Ağustosta Hamile Kalanlar 2012

Kızlar benim sağ tarafıma ağırı saplaniyor ya sizin olduğu normalmidir acil cevar bekliyorum kızlar
yanlış hatırlamıyorsam hamileliğinin başından beri ağrın olduğunu ara ara yazıyorsun doktoruna hiç sordun mu benim doktorum ağrın sızın varmı diye her seferinde sorar bence doktorun daha iyi bilir canım

kızlar bu aralar çok sık acıkıyorum tatlı yemek istiyorum yani ne görsem yiyesim var tatlı yemektende korkuyorum ama yiyorum şu zamana kadar dengeli kiloda gidiyorum ama her an zincirleri kırabilirimdoktorum en fazla 9 kilo al demişti 5 kilo cepte zaten aman ne yapayım kendimi kısıtlamakta istemiyorum bebişim açmı kalsın değilmi ama

Cnm benim bence dert etme...:) Ben hiç 9kilo ile hamileliğini bitiren duymadım.DR.un nasıl 9 diyo anlamadım.Zaten son 3 ay ayda 2 kilo alıyosun dedi benim dr.um. Yani nekadar kassak da boş.benim şuanda 10kiloyu buldu bile:) 12 bile imkansızzz yani:) Ama 9 gerçekten çok az.Neden böyle demiş olabilir ki dr.un?

canım nasılsın durumun nasıl şekeri kontrol altına alabildinizmi inan ki hep aklıma geliryorsun Allah yardımcımız olsun bende bu sabah sabah kahvaltısında aman dedim çok yükselmiyor benim karadenizliyiz biz kuymak yedim azcık ölçtümki birde ne göreyim 175 ağla ağla sinirlerim bozuldu neden kendme hakim olamıyorum diye.Allah hayırla evlatlarımıza kavuştursun

Canım Reyyancım.Ben artık ölçmüyorum delik teşik oldu heryerim.İlk 1hafta yaptığım ölçümlerin ortalalamsını aldım ve belli bir sabit miktar insülin iğnesini şekerimi ölçmden yapıyorum artık.Dr a kalsa günde 7 defa parmaklarımı deliyorum.Tahammül edemiyorum artık ağrıyor.Sabah işe geldim ve insülinimi vurdum kolumdan kanattım epey bir.İyce de canım sıkıldı beceriksizliğime dediğin gibi yediğime dikkat etmezsem insüline rağmen yine de yüksek çıkıyor.Yani iş tamamen dikkatli beslenmekten geçiyor.Tabiki insülüin de eksik olan hormonlarımı tamamlıyor.İnan ben de çok üzülüyorum canımın istediği herşeyi yiyemediğim için.Bazen çikolata kahvaltıda nutella v.s. canım çekiyor.Ve evde küçük kızım olduğu için de bu tür şeyleri bulundurmak zorunda kalıyorum.Ona yediriyorum ama ben ahhh bir de ben yesem diye içimiçim geçiyo.Arada kaçamağım oluyo tabi nadir de olsa.Ama genelde kendimi bastırıyorum.Bu durumda karnımdaki bebişim de belki üzülüyordur.Ama yapcak birşey yok.Dediğim gibi sen sakın tatlı canını üzme.Dr.um bana dikkat etmezsem yine yükseliyor dediğimde ara sıra kaçamaklar olabilir ama önemli olan genel de şeker seviyenin dengeli gitmesi dedi.Evde pirinç pilavı piştiğinde bana ayrı pişiyor.(bulgur ya da kepekli pirinç pilavı).Ama şöyle de düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi.Eskiler anneannelerimiz onlardan öncekiler doktora mı gidiyomuş her ay acaba?Allah bilir 100 kişiden 20 tanesi şeker hastalığı varmış.Diet mi yapıyolarmış.ki eskiler en çok ekmek ve bal tüketiyormuş...Çok şükür senden benden sağlıklılarmış ve nerdeyse eskiden 7-8 tane çocuk doğuruyormuş bir kadınDiyeceğim o ki biraz da rahat olmayı becerebilmeliyiz.Bizim eskilerden şanslı nokltamız derdimizi öğreniyor olmamız.Ama biryandan da bunu bilmek bazen onlardan daha şanssız olmamıza sebep oluyor.Çünkü kafamıza dert oluyor ve hamile halimizle hayatımızı kısıtlamak zorunda kalıyoruz. Şurda birşey kalmadı reyyancım.Sabır dileyelim Allah'tan.O bize hakkımızda hayırlı olanı gösterir herzaman.Elbette dikkat edicez elimizden geldiğince.Ama arada kaçamaklarımız olabilir sonuçta hamileyiz.Kaçamak yaptığımız günden sonra biraz daha dikkat edip dengeyi sağlıycaz inşallah.Rabbim hepimizin bebeğini sağ salim kucağımıza almayı nasip eder inşallah.Seni çok öpüyorum.Lütfen üzülme...

