Ağustosta Hamile Kalanlar 2012

ay sorma bu gün şeker ölçümlerim hep yüksek gitti streste etki eder değilmi öğle yemeği 1 saat sonra 147 iki saat sonra 125,akşam yemeğide bi saat sonra 129 çıktı Rabbim yardım etsin zaman çabuk geçsin. hee geçitin altı hep geçtiğim yermi acaba:)bende haftaya doktoruma gidicem bakayım bari bugün baya korktuk hazırlıklara gaz vereyim erken merken gelirse kuşum

o tarz haberler duyduk bunun sebebi doktorlar erken cinsiyet tahmini yapınca sonradan yanlış çıkma ihtimali, ama 2-3 yıl önce doğumdan bir hafta önce erkek denilen kız olduğunu söyleyen doktordsa duydum

Kızlar aranızda kaşıntısı olan var mı ben çook kaşınıyorum kollarım bacaklarım çook kaşınıyor . Göbek bölgesi kaşınmıyor yani karnın genişliğiyle alakası yok bebeyağı kullanıyorum karnım için. Dr karaciger enzimleirme baktı kaşıntı içn ama bişey çıkmadı ..şeker ölçüldü onda da bişey çıkmadı ama kaşıntılarım özellikle akşam tv izlerken acayip azıyor sizlerde de var mı acaba ?

canım ben sana bişey sorucam deneyimlisin bu konuda diye ya ben sabah açlık şekerimi ölçüyorum 85i geçmiyor sonra yemek yiyorum yediğimde 2 dilim kepek ekmek iki dilim peynir 5 zeytin ve bi bardak süt ve 1 saat sonra kahvaltıdan ölçüyorum hep 140ı geçiyor doktorum bana aslında açlık şekeri ve öğle akşam yemekleri sonrası ölç demişti acaba kahvaltıda yüksek çıkıyor diyemi kahvaltıdan sonra bişey demedi anlamadım gitti bende salak gibi sabahlarıda ölçüyorum ama ölçmüycem(tabi nefsimi dinleyebilirsem)napcam bilmiyorum sabah bu kadarcık az yemekle nasıl böle çıkıyor bendemi bi sorun var anlamadım

Reyyancım inan ki bana ben senin değerlerinin doktorlarımın söylediklerini düşününce çok da kötü olmadığını düşündüm.Bana söylenen hamileliğin başlarında ikinci ssaatin 120 yi geçmemesiydi.Ancak artık insülinimi nasıl yapcağımı anlatan hemşirem de dahil(florence nightingale'e gidiyorum ben) bu ilerleyen haftalar için 150 normal diyorlar tokluk şekeri.Yani sen birinci saatte 140 ı görüyorsan cidden rahat ol bene.Ama yine de dr.un bilir tabi, bana söylenen bu.Yani binyeden bünyeye değişebilir mutlaka.Ancak bana: hamilelerde biz tokluk şekerini 150 olarak normal kabul edebiliriz.150 yi geçmesini istemiyoruz diye genel konuşuldu.Kahvaltı meselesine gelince öyle birşey olduğunu duymadım hiç.Sonuçta bu yediğin içtiğinle allakalı.Ama sabah bazen düşük bazen daha yüksek çıkmasının sebebi akşam yediklerinle ve beslenmenle alakalı.Çünkü ben kendimden de biliyorum.Akşam biraz geç saatte meyve yediysem yada akşam yemeğini biraz kaçırdıysam diet programının dışında sabah şekerim 110 ları görüyor.Ama dikkat edersem 90 larda.Bilmiyorum canım benim iyce elim yüzüm şişti galiba.52 kilo ile başladım şuan 61.5 oldum.Bende yavaş yavaş hastane çantamı hazırlıycam galiba.Benim de doğum iznime bu hafta ile birlikte3 hafta kaldı.Ama artık iyce zorlanıyorum.Ben bankadayım ve şubanin son katında çalışıyorum.Sürekli tualetw ihtiyacım olduğundan defalarca 3 kat merdiven inip çıkmak zorunda kalıyorum.Belki dr.um rapor verebilir.Geceleri hiç uyumadan geliyorum bir de işe.Çok vahim Sağ salim atlatıp bebişlerimizi kucağımıza alırız inşallah.

