Ağzına ettiğimin hayatı..

23 okuyorum son yılım. Okulum bitsede bu hayat değişmez dikkafalı babam .

Okulun bittikten sonra o hayatın değişip değişmeyeceği senin elinde girdiğin bi işe bakar o evden kurtulman.Allah yardımcıncın olsun,sabret,dua et.

Şuraya kadar yazık adamcağıza demiştim.
Son derece haklısınız eğer şu şartlarda içki içiyorsa..
Siz de hayata küfredeceğinize sıkı sarılın.
Bundan sonraki hayatınızın iyi olması büyük oranda sizin elinizde..

Az kalmış şunun şurasında ne ki bir sene
mezun ol çek git ne yapabilir ki kaç yaşında kızsın işe girip kendi paran olduktan sonra

Neden bu kadar olumsuzsunuz?
Felaket tellalı gibi..
Ayrıca kimin ne kadar dindar olduğunu biz sorgulayamayız.
Bu haddimizi aşar..

Hayatından memnun değilsin ama eminim bu konuları son model telefonundan açıyorsundur ya da tabletinden mi acaba?

Ailesinin durumu iyi olmayanlar daha çok azmedip okuyacağı yerde, gittiği okuldaki zengin kızlara özeniyor nedense...

Madem babanın sağladığı imkanları beğenmiyorsun, hem okuyup hem çalışmayı da düşünmemişsin bu zamana kadar... En iyisi zengin birini bulup evlen, o zaman ferah, kaloriferli bir evin olur. Garanti!

Neden bu kadar olumsuzsunuz?
Felaket tellalı gibi..
Ayrıca kimin ne kadar dindar olduğunu biz sorgulayamayız.
Bu haddimizi aşar..
Ben kimsenin dindarligini sorgulamadim ne ilgisi var, ne gorduysem onu soyledim,hatta kendi hayatıyla ilgili kendi söylediklerini tekrar ettim sadece kendimden de hicbirşey katmadim.Kendisi dinden soğuduğunu söylemiş,bir arkadaşın yazdığına cevaben de şimdi amin de diyemem filan demis ona binaen söyledim ne sorgulucam banane ya,hiç başka işim yoktu.herkes nasıl isterse öyle inanir oyle yaşar.

en azından internetin var Bizimde çocukluğumuz gençliğimiz saray yavrularında geçmedi şekerim, tamda bahsettiğin gibi 2 oda, babanne dede yanımızda dolayısıyla sürekli gelen hatta yatıya gelen misafirler, şimdi desen bazen içinde birbrimizi aradığımız kocaman evde oturuyoruz.Ama ben hala,o kalabalığı özlüyorum..demem oki gün gelir fosur fosur sigara içen babanıda ararsın..

kos koca kızsın sürekli aynı konuyu açmaktan bıkmadın usanmadın.
Gir işe bir çalışsana sen hayat öyle toz pembe değil!!!

okuyunca konunuzu benim bekarlığım geldi aklıma, bende sobalı ve tv. odada hemde kardeşlerimle yatıyordum. hem misafir odamız, hem oturma odamız hemde bizim yatak odamızdı ama sıcacıktı...
kardeşlerim uyusunlar diye ışıkları yakmazdım ders çalışırken perdeleri açar sokak lambasının ışıığında ders çalışırdım...
unutulmaz günlerdi..

şimdi ise okulum bitti iş hayatındayım, kaloriferli evim ve 24 saat sıcak suyum akıyor fakat yalnız 2 çocuğumla birlikteyim. kardeşlerim yok, babam yok, annem yok, o tek odalı sıcacık yuvamı özlüyorum...

herşey senin elinde okulunu bitirince kendi yolunu çizeceksin buna kimse engel olamaz... ve gurbetlere gittiğinde emin ol o tek odalı sobalı evini çok özleyeceksin...

Sen ne iş yapıyorsun. Asgari ücret bir maaş ile 2+1 evde oturup 2 tane sobu kurup devletten kömür yardımı isteyip gayette iyi geçinebilirsin

Tek kelime ile harika bir paylaşım yazmışsınız teşekkür ederiz.. Arkadaşım lütfen bunu oku çok samimi bir yazı...

O kısmı bilmiyordum.
Öyleyse konu sahibi haklı.
Bu nedenle durumu tam anlamıyla özetlemeyen konuları sevmiyorum işte.
Ne olur kısa, öz ama önemli çizgilerle anlatılsa da sağlıklı yorumlar yapsak.
Yorumlardan sonra Ama diye sıralanıyor gerekçeler..
Hepsini okuyamayız ki sayfa sayfa..

Aah ah. Gün gelecek her odası sıcak, tertemiz, kocaman bir evin olacak. Ama baban içinde olmayınca için üşüyecek...

Bu şartlatda elinde nete girebileceğin bir telin var şükret tel yoksada bilgisayarın var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…