internette okuduguma göre ufak saplanmalar normal. günde 5-6 kezden fazla olmamalı yazıyordu. ben de yatakta dönerken oluyor mesela. hala yavaş hareket etmeyi öğrenemedim

canım cevap yazdığın için teşekkürler ama ağrının sebebi bambaşka çıktı sağ tarafımın şiddetli ağrımasının sebebi sağ böbreğin büyümesi imiş
sağ böbrek kontrol altında devam dedeceğiz doğuma kadar bakalım inşallah büyümeye devam etmez aramızda ağrısı olan varsa dikkate alsın bengibi yapmasın allahım hepimizin yardımcısı olsun sağlıcakla bebişleri alırız kucaklarımıza inşallah .

rica ederim canım.çook geçmiş olsunn. bundan sonra iyi olur inşallah. sol tarafımıza yatmamızı öneriyorlar o yuzden sanırım.
benim bebeğimin de karın çevresi çok küçük değil ama sınıra yakın çıktı. bir de suyu biraz azalmış( aklım hep onda şubat sonu gibi doktorumuzun önerdiği bir prof.a gideceğiz. hepimiz bebeğimizi sağlıkla kucagımıza alırız inşallaahhh..

dün doktora gittim kontrolüm vardı bebişimi gördüm parmağını emiyodu prenses doktorum herşeyin normal olduğunu gelişiminin haftasıyla uyumlu olduğunu benimde fazla kilo almadığımı doğuma kadar 3-4 kilo alabileceğimi söyledi aman hiç derdim değil doktorun 3-4 kilo daha hakkımın olduğunu söylemesi victorya secret mankeni miyim ben sanki doğumdan sonra podyuma çıkıcam ben kendimi ayarlıyorum yeterki bebeğim sağlıklı doğsun ne faydalıysa onu yiyorum canım ben ilk hamileliğimi 15 kilo alarak bitirdim maşallah çok sağlıklıydı oğlum dr. ilkinde çok almışsın verememişsin ilkten kalan kilona ikinciside eklenirse fazla kilo bebeğe zarar verir dedi ben 1.70 boyunda şuan 90 kiloyum yayvan vücutlu değilim ama kiloluyum doktorumun dediği doğru ama bende bebişe kıyamıyorum aç kalıyomuş gibi geliyo bana az yiyince bana önemli olan aslında kendine değil bebeğe kilo aldırmak bebeğim 1kiloya yaklaşmış yani kendime almamışım allahtan ben emzirme döneminde çok alıyorum ama artık akıllandım kendime yığmadan kiloları bebeğimide emziririm inşallah allahım sağlıkla kavuşturur hepimizi inşallah bebeklerimize

Kızlar bu arada hep sağlık sorunlarımızı konuşuyoruz farkettiyseniz..Artık isimler belli olmuştur bence veya aldığımız eşyalar neler bunlardan bahsedelim biraz da daha keyifli olsun sohbetlerimiz değil mi ama:)))

Benim oğlum kardeşine Berke ismini koydu bizimde hoşumuza gitti Berke olucak herhalde.Ben internetten alışveriş yapıyorum genelde. İnidirimde olunca bebek ürünlerinden alıyorum. Tulum,zıbın,bady,havlu ve pamuklu battaniye aldım şimdiye kadar.İlk oğlumun bebek kıyafetlerinden ve uyku seti var sakladıklarım onlarıda kullanıcam. İkili takımlardan ve yine zıbın almayı düşünüyorum.Çok ihtiyaç oluyor.Kendime pijama,gecelik,nevresim takımı almam lazım. Birde portatif beşiklerden alıcam. Yazın taşınmayı düşünüyorum taşındıktan sonra park yatak alıcam.Hayırlısıyla yavrularımızı kucağımıza alalımda herşey alınır zaten.

