Ağustosta Hamile Kalanlar 2012

aaaay gördüm nasıl atıyor kalbi öyle

Gebelikte ananasın faydaları saymakla tükenmiyor. Yapılan tüm araştırmalarda düzenli olarak gebelikte ananas tüketimi gerçekleştiren anne adaylarının daha sağlıklı olduğunu kanıtlıyor.

Gebelikte anne adaylarının enç çok şikayet ettikleri konulardan biri de kabızlıktır. Gebelikte kabızlık yaşanan kilo artışı ve salgılanan hormonlara bağlı olarak gerçekleşir ve gerekli önlemler alınmazsa oldukça ciddi rahatsızlıkların meydana çıkmasına neden olabilir. Ananasın faydaları arasında yer alan bağırsakları çalıştırıcı özelliği gebelikte ananas tüketimi için oldukça ciddi nedenler arasında ilk sıralarda bulunur. Gebelikte ananas yemek sizi kabızlığa karşı koruyacak doğal bir ilaç almışsınız etkisi yaratır. Ananasın içinde bulunan faydalı vitamin ve mineraller ise bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve sizi çeşitli hastalıklara karşı koruyacaktır. Gebelikte ananas yemek hakkında bir çok araştırma yapılmış ve bu araştırmalar sonucu oldukça ciddi veriler elde edilmiştir.

Amerika’da gebelikte ananas tüketimi ile ilgili olarak yapılan araştırmada hamileliğinin aynı dönemleri içerisinde yer alan anne adayları iki ayrı gruba ayrılmış ve her iki grup içinde aynı beslenme listesi uygulanmıştır. Ancak A grubu olarak adlandırılan anne adayları B grubunda yer alan anne adaylarından farklı olarak her gün düzenli olarak 100 gr. ananas tüketmişlerdir. 15 günlük araştırmanın sonucunda A grubunda yer alan yani her gün düzenli olarak ananas tüketen anne adaylarının hiç birinin kabızlık sorunu yaşamadığı tespit edilmiştir. Bu araştırma makale olarak yayımlanarak bilimsel gerçeklik kazanmıştır.

Gebelikte ananasın zararları ile ilgili olarak yapılan bilimsel bir araştırma olmamakla beraber konu ile ilgili olarak şimdiye kadar hiç bir şikayette bulunulmamıştır. Hamilelikte ananas tüketen annelerin saçları daha parlak olacağı gibi aynı zamanda daha az saç dökülmesi sorunu yaşayacaklardır. Hamilelikte ananasın faydaları arasında sayabileceğimiz bir diğer fayda ise vücutta toplanan fazla ödemin atılmasını sağlamasıdır. Hamilelik döneminde yaşanan hormonal değişimlere bağlı olarak vücut su toplamaya başlar. Ananas vücutta biriken fazla ödemin atılmasına yardımcı olacaktır. Hamilelikte ananas tüketimi önerilmekle beraber her şeyde olduğu gibi ananas konusunda da fazla tüketim kesinlikle önerilmemektedir.Hamilelikte ananas suyu içmek yerine ananasın kendisini yemek kabızlığı önlemesi açısından ayrıca önerilmektedir.

canım pogestan bende süper kafa yapıyor sarhoş gibiyim uyuyayım biraz uyanınca gelirim yine

canım pogestan bende süper kafa yapıyor sarhoş gibiyim uyuyayım biraz uyanınca gelirim yine
bende de valla ben 3 ten sonra anca yarım saat uyudum bi de oyy

Minikkelebek valla koptum gülmekten canım
Ayyy o bir doğsun tüm Ağustosta hamile kalanlar topiğindekiler sırayla mıcıklıcaz onu

pipini göster teyzelere dicem
ah gelse o günler

Moralim çok bozuk.
Betahcg değerim 3günde çok az yükselmiş. Cuma günü ölçümde 151.38 çıkmıştı. Bugünkü ölçümde 254.74 çıktı. Doktor üç günde iki katı olmamış, dış gebelik ihtimali olabilir dedi. O an beynimden aşağı kaynar sular döküldü. Doktor bir çok açıklama yaptı ama aklımda kalan tek şey ilaç tedavisine başlayalım yarın da bakalım sonuçlara karar veririzdedi.
Eve girdiğimden beri ağlıyorum.
Dış gebelikse ne olacak bilmiyorum.

merhaba kızlar,
Bende hamileliğim 7.haftasındayım. Henüz doktora gitmedim.Size birşey sormak istiyorum. 2 aydır günde bir tane folikasit içiyorum.10 gündür midemde ağrı oluyor. İlk hamileliğimde mide ağrısı yaşamadım. Acaba folik asitten dolayı ağrıyor olabilirmi yada hamilelikten dolayı mide ağrısı olurmu.

hayırlısı olur inşallah sağlam durmaya çalış

bende de oluyor bende folic acide bağlıyorum olabilir tabi hassas bir mideye sahipsen benimki baya sorunlu bir mide

selam ağustos hamileleri...
bugün ilk doktor muayeneme gittim. 5 haftalık olmuşuz bebeğimle. normal ultrasonda görünmedi.vajinal ultrasonda göründü.
haftaya kalp atışını dinlemek üzere çağırdı doktorum. kalp atışı için de vajinal ultrasona razı olmak zorunda mı olucam yoksa normal ultrasonla da duyulurmu acaba? 6 haftalık olucak gittiğimde.
bu arada sürekli sanki adet olacakmışım gibi devam eden kasık ve bel ağrılarımın normal olduğunu söyledi doktor. huzurluyum...