ay canım benim ya birde çalışıyorsun ama bu senin için belkide avantaj çünkü hareket çok önemli dedi banada doktorum gerçi artık evime dönüyorum kendi doktoruma gelicem bakalım o ne yapacak insulinmi başlatacak çok merak ediyorum akşam şekerim öğle şekerim bi şekilde dengeliyorum ama sabah hep yüksek ulen diyorum sana sabah kahvaltı sonrasını kimse ölç demedi ölçersen işte böle kafaya takarsın bu günde deli gibi baktım 157 çıktı nolcak bilmem bu nası bişimiz Allah yardımcımız olsun nereye geliyorsun çağlayandaki hastaneyemi ben orda oturuyorum acaba bendemi oraya gitsem yakın yakın gerçi orda en son kadın doğum yoktu mecidiyeköydekinde vardı.sapasağlam alsak şu sıpaları heryerini ısıracam onun :))akşamlarıda normal diyetin dışına hiçç şıkmıyorum açlık şekeri 85 hep ama kahvaltıdan sonra işte beni deli ediyor napalım ya nasipten öte geçilmez daha 10 hafta var böle kafayı yeriz az bırakim kendimi diyom ama nerdeeeeeeee:)

:) Olur okadar napalım beslenmeye de ihtiyacı var bebişlerin...Ben gayrettepeye gidiyorum.Ama doğum çok pahalı orda.Çok güzel çok temiz.Çok istiyorum orda yapmayı benkam bana doğum için 2750 veriyor gerisine karışmıyor.Bu gidişle doğum için başka yere gitcem ama hiç içime sinmiyot.Ben çok menunum hemen evimin dibi gayrettepe.Şişliye de endokrine gidiyorum yan şeker vs için.H.sonu bağcılardaki mega medipol e gittm.Sözde hamilelik semineri varmış.İptal olmuş, haberimiz yok.Hemde güzel bi hastane dediler.Fiyatı da uygunmuş.Evet gerçekten hastaneyi çok büyük ve güzel yapmışlar görüntü olarak yepyeni.Ama bir kalabalık ki bence yeni ve çok güzel bir bina yapılmış devlet hastanesi gibiydi.Bilmiyorum çok demorilize oldum.Hiç içim ısınmadı.Hatta bi kadın vardı hamilelelrle ilgilenen seminerin iptal olduğunu söyleyen.Ondan en azından odalalrı ve bebek yoğun bakımını göreyim ta gayrettepeden geliyorum dedim.Yok göstermediler.Hastanenin yemekhanesi ile muhasebe ve insan kaynakları servisi aynı yerde.Ve heryanı bir yemek kokusu kaplamış resmen midem bulandı. Ama Allah yokluğunu vermesin tabi.SGK lı olanlara iyi bir alternatif olabilir. Bazen ben mi şımarıklık yapıyorum diyorum Allah'ım afet beni diyorum ama napim.Ben daha sakin ve benimle daha çok ilgilenilicek biyer istiyorum.Çünkü zaten sorunlu bir hamilelik yaşıyorum şeker ve tansiyondan dolayı.Oyüzden iyi kara vermek lazım.Herşey de maddiyat değil diyorum.Hayatta kaç kez doğum yapar ki insan?Biraz zorlasa da duruma göre bakıcam...Zaten birsüre daha araştırcam hastane meselesini alternatifleri değeğrlendiricem.

