Kızlar benim karnım birden büyüdü ve ağırlaştı sizinde öyle oldu mu? Ayrıca mide yanması zaten vardı gittikçe artı artık ne yesem ne içsem inanılmaz yanma oluyor gavicon kullnıyorum faydası yok artık.Reni de kullandım yok geçmiyor sizinde öyle oluyor mu? çalışıyorum bazen nefes nefese kalıyorum sizde de oluyor mu?
benimkide aynen öyle:)) 20 günde devasalaştı karnım gitgidede büyüyor normaldir artık yağ depoluyorlar herşeyleri tamam son iş akciğer gelişimi ve yağ depolama.yanma konusundada bende haftada bi kaç gün çekiyorum ama ilaç kullanmıyorum renninin normal insana bile zarar olduğunu sölemişti dr kaldıki hamileyken kullanmam maden suyu iç yemeklerden hemen sonra yatma 2 saat sonra felan yat yani uzanma olarak bile birde önerecileceğim su çok iç.
inanırmısınız kızlar gerçekten sağlık yemekten geçiyormuş benim acayip gazım oluyordu ve yanmam artı kafam zonk zonk hep ağrırdı şu şeker için diyette olduğumdan beri hiç bu şikayetler yok aslında hep dengeli beslenmek lazımmışda ben yeme aşığıydım sanki Allah al sana yiyebiliyormusun bakalım dedi:)
kızlar doktordan geliyorum. şeker yüklemesinin iyi olduğunu söyledi.
ama yoğun bir şekilde idrar yolu enfeksiyonu olduğunu da söyledi. halbuki bende ne yanma ne kaşınma var.
tek içimlik üromisin saşe, bir de alfasid 750 mg antibiyotik verdi. 8 de başlarım ilaçlarımı almaya.
inşallah geçer.
bende şeker ölçüyorum..sonuçları göstericem doktoruma bakalım ne dicek..
benden sabah öğle akşam açlık ve yemekten 1 saat sonraki tokluk şekeri istedi doktorum 3 gün ölçüp götürcem..
doktorum sınır şu şeker bu olmalı demedi bana..
merak ettim sana bişi dedimi şekerim sınırda değil falan yazmışşın..
açlık ve tokluk şekeri sınır kaç dedi doktorun sana??
Kızlar h.sonu şeker tüklememi yaptıdım.Açlık 109, 1.saat 258, 2.saat 177 çıktıDr. diabetsin ve endokrin uzmanımızla yürütücez bundan sonrasını diyor. Randevu alıp gidicem endokrine bakalım neler olucak
bendende 2 saat sonraki şekeri istedi yani bir sabah açlık öğlen ve akşam yemeklerinden iki saat sonra birde seninki 1 saat sonra istemiş.ama bi doktorum daha var bu gün bana birde bi saat sonra ölç dene dedi.açlık şekeri 70 ila 95 arası yemeklerden bir saat sonra 140ı geçmemeli ve yemeklerden 2 saat sonrada 120yi geçmemeli dedi benim 2 saat sonraki ölçümlerimde hiç geçmedi ama bu akşam birde bi saat sora deniycem ama ben diyet yapıyorum sen?
sonuçların çok güzel bazıları sınıra accık yakın ama olsun onu deneme amaçlı yapmışsındır bilmiyorumki benden neden 2 saat sonrasını istedi bende perşembe gidicem göstericem benim diyetim 1750 cal ya seninkinden baya düşük korktum şimdi bebeğim inşallah iidir gerçi 15 gün yaptım ben dr gayet ii durumda gelişimi dedi napalım katlanciz kuzucuklar için dünden beride kasılmalarım başladı hemen dr a geçtim karşıda komşumuz sıvı alımını çoğalt dedi normal dedi 5 dk bir sık gelirse tehlikeliymiş bide 10 sn sürenler değil baya baya 2 dk kasılma olacakmış rahatladımsağol canım bende diyet yapıyorum...başta 1900 cal diyet yaptım 3 hafta bebeğin kilo alımı yavaş diye doktor diyeti 2200-2300 cal çıkarttı 2 haftadır öyle devam ediyorum...