Canım allah sabır versin inşallah yoktur öyle bişey.
ne sabır isteyen bişeymiş annelik
daha şimdiden anladım..

canım üstten görünmez vajinalden bakar erken olduğu için
ağrıların normal şu an eğer koyu renkli ve kırmızı leken yoksa.
ben de adet sancısı gibi sancılar çektim 5.haftada.

canım ne olur canını sıkma net birşey olmadan senio kadar ii anlıyorumki banada dr öle demişti ama bu gün keseyi gördük hamdolsun Rabbim yardımcın olsun hakkında hayırlısını versin

canım yazını okuduğumda önce bir dondum kalbim küt küt attı sonra hamdolsun güzelhaber gelmiş şu an acaba birbirimizden başka kim bizi daha ii anlayabilir bende bu gün dr gittim önce dış gebelik belki demişti 1 hafta kafamda bu sorularla gezdim şimdide sadece kese göründü yolk mudur nedir o görünmedi ve ben bunu kendimce kafaya taktım inşallah bişey yoktur geldiğidmden beri annemle konuşuyoruz bana destek oluyor şu andada kuran okuyor bana elimde değil moralsizlikten kafamı kaldıramıyorum inşallah Rabbim sağlıkla kucağımıza almak nasip eder annelerin hakikaten hakkı ödenmezmiş daha karnındaki pirinç kadar canını bile bu kadar düşünüyosun hey kurban olduğum Rabbim merhametinin yüzde birini vermişsin annelere sen ki ne büyük merhametlisin merhamet et bize yavrularımızı sağlıkla kucağımıza alalım(amin)

canım ne olur canını sıkma net birşey olmadan senio kadar ii anlıyorumki banada dr öle demişti ama bu gün keseyi gördük hamdolsun Rabbim yardımcın olsun hakkında hayırlısını versin

Canım allah sabır versin inşallah yoktur öyle bişey.
ne sabır isteyen bişeymiş annelik
daha şimdiden anladım..

Destekleriniz için çok teşekkür ederim, ama elimde olmadan üzülüyorum,ağlıyorum.İnşallah ben de keseyi görebilirim,bebeğimi sağlıklı bir bebek olarak kucağıma alabilirim.
Dualarınızı eksik etmeyin.

Son düzenleme:
öncelikle hepinize günaydın güzel anne adayları. Dün gecem o kadar zor geçti ki saat 01,30 gibi sancıyla uyandım çok korktum resmen bir şeyler kopuyormuş gibi ağrım oldu allah'a o kadar yalvardım ki bilemezsiniz. Daha bugün mercimeğim 4+4 haftalık ama etkisi baya büyük. Sonra bulantıyla wc'ye koştum ve içim dışıma geldi. Eğer bunlar normalse ki ben öyle olduğuna inanmak istiyorum hiç önemli değil. Seve seve çeker her anne adayı bu dertleri. çünkü sıkıntılar bizi yavrularımıza daha çok bağlıyor eminim.

Minikkelebek bugün doktor randevun vardı dün hastalandığımda aklıma sen geldin. Allah yardımcın olsun canım inşallah hayırlı haberlerle dön bize de müjdeler ver..

çiğdemcim hiç üzülme değerlerin o kadar kötü değil ki canım benim en az 100 değer artmış ben dış gebelik olduğunu düşünmüyorum. Bol bol dua et lütfen canını sıkma. Biz ne yapsak boş allah verdi meleklerimizi bize ve şüphesiz o bizden daha çok koruyor onları. Korkma tatlım..

canım ben de folik asit folibol kullandım ve normalde ülser başlangıcım var ve nexıum 40mg adında bir mide hapı kullanıyordum ve mide şikayeti nedir unutmuştum. Ama folikasitten sonra 2 tane de mide hapı içsem geçmiyordu. Bence hassas midelere dokunuyor folik asit ama yine de en iyiyi doktor bilir. Ben artık folik asit kullanmıyorum. Doktorum hamile kaldıktan sonra hiçbir işe yaramaz dedi. Elivit verdi. Onda folikasit var dedi.

canım ben de cumartesi doktora gitcem ve tam 5+0 olacağız. Ama ben anlamıyorum kimi karından ultrasonla 5 haftalıkken görünüyor diyor sen görünmedi diyorsun. Acaba beta hcg değeriyle alakalı mıdır? Kişiden kişiye değiştiği kesin ama ben çok istiyorum görmeyi hayırlısıyla. Canım senin hcg ne bakıldı mı en son kaçtı? Bana doktorum 3000 olmadan gelme görünmez dedi. Vajinal ultrasondan da bakmıyor. Ama şu bel ve kasık ağrılarına normal yazman inan yüreğimi ferahlattı..

benim hcg bakılmadı hiç.evdeki idrar testiyle görüp gittim.5 haftalık hesapladı doktor. karından göremedi.vajinal ultrasonda göründü.ağrılarıma da çok normal hiç korkma dedi.bakalım yaşayıp görücez hayırlısıyla...

