- 4 Eylül 2011
- 11.007
- 23.691
- 598
- Konu Sahibi karbeyaz00
-
Hayatım 10 tane bir içmesi gerekmiyor anlıyormusun ?
Gerçekten yaşamayan bilmez bunu biz 6kişilik aile küçücük bi odayı ısıtırdık sobayla koridora çıkmak kabustu kışın. Şimdi saray gibi evde yaşıyoruz sadece annemle temizlikten temizliğe kapısını açtığımız 3 odamız daha var ama ne akşam yemeği telaşımız var ne de sıcak bi aile ortamımız. Ve yaza düğünüm olacak annemi o saray gibi evde yalnız bırakmanın suçluluğu her gece içimi kemirir nişanlımın babasına baba derken boğazım düğümlenir.. 9 yaşımdan beri babam yok ve her geçen yıl biraz daha eksik hissederim kendimi. Bunları demogoji yapmak için yazmıyorum ama anne baba sağsa bu bile başlı başına mutluluk sebebioyle garip oldumki okurken yazinizi.ben bir gurbetci ailenin cocuguyum 5 kisi 1,5 odada yasadik yillarca.simdi 5 kisilik kendi ailemin icinde kayboldugu bir evimiz var ama o gunlerin tadini vermiyor.sanirim konu sahibide benim yasima gelince boyle dusunmeyecek
A
Önceki konularınza baktım hanımefendi babanıza öküz dediğinizi de gördüm. Ama babanız size şiddet uygulamıyor babanız sizi dövmüyor değil mi ve okutmuş bu yaşa getirmiş okutmuyorum git çalış da diyebilirdi sizin derdiniz sadece maddiyat ve fakirlik. Erkek arkadaşınızla ilgili de çok fazla konu açmışsınız sürekli aynı şeyleri yazmışsınız pintiliği yüzünden bıraktım bankada 250 milyarları var yok evleri var bana cimrilik yapıyor duygusal demişsiniz sonra da canım yanıyor midem bulanıyor demişsiniz ayrıca doktora gitmişsiniz depresyon ilacı vermiş size. Bakın ben ne diyorum siz hala ne diyorsunuz sonuçta baban çalışmasa nasıl okuyacaksın bir de liseye giden kız kardeşin var kolay mı bu devirde okutmak daha üniye giderken tecrübe yok siz çalışsanız bile ne kadar para kazanabilirsiniz ki yazdan yaza haftasonundan haftasonuna. Bakın benim başımda babam bile olmadı ben üni kazandığım halde ağlayarak açıköğretim yazan biriyim. iki odalı küçücük dediğiniz evlerde ben de oturdum soğuktan da titredim kuru ekmek de yedim açta yattım annemin psikolojik sorunlarıyla da uğraştım hiç çocuk olmadım genç olmadım sizin gibi üniversite ortamım olmadı. Babam arayıp haliniz nedir demedi. Benim annem de günde 3 paket sigara içerdi. Ama ben çalıştım hem okulumu bitirdim geleceğimi kurdum şimdi evlendim anneme de bakıyorum çok güzel de evliliğim var sonuç olarak son seneniz ve bitirince meslek sahibi olacaksınız güzel bir eve çıkarsınız ama babanızın kötü biri olduğunu düşünmüyorum.Yani hayatta tek zorluk çeken siz değilsiniz hatta üniversite okuyabildiğiniz için şanslısınız da bunu bir anlasanız.
Üzgünüm,çizdiğin tablo bu,önceki konularına da baktım ve diyecek bişey bulamadım evet hayatın zor ve sen bu zorluğun altında eziliyorsun,ve böyle gidersen de akıl ve ruh sağlığın gerçekten bozulabilir.
senin de vır vır konuşman gerekmiyor. madem memnun degilsin babanın saglayabildiklerinden, bak okuyormuşsun da... buyur sen çok daha iyisini yap hem kendini kurtar hem aileni. ama büyük ihtimalle kendini kurtarsan aileni evine bile almazsın senmalum sana göre onlar pis öeh böegh
Konustum.. cevabı : 'biz babamızın yanında ağzımızı bile açamazdık vay be ' :) bu kadarını sölim anla sen kafa yapısını
Öyle bir zihniyette olsam ne bok yerlerse yesinler calısmaya baslayınca kendi hayatımı kurcam arkama bile bakmıcam nasılsa ohh kebap derdim cok yanlıs anlamıssınız siz cokkk ordan öyle gülerek yorum yapmak kolay insanlık bu değil.
durumunuzu gözümde canlandırdımdaa gerçekten çok haklısınız babanıza kızmakta...sizin durumunuzu en iyi anlayabileceklerden biriyim inanın ama yinede kötü sözler söylemeyin babanız hakkında..
en azından salonda kendi yatıp odayı size verseler daha sağlıklı olurdu.. ders çalışıyamıyorum diye bahane edip geçin yatak odasına.. bilmem izin verir mi ama
konudan anladıgım bu kadardı ne yalan söyliyim. neyse sen bakma bana, ben konuşurum böyle. istediklerin olur umarım.
Adam çalışıyor. Sizi okutuyor tek başına belki türlü zorlukla.
Bir kaç kıçı kırık heriften emir alarak, yersiz azarlar işiterek üç kuruş kazanıyor belki.
Ve tüm bu stresini tek atış yolu belki de o leş gibi kokan sigarası.
..
İki odalı bile olsa size bir yuva kurmuş.
Karşılığında bir yorgunluk kahvesi, tatlı bir gülümseme yerine şu lafları alması üzücü gerçekten..
sana şükretmen için o kadar neden sayarım ki başta okuduğuna umudun olduğuna şükret içinde okuma ateşi yanarken hergün okula gitmek için ağlayarak uyuyan bana dua et bu kadar şikayet edecek boş vaktin varsa!23 okuyorum son yılım. Okulum bitsede bu hayat değişmez dikkafalı babam .
hayata bir yerden tutunmayı bil şartları düşünmeMilyonlarca kez bu konuyu açtım.. daralıyorum bunalıyorum bıktım bu güneş görmeyen 2 odacık sigara dumanıyla boğulduğum evden. Baba laftan anlamaz fösür fösür sigara içer ev g.t kadar diğer odaya gitsem soba yok k.ç.m donar yeminle bıktım. Tv le aynı odada uyumaktan .Kesinlikleee bu konuda anlayıssız olan babadan. Asla maddi durumumuzn iyi olmayacagından babamdan kaynaklı bıktım bıktımmm bıktımmmmm!!!
Elbette daha kötüleri vardır o da heralde doğuda tek odada 7 cocuklu bir aile filandır. Bıktım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?