Oğlun güzel isim bulmuş kardeşine maşallah ona:) Benim de kızımın ismi Azra alyernatiflerimiz arasında Asya vardı oda asya yı çok beğendi ayrıca sınıftaki sıra arkadaşının da adı olduğu için çok istedi.Bir de Azra ismine çok uyuyor diye Asya ya karar verdik biz de:) Alışveriş meselesini ben de hem internetten hem de istanbul da daha ucuza labilceğim yerler var bazı eşyalarda oralara bakmaya çalışıyorum.Mesela arabasını internette 800tl olan bi ürünü fatih'de nerdeyse pazarlıkla yarı fiyatına aldık... İyi takip etmek gerekiyor tabi. Benim şuan en büyük sıkıntım doğum yapacağım hastane...Şuan halihazırda kontrollerime gittiğim hastane çok güzel ama acayip pahalı İçime sinen hiçbiyer bulamamdım hala...Napsam bilmiyorum..Bir de benim erken olma ihtimali var ilk kızımda 1 ay erken doğdu.Oyüzden her ihtimale karşı netleştirmem gerekiyo artık.İstanbul da olup önerebilcek bir hastanesi olan var mı?

biz daha isim bulamadık kız ismi bulmak ne zormuş doğuma az kaldı kızımın daha ismi yok benim bulduklarımı eşim beğenmiyo kendide bulamıyo neyse hastene çıkışı aldım iki takım oğlumunkilerde yepyeni duruyor daha çok erkeksi şeyler almamıştım mavilere gömülmemiştik zaten onlardan giyer ilk aylarda hızlı büyüyorlar kıyafetler yeni kalıyo süt pompası alıcam süt artırıcı çaylar alıcam pijama takımı aldım 4 tane pijama altı aldım iç çamaşırları alıcam şampuan yağ sabun gibi seyleri aldım pişik kremine daha karar veremedim markasına göğüs ucu çatlağı için aldığım kremler işe yaramadı eczaneden e vitamini kapsülü aldım saf zeytn yağı ile karıştırıp sürücem oğlumun karyolası küçük geliyordu ona büyük bir karyola aldık küçüğü kardeşine kalacak bez alıcam aklıma bu kadarı geliyor şimdilik

ben cerrahpaşada yaptım ilk doğumumu şimdi yine orda yapıcam doktorumda hoca doğumhanesi oldukça temiz ve ilgililer

ben cerrahpaşada yaptım ilk doğumumu şimdi yine orda yapıcam doktorumda hoca doğumhanesi oldukça temiz ve ilgililer

Cerrahpaşa konusunda kalabalık olacağını düşünmüştm.Hiç aklıma gelmemişti.Hijyen konusu benim için en önemli konu.Serapcım bana kesinlikle önerebilir misin yani Cerrahpaşayı? Özel oda filan bulabilir miyim ne dersin?bir de doktorun kim

merhaba güzeller bugün bir şok şok geçirdimki sormayın acaba doğuracakmıyım diye:) neslikem canım yazdıklarını pür dikkat okudum inşallah senin gibi bende ilkinde olduğu gibi sağlıkla doğururum tabiki sende:)tabisi hepimizde,ben annemlerdeyim 2 aydır pazartesi evime istanbula döneceğim dedim burdkai doktoruma bi daha gideyim gittimki tansyonumu ölçtü 13-8 çıktı sınırda yüksek dedi bende dedim bi kere şekerim 175e çıktı anamm doktor bi korktu ben sorumluluk alamam sakın burda doğum yapma sen çok risklisin bak tansiyonunda yükseliyor diyerekten beni yarım saat oyaladı ve burda üniversite hastanesine hocasına sevk etti 3 4 kere sordum bakın ben çok evhamlıyım çok ciddi bi sorun yoksa beni yormayın.neyse gittik doktor bi gülmediği kaldı bana herşey normal dedi şeker ölçümlerime baktı gayet iyi dedi bi kere çıkmış olabilir yani dedi tansiyonumda zaten çoktann düşmüştü ölçtüler iş olsun diye diyorum dedi kendi evde ölç bakalım 14-9 çıkmadığı sürece hiç bi sorun olmaz dedi bebeğede baktı gayet iyi kalktım geldim yaşadığım streste yanıma kaldı.Allahım sağlıkla gelsin,kendi doktorumu özledim ya o çok relaxdı fatih medikal park ayşegül hanıma gidiyorum ama gerçekten işinin eriymiş kadın burdakilerden sonra bunu anlamdım sıkı takip olmam lazımmış bende aslında medical parkta doğum düşünmüyordum ama korktum şimdi sizce napmalıyım 3bini buluyor doğum ama diyorum bebiş sağlıkla gelsin içime sinsin değer ama diyorum yok ya çok pahalı napcam bilmem.aldıklarıma gelince kolonyama varana kadar aldık riskli dediklerinden beri erken merken olur diye bir tek şampuan konusunda çok kararsızım sebamed göz yakıyor dedi hemşire bende bübchen almayı düşünüyorum pişik konusundada zeytinyağı kullanırım süt sağmada almam lazım gögüs ucum hiç yok ben şimdiden gögüs kremi kullanmaya başladım inanılmaz çatlıyor ve kaşınıyorlar evime gideyim odasınıda alıcam neslikem canım bebek arabasının markası ne ve fatihte nerden aldın ben çok giderim fatihe bide bizimkiler yaz bebekleri olacak ya bebek arabası şart sabah güneşine çıkarırım kuzumu sağlıkla gelsin oyy işte böle