canım aynı bende o kafadayım insan hayatından kaç kez doğum yapacakki diyorum sonrada Allahtan kork ne şartlarda doğuranlar var diyorum böyle böyle geçiyor günler:)bende okmeydani özel hastanesinde yaptı bi çok arkadaşım çok iyi olduğunu uygun olduğunu sölüyorlar zorunlu sezeryan hariç 360 liraymış özel odalı felan ama gidip bakmadım gidicem gelince ama ben hastanemi seviyorumda benimkide çok uzak medical park fatih yarım saat nerdeyse yol gidiyorum birde doğum 3000 ve üstü civarı ama doktorum çok çok iyi açıkcası Allah korkusu olan olan bir hanım çok istiroum ama hayırlısı olsun bakalım bi gidip konuşcam

hastane arastırdıgınızı okuyunca tavsıyede bulunıyım istedim. bir arkadasım hizmet hastansinde yaptı doğumunu. cok memnun kaldıgını soyledı. cok da pahalı değil diye biliyorum. ben Allah izin verırse beylikdüzü medicana da yapmayı düşünüyorum ama orası sanırım sıze baya uzak.

kizlar nedir benim bu bel agrilaindan cektigim ozellikle bazen dayanilmaz oluyor

ben de hamileliğimin başından beri bel ağrısı cekıyorum. bunun dısında ne bulantı ne kusma yaşamadım çok şükür. şimdi bebiş büyüdükce daha da hissediyorum. iş yapınca cok yorulunca cok daha fazla agrıyo

Tşk ederim.Duymuştum orayı daha önce de olmazsa oraya da bir bakayım.Beylikdüzü medicana da ne kadar peki sezeryan?ve sgk ya bakıyor mu acaba?

hizmet hastanesinde ilk hamileliğimde kanamam olduğu için gittim meltem hn. çok övmüşlerdi hatta orada doğum yapmayı düşünüyordum kadın muayene etti beni bir gece yatırdılar sadece bir kere kalçamdan iğne yapıldı başka odama gelen giden iyisin kötüsün diyen olmadı hastaneyi çok temiz bulmadım ilgi alaka sıfır bir iğne vurulup bütün gece beklettiler yemeğide aklıma gelince miğdem bulanıyor güya özel hastane ertesi gün teşrif edip doktor çıkabilirsiniz dedi sadece bir iğne oldum bir gece kaldım diye 350 tl aldılar sigortasız olsaydık daha ne kadar alacaklardı bilmiyorum doktoruda beğenmedi sormadan konuşmuyo anadolunun en ücra köşesindeki devlet hastanesi ondan iyidir

ben birebir tecrübe yaşamadığım için bir şey diyemeyeceğim. ama bu işlerin biraz da şans oldugunu da düşünüyorum. iyi doktora ve doktorların iyi gününe gelmek de önemli sanırım. belkı bu yıl daha iyi olmuştur. iki arkadasım orada dogum yaptı bu yıl.onların memnun kaldıgını duydum.

Tşk ederim.Duymuştum orayı daha önce de olmazsa oraya da bir bakayım.Beylikdüzü medicana da ne kadar peki sezeryan?ve sgk ya bakıyor mu acaba?

medicana sgk ya bakıyor, fark alıyor her hastanede oldugu gibi. ama bıraz fazla alıyor normal muayenede 120 alıyor. ama daha sezeryanı sormadım. dışarıdan 5000-7000 arası diye değiştiğini duydum.

kızlar armızada hamilelikte görülen basur falan olan yokmu hiç kimse artık çok fazla şey paylaşmıyor olmayalım ama yaşadıklarımızıda paylaşalım ki başına geldiği zaman ne yapılır falan olnlarıda konuşalım mesela benim çok kötü ağrım oldu sağ tarafımda ve sebebi böbreğimin büyümesi imiş mesela başka bir arkadaşımızın da ağrırsa sebebi önemli ola bilir diye doktordan gelir gelmez yazdım ki bir birimize faydamız dokunsun maksat bu değilmi zaten ki ...

ben kabızlık normalde de yaşardım, hamilelikte de cok fazla oldu.sabah ac karnına kayısı ve incir yiyip büyük bardak su içiyorum. bir de evimizdeki tuvalet alaturka, karnım büyüdükçe daha da zor oluyor siz de aynı durumu yaşıyor musunuz?

o yonden ben hic sorun yasamadim umarim yasamam cunku son ayda daha cok oluyormus .bendede bu aralar kucuk tuvalet sorunu var. hapsirsam oksursem mutlaka biraz kaciyo ozellikle aniden olursa:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…