Ağustosta Hamile Kalanlar 2012

malesef bende de oluyo geçen ay daha fazlaydı sarı kokulu ve çok fazlaydı ilaç kullandım fitil yani şimdi ise az ama devam ediyo geçen test yaptırdım idrar yollarımda enfeksiyon çıktı sanırım akıntı ondan bu gidişimde yine söylücem doktora arada da beyz akıntı geliyo fazla oluyo hissediyorum o derece korkmaya başladım şimdi bende

Canım benim, ben de şeker hastalığı var zaten.İlk hamleliğimde de var dı hamilelikte arttı doğal olarak. Ben ozaman daha bilinçsizdim ve inanılmaz kilo aldım son aylar daha da arttı şekerim sakın korkma herşey kontrol altında olunca doktorlar yönlendiriyor seni.İlk hamileliğimde en büyük problem normal doğum istiyordum ama olmadı.Şekerim çok yükseldiği için kızım sancım filan başlamadan 36 haftalık sezeryanla alındı. 4200 gr doğdu ve dr.um eğer günün tamamlasaydı 5kg ı geçerdi dedi.Yani istesende normal yapamazdın dedi.Doğduktan sonra kızım birkaç gün küvezde kaldı ama bu onun için faydalıydı erken doğduğu için hala kendini anne karnında sanıyodu :) sürekli uyuyodu:) Buarada ben 49-50 ile hamile kaldım 39.haftamda 71kg dım doğumdan eve geldiğimde ise 57kg a düşmüştüğm. Okadar şişmiştimki öyle kalırım diye komplekse girdim. Ama dr.um şeker ve tansiyondan dolayı vücudumun ödem olduğunu yağ dokusu olmadığını bu nedenle kolayca verebileceğimi söyledi.Dediği de çıktı eve geldiğimde 14 kg gitmişti bile:) Bbebişimde zaten ödemden 4200 doğmuş.Anlıycağın ikimizde balon gibi söndük:) Kızım şuan 7 yaşında ve dünyalar güzeli bir kız.hatta bu sene okula başladı sınıfın okumayı söken ilklerinden maşallah. Şuanda yine hamişim ve yine şekerim var dr diet vermişti ilk zamanlar gayet iyi uyuyodum ama zaman geçtikçe ve çalıştığım için bazı şeylere uyamadığım oluyo.Çünkü diyettekilerle doymadığım günler oluyo:) Bu defada 52 ile başladım şuan 59.5 lardayım.Allah ın izniyle belki bazı şeylere dikkat etmemiz gerekicek ve dr.un söylediklerine uyarak geçircez ama sağlıklı ve çok güzel bebeklerimiz olcak inşallah.Hem senin anladığım kadarıyla hamilelik şekerin var.Ben hayat boyunca buna dikkat etmek zorunda kalıcam muhtemelen.Bütün bunları anlatma sebebim başına gelen birisinden duyarsan belki daha rahat hissedersin.Sonuçta herşey dikkat etmekten geçiyor.Şurda çok bişey kalmadı dişimizi sıkcaz olcak bitcek...MUCCK MUCCCKK...İnşallah herşey hepimiz için çok güzel olur.

ay var yaa nasıl rahatladım anlatamam dr um bile beni rahatlatamadı daha henüz 100 mg yüklemeden bile şu an beni o kadar rahatlattın.Allah razı olsun evlatcına sağlıkla kavuş inşallah evet dikkat edicem yapıcak bişey yok belkide ikinci testte çok yüksek çıkmıycak hayırlısı gerçekten başından gçmiş birileri olunca daha bi iyi anlıyorsun yoksa prosedür yazılarını okumaktan çok bbek ölür yok hasta olur vs vs kafayı yicektim hayırlısı Allahıma emanetlertekrarrr tekrarrr teşekkürler
birde bu arada enfeksiyonu olan arkadaşlar su su su bilmiyorum pazartesi bana tekrar bakılacak ama netten araştırdım ben hemen gelir gelmez 2 3 litre su içilmeli diye yaptım akıntım geçti hemde 2 günde biraz fazla lavaboya çıkıyorsunuz ama olsun çünkü oda ciddi bi sorunmuş erken doğum sebeplerindenmiş hem akıntım hem yanmam geçti bakalım test yapınca şimdi bide dr diycek tabi inşallah nerde kız bakteriler bi haftada naptın hemen anlıyorsunuz zaten idrarınız rengi açılmaya başlıyor su gibi olunca çok iyi oluyor tavsiye ederim