bilmem benim kalabalıkla işim olmadı ben iki sene önce doğum yaptım doğumhaneyi tadilattan yeni çıkmıştı çok temizdi ben normal yaptım sezaryen başka katta yapılıyor ama orada temizdir özel odada kaldım oda iyiydi ben özel hastanede 1 gece kaldım orda ne varsa cerrahpaşadada o vardı özel oda için önceden randevu alman lazım benim doğum yaptığım gün okul arkadaşımda rahim kisti ameliyatı oldu orada o da ameliyathanenin çok temiz olduğunu söylüyordu benim cebimden 1 lira bile çıkmadı hiçbirşey için hem sgklı olduğumuz için hemde personel yakını olduğumuz için doğum sonrası bebeğin ve annenin tüm test ve tahlillerinide yapıyorlar erken doğum riski olanların takibini perinatoloji bölümü ve doktorları yapıyor benim ilk doğumumda doğum kararı için görüşmeye çağrıldım hoca girmedi asistanını çok övdü şöyle iyi böyle deneyimli diye bende fark etmez dedim ama doktorum iyiydi allahtan sorunsuz geçti doğumum şimdi tüp bebek bölümüne gidiyorum bebeğim tüp bebek değil ama orada muayene oluyorum doç.pelin öcal a gidiyorum doğuma kim girer bilmiyorum şimdilik memnunum doktorumdan karar sana kalmış canım benim yengelerimde sezaryen oldular orada memnundular hocalar doğuma pek girmiyor asistana devrediyor yengem seneler önce yine cerrahpaşanın hocasına özel muayenehanesine gidiyordu muayene başına 200 tl alıyordu birde indirim yapıyodu güya yinede doğuma girmedi adam ya

bu konuları konuşmamız çok iyi oldu:) ben de uzun zamandır park yatak ve bebek arabası araştırıyorum. çocugu olan arkadaslarıma soruyorum. sarachanedeki bir dükkanın internet sitesini buldum fiyatlar internette daha uygun dediler.bakmak isterseniz sitenin adı : ...............
ben eşimle doğuda görev yaptıgım için yarıyıl tatilinde İstanbula gidince ordan hastane çıkışını havlusunu zıbın tulum takımlarını aldık. e-bebek sitesinden de indirime girdikce primanın ( prima care) yeni çıkan bezini almaya çalışıyorum.
tecrübeli annelerden park yatak ve bebek arabası marka ve modeli önerebilecek olan olursa çok sevinirim.

Reyyancım gerçekten boişuboşuna seni telaşalndırmışlar...Benim tansiyonum çok 13-8 oldu..DR.um aynı şeyi söyledi 14-9 geçmedikçe sorun yokmuş. Fatih de köprü altında Haşim işcan iş merkezi varmış ben de arkadaşımdan öğrendim. Hauck Malibu marka alman marksı inanılmaz hafif ve kullanışlı görünüyor. Tabi kullanmak da lazım.Ama forumlarda okudum herkes memnun görünyor.Hatta kraft vardı eşim onu allaım dedi 150 tl daha pahalıydı.Ben istemedim.Çünkü kraft çok hantal kalıyo hauck markanın yanında.Benim aldığımın anakucağı çok hafif.Kraft ın kini kaldırdım çok daha ağırdı.Bence sizde bir görün.Almanyada kuzenlerim var.Herkes kullanıyomuş orda da.

kızlar birşey merak ediyorum ve cevaplarınız da önemli
hamileliğinizin başlarında kız deyip erkek erkek denilip kız çıkmöası gibi sorun yaşadınız mı?
cevap verirseniz çok menun olurum şimdiden çok teşekkürler:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…