- Konu Sahibi karbeyaz00
-
Milyonlarca kez bu konuyu açtım.. daralıyorum bunalıyorum bıktım bu güneş görmeyen 2 odacık sigara dumanıyla boğulduğum evden. Baba laftan anlamaz fösür fösür sigara içer ev göt kadar diğer odaya gitsem soba yok kıcım donar yeminle bıktım. Tv le aynı odada uyumaktan .Kesinlikleee bu konuda anlayıssız olan babadan. Asla maddi durumumuzn iyi olmayacagından babamdan kaynaklı bıktım bıktımmm bıktımmmmm!!!
Elbette daha kötüleri vardır o da heralde doğuda tek odada 7 cocuklu bir aile filandır. Bıktım.
o halde işe babanızın olduğuna şükretmekten başlayın...
babasız biri olarak yazıyorum...
herkesin zor zamanları olmuştur emin ol benimde çocukluğumda zor şartlarda yaşadığım dönemlerim oldu fakat o küçük yaşıma ragmen hiç isyan etmedim hep şükrettim.yiyebildiğim bir lokma ekmeğe ailemle sağlıklı ve bir arada olduğumuza.şuan ise şartlar değişti.şuan sahip olduğum herşey o zor zamanalarda bile şükrettiğim için allahın bana hediyesi.ben öyle düşünüyorum.bence şükretmeyi dene ve hayatın için biraz çabala.
Babam var çok şükr canım buna lafım yok ama yaşam kaliten olmayınca depresyondan sinir hastası oluyorsun aklını kaybettikten sonra baba neye yarar söylermisin
Ağzınız ne kadar bozuk böyle sanırım üniversite okuyormuşsunuz ama bu yazdıklarınızdan bunu anlamak çok güç. İnsanlar neler yaşıyorlar, çöpten ekmek topluyorlar babanızda sizi büyütmüş okutmak için elinden geleni yapmış ki okul okuyabiliyorsunuz babanızın yerine koydunuz mı hiç kendinizi kimbilir kaç kişinin ağız kokusunu çekiyor. Şikayet edeceğinize derslerine çalışın geleceğinizi kurun şükredin elinizdekilere benim babam da yoktu okutan annem babam ayrılınca çok kötü günlerde geçirdik ama sapasağlam ayakta durduk ben harçlık almadan giderdim okula aç bir şekilde tüm gün okulda ders dinlerdim. Bir katalitik soba ile ısınmaya çalışır akşamları battaniye altına girerdik öyle ders çalışırdım ve annem çalıştı iki çocuğuna baktı ben kazandğım halde üniversite okuyamadım ama asla halimden şikayet etmedim. Açıköğretim bitirdim iyi bir evlilik yaptım mesleğim var. Ailenizin kıymetini bilin aslında en büyük hazineniz onlar.
Alkol kullaniyorsa zor, haklisiniz. Diger konularda ise zamanla elinize mesleginizi alirsiniz, hayirli bir esle evlenirsiniz, unutursunuz bu gunlerinizi. Yeter ki yilmayin. Maddi imkansizliklara da kizmayin. Cok polyanacilik olacak ama catisi olmayan kisiler var.
Sigara konusunda konustunuz mu hic ?
Bu konuda haksızlık ediyorsun babam hayattayken sobalı bi evde yaşardık ki 2paketten fazla sigara içerdi ama şuan gerçekten çok iyi şartlarda yaşamama rağmen o günleri özlüyorum o ağır sigara kokusunu bile bi kere solumak için canımı veririm şuan her mutluluğumda bi tarafım eksik. Hayatında olmasının kıymetini bil para pul lüks evler babanın verdiği güveni huzuru yaşatmıyor aslaBabam var çok şükr canım buna lafım yok ama yaşam kaliten olmayınca depresyondan sinir hastası oluyorsun aklını kaybettikten sonra baba neye yarar söylermisin
Evet haklısın, atsan atılmaz satsan satılmaz,baban sonuçta.şimdi aileni silip atamiyacagin için de bu kadar ofkelisin.olene kadar baban o senin ve hep anneni düşünmek zorundasın aç mi ,açık mi diye. Bişey diyemedim,zor gerçekten,söylediğine göre de bi çıkış yolun yok,evlensen bile bu kez annnende kalacak aklın. Dua et desem dinden de soğumuş sun,ben etsem amin bile demezsin. Ama haklısın,hayatın çok zor.
