arkadaslar canınızı sıkmak ıstemıyorum ama doktorum bana bu durumu soyle ıfade etmıstı eger su anda dusuk yapılma ıhtımalı varsa onu korumaya kalkısmamalı cunku kromozon yada gen bozuklugundan kaynaklanabılır onu dusurerek saglıklı bebegın onunu acmalı gıbı bısey soylemıstı yanı allah korusun elbetekı inşallah saglıklı bebekler nasıp eder bıze rabbım sadece bılgılendırmek amacıyla soyledım duam senınle
Canım eminim bu topikteki bir çok kişi karşılaşabileceğimiz olumsuzluklardan haberdardır... Hiç düşük tehlikesi yaşamadan sorunsuz sıkıntısız gebelik geçirerek kromozom bozukluğu olan bebek sahibi insanlarda var... Benim bir arkadaşımın mesela 9 ay boyunca şiddetli kanamaları oldu... Lekelenme falan değil bildiğin şakır şakır kanamadan bahsediyorum...Doktorlar sürekli çok fazla ümitlenmeyin her an kaybedebiliriz bebeği dediler hiç çalışamadı hep raporluydu... şu an oğlu 6 aylık ve sapasağlam maşallah...
Sonuç olarak demek istediğim biz buraya sıkıntılarımızı yazarken karşılaşabileceğimiz olumsuzlukları bilerek yazıyoruz ki bi çoğunu söylemeye dilimiz varmıyor... Sadece bu gibi durumları yaşamış ama sıkıntısız atlatmış insan örnekleri istiyoruz... Moral bozmamak adına biraz daha dikkali olmamız gerektiğini düşünüyorum çünkü gebelikte hepimizin fazlasyla morale ihtiyacı var
canım sana tamamen katılıyorum herkes biliyor burada gerçeği fakat iyi şeyler duymaya ihtiyaç duyuyor o nedenle yazıyor acaba bebeğime birşey olurmu diye o da biliyor ki olacağı varsa olur zaten ama ümit ediyorki biri desinki yaaa bendede oldu ama bebeğim sağlıklı o da sıkıntısı olana umut olsun
bu arada şimdilik bendeki rahm ağzındaki tıkanıklık hissi kayboldu umarım birdaha herhangi bir renkte akıntım falan olmaz kendi derdime düştüğümden kimsenin yazdıklarına cevapta yazamaz oldum dilerim hepimiz sağsağlim kavuşuruz bebeklerimize
Canım eminim bu topikteki bir çok kişi karşılaşabileceğimiz olumsuzluklardan haberdardır... Hiç düşük tehlikesi yaşamadan sorunsuz sıkıntısız gebelik geçirerek kromozom bozukluğu olan bebek sahibi insanlarda var... Benim bir arkadaşımın mesela 9 ay boyunca şiddetli kanamaları oldu... Lekelenme falan değil bildiğin şakır şakır kanamadan bahsediyorum...Doktorlar sürekli çok fazla ümitlenmeyin her an kaybedebiliriz bebeği dediler hiç çalışamadı hep raporluydu... şu an oğlu 6 aylık ve sapasağlam maşallah...
Sonuç olarak demek istediğim biz buraya sıkıntılarımızı yazarken karşılaşabileceğimiz olumsuzlukları bilerek yazıyoruz ki bi çoğunu söylemeye dilimiz varmıyor... Sadece bu gibi durumları yaşamış ama sıkıntısız atlatmış insan örnekleri istiyoruz... Moral bozmamak adına biraz daha dikkali olmamız gerektiğini düşünüyorum çünkü gebelikte hepimizin fazlasyla morale ihtiyacı var
Canım sen kendine dikkat et bol bol dinlen önümüz tatil zaten eşin de evde olacak yardımcı olsun biraz sana
Bacaklarının altına yastık falan koy yüksek tut biraz.
Duş alırken fazla sıcak olmamasına dikkat et
Mideni rahatsız edecek acı baharatlı şeyler yememeye çalış
Kahve çay ... elinden geldiğince kaçınmaya çalış
Sigara mevzuundan hiç bahsetmiyorum...
