo konusuna gelince ben en son 3 hafta önce gittiğimde 4 kilo almıştım ne durumdayım şu anda bilmiyorum... Umarım çok kilo almamBir de ben de balık hapı kullanıyorum ama gün aşırı, çünkü kilo aldırabileceğini söyledi doktor.
Kızlar çok mutluyum bugün, 3 haftadır beklediğim amniyosentez sonuçlarım temiz çıktı.
ben de 5 kilo aldım( ama hamile kaldıgımda baya zayıftım. bir de aksi gibi canım eskiden çok yemediğim zararlı şeyler istiyor. tatlı börek:) bu hafta ben de kendimi tutmaya ve yararlı şeyler yemeye karar verdim.siz neler yiyorsunuz bebişlere yarayacak??
aynı bende cipsle kola içmek istiyorum ya normal de bir bardak kolayı içemeyen ben kola içesim tutuyo aklıma gelince kuru incir meyve yiyip kendimi zararlı fikirlerden uzak tutuyorumsebze özellikle yeşil yapraklı olanlar çok faydalı çünkü folik asit içeriyor kırmızı et ve haftada 1-2 balık tavuk pek önerilmiyor ha köy tavuğu bulabilirseniz o ayrı bol meyve ceviz fındık da çok faydalı balık yağı hapı kullanmıyorum çünkü kapsülünü domuz jelatininden üretiyorlar balık yağı hapları yabancı menşeili yağı sıvı şisede sıvı olanlardan kullanın onda problem yok oğlumada kullanıyorum
ohhh elhamdülillah çok çokk sevindim sağlıklada kucağına al inşallah her girdiğimde bir sizin birde başka bir arkadaş var acaba yazmışlarmı diye bakıyordum hayırlı olsun gözünüz aydın
arkadaşlar bende hamileliğimin başında 3 kilo verdim hala kilo almadım karnım büyüyo dr gelişiminin iyi olduğunu haftasıyla uyumlu büyüdüğünü söylüyor doktorum öğretim üyesi siz kaç kilo aldınız bayada yiyorum yani sonradan fazlasıyla almayımda[/QUOTE
Canım ne güzel işte demmekki bebek gelişiyor ama sen çok kilo almıycaksın işte:) Herkesin istediği bişeydir bu.Ben 4,5 kadar aldım daha şimdidennn( offf inşallah daha kötü olmaz.Aslında bazılarıda ideal olduğunu söylüyor.4ayımızı doldurduk ortalama ayda 1 kilo filan işte.Ama bence yine de çok benimki.. Ama napalım bebişler sağlıklı olsunda göbüşler hallolur:)
inşallah canım ama bana kilo mevzusunda güven olmaz ilk hamileliğimde 15 kilo aldım sonradan açılırsam bilmiyorum sen iyi almışsın ama dikkat et bence son haftalarda o kadar hızlı kilo alacaksın ki ayı bırak haftada bir kilon artacak birde emzirirken çok kilo alınıyor herkes ağzına bişey tıkıyo sütün çoğalsın diye
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için 1 aydır çok büyük stres yaşadım hem işlem nasıl olacak diye,hem de sonuçlar için.Ama amniyosentez yaptıracak arkadaşlar hiç korkmasın ben işlemi Zekai Tahir Burak'ta yaptırdım ve asistan doktorlardı.Hiç bir acı olmadı sadece üç hafta beklemesi sıkıntıydı.İnşallah bekleyen diğer arkadaşlarda hayırlı sonuçlar alırlar
Kızlar çok mutluyum bugün, 3 haftadır beklediğim amniyosentez sonuçlarım temiz çıktı.
gözün aydın canım inşallahta kucağımıza salıcakla alırız
aynı bende cipsle kola içmek istiyorum ya normal de bir bardak kolayı içemeyen ben kola içesim tutuyo aklıma gelince kuru incir meyve yiyip kendimi zararlı fikirlerden uzak tutuyorumsebze özellikle yeşil yapraklı olanlar çok faydalı çünkü folik asit içeriyor kırmızı et ve haftada 1-2 balık tavuk pek önerilmiyor ha köy tavuğu bulabilirseniz o ayrı bol meyve ceviz fındık da çok faydalı balık yağı hapı kullanmıyorum çünkü kapsülünü domuz jelatininden üretiyorlar balık yağı hapları yabancı menşeili yağı sıvı şisede sıvı olanlardan kullanın onda problem yok oğlumada kullanıyorum
ay canım ciddimisin balık yağı hapı konusunda çok üzüldüm ya domuz yağı jelatını demek o kadarda dikkat ediyorum özellikle helal kesim yerlerden yemeye içmeye doktorumda benim aslında çok dikkatlidir islami konularda ona güvendim içiyordum ama şüphe bile varsa içmem işin kötüsüde balık yiyemiyorum illa başkası bişirecek öyle
çalışan hamişler doğum iznine ne zaman çıkmayı düşünüyorsunuz ve ne gibi haklarımız oluyor acaba yarım yamalak biliyorum ama yinede aranızda deneyimli hamişlerimiz vardır ve doğum izninde iken işten çıkarılma gibi birşey söz konusu ola biliyormu ...
