Ağzına ettiğimin hayatı..

evin içinde sigara kokusundan nefret ederim. çocukluğumda babam içerdi evin içinde. ama çok küçüktüm. hala hatırlayınca kokusu burnuma gelir

Hayatım 10 tane bir içmesi gerekmiyor anlıyormusun ?

senin de vır vır konuşman gerekmiyor. madem memnun degilsin babanın saglayabildiklerinden, bak okuyormuşsun da... buyur sen çok daha iyisini yap hem kendini kurtar hem aileni. ama büyük ihtimalle kendini kurtarsan aileni evine bile almazsın sen malum sana göre onlar pis öeh böegh

Gerçekten yaşamayan bilmez bunu biz 6kişilik aile küçücük bi odayı ısıtırdık sobayla koridora çıkmak kabustu kışın. Şimdi saray gibi evde yaşıyoruz sadece annemle temizlikten temizliğe kapısını açtığımız 3 odamız daha var ama ne akşam yemeği telaşımız var ne de sıcak bi aile ortamımız. Ve yaza düğünüm olacak annemi o saray gibi evde yalnız bırakmanın suçluluğu her gece içimi kemirir nişanlımın babasına baba derken boğazım düğümlenir.. 9 yaşımdan beri babam yok ve her geçen yıl biraz daha eksik hissederim kendimi. Bunları demogoji yapmak için yazmıyorum ama anne baba sağsa bu bile başlı başına mutluluk sebebi

Teşekkür ederim yorumunuz için.. Ne bilim etrafımda hiç böyle arkadasım yok inanın mesela en yakın dostum bize gelmişti bu mesajı atmadan önce oturup sohbet edemedik babamın sigarasdan kızın gözleri yandı baya rahatsız oldu morelim daha da bozuldu benim. Allaha şükür annem destekçidir hep bana içki içen biriyle ysamak zor ki annem bu kahrı kaç senedir kocası olarak cekiyor . Bende hep basarılı bir öğrenci oldum ayrıca gözüm yüksekte olmadı inanın . Sevgili konusunda uyusamadık sadece cünkü ben cok fazla pişmiş bir insandım ona göre o benim gibi zorluk görmemiş biriydi yapamadım bocaladım .. psikolojik seyler yasadım evet pes etmemeliyim ama arada geliyorlar bana.. olmuyor ollamıyor.. bir arkdasımı eve davet edemiyorum bende gencliğimi yasayamadım .. kimseye anlatamadım durumumuzu yeri geldi bizim de evimizde bişeyler az oldu eksik oldu ki hala eksik cok sey var ama şükrediyorum elimdekiler içinde. Bana cinnet gecirten babamın 4 yerine gidip günde 10 bira içmesi 50 tl sadece içkisi günlük anlayabiliyormusunuz rızkımız gidiyor ama o düşünmüyor herkes calısıyor herkes eziliyor tek babam mı calısıyor?? ne ağır sartlarda inşaatlarda calısanlar var yapmayın gözünüzü sevim hayatı bilen biriyim..

saol içimi ferahlattın yorum yapmayın gercekten.

Öyle bir zihniyette olsam ne bok yerlerse yesinler calısmaya baslayınca kendi hayatımı kurcam arkama bile bakmıcam nasılsa ohh kebap derdim cok yanlıs anlamıssınız siz cokkk ordan öyle gülerek yorum yapmak kolay insanlık bu değil.

Konustum.. cevabı : 'biz babamızın yanında ağzımızı bile açamazdık vay be ' :) bu kadarını sölim anla sen kafa yapısını

Az cok kafamda cizdim tablonuzu, evet. Ama umutsuz olmayın olur mu? Cok guzel gunler gekecek sizin icin insaallah. Dua edin. Babaniz icinde, alkolu ixinde kendiniz icin, aileniz icin. Az daha sabredin. Okulunuz bittiginde xok guzel bir isiniz olur. Yuva kurarsiniz en guzelinden. Arda da ailenize destek olursunuz.Iste bak gexip gitti diyeceginiz gunleriniz ggelecek. Az daha sabir.

durumunuzu gözümde canlandırdımdaa gerçekten çok haklısınız babanıza kızmakta...sizin durumunuzu en iyi anlayabileceklerden biriyim inanın ama yinede kötü sözler söylemeyin babanız hakkında..

en azından salonda kendi yatıp odayı size verseler daha sağlıklı olurdu.. ders çalışıyamıyorum diye bahane edip geçin yatak odasına.. bilmem izin verir mi ama

konudan anladıgım bu kadardı ne yalan söyliyim. neyse sen bakma bana, ben konuşurum böyle. istediklerin olur umarım.