Ve elinden geldiğince kafana takıp kendini üzmemeye çalı canım dilerim en kısa zamanda herşey yoluna girer
kesinlikle!!seviyorum seni lilyumCanım eminim bu topikteki bir çok kişi karşılaşabileceğimiz olumsuzluklardan haberdardır... Hiç düşük tehlikesi yaşamadan sorunsuz sıkıntısız gebelik geçirerek kromozom bozukluğu olan bebek sahibi insanlarda var... Benim bir arkadaşımın mesela 9 ay boyunca şiddetli kanamaları oldu... Lekelenme falan değil bildiğin şakır şakır kanamadan bahsediyorum...Doktorlar sürekli çok fazla ümitlenmeyin her an kaybedebiliriz bebeği dediler hiç çalışamadı hep raporluydu... şu an oğlu 6 aylık ve sapasağlam maşallah...
günaydın kıslar bugün 13,10 da dr randevum var çok heyecanlıyım ilk muaynem olucak bana dua edin kötü bişi demesin dr
bu arada belim de bir ağrı var karnım şişiyor ve devamlı wc ye çıkma hissi var normalmi bunlar arkadaşlar
minikkelebekkk..seni beklioduk ya:18:bebiş nasılmış?
canım yaaa çok sevindim lilişim inşallah ikiz olur yaa çok sevimli oluyolar düşünsene kendini öyle biSelam güzel annişler...
İlk doktor ziyaretimizden geldik çok şükür
Doktorumuzla daha önceden tanıştığımız için bütün bilgilerimiz kendisinde mevcuttu zaten..
Direk muayeneye geçtik...
Vajinal ultrasonla bakıcam dedi... Ben sevmiorum falan filan desem de dinletemedim
Neyse en son ne zaman smear aldık senden diye sordu söledim ... Ozaman tekrar alcaz dedi... Bi smear testi verdik önce...
Sıra geldi ultrasona... Minnak keseciğimiz ultrason açılır açılmaz gözüktü... Ben bile seçebildim yani artık netten araştıra araştıra uzman olcam bu gidişleTabi henüz sadece kese var içinde başka bir şey gözükmüyor... Haftaya cuma tekrar gel ozaman içinde yolk kesesini görücez dedi... Kalp atışı ne zaman dedim?? Ooooo sabırsızlanmak yok ona daha 2 -3 hafta var dedi Kısmet
Neyse sonra dediki ekrana tekrar bak bakalım ne görceksin... Bir de baktım ne göreyim 2 keseanammmm noluooo noluooo falan diorum böyle... Deli gibi gülüyorum şoktayım ama... İkiz mi istiyorsun dedi... İsterim de korkuyorum da dedim:18::18: zordur ikiz gebelik ama dedi.. daha bu haftalarda tam belli olmaz 2. gördüğümüz kese olmayabilir.. Su birikintisi yada pıhtı gibi bişi de olabilir dedi... Çünkü 2. gördüğümüz kese gibi şey diğerine göre daha küçük... Bakalım hayırlısı kızlar hala şoktayım Bir hafta nasıl geçecek bilemiyorum... Bir de olsa iki de olsa şu an bi sıkıntı gözükmüyor çok şükür
Sizlerden de güzel haberler bekliyorum...
selam kızlar sabah kalktığımda çok fazla miktarda k.rengi akıntım oldu içinde kan zerreside vardı bir kısmı akıntı bir kısmı kan gibi sıvıydı hemen semt polikliniğine koştum önce normal usg ile baktı sonra vajnal usg ile baktı kesemi gördüm kızlaaaaaaaaaaaaaar minicikti yavrumun kesesi dr hemen merkez hastaneye gideceksin dedi hcg testi yapılacak dedi yinekan gruplarımızı sordu bizde kan uyuşmazlığı var iğne olacaksın dedi eğer ağrın olursa hemen acile git dedi ben hiçmi sevinemeyeceğim gebeliğime acaba herşeye rağmen o keseyi görmek dünyalara bedeldi şimdi kağıda bakıp bakıp bebeğimi seviyorum merkez hastaneye gitmek içinde eşimi bekliyorum bende birde rahim ağzına birşeyy tıkanmış gibi hissediyorum sizde varmı öyle birşey inşallah Rabbim bebeğimi bize bağışlar...