reyyancım geçmiş olsun.
şeker yüklemesinin bu kadar önemli olduğunu ben de bilmiyordum ki bu benim 2. hamileliğim.
ilkinde doktorum istememişti ben de yaptırmamıştım.
arkadaş yazınca kendinin ve bebişinin kilolarını korktum.
ilk hamileliğimde 19 kilo aldım ve oğlum 4500 gr doğdu..
şimdi 25. haftamdayım ve 9 kilo aldım.

bu sefer doktorum tahlil istedi. yarın sabah erkenden hastaneye gidiyorum şeker yüklemesi için. inşallah herşey iyi çıkar.
3lü test, amniosentez, bant derken..daha fazlası olsun istemiyorum
canım sıkıldı yaaaaaaa.

Bende 1 hafta sonra şeker yüklemesi yaptırıcam.Kan ve idrar tahlilllerimide istedi doktor. İlk hamileliğimde 140 çıkmıştı şekerim 15 gün dikkat edince düzelmişti. Bakalım bundada yüksek çıkmaz inşallah. 2 gündür çok hastayım.Sabaha kadar öksürdüm kasıklarım ağrıyor öksürdükçe. Bitkisel çaylar içiyorum ama pek bir faydası olmadı. Birazdan işten çıkıp anneme gidip haftasonu onda kalacağım. Annem iyileştirir beni.

ben şeker testini yaptırdım 50 gr şeker yüklediler ama çoook şükür bişey çıkmadı sadece dr demir eksikliği var dedi şimdi pekmez içmeye başladım ...

kızlar bebeğimin cinsiyetini yeni öğrendim kızım olacak allahın izniyle şimdi diyeceksiniz oooo kaç haftalıksın yenimi öğreniyosun diye göstermiyodu bu zamana kadar utangaç kızım çok mutluyum bir oğlum vardı şimdide kızım olacak inşallah hep içimden kız geçiyodu çin takvimindede kız çıkıyodu zaten sevincimi paylaşayım dedim sizlerle yüce rabbim bebeklerimizi bize kavuştursun sağ salim inşallah allah olmayanlara isteyenlerede nasip etsin

Tebrik ederim, Allah tamamına erdirsin:)

Bu haftaya daha iyi başladım hastalığımda hafifledi biraz. Sabah korka korka basküle çıktım kilom değişmemiş.Çok kilo aldığımı düşünüyordum ama almamışım.Haftaya doktor kontrolüm var bebeğimin kilosunuda merak ediyorum inşallah o büyümüştür.

evettt bayanlar ( 100mg şeker yüklememde gizli şeker hastası olduğum ortaya çıktı tablo ise baya kötü elhamdülillah yinede açlık şekeri normalken yüklemeden sonra hiç düşmeyen bir şekerim var.direkt diyetisyene gönderdi canım sıkıldı yok ölü doğum yok annede ölebilir diye yazıları okuyunca hepten gerildim hayırlısı herşeyin Allaha emanetiz elimden geleni yapacağım

çarşamba banada şeker yüklemesi yapılacak inşallah iyi sonuçlanır reyyancım geçmiş olsun kötü düşünme düzelir inşallah