Yok canım o zamanda karı koca arasında sorunlar cıkar ben onları düşünüyorum işte yani düşün

Haklısınız ama adam günde 10 tane bira iciyormus. Karisinin calismasina izin vermiyormus.. Rizki götürüp de ickiye sigaraya vermek ne kadar doğru ya..
Allah yardimcin olsun konu sahibi..
Sobali ev falan filan bunlar zor değil ama alkolik bir baba cok zordur bence..

elinden gelen gayreti goster okuluna onem ver bunlar da gececektir.bunlari rahat yasamis biri olarak yazmiyorum seni anliyorum.ilkokulda televizyon karsisinda sobali odada derslerimi yapardim.hic kendime ait odam olmadi.hicbir seyin fiyatina bakmadan aldigim olmadi.senin gibi kendime gore zorluklarim vardi.ama yilmadim iyi kotu universite okudum.ben hep iyi basarili insanlari ornek aldim pes etmedim sen de pes etme moralini bozma.guzel evler guzel esyalar mukemmel aile her zaman mutlulukla esit olmuyor.bazen sogukta yorganin altinda uyumakta mutlu eder insani yeter ki kiymetini bilsin.insallah senin icin ileride her sey cok daha guzel olacaktir.

Allah yardımcın olsun canım. O sigara dumanı sinirlerini harap ediyor insanın değil mi. 1 yılın kalmış bak çalışmaya başlayınca bi hale yola koyarsın bişeyleri.

Kimse kusura bakmasın, bu baba zaten kıt kanaat geçinen bir aile babası ve günde 10 tane bira içip paket paket nasıl sigara içip evlatlarının rızkını çöp edebiliyor?Annesini çalıştırmıyormuş ayrıca anladığım kadarıyla kadın çalışmak istiyor olmasına rağmen.Konu sahibi de çalışıyormuş ayrıca evin geçimine katkı sağlıyormuş ama buna rağmen evde söz hakkı bile yok.Konu sahibi Allah sabır versin seni o kadar iyi anlıyorum ki, bir ortamda her Allahın günü zıkkımlanan bir alkol varsa o evde zaten hiç bir zaman huzur olamaz.Umuyorum tez zamanda kendi düzenini kurar , istediğin hayata huzura kavuşursun.

Babanız var en azından yazmayacağım.

Baba olmak için de anne olmak için de oturup insanın ciddi bir şekilde sorgulaması gerek.

Maddi olarak yeterli miyim, manevi olarak yeterli miyim, bu çocukları zor durumda bırakır mıyım?

Alkol, sigara vs önemli değil bir insan gelirinin atıyorum yarısını günlük kişisel zevkine harcamak istiyorsa çocuk yapmayacak. Bu kadar basit. Sadece sizin için söylemiyorum siz yine büyüksünüz ama daha küçük kardeşiniz de varmış.

Yalnız kendinizi durumun kötülüğünü düşünüp daha da kötü bir duruma sokmak yerine kalan 1 yılınıza odaklanın. Ne kadar güçlü olursanız annenize o kadar yardımcı olabilirsiniz.

Bir de babanızın sigortası olmaması -doğal olarak annenizin de olmaması- büyük sorun. Sağlık en pahalı hizmet şu an. Babanızla konuşabilecek ve babanızın dikkate alabileceği herhangi biri varsa ondan rica edin, babanızla konuşsun. Anneniz de kaç yaşında bilmiyorum ama çalışmak için babanızın iznine neden ihtiyaç duyuyor?

Çözüm sizde görünüyor şu an. 1 yılınız kalmış, mesleğinizi elinize aldığınızda anneniz ve kardeşinizin en azından kendi başlarının çaresine bakmasının temelini atabilir, babanızı da boşverebilirsiniz.

23 okuyorum son yılım. Okulum bitsede bu hayat değişmez dikkafalı babam .
sana şükretmen için o kadar neden sayarım ki başta okuduğuna umudun olduğuna şükret içinde okuma ateşi yanarken hergün okula gitmek için ağlayarak uyuyan bana dua et bu kadar şikayet edecek boş vaktin varsa!

hayata bir yerden tutunmayı bil şartları düşünme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…