canım kafaya takmamaya çalışalım ben de çok yıkıldım düşük riski deyince ama şimdi daha iyiyim annemler de rahatlattı beni olabiliyomuş bazen ama veren de allah alan da diorum almaması için,sağlıkla kucağıma almak için de dua ediyorum.minikkelebek ne yaptı acaba o da bugün gidecekti keseyi görmeye bende haftaya perşembe görecektim ama kısmet bugüneymiş :)
Merhaba kızlar doktordan geldima ama haberler iyi değil
Dün de kahverengi akıntım devam etti.Doktor keseyi gördü bugün ama hcg ye bakmadı.
Açık kahve akıntım var dedim kontrol etti evet dedi.Düşük riski var dedi.
Ama rapor vermedi şimdi çalışıyorum ne ayaklarımı uzatabiliyorum ne bişey.
oturuyorum ve belim ağrıyo oturunca bi süre sonra.
İnşallah kötü bişey olmaz
Canım sen kendine dikkat et bayram tatilinde bol bol dinlen tatil sonrasında tekrar bi git bakalım doktora... Sen rapor iste o vermese bile endişelerini dile getir... Madem düşük riski var dedi de neden rapor vermedi anlamış değilim vallaMüdürüne falan söylesen de erken çıksan bari bugün:44:
vermedi canım şu an çalışmana engel bi risk yok dedi ama tedirgin oldum yine de :26:canım mutlaka dinlenmelisin yaa.dr söle sana rapor versin nie çalışıosun...
neyse ki yarım gün çalıştım öğleden sonra gittim doktordan.
eşimle bugün saat 1de hastaneye girdik 7de çıktık helak olduk kan uyuşmazlığı iğnesi oldum benim kahverengi lekelerim aldı başını gitti çok yoğun oluyor maalesef benimde düşük riskim varmışbhcg yine ölçüldü 1300lere falan çıkmış
bana hcg ölçmedi canım keseyi görünce hgc artmış diye mi düşündü acaba bilmiyorum ki
merhaba arkadaşlar. ben de aranıza yeni katıldım ama uzun zamandır forumları okurdum. sanırım yazmam için bebişimin olması gerekiyormuş15 temmuzda yaptıgım testle öğrendim. hala inanamıyorum. kendi kendimi mutluluktan gülerken yakalıyorum:) bayram için ailemin yanına geldim ista.istanbulda giderim diye henüz doktora gitmedim. bayram biter bitmez gidicem inşallahhhh. cok merak edıyorum. sizler test sonuclarınızı yazmışsınız.ama benim henüz bir sonucum yok
hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağınada alıırsın 15 temmuzda öğrendiysen nasıl 5 haftalıksın
Kızlar ben de bugun test yaptım, resmini ekliyorum. 2. çizgi var ama çok silik ve ince. bat ım yarın. geçmeden kan testi yaptırmak istemiyorum. İnşallah bu 2. çizgi gerçektir de ben de sizin aranıza katılırım. Sizce gerçek mi bu çizgi, hamile miyim? Eki Görüntüle 488206
bilmiyorumki canım bende kese görünmesine rağmen hcgye bakıldı sonra iğne yapıldı şimdi baya azaldı k.rengi akıntı dün sadece akşam bi ara geldi ondada biraz wc sıkıntısı oldu öyle geldi kabız olmuşum çok fena yapıyor beni ama kasıklarımda ağrı var bugün korkuyorum açıkçası sende ağrı sızı var mı canım?
merhaba arkadaşlar. ben de aranıza yeni katıldım ama uzun zamandır forumları okurdum. sanırım yazmam için bebişimin olması gerekiyormuş15 temmuzda yaptıgım testle öğrendim. hala inanamıyorum. kendi kendimi mutluluktan gülerken yakalıyorum:) bayram için ailemin yanına geldim ista.istanbulda giderim diye henüz doktora gitmedim. bayram biter bitmez gidicem inşallahhhh. cok merak edıyorum. sizler test sonuclarınızı yazmışsınız.ama benim henüz bir sonucum yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?