Lütfen bu tür şeyleri okuyup da canını sıkmayın bak benim daha önce yazdıklarıma bak.Ben bunun canlı örneğiyim.Herşeyin bir yolu var.Benim de 2 hafta sonra yüklemem var. Ve ben şekerimin olduğunu bildiğim için yüksek çıkacağını da çok iyi biliyorum.Ben kesinlikle bu defa bana insülin verilmesi için direticem.Çünkü herzaman dikkat edemiyorum dolayısıyla da ben ve bebeğim zarar görüyo olabilir her şekerim yükseldiğinde.İnan ki insülinin doğru dozajda kullanıldığı zaman hiç bir zararı olmadığını duydum doktorumdan.Aksine şekerimizin dengelenmemesi durumunda oluşacak zararlar daha büyük olabilir.O yüzden canını sıkma ilk hamileleiğim hakkındaki bilgileri de vermiştim zaten.Bak kızmda ben de Allah a şükür hayattatyız.Ölmedik yani:) Herşey kontrol altında olursa inan bir sıkıntı omıycaktır.Allah'a emanet ol.

reyyan canım çok geçmiş olsun canını çok sıkma haledilir dikkat etmekten geçiyosa çozum artık dikkatli beslenirsin doğuma kadar oldu bitti ve sağlıcakla bebişini kucağına alırsın
bende şeker testi yaptırdım ama sonuçlarını daha almadım bakalım hayırlısı her şeyin canım...

mrb arkadaşlar bende bayadır giremiyorum inş hepiniz iyisinizdirr ben en son 25+1 de doktora gittim bebeğimin kilosu 771 gram dedi bu haftalarda doktora gidip öğrenen varmı acaba ?

reyyancım geçmiş olsun,
inşallah yapacağın diyet olumlu sonuç verir. sakın üzülme.
bu arada ben de hala şeker yüklemesi sonuçlarımı almadım.
hayırlısı olsun hepimiz için.

kızlar benim şekerde yüksek çıktı açlık 80 tokluk 153 çıktı benim tokluk şekerim 1 saat sonra ölçüldü ilk gebeliğimde açlık 87 tokluk 93 ölçülmüş(arşivliyorum kağıtlarımı atmıyorum) ve iki saat sonra ölçülmüş kafam karıştı niye saat farkı var sizinki nasıl bana 100 gr.mın yolu göründü anlaşılan

herkese çok teşekkür ederim biraz daha moral olarak iyiyim ailemde çok üzüldüğümü görünce sormadıkları doktor kalmadı verilen listeye uyduğum sürece hiç bi sorun çıkmayacağını hatta daha sağlıklı bir bebeğim olacağını sölemişler bende aynen uyuyorum gittiğim diyetisyende çok yüksek olmadığını sürekli kontrole gerek olmadığını dikkat etmemmin yeterli olacağını söledi çok rahatladım 3 gündür listeye uyuorum ama bi sıkıntı çekmiyorum çünkü baya güzel tek sorun sanırım sütlü tatlıları çok severim ama yiyemicem olsun sağlıkla gelsinde sıpacım:) bişey sorucam bende şeker çıktığına göre sezeryanmı olurum kesin daha kendi doktorumla görüşmedim ama bana öle gibi geliyor bu olumsuz doğum hikayelerini anlatan insanlardan nefret ediyorum anlet tamamda hamile yanında anlatma ya bu nası bi zekadır banamı denk gelir hep hastane kapısından,komşulara varana kadar herkes şu an beni buldu sanki.Rabbime emanetiz hepimiz korumamı yaparım Allahın izin verdiği sürece gerisi TAKDİRİ İLAHİ.

reyyan 50 gr. yüklemede açlık tokluk şekerin kaç çıkmıştı canım

reyyan 50 gr. yüklemede açlık tokluk şekerin kaç çıkmıştı canım

canım benim açlık şekerime 50 mg hiç bakılmadı direkt içtim ve 1 saat sonraki değerim 155 di dr yüksek dedi ve 100 mg yükleyince açlık=91 1.saat=155 2.saat=159 3.saat=153 böle benim tablom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…