Günaydın annişler ben de evde yatan ağustos annelerine dahil oldum bugün itibari ile
Dün gece yarısı titreyerek uyandım böyle sanki sıtma nöbeti geçiriyorum ateşim falan yükselmişş
sabah da kalkamadım yataktan daha yeni uyandım grip olacak gibiyim her yerim ağrıyor
Bugün evde yatıp dinleniyorum yarın da tatil zaten inşallah kötü bişi yoktur sadece üşütmedendir...
Dün işten gelirken de üzerimde mont olmasına rağmen üşüyordum vücut direncimiz düşüyor sanırım hamilelikte yoksa bu mevsimde ne üşütmesi böyle Doktora da gitmedim kalkıp gidecek halim de yok zaten

Minikkelebek canım seni de merak ettim gelince yaz bize dilerim güzel haberlerle gelirsin

Günaydınlar herkese

Bugün herkes için sorunsuz ve mutlu bi şekilde geçer umarım...Kızlar ben dün doktora gitmiştim ya hani değerim 9000 küsürlü bişi çıktı.Çook şaşırdım bu kadar çıkmaması gerekiodu aslında.Bi de doktor karından baktı kese göründü alttan bakmadı yani ama küçükmüş verdiğim sat a göre.haftaya cumaya yine gitcez.bu arada benim mide feci dün iki kere istifra ettim biraz erken mi başladı nedir bende:26:
minikkelebek ;canım benim içime bebişinin çook sağlıklı bi bebek olacağı doluyo canım.hatta güçlü ve dişli bi karakteri olacakyani doğduğunda da sana kök söktürcekÇünkü benim ne kadar hamileyken kanaması olan arkadaşım varsa hepsinin acaip hareketli bebişleri oldu

lilyum ;canım bugün bol bol su iç.Ama hep su iç.Çünkü bunun ilacı su ve sulu şeyler.Çoook geçmiş olsunn

Kızlar merhaba,güzel haberler vermeyi çok isterdim ama maalesef durumumuz parlak değil
Dün gelen kocaman parçadan sonra kanamam kesildi nerdeyse.O parçalar plasentadanmış.Bebekle alakalı değilmiş,benden geliyomuş.sabah da sarı akıntım vardı.
sabah doktora gittim.düşük yapmamışım ama doktor bebeğimin kalp atışının yavaşladığını,normalden yavaş olduğunu söyledi.Ben de baktığımda anladım zaten.Bi ara hızlandı,doktor sesini dinletti.Şu an normale döndü dedi.Sonra tekrar yavaşladı.
düşük yapabilirsin ama yapmayabilirsin de dedi.Hayırlısı olsun diyoruz dedi.Sanki olacaklara beni hazırlıyor gibi..
Pazartesi kontrole çağırdı,o zaman kalp atışlarına ve kanama durumuna göre gerekeni yaparız dedi.
Öncelik senin sağlığın,kanaman adet gibi olursa hemen gel dedi.
Eğer gelişme olur da kanaman da kesilirse işine de başlarsın haftaya dedi.
Doktor muayene ettikten sonra kanamam oldu.
Şu an az da olsa var.Yaklaşık 20 dk dır ağrım başladı.Gitgide artıyor gibi.
Dayanamadım hüngür hüngür ağladım.Rahatlamaya çalışıyorum.Ama nafile.
Sanırım bebeğimi kaybediyorum

Ne güzel dua etmişsin canım allah hayırlısını nasip etsin.
yolk neden görünmüyo doktor bişey dedi mi?
canım korkma kanaman lekelenmen yoksa ağrı normal.Hem bebeğin tutunmuş ki bulantın var.
Bendeki bulantı psikolojik tamamen.Stresten.
Kendine iyi bak canım.

Lilişim ayaklarına çorap giy dikkat et.Hava bi iyi bi kötü olur böyle zamanlarda.
Yat dinlen üzüm ye çekirdeklerini kırarak yut canım üzüm çekirdeği gribe şifa diyolar.

GEÇMİŞ OLSUN LİLYUM.Hamilelkten herhalde.bende grip oldum bi türlü geçmyor.tecrübeli arkadaşlar hamiliktendir diyor.sana tavsiyem tavuk suyundan çorba yap iç bol limonlu. direncini artırır.acil şifalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…