bana bişi demedi şıkadar yada bukjadar diye ondan sordum sağol tekrar...sadece 1 saat sonra istemesinin sebebi:ilk saat en yüksek seviyeyee ulaşıyomuş şeker...o 1 saatte bebk şekere maruz kalıyormu diye bakacakmış...
ara ara ölçtüm meraktan..3 gün düzenli ölçtüm...
açlık endüşük 75 en yüksek 86
tokluk 1. saat endüşük 110 en yüksek 138
tokluk 2. saat en düşük 90 en yüksek 116
çıktı değerler...aslında normal ama ben şeker iyi diye bazı öğünlerde az kaçamak yaptım..şekerim sınırı aşmadı ama normalde 120 çıkan 1. saat 138 falan çıktı..yediğimde fazladan 3 haşık makarna yada yarım dilim kek nekadar değiştiriyor değeri bakarmısın...değer yediklerimle tamamen değişiyor anlayacağın..
neyse bu durumda benim ölçümlerde iyi çıkmış...doktora götürücem inşallah yarın eşimin işi uyarsa....
sonuçların çok güzel bazıları sınıra accık yakın ama olsun onu deneme amaçlı yapmışsındır bilmiyorumki benden neden 2 saat sonrasını istedi bende perşembe gidicem göstericem benim diyetim 1750 cal ya seninkinden baya düşük korktum şimdi bebeğim inşallah iidir gerçi 15 gün yaptım ben dr gayet ii durumda gelişimi dedi napalım katlanciz kuzucuklar için dünden beride kasılmalarım başladı hemen dr a geçtim karşıda komşumuz sıvı alımını çoğalt dedi normal dedi 5 dk bir sık gelirse tehlikeliymiş bide 10 sn sürenler değil baya baya 2 dk kasılma olacakmış rahatladım
Kızlarrr maalesef artık tip2 diabet tanısı konulmuş insülin tedavisine başlanmış bir hamişimmmdün akşamdan beri insülin iğneye başladım. Günde 4defa vurulucak.evde dün eşim yanımdaydı yaptık. Bugün iş yerinde öğle yemeğinden önce kendim yaptım ilk defa günde 7 kez şekerimi ölçücem cuma ya kadar. Bugün kü ölçümlerimde insülin vurulmama rağmen yüksek çıkıyo yine. Muhtemelen dr. Insülin dozajını arttırıcak.ilk önce azdan başladık denemek için. Ama yine yüksek çıkıyor. Benim görüşüm dozunu arttıracağı yönünde ama bakalım ne olcak... Umarım daha kötü sorunlarla karşılaşmam.idrar tahlilim temiz çıktı çok şükür. Ama artık saatli ve programlı yaşamak zorundayım. Hepimize ve bebişlerimize allah sağlıkl versin...
canım benim üzüldüm sana ama şuda aklımda hep hem senin için hem kendim hem bütün hamişler için Rabbim dilerse en zorlukların arasından bile bir ferahlık çıkarır ve evladını kucağına sağlıkla alacaksın inşallah imtahanlı bebişler hem daha kıymetli hemde daha güzel yetiştiriliyor Allahım sorunsuz sağlıkla evladına kavuşmak nasip etsin bütün annelerimizide inşallah.Allaha şükür dermansız değil bu dert sonsuz şükür
Kızlar benim sağ tarafıma ağırı saplaniyor ya sizin olduğu normalmidir acil cevar bekliyorum kızlar
kızlar ben 26 haftamdayım ve geçen hafta şeker testi yapıldı aç karnına 50 gr yüklendi başka bişi istenmedi acaba tekrar bi tesr falan olacak mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?