Soruyorum size ben okurken haftasonları full calısıp harclıgımı cıkaran biri olarak. Halıları aldım onlara yatak aldım daha neler alırdım babam izin verse ? Szce bunlar okuyan bir insan için yeterince baba değil mi? Annem calısır izin vermeyen bir baba bu napsın kadın. El emeği göz nuru seyleri saattı gecen içim gitti..
Üzgünüm,çizdiğin tablo bu,önceki konularına da baktım ve diyecek bişey bulamadım evet hayatın zor ve sen bu zorluğun altında eziliyorsun,ve böyle gidersen de akıl ve ruh sağlığın gerçekten bozulabilir.Din konusunda bocalama dönemim gecti. Ayrıca o kadar umutsuz yazmıssın ki hiç yazmasaydın keşke :/
23 okuyorum son yılım. Okulum bitsede bu hayat değişmez dikkafalı babam .
oyle garip oldumki okurken yazinizi.ben bir gurbetci ailenin cocuguyum 5 kisi 1,5 odada yasadik yillarca.simdi 5 kisilik kendi ailemin icinde kayboldugu bir evimiz var ama o gunlerin tadini vermiyor.sanirim konu sahibide benim yasima gelince boyle dusunmeyecekBu konuda haksızlık ediyorsun babam hayattayken sobalı bi evde yaşardık ki 2paketten fazla sigara içerdi ama şuan gerçekten çok iyi şartlarda yaşamama rağmen o günleri özlüyorum o ağır sigara kokusunu bile bi kere solumak için canımı veririm şuan her mutluluğumda bi tarafım eksik. Hayatında olmasının kıymetini bil para pul lüks evler babanın verdiği güveni huzuru yaşatmıyor asla
Ağzınız ne kadar bozuk böyle sanırım üniversite okuyormuşsunuz ama bu yazdıklarınızdan bunu anlamak çok güç. İnsanlar neler yaşıyorlar, çöpten ekmek topluyorlar babanızda sizi büyütmüş okutmak için elinden geleni yapmış ki okul okuyabiliyorsunuz babanızın yerine koydunuz mı hiç kendinizi kimbilir kaç kişinin ağız kokusunu çekiyor. Şikayet edeceğinize derslerine çalışın geleceğinizi kurun şükredin elinizdekilere benim babam da yoktu okutan annem babam ayrılınca çok kötü günlerde geçirdik ama sapasağlam ayakta durduk ben harçlık almadan giderdim okula aç bir şekilde tüm gün okulda ders dinlerdim. Bir katalitik soba ile ısınmaya çalışır akşamları battaniye altına girerdik öyle ders çalışırdım ve annem çalıştı iki çocuğuna baktı ben kazandğım halde üniversite okuyamadım ama asla halimden şikayet etmedim. Açıköğretim bitirdim iyi bir evlilik yaptım mesleğim var. Ailenizin kıymetini bilin aslında en büyük hazineniz onlar.
Canım istersen önceki konulara bak.. Bak baban calsır didinir elinden gelen budur anlarım.. ama baban günde 10 bira içer ben bunu anlayamam bir süre sonra
Adam çalışıyor. Sizi okutuyor tek başına belki türlü zorlukla.
Bir kaç kıçı kırık heriften emir alarak, yersiz azarlar işiterek üç kuruş kazanıyor belki.
Ve tüm bu stresini tek atış yolu belki de o leş gibi kokan sigarası.
..
İki odalı bile olsa size bir yuva kurmuş.
Karşılığında bir yorgunluk kahvesi, tatlı bir gülümseme yerine şu lafları alması üzücü gerçekten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?