ay canım ciddimisin balık yağı hapı konusunda çok üzüldüm ya domuz yağı jelatını demek o kadarda dikkat ediyorum özellikle helal kesim yerlerden yemeye içmeye doktorumda benim aslında çok dikkatlidir islami konularda ona güvendim içiyordum ama şüphe bile varsa içmem işin kötüsüde balık yiyemiyorum illa başkası bişirecek öyle
balık yiyemiyorsan balık yağının sıvı olanları var onlar güvenli ben oğluma seven seas ın kiraz aromalı olanını veriyorum yetişkinlerde içebilir herhalde ben sahsen içemem oğlum balık hastası yağınıda seviyo miden kaldırırsa sıvı olanından kullanabilirsin en iyisi direkt balığı yemek bende çok seviyorum ama hamilelikte görüntüsünden ve kokusundan tiksindim bende anneme gittikçe anneme yaptırıyorum yerken problem yok ama
amniyosentez yaptıran arkadaşlar çook geçmiş olsunn... çok sevindim.
Bir şey sormak istiyorum. benim yaşadığım şehirde ayrıntılı ultrason yapan uzman yok. doktorumdan çok memnunum baya da uzun uzun ayrıntılı bakıp anlatıyor ama ben bu işin uzmanıyım diyemem dedi. bir sorun yok yaptırmak zorunda değilsin dedi. kar da yağdı erzurumda prof varmış uzmanı olan. ama yollardan korkuyorumsiz yaptırdınız mı ?normal ultrason muayenesinden ne farkı var?
ben yaptırdım canım ayrıntılı usg yı normalınden daha uzun sürüyor ve saçından tırnağına kadar incelenıyor.. benım hersey yolunda çıktı ama kalbınde delık varmıs ayın 19 fetal ekoya gireceğiz eger kapanma olmamıssa doğumum fakültede olacak ve çoçuk kardıyoloğu girecek ona göre önlemler alınacak yoğun bakım gerektıgınden yedek kana varana kadar hersey hazırlanacak bu aydan.. eger ben bu sorunu bılmeseydım normal devlet hastanesınde dogum yapacaktım ve Allah korusun yoğun bakım uzman çocuk kardıyologu olmadıgı ıcın bebeğimi kaybedebılırım vb bır çok sorun cıkabılır o yüzden böyle seylerle karşılaşmamak için zorda olsa yaptır derım ilerde pişman olmayasın he 2li 3lü bunlar boş sonuç değişmeyecek seyler ama ayrıntılı usg öyle değil
amniyosentez yaptıran arkadaşlar çook geçmiş olsunn... çok sevindim.
Bir şey sormak istiyorum. benim yaşadığım şehirde ayrıntılı ultrason yapan uzman yok. doktorumdan çok memnunum baya da uzun uzun ayrıntılı bakıp anlatıyor ama ben bu işin uzmanıyım diyemem dedi. bir sorun yok yaptırmak zorunda değilsin dedi. kar da yağdı erzurumda prof varmış uzmanı olan. ama yollardan korkuyorumsiz yaptırdınız mı ?normal ultrason muayenesinden ne farkı var?
balık yiyemiyorsan balık yağının sıvı olanları var onlar güvenli ben oğluma seven seas ın kiraz aromalı olanını veriyorum yetişkinlerde içebilir herhalde ben sahsen içemem oğlum balık hastası yağınıda seviyo miden kaldırırsa sıvı olanından kullanabilirsin en iyisi direkt balığı yemek bende çok seviyorum ama hamilelikte görüntüsünden ve kokusundan tiksindim bende anneme gittikçe anneme yaptırıyorum yerken problem yok ama
ahh annemde uzakta olsaydı burdaher hafta yapardı aslında kayınvalidemle aynı yerdeyiz ama onlarda çalışıyor bişey diyemiyorumki ya sıvı olanıda alırım iççemem diye çok korkuyorum biraz huyluyum.
detaylı usg de parmak sayısı,kalp,omurilik,normal ölçümler baş,uyluk kemiği,karın çevresi,gözler,burun,burun kemiği ölçümü,dudaklar,idrar kesesi,böbrekler,anneden gelen kan akımı,bacak kemikleri ölçülüyormuş kızlar zaten baş,uyluk karın omirilik her muayenede bakılıyor bencede yapılmasında çok büyük fayda var ne gibi önlemler alınabileceğine dair planlı olunmalı bi sorun olursa benimde pazartesi korkuyorum ama Allahımdan duam inşallah herkesin evladı sağlıkla doğar sağlıkla büyür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?